Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co je to dota?
  • JohnyTheZik
    Tohle jsme zhruba pred pul rokem s kamosem prekladali, tak kdyby mel nekdo zajem o cesky titulky (BoB), tak se muzete mrknout :)

    https://www.youtube.com/watch?v=3fc-go1st4E
  • Vypadá to zajímavě
  • Ethy
    Moc se na ten dokument těším, asi jako každý z komunity. VALVe snad prý dělá i něco takového o CS. Podle mě tenhle dokument vydají při vydání hry, snad možná i letos po TI3. Jinak být progamerem na tomto poli je hodn těžké, konkurence je velká a zápas rozhodně jakákoliv menší chyba nebo zaváhání, ale to mají asi všechny ostatní hry s Dotou společného.
    Jinak, když by někdo chtěl invite do Doty 2, mám jich asi 26, stačí napsat mail.
  • Úplně vidím, jak se to chytne u silné většiny, neboť většina jsou vždycky blbci (a sedí nalevo), potom to začne, dokument o hráčích HL, dokument o hráčích HL2, dokument o hráčích CS, a aby nezůstali mimo ostatní, dokumenty o hráčích každého žánru a většiny her....oujé.........
    • Někdo rád dokument o hranolkách, někdo o profi hráčích. Mohlo by se to chytnout. Stačí se přece inspirovat z tisíců mini"dokumentů" co už dávno existují *8* *5*
      • Nedavno byl na Prime ZOOM fajn dokument o samovzniceni
  • Přijde mi to od Valve trochu samolibé. Dělat "dokument" o hře, která vyšla vpodstatě nedávno zní spíše jako snaha o originální reklamu. Dělají z toho nějakou legendu a přitom se o tom tak kecá jenom proto, že to mělo od Valve hrozný hype a proto, že Valve získalo značku DotA.

    Až na to jméno DotA je to ve vztahu k původní Dotě na stejné úrovní jako další MOBA hry (LoL, HoN, ...). Spousta lidí ale kvůli masáži od Valve dělá jakože je to ta 'správná' a 'opravdová' DotA.
    • Mně z těch ukázek přišlo, že je to spíš pro lidi co sledují profi scénu (neříkám že jenom pro ně, ale asi si z toho odnesou nejvíc)
    • ty si dotu ani nehral ked toto napises ...
    • Až na to že icefrog (současný tvůrce DotA) je zaměstnán u valve, Dota 2 je kompletní kopie DotA do nového enginu a všechny změny DotA jsou do tydne portovány do Dota 2 :)
    • DotA 2 se na pro scéně hraje už třetím rokem od TI1, což je v progamingu jako století. Navíc samozřejmě navazuje na DotA1, která je tu mnohem, mnohem déle.

      A ve stejném vztahu rozhodně není. LoL je poměrně odlišná hra, to bych sem vůbec netahal, ale hlavně DotA 1 a 2 mají vv současné době stejného tvůrce = IceFroga. Obě hry jsou v podstatě totožné, všechny rozdíly jsou postupně mazány (kromě těch, co nejsou díky limitacím W3 enginu možné). Takže DotA 2 je skutečně ta jediná správná a opravdová DotA..
      • Pro ilustraci např. http://www.dota2.cz/novinky/zmeny-z-6-78-v-dote-2-v-novem-patchi-4-6
        Vývoj probíhá tak, že IceFrog provede změny v DotA 1 a následně jsou přesně přeneseny do DotA 2. To žádná jiná moba hra nemá. Vyvíjejí je jiné týmy a od původní Doty se postupně vzdalují, kdežto DotA 2 je vyvíjena paralelně s 1.
        • Ale jinak snaha o reklamu a o legendarizaci tu určitě je. Jen na ní nevidím nic špatného. :)
          • Já hraji HoN, tak to budu popisovat na jeho příkladu. LoL jsem párkrát hrál a ten se opravdu v řadě ohledů odlišuje od Doty. HoN je ale od základu stejné jako DotA (hrdinové, itemy) až na to, že samozřejmě všechny názvy hrdinů a itemů a všeho jsou jiné. Beta Doty 2 vyšla na konci 2011. HoN vyšlo v květnu 2010 a přešlo na F2P v červenci 2011.

            Obě hry tedy vychází stejným způsobem z Doty. To že se teď DotA a DotA2 vyvíjejí najednou nemá na 'opravdovost' nové Doty vliv. Teď už se nedá poznat, jestli se DotA2 vyvíjí podle Doty nebo DotA podle Doty2. Už je to pro obě hry éra Doty2.

            Icefrog je trochu argument, ale podle mě je to jako argument velice přeceňované. Proč by měl nyní být Icefrog schopen vytvářet 'opravdovější' dotu než jiní vývojáři? Icefrog nebyl zdaleka jediný, kdo udělal Dotu. Jednak tam byli lidé, kteří vyttvářeli dotu před ním a jednak spousta nápadů a mechanismů doty pochází celkově z podhoubí komunity kolem W3 modů, která obsahovala velké množství moderů.

            Icefrog je sice velmi a velmi schopný, ale holt vždycky se může časem objevit někdo, kdo je lepší. Tím neříkám, že se to stalo. Jen si myslím, že ani Icefrog není to, co by z Doty 2 dělalo něco jako 'opravdovou' Dotu.

            Jinak na snaze o legendarizaci doty 2 taky nevidím nic úplně špatného, jen je to pro mě signál, že ten 'dokument' bude (alespoň pro mě) o ničem.
            • Pod toto se mile rád podepíšu.

              Hrál jsem Dotu 1 od jejích počátku. Následně jsme strávil asi přes rok u HoNu. Nakonec jsem skončil u LoLka, protože mi přijde, že nabízí podobnou hravost a chytlavost, jakou jsem zažival u stařičké (ne ještě totálně contentem přervané) Doty 1.

              S Dotou 2 mám obdobný problém. Nesedí mi ten postoj komunity, která ji bere jako jedinou správnou verzi MOBA hry. Nemůžu se zbavit pocitu, že kdyby se ta hra jmenovala jinak, hrdinove a itemy se jmenovaly jinak, ale obsah by byl stejny, tak by velké množství hráčů stále upřednostňovalo například HoN.

              Já se na Dotu 2 nesmírně těšil, ale nakonec jsem zůstál u LoLka. Zjistil jsem, že vlastně nemám důvod vracet se ke contentu, který už jsem si užil před lety do sytosti. Navíc mi trochu vadilo i samotné zpracování hry, které mi technicky nepřijde úplně nejšťastnější. Zkrátka mi prijde, že source engine vytváří při ovládání jistou oddtažitost, a "feel" ovládání (zejména špatná odezva při akcích) mi silně nesedí. A není to pomalou animací postav - ano, vím, byla i v Dotě 1.

              Narážim tím na to, že mi přijde opodstatněné zabývat se myšlenkou, zdali je to skutečně "ta prává a jediná dota" a za každou cenu odsuzovat všechny ostatní MOBA hry (hrál jsem asi všechny, takže si myslím, že mám celkem přehled). - Contentem jistě, je stejný jako u Doty 1. Ale nové zpracování ve mě zkrátka stejné pocity, jaké jsem měl u Doty 1 nevyvolává. Navic Dota 1 byla právě průkopníkem v tomto herním odvětví - o to smutnější mi příjde, že druhý díl se nezmohl na nic jiného, než na absolutní kopii - zrealizovanou v pro mě ne tak atmosferickem provedeni. Přitom progresivnější provedení, odlehčené ovládání (ne tak težkopádné), méně plochy s interfacem atd. by více odpovídalo dnešnímu vývoji trendů ve hrách - přitom by byla zachována skill-based hratelnost. Toho se jasně Valve bálo jako risku, tak vsadilo na obyčejnou kopii, kde bylo jasné, že ji komunita vezme všema deseti. To mi příjde v rozporu s původní Dotou, která by sama byla jistě velmi progresivnější ve vývoji nebýt závislosti na Wracraftu 3.
            • Thx to takri - tak z té timeline to vypadá, že ve Valve dokonce pracuje i Eul. To jsem ani nevěděl. Takže Valve má dokonce 2 původní vývojáře a třetí je v Riotu a dělá na LoL. :)
            • "Ale pořád bych dal asi drobnou výhodu Dotě 2, protože IceFrog... ":

              S tím vpodstatě souhlasím. 'drobnou' výhodu bych přiznal :-)
            • Dík :-). Ne že bych současnou Dotu považoval za horší dotu než tu předchozí, ale prostě se mi nezdá pro tuto úvahu relevantní o ní uvažovat stejně jako o 'původní' dotě. Spíše se mi zdá vhodnější o ní uvažovat buď stejně jako o dotě2, nebo jako o dalším následovníkovi původní doty. Jinak mimo rámec této úvahy ji považuji prostě za normální originální původní dotu.
            • Ale pořád bych dal asi drobnou výhodu Dotě 2, protože IceFrog. Původní (2011) hlavní (a jediný) vývojář v té době dal přednost DotA2 před HoN, čímž z ní tak nějak udělal nástupce. Nicméně vzhledem k tomu, že na 1 odvedlo kus práce samozřejmě spousta jiný lidí - Eul, Guinsoo atd., tak chápu, že subjetivně na to někdo může pohlížet odlišně.
            • >> Já hraji HoN.
              Áha, tak tím se všechno vysvětluje. :D

              Ne, teď vážně. To je zajímavý úhel pohledu. Já jsem to bral tak, že fakt, že se ty hry teď vyvíjejí paralelně přímo ukazuje, kdo je nástupcem původní Doty. Ale jestli současný vývoj Doty 1 už nepovažuješ za původní Dotu, tak je situace mnohem složitější. V tom případě souhlas, jak DotA 2, tak HoN jsou si v časové rovině 2011 rovny, protože jsou obě přímé kopie Doty 1.
            • No jo, ale když mluvím o Dotě a snažím se určit, která hra je 'opravdovým' následovníkem doty, tak mluvím právě o verzích z let 2008 až 2011 (řekněme). Rozhodně nemluvím o dotě, kterou dnes vyvíjí Valve.
            • pro doplnění zde je pěkně udělaná timeline https://dl.dropboxusercontent.com/u/94663588/timelineWIP.png .... S2 ports it's last Dota-based hero, Sniper (Flint Beastwood) 2010/8/X
            • až na to že HoN UŽ není to samé co DotA. ... ano původní hra byla kopie jedné verze... ale od té doby se vydali vlastní cestou ... novější DotA hrdiny nenajdes v HoN a naopak... :)
  • delaji podelany videa misto halfu 3, gaben ma misto mozku hamburger
    • Myslím, že na třetím na half lifu dělají. Oni jsou tam takoví koumáci, kdoví co dělají a co ne *15*

      Třeba plánují akci, kdy Gabe přiletí v noci vrtulníkem, vkrade se do domu a sdělí ti, že ten half life teda už brzo bude.
    • Na dokumentu určitě dělají stejní lide, kteří by popřípadě dělali HL 3 .... o mozku ostatních bych příště pomlčel.
    • A misto srdce zmuchlanou kouli dolaru !
  • A priznali, ze Dota je kopie LoLka?
    • Ethy
      Ne, není to kopie LoLka, end of story, jestli nad tím chceš elaborovat, napiš a já se rozepíšu, zatím mi za to nestojíš.
    • kostejnesmrtelny
      Hodně slabej pokus. Zkus to znovu. *5*
    • Trochu wiki trolle.
      "League of Legends (česky: Liga legend, zkráceně: LoL) je freewarová hra, která se inspirovala proslulou mapou DotA (Defense of the Ancients) ve hře Warcraft III: The Frozen Throne. Pro platformu Windows byla vyvinuta studiem Riot Games. Hra byla oznámena dne 7. října 2008 a spuštěna 27. března 2009."

      DotA (war3) je z roku 2004/2005.
      • Nejakej relevantni zdroj by nebyl? Wiki neni moc duveryhodna.
        • A ty tam nevidíš ten 4 letý rozdíl?
          • Ne, bavime se o Dote 2.
            • absolutně jelikož Dota 2 je to samé jako DotA jen v novém enginu - stejní hrdinové, spelly, itemy, mechaniky.... a pokud chceš argumentovat že je to kopie právě novým enginem a obchodním modelem -> v Dota 2 jsou stále všichni hrdinové zdarma, veškerá hra... engine na rozdíl od Lolka obsahuje dobrý replay systém a ingame sledování her a turnajů (aka je o úroveň víš) ;)
            • Cili ja se bavim o Dote 2 a ty argumentujes neco s Dotou prvni? To dava smysl. Co jeste? *15*
            • Ne, o Dota 2 se bavíš možná tak jako ty sám. Pokud si přečteš příspěvek, na který reaguji, zjistíš, že o Dota 2 nepadlo ani slovo.
    • Jsi tak vtipný, že se mi z toho chce brečet. :D
    • A neni to jedno? Důležitý je, že je lepší :)
  • co to je za hovadinu?
    • By me zajimalo oc konstruktivnejsi je prispevek co je to za hovadinu oproti tomu memu smazanemu
      • Jestli myslis, ze tu cenzor ma konstruktivitu jako meritko, tak se asi vrat na forum pro osidlovani marsu.
        • tam to neni o moc lepsi, jelikoz tam lidi nadavaj k cemu to je a proc ty penize radsi nedaj jim :D
      • Na prvni pohled se muze zdat ze muj smazany prispevek "tvoji mamu" je horsi jelikoz utoci naprimo na kontretniho ozivatele, na druhou stranu je to logicky obrany vyjadreni oproti "co je to za hovadinu" ktery naprsoto zbytecnym zpusobem urazi hru a tim i hrace ktery ji maji radi takze hodnota tehle prispevku je stejne mizerna a samzani zasluhou oba dva.
        • On nikoho neurazi, on jen vykvakl svuj nazor neprilis vybranym zpusobem. Mam ten samej nazor, mam kamose co to hraji a nic spatnyho si o nich kvuli tomu nemyslim. Ty jsi jen fanboy, kteryho nastvalo, ze tu verejne hani tvoji hru a insultujes ho, on neinsultoval tebe, takze ses vlastne mnohem horsi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit