Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Právě s porovnáním s Mass effectem 3 mám problém, hrál jsem všechny 3 ME a můžu říct že sice 3 byla co do filmečků atp. nejlepší ale co se hratelnosti týče dostala hra na frak. Taky tehdy očekávaný a slibovaný multiplayer byl s provonáním se spoustou jiných her bída a uthrpení a hlavně nekonečná nuda.. Navíc nikde v recenzích jsem nečetl že právě Dragon Age 3 už má multiplayera i když to tvůrci slibovali.. Ale jak tak čtu recenze mám obavu že bych se ho měl spíš bát než se na něj těšit i když právě v tomto ohledu má právě série DA obrovský potenciál, vždyť co může být lepšího než mít poskládanou skupinu ze skutečných hráčů?
  • Letos alespoň jedno velké RPG!?

    ???

    A co Pillars of Eternity, Divinity - Original Sin, Blackguards, Wasteland 2



    *7* *7*
    • velky rozpoctem, nikoliv rozsahem a zaberem, musis se naucit ten konzumentskej newspeak
      • Další, co přesně ví, jak bude vypadat hra, která vyjde až za tři měsíce...
  • Pockjate, takze revolucne na tej hre je, ze drak nestal na mieste pocas suboja ako kura a dokonca lietal a chrlil ohen?

    A to ten co pisal toto hral aj Dragon Age 1? Lebo tam v zavercnej bitke ste bojovali s drakom a ten vedel lietat, vzlietaval a menil miesto boja, pristaval inde a dokonca chrlil aj ohen. Cize Dragon Age 3 bude mat to iste, co Dragon Age 1 a na sposob Skyrimu, ze viac drakov po svete a ideme nad tymto masturbovatt? Kto by to bol cakal, ze drak bude vediet lietat, premiestnit sa z miesta na miesto, chrlit ohen a nebude ako kura :D To je akoze ta novinka, preco si mam hru kupit a ktora dava punc kvality hej? Parada *6* *6* *6* Pri recenzii dalsieho CoD nezabudnite pripomenut aka je to skvela hra, lebo mozete strielat zo zbrani, toto uz je vrchol :D
    • Nikdo neřekl že DAI bude revoluční *3* Zatím se mluví jenom o tom, že bude určitě lepší než dvojka *1* a že možná předčí jedničku...ale to se teprve uvidí *3*
      • DA2 bylo pro mě značný zklamání i když souboje nebyly špatný, na DA origin to prostě nemělo a nejhorší byla grafika. Zatímco co jednička byla graficky epická (hratelně i atmosférou) tak postmoderní design v DA2 mě přímo otrávil a byl důvodem že jsem DA2 dohrál skoro z povinnosti zatímco DA jsem hrál a hraju dodnes.. se všemi možnými postavami a se všemi možnými konci (a všemi možnými módy).. Rozhodně hratelností a atmosférou byla DA2 proto DA1 podstatně horší takže pokud by mě měla uchvátit DA3 měla by předčit jedničku. Ale to se fakt uvidí *3*
  • proč tam mají jen 4 ability vpravo dole? to vypadá na rpg osekane až na kost. co jsem koukal gameplaye z jedničky tam meli bar s cca dvaceti abilitami (ale to byla pc verze)
    • Takto to u konzolí vypadalo vždycky *3* dá se to asi nějak posunovat...nwm nejsem konzolista, ale v PC verzi to bude asi nějak podobně jak jsme zvyklí z předchozích dílů *3*
      • Na konzolích je HUD zcela stejně jako v ukázce, a to jak v Origins tak v DA2.

        Na PC je v Origins i 2 spodní "lišta" se schopnostmi.
  • Wasteland 2, Pillars of Eternity, The Age of Decadence a Divinity Original Sin tomu vasemu "jedinemu velkému RPG" naprosto lehce rozkopou p*del pane pissalku.
    • to sem píšeš zbytečne, tady mají redaktori i "hráči" marketingem vypláchnutý mozek. si všimni že tady je 87 prispevku a když je článek o wasteland tak je tam steží ani ne deset. proste tahle stranka je doupe konzolistu
      • A 90% těch příspěvků je bitching o zlém AAA průmyslu
  • Řekli to jiní, řeknu to taky.

    DA: Inquisition si předobjedná jen naivka nebo někdo neseznámený s tím, jak dopadlo DA2.

    To je vše, dál není co řešit.
    • Souhlas, viz. moje příspěvky výše...
    • Mě se líbila jednička. Dvojku jsem si užil, protože jsem ji nehrál jako PG, ale jako RPG. Tedy, užil jsem si příběh naplno. Má nedostatky, ale ty lze přehlédnout, pokud to tedy nehraješ v kuse, ale tak pár hodin týdně. *15* To pak skoro zapomenu, že v téhle jeskyni jsem byl asi 10x *4*
    • to dneska bohužel platí u všech her, předobjednávku nebo nákup v den launche může udělat jen naprostý blázen :(
      • Asi tak.. Nejhorší je, že velkejm společnostem s velkejma rozpočtama pak stačí upnout síly na zafinancování marketingu a zvýhodnění preorder a day one purchase. Stáda je zasypou peněženkama ještě dřív, než hra vyjde a ta už pak může vypadat jakkoliv. Kór když přijde na řadu ten syndrom, kdy si preordereři nedokážou přiznat, že hra stojí za ho*no, aby se sami před sebou nemuseli stydět.
        Navíc za jakou cenu? To je jejich největší štěstí v životě hrát hru první a né třeba až druhej den od vydání? To fakt nechápu..
        • Oni jsou ty nedočkavé ovce ještě hrdé, že jsou "součást party" a chlubí se tím, tak je aspoň lehce poznat kdo je hydiot. Nejlepší jsou ti, po požadují otevření předobjednávek...
  • Hlavne abych mohl byt zase homosexual!!! Anebo bude 3. dil pokrokovejsi? Budu tam moc mit i sex se zviraty? Nebo aspon s vlkodlakem? a co deti?
    • Na deti si musis pockat. Trvalo 50 let nez se z horrroru o hodnem panovi co zachranuje lepou devu staly horrory kde hodny pan zachranuje lepou bukvici.
  • "Sandbox". Zase. Aleši a ostatní, sandbox implikuje "nekonečnost" aktivit a dokonce snad emergent gameplay. Skyrim ani žádný Dragon Age nic takového nemá, je v nich stanovený počet úkolů a to je vše (generické opakující se úkoly ve Skyrimu na tom nic nemění).

    Open world != sandbox.

    A ještě by mě zajímalo, co jsou to ty základní koncepty série :)
    • Nesmysl, máš to nějaké popletené, Skyrim samozřejmě sandbox je, i když budeš questy a příběh úplně ignorovat, můžeš strávit nekonečně mnoho času tím že budeš jen chodit po světě, mluvit s NPC a zabíjet potvory co spawnují pořád dokola a ta hra nikdy neskončí
      • Jo? Podle takové argumentace je Pong sandbox. Taky s tím můžeš strávit nekonečně času a taky se míček spawnuje do nekonečna.
        • Ty matěji, to by se míčem v Pongu musel spawnovat pokaždý na jiným místě a dělat něco jiného a mohl by sis s ním hrát nekonečně možnými způsoby. PAK by to byl sandbox.. SANDBOX de fakto znamená že musíš očekávat neočekávané a ne že se stejná blbost OPAKUJE do nekonečna *1*
        • toho hlupáka ze sebe jenom děláš, nebo jím opravdu jsi?
        • we need to go deeper
      • jinak myslím že sandbox vychází především z koncepce otevřené mapy, ten čtverec 4x4 km do kterého tě hra hodí je právě to zmiňované pískoviště, u Skyrimu (a her od Bethesdy obecně) je to ještě umocněno tisíci různými mody, takže si v tom pískovišti můžeš dělat opravdu co tě jen napadne
        • Ano, pokud se Creation Kit bere jako součást hry, pak by se to dalo nazývat sandbox. Jenže se to tak zpravidla nedělá, protože by pak každá hra s editorem byla sandbox. Ale vidím, že jsi další z těch, kteří si myslí, že open world je to samé co sandbox, takže marná diskuse.
          • samozřejmě že je součástí hry, ale Skyrim by byl sandbox i bez toho, mimochodem sandbox a open world jsou dvě slova označující tu samou věc
            • Ne, nejsou.
              Kolega ti zcela legitimně vysvětlil, jaké jsou požadavky sandboxu a zároveň zcela rozbil tvou definici. Ty slepý se však budeš dále tvrdošijně hašteřit jako Filištínští.
  • Lotr
    Hype už začíná.
    Pamatuje si někdo na prezentace DA2? Já ano. Najděte si to prosím. Vzpomínejte na to jak nám servírovali věty typu "revoluce v RPG" "úžasný příběh zaměřený na HRDINU" "obrovské možnosti voleb" "město s mnoha zákoutími" "revoluční grafika" "propracovaný bojový systém"

    A vzpomínejte dál co jsme dostali?
    "průměrné a osekané RPG" "dobrý příběh bez faktické možnosti voleb (konec byl vždy stejný. Mág se proměnil - v jedné linii bezdůvodně)" "město kde řada úkolů v naprosto stejných lokacích" "grafika které bez modů vypadala otřesně" "bojový systém kde pavouci slézali z nebes"

    Předobjednal jsem si DA 1 a nelitoval jsem.
    Předobjednal jsem si DA 2...a přiznal jsem že šlo o hloupé rozhodnutí.
    DA 3 rozhodně stáhnu. Zahraju si to. A pokud to bude dobrá hra koupím si jí.
    EA mi totiž nedává jinou možnost. Jejich prezentacím se nedá věřit.
    • celoush
      EA nedává jinou možnost než stahovat? Co si takhle počkat na reakce po vydání (recenze, názory známých...) a pak se rozhodnout? K pirátění tě nikdo nenutí, to jen jen slabá a trochu i trapná výmluva.
      • Lotr
        Recenze jsou subjektivní stejně tak jako názory. Jediný názor na kterém záleží při koupi čehokoliv je jen můj.
        EA nedává pravdivé informace o produktu. Recenze na DA 2 tady získala 8/10. Všechny i sebehorší AAA hry získají vysoké hodnocení.
        Hype v prvním dnech po vydání způsobí že i hráči tu hru chválí. A nebo haní bez argumentů.

        Relevantní informace o hře získáš jen jejím vyzkoušeném. Co může bavit mne nemusí bavit tebe.
        A bez pravdivých informací které skutečně předkládají "tohle je dobré a tohle špatné" - bez dema jen s hype "tohle bude pecka".
        Bez těchto informací je stažení - vyzkoušení a případná koupě jedinou rozumnou volbou jakou dospělý muž který si sám vydělává má.


        Nové auto si také nekoupím aniž bych ho vyzkoušel nebo měl přesně informace o jeho stavu.
        • celoush
          Tak auto je trochu jinde, co se týče ceny, ne? Ale co třeba takovej telefon? To se řídíš čím? Kamarádi, recenze, technické popisky nebo si ho "půjčíš" v obchodě na otestování, zda ti vyhovuje? Do kina jdeš taky až potom, co sis ten film stáhl a prohlédl doma?
          Sorry, ale tohle je jen lhaní si do kapsy. Dnes máš tolik možností z čeho si ten názor můžeš udělat, že vymlouvat se jen na chybějící dema... to už fakt nežeru.
          • Mobil si přece taky můžeš vyzkoušet, cenově je kino a hra někde jinde, když už jsi nastínil, že auto je jinde. Tak jako tak to můžou být vyhozené prachy, věř tomu, že se někomu nechce jenom tak, aby napásl EA, vyhazovat do vzduchu devět stovek. Když vyhodíš stovku za film (nebo dvě), pořád to není 9.
            • Cosi
              Ale film ti trvá dvě hodiny, za to i nejkratší FPS 5-6 hodin, Dragon Age okolo 40 hodin. V přepočtu peněz na hodinu je na tom film špatně.
          • Hmm, jenze telefon (a konec kponcu cokoliv jineho), kdyz koupim pres net, mam moznost do 14ti dnu vratit. U her nas vyfakuji i kdyz je to naprosto nehratelna s*cka. Tak at se pak nedivej. Take uz nejaky patek praktikuju metodu vyzkouseni pred koupi. Usetrilo mi to docela dost penez (X Rebirth naposledy).
            • No promin, ale kdyz koupis tu hru tak mas taky tu moznost ji do 30ti dnu vratit. Nebo ne? Samozrejme kdyz kupujes na steamu tak se tohodle dovolavat nemuzes, ale kdyz ji koupis pres online obchod. tak tam tu moznost musis mit taky.
          • Inquisitor
            Ono zase u pc přes videa a recenze nepoznám jak mi to bude běžet. Vždyť je to každou chvíli, někomu to jde, druhýmu i na silnějším stroji ne. A potom babo raď. Přece si nekoupim hru za litr, abych potom zjistil, že z toho mám slideshow. Na tomhle zkoušení, opravdu nevidim nic špatnýho.
            • Další z těch, co hlásají, že až se Bůh, popř. Ježíš vrátí, všechny nás potrestá? Nebo snad jiná, obdobně nesprávná teorie?
            • Krádež? To je velmi spekulativní a mohli bychom vést sáhodlouhé spory o tom, jestli lze považovat nelegální stáhnutí SW za krádež či ne. Lobby softwarových společností a protipirátské unie samozřejmě bude tvrdit, že ano.
              Já poukazuji na cestu k ráji na zemi, copak to nevidíš?
              Nepokradeš sousedovic kozu, ženu svého bratra, ale o softwaru nepadlo ani slovo.
            • Pan Drda však v povídce Vyšší Princip odkazuje na Nacismus.

              Ty tu odkazuješ na krádež.

              Cožpak není jedním z desíti přikázání "Nepokradeš"?
            • Stejně jako vražda na tyranu není zločinem, tak ani stáhnutí AAA hry na zkoušku, není žádným hříchem. Z pohledu vyššího mravního principu se mi to jeví jako jediná správná možnost.
            • celoush
              Jako je mi volný co děláte, stahujte si to, zkoušejte a pak klidně kupujte... ale proboha se to nesnažte veřejně obhajovat.
          • Kde se můžu podepsat?
        • "Všechny i sebehorší AAA hry získají vysoké hodnocení. "

          tak nediv se, když je součástí stránek i shop.games.cz. přece si nebudou kazit vlastní obchody *1*
    • naprosto přesně napasáno
      • *Napsáno
  • Když hra stojí za hovno, tak se aspoň musí udělat dobrej marketing no..
    • Hrál si ji? Ne.

      Zatím nehodnoť.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit