Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • oprava..nedelal nintendogs ale Dogs Life ...
  • walltar: ehhh... na spasení se čeká, to jistě.
    Řeč byla o Brabenovi a jeho projektu
  • Ahoj já původní Elite nehrál, ale zajímalo by mě to se tam vážně dalo letět všude a přistát na jakkoukoli planetu?
    • Ono je to o tom, že spousta lidí zaměňuje Elite s Elite II Frontierem. Což ovšem nepovažuji za nějakou velkou chybu. Frontier byl logické vylepšení herního prostředí původního Elite. Vektorové modely jsou potaženy barevnými texturami, planety nejsou jen kruhy, ale skutečné koule a na všech planetách, které to fyzikálně umožňovaly, bylo možné přistát. Přibyly nové mise a úkoly atd.. Frontier byl skutečná perla mezi vesmírnými simulátory. Pokud jste například měli největší loď Panter Clipper a zakoupili vybavení na čerpání vodíku z hvězd, mohli jste letět kamkoliv s neomezeným dosahem v rámci vaší galaxie :) Dokonce existovala jedna hvězda, kam se dalo doletět pouze touto lodí, a tato měla oběžnici s obydlenou orbitální stanicí. Takový tajný bonus od tvůrce :) Ve své sbírce vlastním plně funkční originálku Frontiera s třemi knihami, hvězdnou mapou známého vesmíru a hrou, která se vlezla na dvě!!! 880kb diskety. Je to verze pro Amigu, která poběží na všech modelech od A600 po A4000. Pokud mě chytne sentimentální nálada, vytáhnu A1200 a Frontiera si zapařím, nicméně si hru může zahrát kdokoliv, protože existuje verze upravená jako exe soubor, bezproblémově běžící na W7. Jen upozorňuji mládež zhýčkanou realistickou grafikou současných her, že Frontier patří mezi lahůdky, které táhnou svou atmosférou a nikoli grafikou....
    • díky všem za odpověď, ještě bych se chtěl zeptat nevíte o nějaké novější hře( jde mi hlavně o kompatibilitu s win7, ne grafiku) co by umožňovala taky takovou volnost a přistávání na planetách?
    • Ako tu uz pisu tak nie, to umoznoval az Frontier.
    • jo dalo , ale samo kdyz planeta mela na povrchu nekolik tisic stupnu , nebo treba rotaci jak kolotoc tak ne. Ale na planetach ktere byli pro tvou lod prijatelne slo pristat kdekoliv a rucne s realnou fyzikou:) Doletet se dalo tam kam ti stacilo palivo , ale v pohode se slo dostat do casti vesmiru kde uz zadna civilizace nebyla..a taky jsi tam pak zustal..pac se nedalo dostat zpet , kdyz jsi nemel kde koupit palivo:) Hra emulovala celej znamej vesmir a do velke casti se dostat ani nedalo..ale proste to tam bylo.
      • risa2000
        Nejsem si jist, jestli se bavíme o té původní Elite, ale co si pamatuji já, tak alespoň na Spectru (http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0001601) se na planetách přistávat nedalo. Vždy se dalo přistát jen na "orbitální stanici", která měla jako vchod dlouhý úzký obdélník, který se navíc otáčel.
        • Presne tak. Pôvodné Elite na planétach pristávať neumožnovalo. Vždy len na orbitálnu stanicu. Kde by sa to do ZX Spectra pomestilo :)
      • jo a jeste tam fungoval realny cas..takze kdyz by sis nastavil nejakou rychlost kterou by ti trvalo doletet ze zeme na mesic 6 tydnu treba a ve hre by sis nastavil realny cas,tak bys tam letel 6 tydnu . Samo cas sel mnohonasobne zrychlit , jinak by se to nedalo hrat ..ale treba kdo chtel..mohl si zjistit jak dlouho letelo Apollo na mesic a zazit si to na vlastni kuzi s vlastni lodi ve hre:)
    • jo
  • Jasne ze at to vybere, ja mu teda nic nedal a nedam, ale proc bych nekomu nemel prat aby ty penize vybral. Kdyz udela kravinu, tak mi to muze byt jedno a kdyz to bude dobra hra tak si to treba koupim, takze tim muzeme jen ziskat :) A hlad po klasicke vesirne strilecce tu myslim je znacny.
    • Že seš to ty trole/vole, tak ještě jednou, čti pomalu a třeba nahlas:
      "Ne, milovníci žánru, fakt nečekáme na Brabena až nás spasí..."
      • Tak jeste jednou a srozumitelne i pro lidi s IQ pod 70. Jsem milovnik zanru a cekam, dvojteckokote.
  • Nesnáším tohohle chlapíka. Co udělal za celou tu dobu od poslední Elite, pro milovníky space-sim žánru?? Neudělal ani čárku...
    Když viděl, jak odstartoval Chris Roberts se Star Citizen, vyskočil najednou s Elite, aniž by měl řádku kódu
    Lýný, hamižný k*k*ti jako on na kickstarter nepatří (zbožné přání)
    • Braben je fajn a doufam ze to vybere(i kdyz spis myslim ze ne). To ze neudelal zadny space sim asi nebude jeho vina ale spis vina toho ze o tyhle hry nebyl v poslednich letech zajem a nikdo by mu to nevydal.Nova Elite byla v rane fazi vyvoje nekolikrat jen na to nikde nesehnal prachy. A ten kdo se o jeho kick projekt zajima vi , ze preci jen nejake ty radky kodu mel pac uz kdyz delal rozhovor o Elite pro televizi tak vzadu na monitorech cast hry bezela. Takze napred bych se o to trochu zajimal a pak psal troll prispevky,papouskovat obecny nazor lidi kteri vedi prd umi kazdy:)
      • otázka je, proč tomuhle člověku věřit a myslet si, že je fajn, případně mu slibovat prachy, když nepředvedl do teď nic.
        Jestli je to trolling, tak mr. Braben je rozhodně perfektní cíl. Nemá argumenty (teď jedno příšerný video) a tak je neschopný bránit svoje jméno.
        Doufám, že to nevybere, třeba ho to donutí něco pořádného připravit a nebo zaleze tam, kde byl do teďka, žádná škoda....
        • Je fajn , protoze udelal hru ktera me zabavila na nekolik mesicu a byla vyborna ..Frontier. A hodne lidi mu ty penize da prave z tohohle duvodu aniz by musel neco zasadniho ukazovat. Svedci o tom fakt ze kdyz na zacatku kickstarteru prakticky nic neukazal vybral pres 300k liber , coz si myslim je castka kterou by dostal malokdo kdyz by nic neukazal:) Bohuzel doba je takova ze lidi kteri v dobe Elite a Frontieru tahali gumovy kacery po piskovisti potrebujou aby jim neco dokazoval , a ukazal ze umi udelat vesmirnej simulator.
          • Frontier vyšel 1993... od té doby nic od Brabena. Jen připomenu, že vlastní "game developement company"
            A zatím co lidi tahají kačery, vychází: FreeSpace r.1998 a 1999, Star lancer r.2000, Freelancer 2003.... X3ky, EVE atd..
            Ne, milovníci žánru, fakt nečekáme na Brabena až nás spasí...
            • walltar
              Tak zrovna eve není moc vesmírný simulátor a kromě X3 nic pořádného nebylo .... takže já bych řekl, že lidi co mají rádi vesmírné simulátory celkem čekají na spasení ... taky to dokazuje Robertsových 6M, kdyby bylo co hrát tak by mu asi 6M nedali.
            • Jo studio vlastni , a taky hry dela..RC3,Nintendogs atd. A nemyslim ze tebou jmenovane hry jsou nejak zvlast podobne konceptu Elite , spis z neho vychazeji a patri do kategorie Wing Commander. Hra s realne fungujicim vesmirem zalozenem na skutecnem vesmiru , pristavanim na planetach , bez mrnavych sektoru a skokovych bran neni zadna. Mozna se tomu trochu priblizil Freelancer a serie X ale v dost omezene podobe. Takze jo , jak pises ..Braben to muze spasit:)
            • Hmm 2003 Freelancer, ale uz mame skoro rok 2013, 10 let nic, vazne na nic necekame?
        • walltar
          Tak já spíš doufám, že to vybere ... aspoň se bude moct předvést a my co máme vesmírné simulátory rádi budeme mít kromě star citizena co hrát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit