Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Heya. Co mate nekteri proti aukci v D3? Dyt aukce je normalni soucast kazdy druhy online hry, v Diablu 2 se obchodovalo vostošest (ve hre i mimo hru), navic je aukce nepovinna.
    Ja hraju softcore bez aukce - vsechny veci na sobe sem bud nasel nebo sam vyrobil. Na aukci jen prodavam, pokud mozno za prachy.
    "Nevyhodou" aukce je, ze skoro zadarmo nakoupite super gear. Ale to se pak clovek nemuze divit, ze z dropu lepsi nenajde ;)
    I bez aukce muzete hrat vysoky mp levely, ale nez se tam propracujete, par set hodin to potrva. Jak se na diablo hru slusi a patri!
  • Precetl jsem si diskusi a koukam, ze tu nikdo nepochopil ucel aukce za realne penize v D3. Blizzard z ni ma profit a z toho profitu plati provoz online serveru. Z toho duvodu je nezbytna. U PS3 to pobezi podle clanku na PSN, tu financuje Sony nikoli Blizzard, takze aukce za realne penize neni nutna, ani nuceni hracu ji pouzivat nizkymi dropy. Ciste teoreticky by to mohli resit predplatnym, ale to je dnes dost nepopularni.
    • Platí provoz serveru... Zajímavé, že například u Starcraft 2 nic takového třeba není. Žádné mikrotransakce ani nic podobného a server jede naprosto bez problémů. Jediný důvod proč Aukce je je ten, že díky tomu si blizzard v podstatě zdanil prodej goldů a má z toho více peněz. Naprosto to jejich rozhodnutí chápu, protože peníze. Problém je, že kolem aukce je postavená celá hra. To, že offline režim nejde kvůli tomu, že by se duplikovali předměty do aukce je taky blbost. Celé by to šlo vyřešit naprosto jednoduše a to tím, že budou postavy zvlášť pro offline/lan a zvlášť pro Battle.net. Vždyť podle toho co si pamatuju, bylo to samé i v Diablo 2.
    • Jenze ja jako hrac ten server fakt nechtel.
      1. obcas laguje a treba u ww barba to vadi
      2. obcas laguje muj net a dusledek stejny
      3. lan mi staci, stejne hraju s prateli, randomy ozelim
      4. online drm znamena ze mi muzou kalet na hlavu kdykoliv se jim zachce... Viz mas gear s increased attack speed? tak ti ho nerfnem na polovinu, je moc op...
      5. online = aukce = omezeny dropy
      6. jak jsi sam psal, co za 2 roky? co za 5 let? atd.

      Proste rad ozelim ty "vyhody" a spokojim se se singl hrou. Takze aukce nutna neni. Jen je nutna pro to, aby to fungovalo tak jak chcou ONI, tzn na serverech. A ruku na srdce, u jakyho jinyho produktu krom pc her bys platil za neco co chcou oni? Koupil bys zidli o 30% draz protoze majitel chce novy auto? Kdyz vedle ju muzes mit za nizsi cenu? SW trhu proste chybi konkurence, kazdy produkt je unikat atd. ale to uz je na jinou diskuzi.
      • Ja tomu rozumim, ale to si budes muset proste najit jinou hru. Protoze diablo 2 se prosadilo predevsim jako multiplayerova hra a diablo 3 je rovnez vytvoreno jako multiplayerova hra. To je rozhodnuti by desig, a pak proste musel byt nalezen nejaky schopny ekonomicky model, ktery by provoz online serveru financoval. K tomu pripocti nutnost online drm na pc jako jedine uspesne protipiratske ochrany a mas vymalovano. Ale na ps3 se ti nabizi moznost mit offline rezim, pokud prekonas predsudky.
        • Tak samozrejme, jinou zabavu si budu muset najit, hack n slash (ktery ma jako jedinou vec co definuje postavu gear) bez gearu hrat moc nejde. A taky chapu proc to blizz udelal, je z toho hodne hodne penez.
          Ale snad nemyslis ze si po tom co jsem dal 13 stovek za hru co me zklamala pobezim koupit ps3 za x tisic a za 13 kil tu samou hru s tim, ze to bude mozna lepsi. Tohle nejsou predsudky. Tohle je ze 6 tisic za fix jedny hry nedam. A o konzoli obecne nemam zajem. Tak jak nemam zajem o lyze, skakani s padakem a dejepis. A zadny predsudky vuci nim nemam.
          • Kvuli jedne hre urcite ne, ale tohle neni prvni pripad, kdy na pc nesmyslne omezena hra byla na konzoli v pohode. Plus tam jsou dalsi zajimave hry na pc nedostupne. S predplatnym ps+ by te to ve vysledku nemuselo ani moc stat, a treba v dubnu dostaneme v ramci ps+ Okami HD.

            Nejde mi moc na rozum, proc sis tu hru kupoval, vzdyt to, co se ti na ni nelibi, bylo zrejme a jasne deklarovane hned od zacatku. Mne se jen vyjimecne stane, ze si koupim neco, co se mi nelibi a za tim jsou pak ciste subjektini duvody, obecne je ta hra povazovana za dobrou, tyka se to treba Journey, Deus Ex HR nebo na pc Bioshock. Tyhle me proste zoufale nesedly a myslim, ze to neslo predpokladat, ale u D3 to bylo prece jasne, co je to zac. Trinactset korun neni malo, to prece nedas jen tak lehkomyslne z ruky, aniz by sis zjistil za co, ne?
  • Zda se, ze PS3 verze bude mnohem lepsi nez ta PC. Offline rezim, zadne aukce a o to vic kvalitnejsich dropu.

    Jsem rad, ze i nekdo jiny nez ja vidi, ze gamepad muze byt v rade pripadu lepsi ovladace. Protoze porad existuje hafo lidi, kteri maji z pojmu gamepad osypky a jsou presvedeceni, ze k+m je to nejlepsi na vsechno a gamepad u pc povazuji za potupu.

    No a samozrejme, spolecne hrani v obyvaku, to je jedna z tradicnich prednosti konzoli uz od pocatku videoherniho sveta.
    • Kvalitnejsi dropy budou i na pc. Patch 1.0.9 (1.0.8 nohuzel jeste asi ne) prinese novou itemizaci. D3 se ted ubira cestou smerem pryc od aukce, coz asi vetsina lidi rado slysi. Ale ze by aukci uplne zrusili, to asi nee.
    • Je to tak, asi bude zabavnejsi a bez mindless grindu atd.

      No a ke gamepadu? Ne, ty jsi jeden z tech co si porad neuvedomuji, ze neni zadny lepsi a horsi ovladac na hry. Jsou ty se kteryma se kazdymu jednotlivymu hraci hraje lip a hur. A kdyz mam radsi k+m jak ty pises, tak nebudu hrat gamepadem. Pro me za me, klidne si to diablo hraj volantem kdyz bude podle tebe "lepsi", ale zadnou objektivitu v tom nehledej. Takze je blabol tvrdit to co tvrdis.
      • Obecne ne, ale to ani netvrdim. Ale na nektere konkretni hry je vhodnejsi ten nebo onen ovladac, ten volant treba na automobilovy simulator. Plati to stejne, jako ze jsou lepsi a horsi volanty. Ciste objektivne. Zcestne je prave to "kdyz mam radsi k+m, tak nebudú pouzivat gamepad". Ovladac je jen nastroj, mit k nemu vztah je divne. Vem si, jak divne zni "kdyz mam radsi kleste, nebudu pouzivat kladivo (na zatloukani hrebiku)". Ciste objektivne, kladivo je vhodnejsi na zatloukani hrebiku, ale samozrejme, chces-li je zatloukat klestema, protoze je mas radsi, prosim. Jen tu svoji zvlastni preferenci nevnucuj ostatnim. Ve skutecnosti jde ale o neco jineho, rade pc hracu by gamepad nevadil, kdyby neslo o symbol konzole, vuci kterym maji potrebu se neustale vymezovat. A jdou v tom tak daleko, ze maji nejaky nastroj radsi, hrebiky zatloukaji klestema a kdyz si na pc dovoli nekdo udelat hru s ui optimalizovanym pro gamepady, mini z toho mit infarkt. Protoze vsichni musi prece pro pc delat hry optimalizovanepro k+m, to je naprosta samozrejmost a neni-li tomu tak, je to dobra zaminka pro piratstvi.
        • ty si prodavač ovladaču nebo o co taky kur*a jde
  • Já si pořád myslím, že aukce a nutnost být online není jediným neduhem, které kazí Diablo 3. Mě pořád chybí nějaká vyšší možnost generování map - mám pořád pocit, že vím, co přesně bude za rohem atd... Dále mi vadí itemizace, divné atributy, kde ten hlavní vám zvyšuje dmg (pokud nejste DH nebo Monk, nepotřebujete dexterity, protože se vytratil attack rating atd...). Takže tady si myslím, že jedna vlaštovka jaro nedělá (nebo jak se to říká ... *4*).
  • tak to ovládání na gamepadu může bejt zajímavý..asi i docela funkční.

    Jenom mě zarazilo to uhýbání na analogu ...přeci jenom ty evade ability maji většinou "cooldown" tak nevím jestli to budou mít lehčí :-) nebo jak to pořeší.
  • Hlavně že jdou všichni pořád připojeni k netu, ale potřebujou mít offline režim...
    • On ten online rezim totiz ne vzdy funguje, z ruznych pricin. Navic je to zavislost. Jak dlouho budou online servery k dispozici. Takove diablo sí muzes zahrat i dnes a budes si ho moci zahrat i za dvacet let, ale muzes to same se zarukou rict i o diablu 3 na pc?
    • No hlavu maj taky vsichni a obcas nepouzivaj. *7*
  • Upřímně, čekal snad někdo něco jinýho než absenci aukce na PS?
    Když mírně odbočím, co mě zaskočilo tou zmršenou aukcí na PC, je to, že ji udělali pouze pro soft, takže pro hardcore mód aukce za real money chybí, když už.
    No a jinak doufám, že časem umožní i hraní bez nutnosti připojení k netu, samozřejmě taky bez aukce (ale to už nejspíš bude na světě další díl, a to ještě pravda několik let potrvá...). *15*
  • Ještě by mě zajímalo jestli hodlají přidat ovládání s gamepadem i do PC verze. Rád bych si to aspoň zkusil.
    • jo taky jsem si říkal.... Za "ranged chary" musí na PC člověk většinou držet shift na útok levého tlačítka myši a to je otrava.

      A taky ten pocit bude zřejmě lepší. (přeci jenom na pc kliknete myší na zem a postavička tam běží na gamepadu budete ovládat přímo)
      • A k tomu pocitu si jeste pripocti hmatovou zpetnou vazbu.
    • ales.smutny
      Prý o tom neuvažují.
  • Paradoxne, pokud tam budou normalni dropy a pujde to progressovat v infernu od mp1 po mp10 jenom s vlastnima dropama a v rozumny dobe tak to bude 100x lepsi jak D3 na PC.
  • Já sem rozhodně fanda Diabla, ale i mě tahle správa opravdu nehorázně naštvala. Jako na PC to prostě s ofline režimem nešlo, ale na PS jo. Jako timhle si to u mě Blizzard dost pohnojil teda *16* *16* *16* *16* *16*
    • Na to existuje jednoducha odpoved. Piratstvi a DRM. Je to na pc hrozne snadne, prakticky nepostizitelne, muzete se vydavatelum smat drze do obliceje, jak jste je ojebali, za sebemensi chybicku je netolerantne trestat nekupuju, stahuju... Ale to vsechno ma i sve ruzne dopady.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit