Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ALHAZRED

"Moderní čínský model tak ukazuje, že stabilita, jednota a společné cíle mohou být cestou k dlouhodobé prosperitě."

...áno, ono je to tak. Keď máš milón otrokov a neobmedzenú moc nad nimi, tak sa ti to buduje a rozvíja!! 

Ale vspamatujou se mladej pane...svet nie je strategická hra pre pár vyvolených a myšlienka že "Blaho jednotlivca musí byť podriadená blahu spoločnosti" je jednoducho DEMAGÓGIA, pretože, kto je vlastne tá spoločnosť ??

Celý komunistický režim, či minulý, alebo súčastný, sa maskuje za tie najkrajšie ideály, pritom mu o nič iné nejde, ako optimalizovať strategickú hru jednotlivca, alebo malej skupine ludí...Niečo nám bráni v našej hre ? Zakážeme to. Ludia to nerešpektujú? Budeme zatvárať, a strilať či vešať...a hlavne zatvorime hranice, aby nám ludia nezdrhali, sú to naše pracovné sily...

Ano, demokracia je problematická, a komplikovaná a môžeš tu hodiny kecať o tom, aké má vady, ale je robená pre každého človeka, a ludstvo ako také, zatial nič lepšie nevymyslelo...alebo aký zmysel má život každého človeka?? 

• Whippeti-tlamicky

Tři roky říkáš... a které tři že roky to byly? Zvláštní, že ještě před pár hodinami, ses musel ptát AI... V Číne jsi tedy nebyl a především nikoho kdo v Čině (pohádek o tom, že něčí kamarád žije v zemi XY, jsem slyšel a četl řadu) byl, nejen jako turista, neznáš. Tedy skutečně GAME OVER. ČLR má k ideálu daleko, ale směr kterým se země udává je pozitvní. Obyčejným lidem se v ČLR daří čím dál lépe. Nedávno byla dokonce  v ČLR deflace. A teším se, až se ten dočasný geopolitický experiment vybudovaný na kořenech fašismu, skrze japonského kolaboranta Čankajška, jménem taiwan, opět stane součástí pevninské Číny, tak jak ostatně byl.

• Nedávno jsem se bavil s člověkem, co tam tři roky žil pracovně, stačí ti to? Mohl bych tady vypsat x dalších chuťovek o tom ráji, ale něco mi říká, že u tebe je to zbytečné.

takže GAME OVER.

• I kdyby clovek napsal, ze v Cine chodi po halvach a odrazeji se usima, tak je to mnohem bliz pravde nez ten blabol o zasluhach cinskych komunistu.

• Jevo83

Ty mas podla mna nejaky problem so selektivnym vnimanim reality. Ano, Cina zacala investovat do zelenej ekonomiky teraz. Kolke desatrocia bola najvacsim svetovym znecistovatelom? A stale je… az cas ukaze, ci to nie su len PR kecy kvoli imagu firiem (tych co vyrastli na otroctve a kradeziach patentov) v medzinarodnom obchode.

Kvoli tomu, ze si fanboy strycka Maa a jeho dedicstva, este nemusime vsetci trpiet amneziou

• Whippeti-tlamicky

Opakuji podruhé otázku:

Napiš mne seznam Čínských měst a provincií, kde je zaveden a je funkční kreditní bodový sytém, podobně jako v ČR například bodový systém u přestupků v dopravě. 

• Whippeti-tlamicky

Díky za první věcný komentář, přirozeně, že si ČLR neidealizuji (především i v Číne na pobřeží raketově rostou nájmy atd.), ale když čtu Ty od reality odtržne bláboly, přiznávám, trochu tlačím v opozici na pilu. Mimochodem, je vtipné, jak na můj názor na D4 a D3 nikdo nereaguje - přitom tento názor, je jádrem mého prvního komentáře.

• Whippeti-tlamicky

Tak se přestaň dívat do zrcadla.

• Whippeti-tlamicky

Nenech se vysmát. 

Myslíš "AI", která mne například před měsícem tvrdila, že Playstation 5 neexistuje? Když jsem podotkl, že je mám na stole, dočkal jsem se odpovědi, že v tom případě, mám prototyp konzole... Neskutečný - jak ty tak "AI". Zjisti si jak vlastně "AI" (i placené) verze pracují a po té se profackuj. Osobně jej již nepoužívám.

• Whippeti-tlamicky
    maju hlboko “tam” ekologiu

až na ten NEPATRNÝ detail, že 
    je Čína světový "lídr" v investicích do obnovitelných zdrojů. Jestli se nepletu, zcela jasně vede v solárních a větrných elektráren a obecně jde o stát, který nejvíce, ze všech zemí na světě, ročně Investuje do "zelené" energetiky.

Takže píše prostě demagogické h****. Promiň, ale to se jinak nedá formulovat.
  • Není to tak jednoduché. V praxi je to různé všude možně a na to, jaký s tím byl humbuk, to vůbec není sjednocené. Ohledně těch letenek a jízdenek se na black list dostaneš za to, že v dopravě děláš bordel nebo jedeš načerno než za něco jiného (i tak dost přísné oproti pokutě u nás). I variantu na český bodový systém pro řidiče někde mají třeba Shenzhen podle odkazovaného článku, ale rozhodně ne všude. https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System (česká verze je hodně ořezaná a zastaralá).

K cizincům a zvlášť k cizím firmám se chovají rozhodně hůř než se západní země chovají k čínským turistům a firmám. Čína je aktuálně největší patentový troll (Apple může jen z obrovské dálky tiše závidět). Sbírají nápady všude možně (včetně těch dávno běžně používaných) a nechávají si je patentovat třeba v EU. Úředník nemá šanci prohledávat všechno možné a tak patent udělí. Evropská firma pak může mít problém s výrobkem, co je už dávno na trhu. Zrušit patent je nejmíň desetkrát tak drahé jako o něj požádat. A pokud bys chtěl registrovat patent na svůj nápad v Číně, tak smůla, to cizinci nesmí.

• I na ten black list system se stačí poptat AI. Když jsi na blacklistu, nemůžeš si koupit letenku nebo lístek na vlak a jako bonus tě třeba můžou ostrakizovat na veřejných místech (kina, soudy apod.). 

Jako cizinec se musíš povinně zaregistrovat na fízlárně, ubytovat tě můžou jen hotely se speciální licencí. To všechno proto, aby tě mohli sledovat na každém kroku. 

Ráj na světě, kdo by tam nechtěl žít.

• Jevo83

Skoro by som si myslel, ze ekonomicky rast nastal preto, lebo nahnali miliony robotnikov do fabrik za zobracenku a potom co pokradli Zapadu technologie, postavili na tom vlastny vyskum a vyvoj, maju hlboko “tam” ekologiu a k tomu lacne nerasty zo spriateleneho Ruska… ale ono to bolo vlastne vdaka Konfuciovi

• Tý jo, a to jsem si myslel, že už od 89. tyhle šílené žvásty neuslyším, ale koukám, že lidská blbost je nesmrtelná.

• Whippeti-tlamicky

Je skutečně tak těžké si uvědomit fakt, že přirozeně nemusíš být/žít v zemi, abys o  měl názor (viz rčení: nemusím na Měsíc, abych věděl, že není ze sýra) - ale je rozdíl mezi názorem, který vychází z hlubší znalosti, a tím, který stojí jen na sprostředkovaných mediálních obrazech a stereotypech. Tedy moje otázka neměla zpochybnit právo mluvit o Číně a jakémkoliv tématu obecně, ale pouze jsem upozornil na skutečnost, že vždy osobní zkušenost (opět v jakémkoliv tématu) dokáže často zásadně narušit černobílé představy a oslabit tak i princip kognitivní disonance.

• Whippeti-tlamicky

Opakuji otázku:

A napiš mne seznam Čínských měst a provincií, kde je zaveden a je funkční kreditní bodový sytém, podobně jako v ČR například bodový systém u přestupků v dopravě. 

• Whippeti-tlamicky

A je to jedině dobře, že  v ČLR "vládne" komunisitická strana, protože moderní Čína představuje jedinečný příklad země, která dokázala spojit tisíciletou kulturní tradici s dynamickým rozvojem současnosti. Komunistická strana Číny zde nefunguje pouze jako politická síla, ale především jako tmel společnosti - prvek, který zajišťuje soudržnost, stabilitu a směřování celé země. V historii Číny se opakovaně ukázalo, že období rozdrobení a soupeření jednotlivých států vedlo k chaosu a oslabení země. Moderní model vedení proto usiluje o jednotu a harmonii, nikoli o konfrontaci.

Čínská filozofie, hluboce zakořeněná v konfuciánství, klade důraz na kolektivní odpovědnost, harmonii a spolupráci - hodnoty, které stojí v kontrastu k individualismu typickému pro západní demokratické systémy. Díky tomuto kolektivnímu duchu dokázala Čína během posledních desetiletí vybudovat silnou ekonomiku, pozvednout životní úroveň obyvatel a stát se respektovaným globálním hráčem.

Moderní čínský model tak ukazuje, že stabilita, jednota a společné cíle mohou být cestou k dlouhodobé prosperitě.

• Jevo83

Skus k tomu boldu este kapitalky😂

Nebol som v Cine, a? Kladies si aj otazky typu, ci ziju v Antarktide tucniaky, ci maju v Kanade jazdnu policiu, ci na Sibiri snezi alebo ci je na Sahare piesok? 

V Cine vladne jedina autoritarska komunisticka strana. To je holy fakt, vsetky reci okolo toho su zbytocne.

• Whippeti-tlamicky

Položil jsem jednoduchou otázku. Odpověď jsem nedostal.

A napiš mne seznam Čínských měst a provincií, kde je zaveden a je funkční kreditní bodový sytém, podobně jako v ČR například bodový systém u přestupků v dopravě. 

• Jevo83

Nieco sa zmenilo a uz tam nie je diktatura jednej strany? Strhnes mi socialne body za moj komentar a zablokujes pristup na games.cz, aby ma nic nevyrusovalo z budovania svetlych zajtrajskov Tisicrocnej rise? 😎 

To, ze sa technologicky posunuli este neznamena, ze su slobodna spolocnost. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit