Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako spravneho sovinistu, sexistu a mysogyna me to vubec nedojalo. Vsechno jsou to jen hloupe vykriky a uplakanost. Staci se podivat jak to vypada na vysokych skolach na technickych oborech. Kdo prijde jako prvni s teorii, ze zajem zen o programovani je nizky kvuli tomu, ze prijimaci zkousky jsou sexisticke??
  • A pojďme udelat clanek o tom co 15 tisíc kriplu napsalo na Twitter. Asi není o čem jiném psát... Taky nechapu proč takový článek píše člověk v tomto tématu zaujatý. Nebo planujete zveřejnit i pohled druhé strany? Osobně si počkám na komentář dana v levelu... Doufám, že bude o něčem jiném než o zkopirovanych vyblitcich z Twitteru.
  • Ještě můžou ženský přidělávat poličky, dělat zednickou, stěhovat nábytek, dělat u silničářů a pánové můžeme bejt pořád na pivku *1* *1* nemám nic proti rovnoprávnosti apod., ale myslím, že už to někdy celá společnost opravdu přehání. Asi jsou ženy, které hry baví, ale prostě tohle mi spíš příjde mužská záležitost. Možná tady je to docela v pohodě ještě a dá se to pochopit, ale poslední dobou už je toho celkem dost, že jsou ženský pořád utlačovány a jsou chudinky a přeci se nemají dělat rozdíly. Já proti tomu nic nemám, na druhou stranu si myslím, že jsou zkrátka zaměření vhodné pro ženy a pro muže, aneb aspoň v práci chce člověk mít klid a neposlouchat štěbetání a chychotání a debaty o tom jestli ta halenka co má dnes na sobě je super *1* v horším případě, dej ženské funkci a vše bude naruby *1*
    • doporučovala bych ti dvě věci. zaprvé, vystrčit nos ve do širého světa a zjistit, že existují i jiné ženy než ty, které tak hezky stereotypně popisuješ, a zadruhé, porozhlédnout se po statistikách. třeba zde http://www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2012.pdf - strana 3. tolik k tvému "asi jsou ženy, které hry baví" :) a - o bože - jsou i ženy, které baví hry tvořit!
  • Scéna: Lukáš Grygar přemýšlí: Mušim postnout něco provokativního, pankáčskýho voe, hodně čtenýho, aby byly pořádný page views a nechtěl nás ten kokos ČEP voe vyhodit. A zárouveň aby to bylo užitečný, šlechetný,voe pyčo. Jako voe, jak jsem tenkráut čet voe to ReasonWhy vod těch stojanů na kosočtverce voe, jak si tam voe stěžovali voe na diskriminaci. To mi usedalo voe srdce, jak je to nesprauvedlivý, voe. To dám voe, to bude komentů voe! A eště to pak pošlu tý Tlamiczce, ta se ráda vyjádří jako vývojářka voe Coral City, voe boží pařby voe, a taky je to voe prej i ženská, aspon se to voe řiká, já nevím tak snad jo voe. Ta to podpoří voe a a vzdělá voe tu masu šovinistickou voe nějakým trefným voe příspěvkem. Pak si namaže svý obří klouby voe,aby nevrzaly, voe, proběhne se voe, a napíše mi PMko, jak sme husty voe! To uďám voe! Tak.
    • Jinak voe mám ještě jednu pěknou voe z dánska voe, tam voe zítra voe znamená včera voe!!!!
      http://www.dama.cz/zabava/dansko-zakaze-rozdilne-oceneni-sluzeb-kadernika-podle-pohlavi-21153
      A rozum vítězí voe, šovinistický prasátka, Dánsko jede! Úřad pro rovné zacházení voe!
  • mirekdusinojc
    Jenom jeden dovětek. Nikoli k diskuzi, kterou se teprve chystám číst, ale k článku a hlasům, že některá odvětví jsou jen pro muže. Předně je potřeba říci, že toto dělení je dáno historicky, nikoli, jak se mnozí domnívají, charakterově. Svůj původ má v pravěku, kdy byl muž díky fyziologii těla předurčen k ochraně. Bohužel z této povinnosti se během věků stalo právo na dominanci, jenž trvala až do nedávné doby. Tudíž důvod, proč máme tak málo vědkyň v naší historii není způsoben, jak se většina mylně domnívá, menší technickou / vědeckou zdatností, nižší kreativitou žen, ale tím, že byly ženy po dlouhých několika tisících let v submisivním postavení, které jim vsugerovalo jisté role a mylné představy o sobě samých. Pravdou však je, že díky tomuto "utlačení" se u žen vyvinuly schopnosti, které mužům kvůli neustálým bojům o dominanci chybí. Jako například upřednostnění diplomatického jednání před bojem a dokazováním síly. A to jsou velmi cenné vlastnosti, zvláště, když pracujete v týmu, čímž se dostávám k mojí myšlence. Psychika muže a ženy je odlišná, o tom není pochyb. Je však daleko méně odlišná, než si mnozí myslí a rozhodně mezi tyto odlišnosti nepatří indispozice k určitým oborům. Ta jé dána sugescí, která naštěstí pro ženy vyprchává. A muži se začínají bát. Začínají se bát, protože dominance na většině pozic není vítanou, mnohem vítanější je smířlivé a diplomatické chování. Začali se bát, protože dnes už není potřeba chránit ženy před divokou faunou a popravdě 90% mužů by dnes s těží dokázala i toto. A bojí se proto, protože je tu najednou dalších 50% populace, která je může připravit o práci, kterou přeci "dělají mnohem lépe". Ámen
    • Kein
      Jako muž, chci aby se všem měřilo stejným metrem - za což například onu diskutovanou kvótu 40% nepovažuji. A ano, pokud tato kvóta bude uplatněna budu se bát o práci, jelikož nebudou rovné podmínky. A vzhledem k tomu, že boj o rovné pozice "mužů a žen" právě míří k těmto kvótám, nemohu jinak, než se k nim stavět negativně.

      Píšeš o tom, že postavení žen se vyvinulo historicky na přirozeném stavu okolí, nech tedy ať se rovnoprávnost pohlaví taktéž i dnes vyvine k rovnosti přirozeně (pokud se podle tebe nerovnají), nikoli nařízením z hůry, nebo tlaku feministek - to nepovažuji za přirozené, nehledě na to, že to celý pohled mužů na ženy ještě zhoršuje.

      Nemluvě o tom, že zájem žen o některé profese je prostě menší než zájem mužské populace - to je holt přirozený vývoj.
      • mirekdusinojc
        No nikdo tady nezmiňoval onu navrhovanou kvótu, taky si o ní myslím, že je nesmyslná už jen kvůli tomu, že trend je přirozeně nastavený a není potřeba ho nepřirozeně posilovat, což by ve výsledku mohlo vést k jeho většímu zpomalení. Nařízení z hůry je kravina, ale tlak feminismu k boření stereotypů je právě ta součást přirozeného vývoje, který dovoluje pohlížet na obě pohlaví stejně. Nehledě na to, že vývoj od pravěku do moderní doby nepovažuji za přirozený. Tam hraje roli právě zneužití dominantního postavení síly, intelektu navzdory. Za přirozený vývoj považuji až ten, který vidíme v posledních dekádách.

        BTW: Jen aby nedošlo k mýlce, jsem také muž. Mám červeného panáčka jen proto, že Mirek Dušín měl blond vlasy a nikdy nenosil modré tričko.
  • Hmm, tak jsem věnoval čas pročtení této diskuze. Ukázalo se, že jsem "hon bez lišky", který tady pan Grygar pořádá, kritizoval možná zbytečně, neboť už to udělali jiní a velmi dobře.

    Menttor je divnej týpek. Říká ve spoustě věcí pravdu, ale podrývá to očividnými nepravdami. Rád bych si myslel, že to dělá schválně s nějakým motivem.

    Asi nejlepší příspěvek do této diskuze přidal Veskoslav. Značně překvapivé.

    To jsou moje tři centy.
    • Menttor
      Jaký nepravdy? :-)
  • :)... Ach Lukasi Lukasi.... Odhliadnuc od z 99% anonymneho a ziadnu vypovednu hodnotu nemajuceho - tweetu, kde moze pisat hocikto (aj svedkovia jehovovi)(s roznymi dovodmi a myslenim, cielmi, ale hlavne bez nejakej snahy o objektivitu), podme sa skusit zamysliet prave nad tou otazkou, ktora to akoze cele zapricinila, a ktoru urcite povazujes za velmi zasadnu a znepokojujucu:

    "Preco je tak malo zien v hernom priemysle?"

    A budem co najstrucnejsi, lebo sa aj tak budem opakovat :). Takze, ako sa stat hernou vyvojarkou? Mozete zacat na indie scene alebo ako vacsina, si vyberiete skolu s technickym zameranim. Firmy potom zamestnavaju ludi za a) koli skole a skusenostiam v nej b) koli portfoliu uz spravenych veci (tu sa uplatni ta Indie scena) - praxy, alebo po c) koli "a" aj "b".

    Bez tohoto sa jednoducho tazko da stat vyvojarkou. Pri Indie scene, kde si to kazdy robi tak povediac na kolene doma, sa asi o diskriminacii hovorit neda. Kedze PC ani vyvojove nastroje jednoducho (pravdepodobne? Ja si tu uz nie som isty vobec nicim :D ) nemozu diskriminovat - lebo su to stroje :), resp. pevne a neuvazujuce programy :)... Takze v tejto indie ceste im nikto a nic NEMOZE branit, dufam, ze potialto suhlasis. No a BTW cez to vsetko, je v diskusiach pri videach, navodoch a roznych inych zalezitostiach o programovani ci indie scene vzdy majorita muzskej populacie, aj ked sa to tazko prirodzene preukazuje, no pointa je v tom, ze potialto ziadna diskriminacia nehrozi.

    Potom je tu ta vacsinova cesta mladych vyvojarov - tie skoly... 90% studentov a absolventov IT vysokych skol tvoria muzi. Tym padom firmy PRIRODZENE NEMOZU!!! (aj keby sa rozkrajali a neviem ako chceli) zamestat viac zien, ked jednoducho NIE SU!! na trhu prace - logicke. Cize ak podla Teba a dalsich feministiek existuje nejaky sexizmus ako "pricina!" toho, ze zeny nie su tak casto na poziciach vyvojariek, LOGICKY musi existovat problem sexizmu (ak ho berieme ako podstatu problemu) uz na vysokych skolach - kedze tam tie zeny tiez nie su a uzko to spolu suvisi. Potialto by si tiez mohol suhlasit, aj ked si nie som isty. Ja som na takej jednej skole bol, a tento problem som nezazil, to neznamena prirodzene ze neexistuje, ale mam exaktnu skusenost prave s dobrym a galantnym pristupom ako od strany vyucujucich, tak zo strany studentov. Samozrejme vsade sa najdu debili.
    No a kedze (ako sme si ukazali) to spolu suvisi, je prirodzene sa teda potom spytat:
    • Tweety od často známých osobností herního průmyslu nemají žádnou výpovědní hodnotu, ale tvůj "průzkum" (do diskuzí chodí jen zlomek čtenářů) ano? Zajímavé...
      • Napisal som "bez ohladu na ten tweet" a si schopny zareagovat len na to :)... Ale ok, kolko % tych komentarov je tam preukazatelne! od znamych vyvojariek? ;)

        A to chces ako povedat, ze do diskusie chodia viac muzi? :D:D:D:D:D Preto bol moj prieskum uplne irelevantny? Do diskusie o vysostne zenskem tema - preco zeny nie su vyvojarky? :D...

        Selektovanie informacii a videnie len toho co chces? :)
    • "Preco je tak malo muzov na humanitnych vysokych skolach, napr psychologia alebo sociologia?"

      Je to problem diskriminacie muzov?... Preco su muzi idealisticky zobrazeny v telenovelach? Je to sexizmus? Treba proti tomu bojovat ked sa pri cisto zenskych zabavach idealizuju a skatulkuju muzi? A posledna otazka - preco ak je hracok vraj cca 50%, sa mi tu v diskusii na anketovu otazku "ste muz dajte -, ste zena dajte +" objavilo cca 30 minusek v clanku o zenach ktory by mal prirodzene pritiahnut ich pozornost ako hracok?
    • "Preco je tak malo studentiek na IT vysokych skolach?".

      Je to problem sexizmu? Ucitelia snad zvyknu plieskat ziacky po zadkoch, mylit si ich s recepcnymi ci bavit sa s nimi o tom, ci museli dat dekanovy? ... Dovolim si tvrdit, ze ak sa momentalne nenataca nejake "por" "n0" v skole, tak taketo nieco nehrozi ani vo sne. Alebo si snad niekto mysli nieco ine? A ak by to tak aj bolo, (co nie je) nebolo by potom prirodzene, ze zien by bolo casom v priebehu studia na skole stale menej a menej v porovnani s muzmi? Toto nie je pravda kedze ten vyrazny nepomer je uz pri "prijatych" studentiek vs studentov. A to ma teda privadza na dalsiu logicku otazku ktora s tym evidetne suvisi:

      "Preco si tak malo zien PODAVA PRIHLASKY na IT vysoke skoly?"

      Ak berieme teda sexizmus ako podstatu problemu toho, ze zeny si nepodavaju prihlasky na tieto technicke skoly, tak potom sa s nim museli prirodzene stretnut este skor. Ale tu uz moja fantazia prestava dost dobre fungovat a budem potrebovat pomoc :)...Stretli sa so sexizmom na strednej, ale tak, aby ich to odradilo od studia na IT vysokej skole? Je to vobec takto mozne? Na zakladnej? Podla mna tazko. Mozno sa hracky stretli so sexizmom priamo v hre? Toto mozne samozrejme je, ale treba si jasne uvedomit, ze tam uz ide o jasne virtualny priestor, o hru samotnu, nie o vyvijanie hier ako takych. Nehovoriac o tom, ze tam nie su sexisti, ale vyslovene prasata a vseobecni debili - stretavame sa tam (hlavne v MMO) s nimi vsetci, a kto chce tu hru hrat, tak ich vie ignorovat. No nazor na samotny vyvoj hier to asi malokomu dokaze zmenit. Nehovoriac o tom ze samozrejme MMO hry nie su ani zdaleka jediny typ hier..

      Cize nejak som sa do toho zamotal, a pomocou logiky nemozem prist na to, kde tam ten sexizmus ako pricina toho, ze je malo vyvojariek, najst? Lukasi a feministi zamyslite sa prosim nad mojim komentarom. A zaroven sa chcem este spytat podobnu otazku.
  • Magister_Peditum
    U článku o nějaké zajímavé hře je sotva 1/4 příspěvků, co tady. Mě je celkem jedno, jestli ženská dělá programátorku nebo ne. Na druhou stranu bacha před přílišným zviditelňováním. Když se nějaký názor, prezentovaný, jako ten správný, objevuje v éteru příliš často, tak to většinou i nerozhodnutou nebo dokonce původně spíše tolerantní část lidí spíš znechutí a udělá to původní myšlence medvědí službu. Příkladem budiž i nedávna prezidentská volba. Myslím, že většina lidí i tady na foru nemá nic proti tomu, aby ženský vytvářely hry, ale když jim někdo vnucuje (myšleno obecně), jak jsou hráči sexističtí a předpotopní, tak se tím spíš aktivizují, jako oponenti tohoto názoru.
  • Já fakt nechápu, proč se to řeší furt dokola. Prostě v herním prostředí tak nějak "přirozeně" pořevládli muži, stejně jako třeba u myslivců, v rybářském spolku, u fanoušků vlaků (to jsou ty, co makají celé léto, aby opravili 40 let starý kus), v bojových sportech (chodil jsem na Judo a tam nás bylo 16 na 3 holky). Také mě stve, jak někdo argumentuje tím, že ženy tvoří 50% z hráčů, když tento počet je způsoben tím, že se tam počítají i ty, které jednou za rok "zapaří" farmwille, popřípadě zaskotačí na "tančící" podložce. Stejně takové holky nikdy nebudou "chtít" jít dál. Nikdy nebudou číst recenze na nové hry a aktivně se o ně zajímat. A rozhodně nemají většinou v plánu pracovat v herním průmyslu.
    Podle mě je pomýlené myslet si, že jakmile změníme své chování, naskáče sem najednou spousta holek. Podle mě, i kdybychom prosadili maximální politickou koreknost v celém herním průmyslu (sexistická hláška=>vyhozen ze hry, fóra, studia), tak stejně tady víc žen nebude. To si jako myslíte, že najednou přestanou číst stmívání a 50 odstínů šedé a půjdou s nám zapařit Rome 2 Total War????
    • KronosDeret
      Treba by tem co tu jiz jsou a hrajou bylo lip, kdyby v nich jejich muzske protejsky videli spoluhrace a ne vetrelce :)
      • Co to je za nesmysl, jake vetrelce ?
        • KronosDeret
          Cizi element, vterky, pozerky, tluste lesbicky a Erynie. Cvak?
          • Další krátkozrakost z tvé strany.

            Pokud je někdo černoch a šmejdi ve hře se to dozví, tak mu budou nadávat slovy založenými na jeho rase - negre atd. Pokud má někdo sladký, přiteplený hlásek, tak mu šmejdi budou nadávat do buzerantů. Když je někdo tlustej, tak mu šmějdi budou nadávat do tlusťochů. Atd. atd. atd.

            Je prostá přirozenost lidí útočit na "slabá místa" svých protivníků. A u šmejdů v multiplayerových hrách se to projevuje takto. Takže prosím nedělej, že se jedná pouze o sexismus. Jedná se totiž o to, že někteří lidi jsou šmejdi. Takovej je internet.

            Víš... ona válka proti sexismu už dávno vyhraná je. Zbývá pouze válka proti tom, že někteří lidi jsou šmejdi. A feminismus je spíše jen iluze toho, že proti šmejdství se dá bojovat.
          • Magister_Peditum
            Takhle jim říkají na základce, ne? *1* A nazývat je Erinyemi, to je docela sofistikované. To je tak rozšířené povědomí o řeckém panteonu? I když nevím, koho tím bych tím dnes urazil... *1*
          • jojo, to je takova typicka herni situace...hraju CSko, dostanu HS, zjistim ze je to holka a vynadam ji kvuli tomu... LOL

            ok...ne takhle to opravdu v 99,9% neni a navic se tu bojuje za rovnopravnost ne ? a chlapi si nadavaji porad...to je samy de...il, cu..ak, ko..ot, kdyz to nekdo kazi
            • Magister_Peditum
              Kronos: Ono stačí narazit na partu zamindrákovaných hovad, co tě začnou záměrně teamkillovat a když jim to začneš oplácet, tak na tebe hodí vote kick a svorně, jako jeden muž tě vyhodí. Už se mi to taky stalo. Proto vždycky preferuju soukromou hru s pár osvědčenými kamarády, než nějakou otevřenou hru, kde může hrát každej póvl. Tím jsem jenom chtěl říct, že ani jako chlap nejsi chráněn před demencí herní komunity.
            • ale jo, oznaci ho za cheatera a daji mu ban...celkem bezne, zvlast pokud drtite admina...
            • KronosDeret
              to je jiste pravda, muzskemu hraci se ovsem vetsinou nestane, ze kdyz ostatni drti a prizna svoje pohlavi ze ho ze serveru vyhodii a zabanuji :)
  • KronosDeret
    Mnoo... pekne se to tu predvadi, co k tomu dodat. Janchor zkusil napsat neco osvetoveho, neco co ho na herni komunite pali, protoze kazdej empatickej clovek by chtel, aby prave ta jeho socialni skupina na tom byla lip nez zbytek a narazil na realitu.

    Feminismus neni o tom, ze si muzatky a histerky chtej vydupat nezaslouzene vyhody, ale o tom, ze naprosto normalni zensky narazej v 21. stoleti na stredoveky nazory o biologicky predurcenosti, na zastydly pubertaky, jejichz slovni vyhrezy nevyvolaji nechut kolektivu, ale sympatie a na to, ze jejich prace a osobnost jsou hodnoceny podle pritulnosti.

    Panove, nezbyva nez Vam poprat prozaickou mili v lodickach tech druhych.
    • Diskuzi jsem nečetl.

      Ale pan Grygar prostě napostoval tweety, které souhlasí s jeho názorem. Nechci to nějak podrývat, ale když budu chtít, tak si najdu důkazy podobné úrovně pro cokoliv.

      Jo, někteří muži se chovají jak kkoti. A některý ženy taky. Takovej je svět. To si snad uvědomuje každej. Ale nejsem proti cinkání zvonečkama, aby se veřejnost dozvěděla o problémech s diskriminací.

      Jsem proti hernímu pseudofeminismu, kterej končí u toho, že aktivistky a aktivisti na YouTube brečí, když je nějaká žena ve hře moc kozatá, nebo moc málo, nebo se dostane do nějaké nebezpečné situace, nebo cokoliv.

      A bohužel co se týče her, tak kolem nich máme ten retardovaný herní feminismus.
      • Pokračováni:
        Pan Grygar nepíše o herním feminismu, pouze kopíruje tweety z #1 reason why. Ale víte co, celý #1 reason why je taky hodně hloupý, protože to naznačuje, že diskriminace na základě pohlaví (sexismus) a že herní průmysl je toho plnej.

        O čemž silně pochybuju, jelikož pár tweetů není důkazem toho, že to platí všude. A vytváření specifického tagu #1 reason why zase hloupě naznačuje, že jde o problém specifický pro herní průmysl. Ani jedno není pravda.

        Shrnutí:
        Herní feminismus (reprezentovanej Anitou Sarkeesianovou) je hloupej. Podívejte se na Instig8ovi videa o něm a pochopíte. Pan Grygar nepsal o tomto typu feminismu, ale stejně to zmiňuju, neboť kdokoliv si spojí video hry a feminismus, narazí na tento typ prvně.

        #1 reason why podle mě dělá víc škody než užitku. Jo, sexismu existuje. Všichni to víme. #1 reason why jen vytváří falešné dojmy, že je ho herní průmysl plnej a že jde o problém specifický pro herní průmysl.
      • KronosDeret
        Na to se da jen zopakovat to o te mili v cizich botach.
        • Krátkozraký senzualismus. Jsi feminista/feministka? Pokud ano, tak si to chce uvědomit, že pokud se snažíte o společenskou změnu, tak výkřiky ze tmy jako #1 reason why nepomůžou. Sorry, že to vypálím na rovinu, ale pokud se někdo nechá strhnout jen #1 reason why, tak je buď "panák ve větru", co si nedává věci do souvislostí, nebo s názory prezentovanými #1 reason why už souhlasil předem.
          • KronosDeret
            Chapes ventilovani frustrace? Internet spojuje lidi v podobne zivotni situaci, sdilenim se jejich frustrace zmensuje. Proste.
            • Chce to používat hlavu a uvědomit si, co si z tohoto "ventilování" odnese jeho divák... zvláště v případech, kdy je toto tvé "ventilování" veřejné a týká se momentálně aktivního tématu.
    • Rád slyším tvůj světonázor, feministko. Líbí se mi, jak mluvíš za tu jednu skupinu, do které vůbec nepatříš a tu druhou zadupeš.
      • KronosDeret
        Nemluvim za nikoho krom sebe. Nikoho nezadupavam. A bigotie je mi odporna ikdyz do te ci one skupiny nepatrim.
      • Teda tím sem nechtěl říct nic špatnýho, jen že celej problém je mnohem složitější, než ho takhle zabalit.
    • feminizmus je to iste ako boj za homosexualitu ==> Bojovať za mier je ako súložiť za panenstvo... Cize je to hlupost sa s tym co i len zaoberat. Vsade pchaju tu rovnopravnost a ine hovadiny "moderneho" sveta ale asi kazdy zabuda na to ze nikto si neni rovny.
      • KronosDeret
        Uuu, tohle je ale extremne smutny prispevek. Byl bys v dobe americkeho otrokarstvi taky proti boji za rovnopravnost ras? Melo by byt tedy normalni soudit lidi podle jejich pohlavi, orientace, barvy pleti, veku nebo narodnosti? Byl bys tejne klidny, kdyby te ostatni hodnotili podle toho ze jsi Slovak?
        • nie nebol, nech maju svoju slobodu aj ine rasy, ale to neznamena ze su si rovne s inymi rasami, vidme ze asiati sa dokazali dostat na vrchol vyvja a pritom cernosi ostali na spodku(teraz hovorim o africanoch). Ti co siu v amerike troska pochytili od belochov a zacinaju sa posuvat na uroven belocha. Toto nie je rasizmus ale konstatovanie toho co clovek vidi. A je normalne usudzovat ze zena nedokaze odniest 50kg ako muz. Zena dokaze robit monotnnu pracu muz nie. Vsetko sa deli, vsetko sa kategorizuje
          • Robotron3
            Ve skutečnosti nic takového jako odlišné lidské rasy neexistuje, jsou jen lidé, kteří se přizpůsobili prostředí a vyvinuli s v malých odlišnostech trochu jinak. Je vědecky dokázané, že všichni pocházíme z Afriky, takže když si vezmeš rodokmen jakéhokoli člověka mimo Afriku a půjdeš ke kořenům, tak všichni jsme byli kdysi černoši. Rasimus je pak uplná hloupost, protože tím diskriminujeme sami sebe.
          • KronosDeret
            uz se vybarvujem co?
        • to jsi trochu mimo ne ? srovnavat rovnopravnost muzu a zen s otrokarstvim
          • KronosDeret
            Doporucuji zahlednout nejakou historickou literaturu alespon z rychliku a ono srovanni Vam prestane pripadat tak prestrelene :)
            • Literatura rika ze nejvis je Buh pak Jezis pak muz a pak zena!!! :)
            • KronosDeret
              svaty jeronyme, soustredte se na diskuzi, copak dnes existuje v Americe otrokarstvi nebo segregace? Vlakno je o rovnopravnosti. Zeny byli stejne jako cernosi majetkem.
            • moment, co to je za demagogii, copak my se nachazime pred prvni svetovou valkou ? to se rovnou muzeme vratit o 100k let dozadu, kdy chlap popadl zenskou za vlasy a odtahl do jeskyne...pripadne si vybrat nejakou matriarchalni kulturu, kdy chlap nemel temer zadna prava.
            • KronosDeret
              Obavam se ze vase znalost pomeru zen pred prvni svetovou valkou ma podstatne trhliny.
            • jaka historicka literatura ? pokud srovnam euro-americkou kulturu a prirovnavate to k otrokarstvi tak v podstate tvrdite, ze zadne neexistovalo
    • http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/291835-rozdeleni-tradicnich-roli-v-domacnosti-svedci-manzelskemu-milovani.html
      • KronosDeret
        A jeje bulvarni veda... ikdybych nahodou ukodil hlavou o chodnik a dal tomu nejakou vahu, budu tisickrat radsi (a jsem :) ) ve stastnym manzelstvi s mensim mnostvim sexu.
        • Ale ted chapu tvuj pristup snazis se delat zenske prace a zastavat se zen, je to tim ze tvoje podvedomi ma ten nedostatek sexu a snazi se zavdecit v marne nadeji, ze se to zlepsi...
        • no tak ono jeho vice prave proto ze to manzelstvi je stastne, nestastne manzelstvi to je domenou prave tech co uplatnuji a obhajuji uplnou rovnopravnost
          • KronosDeret
            *1* a hele dalsi hypotetik... reknu to takhle, v dnesni dobe zbesile inflace Fiat meny, kterou si soukrome banky tahaji ze zadku, museji na domacnost vydelavat oba. Kdyz jeste nechas manzelce vsechnu praci ohledne domacnosti a sam se rozvalis ke kompu ci televizi, garantuju ti, ze ten vztah bude mnohe jen ne stastny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit