Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to tu sice staré téma ale chci se vyjádřit. Vše co je značeno Star Wars je pro mě něco co musím mít. Knihy, hry, filmy, lego a td. Prostě to žeru. Když jsem poprvé slyšel o SWTOR tak jsem musel měnit trenky, jelikož v té době jsem hrál WoW a jen ta představa že bude něco podobného se SW tématikou. tak jsem neměl skoro ani slov. Dostal jsem se do closed bety a opět musela proběhnout výměna trenek, doslova famózní. Tak že když to oficiálně vyšlo měl jsem přeobjednanou collectorku za necelých tři tisíce. Běžel jsem pro to na poštu jak kdy bych tam měl miliony a to my v té době bylo 18 let :). Tak konečně po instalaci pouštím, prostě pecka, patřil jsem do klanu Reapers jedna z největších guild v CZ/SK. Tak kvalitní příběh mi přinesl jen KOTORY, ono se to vlastně bere jako KOTOR3 prostě fajn. Pak přišel END-GAME a to byl velký šok, katastrofální, nuda nebavil mě ani PVP ani PVE. A tak můj full EQ juggernout šel na odpočinek. Jo hrál jsem to něco přes rok tak že jsem do toho vrazil spoustu peněz a času. Jen argumentuji na komentář že Češi nechtějí nic platit a bla bla bla. Pak bylo oznámeno F2P. A říkám si, to je zajímavé zkusím si Jediho. Zapnu a co nevidím, mé miliony kreditu nikde, Eq u Jugga v prdeli vše překopané a hrozné. Za vše platit? Já který do toho vrazil něco přes 6 600 kč. Opravdu? Nasrán a totálně zklamán co z toho EA udělala. Prostě i slza mi ukápla. Tak že nedoporučuji ani stahovat, hrát a ani do toho dát minuty života. Jedině co je fakt super je děj, ale to si radši přečtěte knihy :D. To je můj názor na tuhle mou zkušenost se SWTOR. Teď hraji GW2 a jsem velice spokojen, jen přemýšlím proč touhle cestou nešlo Torko :(. Vše by bylo jiné. S pozdravem Droostik
  • Už od začátku, co jsem si to tehdy koupil mi je líto, že to neudělali způsobem "kup si to a hrej"...je jasný, že EA by tohle nikdy nedovolilo. Tohle se mi vážně vždycky líbilo u Guild Wars (teď tu samozřejmě nechci flame, co je lepší :D , ikdyž u GW jsem vydržel dýl, protože si to můžu zahrát, kdy chci a ne když mám předplaceno). Když mi skončily ty 3 měsíce, který jsem si ani pořádně nezahrál kvůli škole a zkouškovýmu období, říkal jsem si, že si u TORu počkám na free to play.

    No a zahrál jsem ti to pak 2 dny, protože ten f2p se nedá užívat...je to najednou děsná nuda a otrava, mám sice ten preferred status nebo jak se tomu říká, jenže z toho jsou tak minimální výhody, že ty klacky pod nohama to prostě neodstraní.

    Za všechno ve hře platím víc, což by nevadilo, ale počkat, vždyť jak mám sehnat suroviny a peníze, když jsem přišel o crafty a mám menší odměny ze všeho? Taky nechápu, proč se platí za schování helmy, to je vážně přitažený za vlasy xD

    Já mám hodně rád SW, takže cokoliv s nálepkou Star Wars vzbudí moji pozornost. Tahle hra se mi líbila, když jsem ji mohl hrát normálně, ikdyž jsem za to musel vypláznout skoro 2K, zas tolik peněz nemám, abych to mohl platit každej měsíc no a teď mám stejně GW2, který mě popravdě, jako hráče 1ky lákalo stejně, jak TOR... Na TOR byl nejlepší hlavní příběh, jenže ono to, jak už tady někdo říkal bylo jedno z mála, co tam bylo vážně povedený. Jen škoda, že tam nebyly žádné pořádné vesmírné bitvy nebo třeba víc politiky v senátu a lá novější díly SW. Navíc co mě děsně štvalo, bylo to, že se nedalo podívat na místa, která byla ve filmech a už v době staré republiky existovala, třeba do senátu, tam se chodilo jenom v přížemí nebo co a nedalo se dostat nahoru. No a Jedi Temple je samozřejmě vypálenej, takže tam se taky nedostaneme...najs.

    Nejhorší je, že v té hře strašně ořezali možnosti univerza SW a udělali z toho běhání po planetách, který jsou většinou nehorázně depresivní, klaustrofobický (třeba Coruscant, Nar Shadaa) nebo to jsou naopak holý pláně s ničím zajímavým (hlavně Hoth), ok, pár jich bylo zábavných, jako Balmora nebo Alderaan (Korriban se taky dal), celou hru jsem čekal, kdy bude pořádná vesmírná bitva, nic...ten vesmír je tam tak nevyužitej zatraceně...no a co nejvíc pokazili byli Jediové...když jsem hrál za Jedie, což jsem vydržel asi 10 lvlů, přopadal jsem si, jakoby můj Jedi fetoval barbituráty. Sithi jsou naopak dost povedení, ikdyž jsem si připadal, jako Ghostbuster, když jsem za inquisitora chytal duchy. Takže abych to shrnul...zezačátku je hra úžasná, zábavná, zajímavá, ale později člověk tak nějak bohužel vystřízliví :D
    No, už se v tom ztrácím, tak toho radší nechám, těch WALLS OF TEXT už tu bylo dost.....a teď přemýšlím, co jsem tím vším vlastně chtěl říct........ .... ..... .......
    • Schovani helmy je ptakovina, kterou nanic nepotrebujes, za to at se klido plati. Co sice "in natura" zhodnotit nemuzu, ale povazuju to za naprosto tragicky je spis to, ze misto aby se prave hrace, jako ses ty, snazili primet k obnoveni plateb, tak se te snazej nasrat, a od hrani odradit. Nebo aspon neznam moc lidi, kteri by prisli do hry, a zjistili, ze presto ze si X mesicu platili, tak najednou nemuzou nic z toho co ve hre ziskali pouzivat, zmizely jim kredity ...

      Jako pochopil bych trebas omezeni na pouzivani aukci, posty, ... ale nutit tyhle hrace zpusobem "zaplat nebo si bez koupit kompletni vybaveni, protoze to co mas, nemuzes pouzivat" .. (pricemz na to kompletni vybaveni, si muzes pouzit 350k, zbytek sme ti sebrali, nebo zaplat ...)

      A ze nejsem sam, je videt i na ofiko forech, kde spousta lidi popsala svuj pokus o navrat jako velmi neprijemny prozreni, nacez nasledoval uninstall.
  • Ja bych za tu hru klidne platil plnou palbu. Krabici jsem kupoval za 1199 a klidne dam ty 3 kila mesicne. Ale ne v tomhle stavu, ne s tim co hra ted poskytuje.
  • Četl jsem tu v diskuzi spoustu nářků na to, že jako f2p hráči máte spoustu omezení a musíte platit.

    Už jsem si tu ale nevšiml, že by někdo zmínil, že unlocky (v podstatě použitelné předměty) z Cartel Marketu jsou obchodovatelné na GTN. A nejenom, že obchodovatelné jsou, lidi je i prodávají.

    Je tedy možné si za kredity koupit další quickbary, možnost schovat přilbu, sjednotit barvy, zobrazit titul. Prodávají se i propustky do FP apod.

    Myslím, že cokoliv, co se dá na Cartel Marketu koupit se dá i prodat na GTN. A že tam toho je.
    • Chtěl jsem napsat podobný příspěvek, ale předběhl jsi mě *2* Ano BW opravdu umožnil přeprodat za credity vše co se dá nakoupit v Cartel Marketu za skutečné peníze, takže v aukcích na GTN (mají tam i vlastní políčko na vyhledávání - Cartel Market Items) najdete úplně všechny dostupné unlocky.

      Blbý ale je, že f2p mají limit 200000 creditů na postavu a prefered účty 350000. S tím limitem není problém koupit na GTN levnější unlocky, například další guickbary nebo místa v inventáři se prodávají kolem 100000, viděl jsem je i za 50000. Ale třeba takovou autorizaci na fialové předměty, která stojí asi 1200 Cartel Market mincí jsem neviděl jít pod 500000 creditů, takže f2p hráči mají smůlu.

      BW by měl podle mě limit na credity zrušit nebo podstatně zvýšit, jsou tím tak trochu proti sobě. Já sám jsem už nakoupil za credity unlocky v hodnotě nějakých 4000 - 5000 Cartel Market mincí a i když ne já, tak někdo za ně peníze zaplatil. A teď už mi začínají docházet unlocky, které si s limitem 200000 můžu dovolit, takže spíš jen občas omrknu aukce, jestli někdo neprodává něco dražšího hodně levně.
      • Jenom pro zajimavost, chtel sem si vecer overit kolik co stoji, ale pokud se neco prodava za vic nez 200/350k, tak je to prece naprosto neprodejny, nebo ne? Kdokoli kdo muze mit vic, si hru plati => ma k tomu pristup => nanic to nepotrebuje (navic se mu generujou kartel pointy v ramci predplatnyho).
        Jeste bych si doved predstavit nejakej trade za veci - pokud teda aspon platici hrac muze primo obchodovat s f2p hracem.
        • Jo zrovna u tý autorizace na fialový věci to bude asi neprodejný, ale neviděl jsem to za míň než 500k, nevím, jak je to s přeposíláním creditů mezi účty, třeba to někdo používá na to, nebo je to třeba nějaký trik goldsellerů. Jinak hodně drahý jsou taky Legacy unlocky, třeba ras, ty si asi budou kupovat i platící hráči.

          Co se týče tradu mezi hráči, tak prefered účty můžou, f2p ne, jestli můžou platící hráči otevřít trade okno s f2p nevím, spíš ale asi ne.
          • heh, ted sem na to koukal, a nejlevnejsi tam vidim inventar za prakticky 200k, vsechno ostatni prelejza cap ... bud sem neco nepochopil nebo jsou magori prodejci, protoze mabizej neco, co se neda prodat.
            • Ono to asi bude na každém serveru dost jiný, ale většinou se vyplatí chvíli počkat, dokud se neobjeví něco s rozumnější cenou
          • Je možné, žes to neviděl jít pod 500k protože když to někdo nabídne za prodejnou cenu, tak se to na GTN moc dlouho neohřeje.
            • Pravda, ale já se koukám docela často *1*
        • Bez unlocku f2p hráči obchodovat nemohou s nikým. Ani sub nemůže zahájit obchod s f2p.

          Workaround je pošta. Můžu předměty poslat buď jen tak, nebo za nějaký obnos na dobírku. Problém je když chci něco za něco - můžu akorát poslat a věřit, že ten druhý pošle taky. To je pak dobré si sehnat patřičný unlock, nějak. Teď nevím kolik může stát, ale je pravda, že od určité ceny je neprodejný, protože si to sub prostě nekoupí, nepotřebuje to.
          • Právě, že f2p nemůžou ani odesílat poštu, prefered už jo.
            • Hmm, nenechá mě to odpovědět na příspěvek pode mnou, asi moc dlouhé vlákno.

              Unlocky na trade a poštu zatím nejsou, ono těch unlocků zatím zase tak moc není, třeba bych čekal unlock na sloty pro další postavy, nebo i ten money cap by mohl být řešen unlockem, takový věci se v f2p hrách dost prodávájí.
            • Existujou vůbec unlocky na trade a poštu?
              Čekal bych je, protože nejspíše půjdou přes GTN dobře na odbyt.

              Pravdou ale je, že jsem je neřešil, tak vím kulový...
    • No vidis, to je pro me novinka (pokud to tak je) kterou nevim proc nenajdu na webu hry. Tak nejak bych to cekal (stejne jako u jinych her, kde to lze).
  • je usmevne citat tie staznosti :), uz len preto ze sa stazuju len ti co to vobec nehrali alebo hrali par dni. ak vydrzali tyzden tak je moc.

    Ja sa mozem rovnako stazovat na Wowko ktore som hral vyse pol roka, odohral som tam 4 postavi na max lvl a mozem povedat ze dalsiu uz nebudem lebo je to hra o nicom.

    swtor je vo svojej poctate tie o nicom, teda ked dohrate zakladny pribeh. ale ona tych pribehov ma 8. a cuduj sa svete tych spolocnych q nieje ani polovica. takze ja si ju zahram este 5x a potom sa na nu vybodnem. ale nebudem sa stazovat aka je zla. ale s vedomim ze som ju dohral od A po W.
    • Ano pribeh paradni, jenomze paradni to je, kdyz hrajes za svou prvni postavu, tak vsechno hltas, delas kazdy Q se vsim vsudy. Kdyz si rozjedes druhou postavu, nahle zjistis ze 80% questu, uz jsi delal a pribehovych je opravu jen tech 20%. No a u 3,4,5, ... xy postavy uz dialogy a vse kolem deje odklikavas, jelikoz te to uz vubec nebere, protoze je to porad dokola totez. Takze velice pochybuji, ze 8x za sebou budes delat to same.

      Apropo nechci se zastavat wowka, ale ve wowku je lvlovani na houby, samotna hra zacina, az na max. lvlu, kde je toho opravdu hodne co muzes delat. Kdezto kdyz kouknu na SWTOR a end-game, tak se mi chce chvilkama brecet a chvilkama zvracet ... Hlavne neustale loading a nalinkovane planety, jejich velikost je opravdu smesna. A o PvP nebo PvE zde radeji ani nebudu zminovat, jelioz to je kapitola sama pro sebe.
    • Obdivuju tvoji zapalenost a zaroven te lituju, protoze ty pribehove linky nestoji absolutne za nic.
  • Musel bych bejt padlej, abych jim posla byt jen korunu. Po uvedeni f2p sem se rozhod to otestovat ... nic tak desnyho sem nepotkal.

    1) neustalej nesmyslnej loading - priletim na planetu, load prazdny mistnosti, pres kterou musim probehnout aby se naloadovala dalsi prazdna misnost... a teprve treti load me konecne vyplivne na planete, kde musim zase nekam kilometr bezet ...

    2) zcela zjevny bugy (pri pouzivani dopravy mi mizi to auto, takze cumim na jediho sediciho ve vzduchu ... pripadne na planete ten skutr leti naprosto nesmyslnou cestou ... hra laguje, servery padaj ...

    3) jak tu bylo receno, f2p hrac si prakticky nezahraje. Polovinu itemu a funkci nemuze pouzivat. Co me dostalo (takovy perlicky) - f2p hrac nemuze nikomu nic prodat, takze pokud mu nekde neco padne, co je pro nej nanic, nemuze to spoluhracum nijak dat. Stejne tak si nemuze pouzivat ani vsechny ability - z jednoduchyho duvodu, za penize je i lista na ne ... proste lol. Samo cap na $$$(a dalsi odmeny), na kterej nerazi f2p postava tak na lv20. Takze proc vlastne hrat dal, kdyz uz stejne nemuze nic dostat ...

    4) naprosto nedopracovana a nefunkcni hra jako takova - to litani vesmirem v "jako" vlastni lodi ... ktere slouzi jen jako loadovaci misnost ... proste lol. Neexistujici system spoluprace - misto abych si nasel hrace se stejnym qstem, tak musim jak de…bil 1/2 hodiny vykrikovat do chatu a modlit se, ze si nekdo vsimne ... Neexistuje duvod se vracet na planety, natoz plnit opakovane denni qsty - je to nanic, protoze druhej den uz ma clovek o par lv vic => stejne nedostane zadny XP a padaj mu uz jen low lv veci, ktery mu sou nanic. Obecne ten svet pusobi neuveritelne mrtve, sice NPC ktery sou aktivni jsou nadabovany, ale co je to platny, kdyz tech je par a jinak je vsude pusto a prazdno.
    Nedela mi problem poslat nejaky prachy, pokud mam pocit, ze sem pro vyvojare zakaznik, kteryho si vazej. Ale tady mam pocit, ze sem ten povl, co je treba z nej vyzdimat co se da a proto jim neposlu ani korunu.
    • Viktor_H
      Wut? *8*

      Asi tak 2/3 tebou vyjmenovaných věcí v bodech 1)-3) prostě nejsou pravda.
      • Jednoduse pravda jsou. Muze se ti to nelibit, ale muzu z toho nahrat klidne video.

        BTW(pokracovani): Od hry a tema SW bych ocekaval, ze ingame UVIDIM prilitat a odlitat lode (hracsky lode samo), ze na planete bude nejaky normalni pristaviste (pripadne jich bude vic) kde muzu s malou lodi pristat ... ze ostatni hraci UVIDI moji (vysperkovanou) lod.
        V roce 2012 bych pak cekal takovy veci, jako ze NPC budou "fungovat" a ne jen stat a cumet. Cekal bych noc a den, nejakou fukncni oblohu (dve slunce ...), to ze trebas nektery mise pujde plnit jen v noci (lov nejakejch potvor ...) jiny jen ve dne ... ocekaval bych, ze vetsi eventy budou fungovat jak na planetach tak ve vesmiru (napr "klan" by si moh poridit nejako bitevni lod, kterou ale musi obsadit vice hracu zaroven, primy ovladani bitevnich droidu ...), ocekaval bych, ze vesmirem skutecne poletim, kdyz uz nekam poletim, uvidim planetarni systemy ...(a ne hnusnou mapu - ta je o to hnusnejsi, kdyz si vzpomenu na ten zvast po ziskani lode o tom, jak je krasny se na ni divat ... )
        Navic fungovani hry jako takovy je v mnoha ohledech i v rozporu se samotnym svetem SW (vymena mece co 5 minut, protoze mi vypad lepsi - cekal bych, ze mec mi zustane, a ze se spis budu zlepsovat v boji pripadne ho lehce modifikovat ...)
        U MMO je jednim z principu hamouneni veci - takze bych tak nejak cekal, ze nekde budu mit nejakou budku (ja vim, mam lod ... bez truhly - zaplat), kde si ty veci muzu vystavit - ne je nahazet do nejaky cerny diry. Taky mi prijde neuveritelny reseni pribehovych misi tim, ze proste nekam jit nemuzu, protoze to je pro jinou postavu ... proc? Sak jina postava muze na stejnym miste plnit uplne jinej ukol. Taky sem se rychle poucil a dosel k zaveru, ze chodit nekam, kam me neposila prave pridelenej quest je naprosto zbytecna ztrata casu. Nic tam neobjevim, nic zajimavyho nenajdu. To ve zminovanym Skyrimu najdu aspon nejakou jeskyni/hrobku/... a mozna tam zarvu, a mozna ne ...
        Proc trebas kamos neumi prodat libovolnou vec? Ze ve hre pada BORDEL, kterej je naprosto nanic, to je taky tragedie. Cekal bych, ze kdyz zabiju neco, tak z toho vypadne to z ceho se to sklada (zuby/supiny/kuze/.. ) a to se da na neco zpracovat/pouzit/... (a samo, i prodat). To misto toho bordelu muzou padat rovnou kredity, ze ... (ktery samo padaj - i z zivocichu, asi si je davaj dop...)

        Jednoduse nekdo si tu koupil (za jiste velky prachy) licenci na SW, a nabastlil zmrvenej slepenec wowka a dalsich predchudcu ... Ono sice wowko po uvedeni taky nebylo moc hratelny, ale bylo do znacny miry originalni (ac rozhodne ne prvni). Z tohodle mam pocit, ze nekdo zmastil "jakoze" svet SW, a do nej se snazil naroubovat principy, ktery v nem nemuzou fungovat, a korunu tomu nasadil nesmyslnym f2p.
        Co ale pochopit opravdu nedokazu (na to asi musi mit clovek nejakou tu "coleege"), ze hra, ktera je neuspesna, nikdo za ni nechce palatit a platici hraci od ni rychle utekli, se snazi prosadit tim, ze bude f2p hrace k placeni nutit. Tak nejak by mi prislo pochopitelny, kdyby podobe blbej system zavedlo wowko - maj hromadu platicich hracu => pustej zadarmo nejaky to ocesany demo a nejspis ziskaj nejaky $$$ a dalsi platici hrace. Tohle mi pripade jako kdyby franta z horni dolni na swuj web "blbakov.cz" napsal, ze ma naprosto uzasy spickovy MMO, ale pokud chcete videt screen, poslete mi kilo.
        • Viktor_H
          Ne, trvám na tom, že to není pravda, případně přeháníš. Např. zmiňovaný loading (nepopiratelně otravný) proběhne pouze při přistání na planetě, jakmile jsi na povrchu, už žádný není. Co se itemů týče, můžeš mít naprosto všechno až na fialové, které při levelování skoro nenacházíš a hrajou roli hlavně až v rámci endgamu. A Endgame (operace, warzony) jsou tu primárně pro subscribery. F2P hráčům bylo slíbeno, že si budou moci bez omezení zahrát kampaň (včetně heroic questů) a to také bylo splněno. BW nikdy neprohlašovalo, že F2P hráčům bude otevřená celá hra.

          Navíc jsi-li schopný, můžeš zůstat F2P hráč a přesto mít plnohodnotný zážitek. Za pár korun přes Cartel Points si můžeš trvale nakoupit fialové Itemy + třeba přístup do operací, máš-li zrovna čas a chuť. Ve výsledku tak dáš za hru maximálně pár stovek a můžeš mít cokoliv chceš (a neplatit za to, co tě nezajímá). Tohle je výborná možnost pro ty, kteří mají na hru jen trochu času. Samozřejmě, pokud chceš mít odemčenou hru úplně a hraješ často, vyplatí se ti být subscriber.

          Co se tvého "pokračování" týče, hovoříš v podstatě o úplně jiném konceptu. Tady není o čem se bavit - SWTOR je holt kočka, nikoliv pes. Některé tvé myšlenky jsou určitě zajímavé, ale vývojáři se rozhodli jít jiným směrem a mě spíš než stavění vzdušných zámků a překopávání hry už od pracovního stolu zajímá, jak se jim podařilo naplnit koncept, který si zvolili. Tím neříkám, že některé tvé myšlenky mi nepřijdou lepší, než ty ve hře realizované. Na druhou stranu nevím, do jaké míry jsou v rámci MMO naplnitelné. Mít obrovský živoucí svět, kde by NPC měli naskriptované různé režimy apod. by pravděpodobně vedlo k větší náročnosti na pamět. A se stovkou lidí na planetě by to možná bylo neúnosné. To ale jen hádám, moc tomu nerozumím. V jedné věci s tebou ale souhlasím a to je absence důvodů k prozkoumávání mapy. Člověk v podstatě běhá za questy, nemá moc smysl se vydat někam úplně jinam. Tedy většinou. Někdy najdeš na odlehlých místech speciální questy, dále mě napadají ještě datacrony. To bude ale vše, ta hra rozhodně postrádá prvek "exploration.
          • Chjo, to je jak s dubem ... neprehanim ani trochu, viz vejs, mas tam presnej popis toho, co se deje pri presunu na planetu. Ano, loaduje se (pomerne dlouho) jednou, pak sou v ceste vytahy a kilometrova cesta ... Kazdopadne v roce 2012 udelat "mmo" kde se "furt" neco loaduje (protoze se loaduje i na planetach, kdyz nekam vlezu) a hrac musi neustale na neco cekat ... neuveritelny. Klidne budu tvrdit, ze 1/3 casu ve hre bud cekam na load nebo nekam bezim/letim a to je neuveritelnej vopruz.

            Za par stovek muzu hrat daleko lepsi hry (radove), co placam, ja je muzu hrat i uplne zadarmo. Jestli chces konkretni priklady - lotro, v pripade f2p muzes ziskat pristup k obsahu i ingame, bez penez, ale trva to, musi plnit dost otravnych qstu, ale da se to, "zadarmo" muzes hrat taky jen hlavni linku.
            Jinej priklad - Eve, neni to f2p, ale da se hrat zadara - pokud samo do toho investujes cas, pak si ingame muzes vydelat na hrani.
            A moh bych samo pokracovat. Zatim vse co jsem testoval v podobe f2p se dalo celkem vpohode hrat bez omezeni zasadnich funcionalit (jako OK, dostanu trebas jen malej bagl, ale prodavat muzu komu chci co chci) ...

            Swtor je predevsim zabugovanej nedodelek, o cemz svedci to, ze hraci za to platit ochotni nejsou. A pristup zpusobem "nahazem jim co nejvic klacku pod nohy" mi neprijde zrovna optimalni v situaci, kdy potrebuju hrace ziskat. 100 lidi na planete, je pak naprostej vysmech (nejvic sem videl kolem 200). Sak 100 lidi na jedny mape zvladne kdejaka strilecka ... (a to se pri tom server flaka, jde spis o omezeni z duvodu klientskych - aby se negeneroval velkej traffic, a nemusel renederovat hodne objektu.)
            Datakrony sem "nahodou" objevil dva ... taky nesmyslnej koncept ... jejich umisteni by melo byt nejak "logicky" a ne na mistech, kam by cloveka bez navodu ani nenapadlo lizt ...

            Vem si trebas ten prastenej prodej, a predstav si, ze ja jako f2p funguju vpodstate jako "lepsi" NPC pro platici hrace, OK? Pujdu s takovm hracem na quest, a hra mi prideli item, kterej ja nanic nepotrebuju, ale jemu by se hodil ... mno on, !platici hrac! ma smolika, protoze ja mu ho dat ani prodat nemuzu (posta taky nefunguje). Prave si vygeneroval dva nas…raty hrace ... ten f2p ziskal vskutku uzasnou motivat si zaplatit (aby priste dopad stejne), ten platici uzasnou motivaci platit dal, aby stejne dopad v pristim questu ... A podotykam, ze PRESNE toto sem osobne zazil - sel sem pomoct lowlevel hracum a (mozna kvuli dmg ...) proste vsechny lepsi veci napadaly do baglu me. Ja mel uz davno lepsi vybavu, ale nemel sem jak jim to dat... a presne v tu chvili sme vsichni svorne zanadavali na ko…kota, kterej tohle stvoril.
        • Holt prisel pan EA manazer a rekl chlapcum z Bioware: "Tak kluci, to nevadi, ze je hra dokoncena jen z 25%, uz jsme do vas narvali dost penez a vy to porad zdrzujete, takze naslibujte neco hracum, udelejte par uzasnych traileru a vypustte to, prece se to jmenuje Star Wars, takze to na vydelek staci."
          • Tak ono pokud je nekdo ochoten platit EA rok co rok za totez (fotbal kuprikladu, nebo hokej)... tak trebas usoudili, ze za alfa verzi mmo lidi taky budou nadsene platit ...
    • Prave jsi vyjmenoval veci, ktere kazdeho prastily do oci jiz pred rokem pri vydani. Je smutne videt, ze se absolutne nic nezmenilo. Btw ty naprosto idiotske presuny mezi planetami, kde musim POKAZDE probehnout ohromnou prazdnou stanici, z ni se presunout do ohromneho prazdneho hangaru a z nej teprve na planetu, kde musim probehnout cele mesto, abych se dostal k rychlemu transportu to pro mne zabily. Mimo tuny dalsich bugu a nedodelku. By mne zajimalo, kde jsou ted vsichni ti biodroni, co nam tu v diskusich nadavali, ze si dovolujeme plivat na nejlepsi MMO vsech dob. Ano, Huhi a Vrooku, vas mam na mysli.
      • USER47
        Je tam buď stanice, nebo hangár, nikdy obojí:).
        • Ne je tam oboji a to je ten problem. Teda pokud to od brezna nezmenili.
          • USER47
            Nemáš pravdu. Buď se na planetu dopravuješ přímo svou lodí, v tom případě je tam přístav se čtyřmi hangáry, a žádná orbitální stanice. Nebo se na planetu dopravuješ raketou z orbitální stanice, a na planetě samotný už není přístav s hangáry.
            • USER47
              Proběhnout ty dvě prázdný místnosti trvá tak dvacet sekund, a jak jsem už předtím říkal, žádný loady tam pak už nejsou. Přechod mezi výtahy či raketoplánem je okamžitej. Celkově mi přijde nesmysl řešit dvacetisekundovej přesun po hangáru, když mezi planetama stejně lítáš jen zhruba každejch pět levelů. Navíc se to pak zrychlí, když si koupíš speeder, jenž lze v hangárech a na orbitálních stanicích v klidu použít.
            • Cece, mam ti nahrat video? Priletis k planete (= "video letu vesmirem" - da se nesledovat a rovnou se vydat ke dverim z lode. Kliknes na dvere = video (zoom na planetu ...) a loading. A ted v zavislosti jak kde nasleduje objeveni se v prazny misnosti, na jejimz konci je dopravnik na planetu / objeveni se v hangaru, na jehoz konci je vytah(mozna tam nekde neni vytah, ale je tam o to delsi cesta) - v kazdym priapade je treba to cely prebehnout (/preletet) a dalsi load (do pristavu ...), ze kteryho je treba opet bezet(/letet) k transportu.

              Cesta zpet muze byt (nekdy a nekde) primocaresi, nektery dopravniky umoznujou primej presun do vlastni lode.

              Zkratka a jednoduse, je to vopruz, kterej musel stvorit de…ment. Nema smysl se dohadovat, jestli se loaduje 2x nebo 3x, kazdopadne to sou dobry 2 minuty, nez se clovek dostane nekam, kde muze neco delat.
          • Evidetne nezmenili, je to neuveritelnej vopruz. Predevsim nechapu, nac to tak je ...
        • Probihas minimalne dve prazdny mistnosti (pred hangarem/pristavistem bejva jeste nejaka prechodova komora ..) + musis dobehnou k transportu. Jeste se mi (na lv 26) nestalo, ze by to bylo jinak. Jen sem nekde na jejich webu zahlid neco na tema teleportace rovnou na planetu - jako novinku poslednich dnu - pro platici hrace....
          • Coze ? To s tou teleportaci pro platici hrace myslis vazne ?
            • Jop, vypada to, ze uz sem to i zaregistroval pouzivat - specielne na mistech kde je GTNko se dost casto znicehoz nic nekdo objevi.
    • USER47
      1) Load je na každý planetě jen jeden. Ať už přiletíš do hangáru nebo se to řeší těma nesmyslnejma orbitálníma stanicema, všechny přechody kromě základního loadu probíhaj okamžitě.

      3) Naprostej nesmysl. Nemůžeš používat jen vzácný fialový předměty, na který stejně po většinu hry nenarazíš. Jinak můžeš používat cokoli včetně oranžovejch. Lišty bývaly jen dvě, což v zásadě i celkem stačí, nicméně nedávno ten limit pro všechny f2p hráče zvedli na čtyři lišty, což už musí stačit úplně každýmu.

      4) V zásadě souhlasím, hra jako taková žádnej zázrak není, hlavně kvůli mrtvýmu světu, nezajímavejm NPC a záplavě těžce generickejch questů.
      • Viktor_H
        Mrtvej svět je teď o poznání živější, když je tam víc hráčů, ale souhlasím, že obrovská planeta a příležitostně postávající skupinky nepřátel působí i tak dost mrtvě... Ta hra je fakt obrovská a po čase to prostě ke generickým questům sklouznout muselo, jsou jich přeci jen stovky, možná i tísice. Přeci jen mi to ale přijde mnohem lepší než v jiných MMO a třeba i lepší než v takovém Skyrimu. Ale rozhodně to neobstojí v porovnání s ryze příběhovými RPGéčky, s tím souhlasím, jen nějak nevím, jak jinak by se to mělo udělat. Některá NPC mi přijdou zajímavá hodně, companioni Jedi Knighta rulezz a některé důležitější NPC postavy jsou taky super.

        Suma sumárum, ta hra je prostě trpí tím, že je MMO.

        BTW, o poznání více intense z hlediska atmosféry a podání příběhu jsou flashpointy a operace.
  • Xcomik
    Jako absolutně nechápu nějaké zdejší reakce že je to vlastně dobrá F2P hra!

    Lidi proboha proberte se tak mi laskavě vysvětlete jak je možné že když si zapnu takové Drakensang Online (MMO Diablovka) tak v té hře vlastně nemusím utratit ani floka (přesto jako poděkování za výbornou zábavu sem tam pár kaček nalil). Mohu používat pro danou postavu všechny itemy, mohu rozšiřovat sloty ve svém inventáři, mohu mít více postav na jednom účtu. Po dosažení nejvyššího levlu mě čeká end content v podobě mezisvětů, často se ve hře objevují různé akce zrovna teď tam běží nějaký vánoční dung.

    To je zajímavé má to cca 12 Mega registraček a aktivních asi 60% komunity (protože se tam furt něco děje) ale takové super Hype extra SWTOR s miliardovou investicí hraje stěží aktivně 2 mega hráčů. No to mě laskavě vysvětlete jak je to vlastně možné.

    Důvod je prostý do té doby dokud EA bude dělat F2P hry a snažit se za každou cenu jen vyždímat prachy tak do té doby ty jejich F2P budou stát za starou bačkoru. Ono kdyby byl solidní konkurent pro NFS World tak worldy rozhodně nemaj 20 mega registraček a tam ještě chápu že jdou na to tímto způsobem.

    Ovšem pokud jde o MMORPG kde je trh tak extrémně výběrovej tak nechápu jak může nějaký kravaťák tenhle rádoby F2P systém schválit jak je vidno v EA dělaj gumy a rodinný příslušníci hlavounů takže se ani nikdo nemůže divit že ty hry podle toho vypadaj!
    • mě přijde že zkouší za co sou lidi ochotný zapaltit
      a myslim si že tak za půl roku maximálně za rok až jim dojdou lidi ochotný cpát prachy do tohohle f2p tak z toho udělají opravdové f2p
      • Xcomik
        Víš co hloupá to politika EA hodně lidí je ochotno občas poslat nějakou tu kačku ale musí je ta hra k tomu motivovat a né nutit. Tohle prostě v EA nepochopily a Donem Richitellem jako nejvyšším hlavounem ani nepochopí to je stejný ksindl jako to ten Activision (jen přepočítávat prachy). Ty dva si přes média nemaj co vyčítat!

        Notabene s motivací jde ruku v ruce i schopnost pořádně komunikovat s komunitou já to vidím třeba denně na NFS-World.cz lidi chtěj kaňony a místo toho dostávají v té hře jeden horší update vedle druhého který tu hru akorát více dojebává a na kaňony které už ohlašovali v r. 2011 jen odvětí že byly depriorizovány protože jsou tady důležitější věci (převážně ty za které hráči musí zas solit další prachy). Teď jim došli víceméně auta tak rozjeli novou politiku začli přidávat auta s nálepkou A-Spec tedy stejná auta jako předtím jen s novýma vlastnostma v hnadlingu takže jsou samozřejmě výkonější (protože ty staré už buď dávaj za herní měnu nebo už jsou tak staré že než je upravit a zvednout výkon raději na to jdou jako správní vychcaní svazáci) Jinými slovy prodávaj dvakrát jeden a ten samí produkt to už je u mě zvěrstvo!

        Ale to co komunita chce to nedostane a bohužel pro komunitu kdyby existovala nějaká konkurence třeba od BigPointu (ať si na tu firmu nadává kdo chce a jak chce rozhodně je to desetkrát tak lepší F2P jak od EA) tak pochopitelně by ty néédy nikdo nehrál.

        Jenže Worldy jsou závodní MMO hra (no ikdyž už taky moc MMO ne pač nám zrušili strom talentů a zavedli placené skill mody) a SWTOR je MMORPG a u MMORPG už je výběr celkem velký a to je právě důvod toho že tahle hra prostě do pár let bude pohřbena protože se snaží za každou cenu z toho hráče vytřískat prachy to s těmi PROBE mě vyrazilo dech a fialový itemy mě dorazili to už sem vůbec ale vůbec nerozdejchal. V Drakensangu si můžeš koupit co chceš protože jednak ta temná měna ti padá z mobu a taky z questů a navíc to důležité co potřebuješ (krom slotů v inventáři a pár drobností) si v klidu nafarmíš. Když to řeknu úplně pro debily prostě do té hry nemusíš vložit ani pětník a na konci hry můžeš mít perfektní equip záleží vždy jen na hráči a o tom to je!
        • No na druhou stranu, myslis si ze to je spravne, ze za to nic nechteji a ty to hrajes zadarmo, pripadne za penize tech druhych ? Me cely system F2P prijde spatny hlavne tim, ze lidem umoznuje prave zadarmo hrat. Jeste to chapu treba u GW2, kde si clovek musi koupit aspon tu hru.
          • Trochu zapremejslej - vazne si myslis, ze hrajes ZADARMO? Ty ve skutecnosti pracujes zadarmo - prave pro ne. Co myslis, kolik lidi by hralo online hru, ve ktery by jinyho hrace potkali jednou za hodinu ... a kde by usporadat spolecnou akci znamenalo se mesic predem dohadovat se 150 lidma, aby aspon 15 z nich nakonec dorazilo?
            Oni jednoduse potrebujou hrace proto, aby ti co plati meli s kym hrat. Pokud by meli dost platicich hracu, tak zadny f2p poradat nebudou.
            Navic je dokazany, ze skutecne zadarmo odehraje tu hru minimalni % hracu. Vetsina z nich driv nebo pozdejs podlehne a neco si koupi. Nehlede na to, ze naklady na provoz jsou fix - je uplne jedno jestli na serveru hraje 10, 100 nebo 10 000 hracu, porad to stoji stejne. Ale tech 10 nebo 100 nebude platit, pokdu tam nikdo dalsi nebude, protoze nebudou mit s kym hrat => nevydelas nic.
          • Xcomik
            Hele mi staří co makáme za to běžně platíme a věř mi já se za platícího zákazníka skutečně považuji ale jsou mladí co chodí do škol a ty těžko budou mít měsíčně na dvě tři MMO litr na stranu to snad asi chápeš proto existuje systém jako je F2P mi co toho tolik času nemáme si občas něco koupíme a umožníme tak hrát hru i těm co zas nemaj peníze ale hodně času a ty nám to vracejí například v podobě většího počtu hráčů rychlého složení groupy nebo farmení třeba pro guildovní banku atd. Takže tvoje myšlenka je blbost že :-)
          • pokud se to dobře udělá tak na tom vydělají i platící hráči
            mají proti komu hrát pvp, mají s kým hrát pve, a mohou prodávat svou nakoupenou měnu free hráčům za tim vyžší ceny čim víc free hráču ve hře je
  • Jen skromný dotaz. Už se zaplatil onen miliardový obnos, který se vrazil do vývoje nebo to USA dotuje stejně jako ostatní herní společnosti na pokraji vymření?
  • SWTOR - V mnoha smerech velice spatna kopie, kopie neceho co jiz tady davno je a funguje to, ale v SWTOR bohuzel ne, tam si vybrali svou spatnou cestu. Tahle hra je totiz presna ukazka toho, jak vyvojari a spol. dokazali diky vlastni nenazranosti hru uplne znicit a vydali naprosto ubohy prehypovany paskvil, ktery se ted snazi alespon castecne zachranit zmrsenym f2p modelem. A pritom stacilo opravdu malo, udelat hru poradne se vsim co k dnesni dobe patri, protoze argumenty typu - jine hry jsou zde jiz XY let a take si musely cesticku proslapat si myslim na konec roku 2012 nepatri, protoze dnesni mmo-hrac ma daleko jine naroky na hru nez pred lety.
    Kazdopadne EA a BW to dostali od hracu sezrat se vsim vsudy a hned je v zakladu uzemnili, ze takhle asi ne pani vyvojari.

    Muzete si me tady uminuskovat jak chcete ,ale ja hru hral cca 1/2 roku a opravdu mi to stacilo, neustale vecne sliby no a krom pridanim smesneho legacy se nedelo nic, nicmene hlavni propadak je v end-gamu konceptu teto hry a ten se dodnes nezmenil a cekam ze i v budoucnu nezmeni. Jako singl pro jedno zahrani ano s castecnym coop modem, ale jako MMO ani omylem, tahle hra je jedno z nejhorsich MMO co kdy vubec vyslo.
    • Tak to jsi dobry, ja vydrzel od prosince 2011 (early launch) do pulky brezna 2012. Pak jsem to zabalil a odinstaloval.
    • Souhlas. To neni o proslapani cesticky, ale celkove o moznostech a velikosti MMO sveta uz pri vydani. At se na to zpetne divam jak se divam, tak skutecne nemuzu prijit na jedinej klad, pac vsechno pusobi odflaknute a nedotazene. Jediny co me snad trochu bavilo, byly open world group questy v mene lidech, jinak skutecne parodie na MMORPG. Od zacatku jsem z toho mel pocit, ze BW/EA vyuziva jen slavy Star Wars a hracum se smeje do ksichtu. Vydrzel jsem sice necely 2 mesice, ale to jen kvuli spoluhracum optimistum z ostatnich her, a kdyz se na to ted podivam, byl to vyhozenej cas a penize do kanalu.
      Presne jen slibovacky, slibovacky, hlavne nam dejte jeste nejaky money, at to pak muzem hodit F2P a nechat hru bezet s minimalnimi naklady, dokud do toho budou nejaci zoufalci cpat prachy, az to posleze konecne budeme moct zrusit.
      A Mimochodem - datadisk a jedna planeta ? jedna ?!
    • Cypri
      Říkám to pořád. Tahle hra neměla vyjít jako MMO, mělo to bejt klasický singl player RPG, případně s online coopem. Pak by to bylo dobrý a eště by se na tom mohli víc vyřádit. Holt zaslepená vidina EA "Uděláme si vlastní WoW a vyděláme milióny" stáhla hru neuvěřitelně nízko.
  • Podľa toho čo čítam je jasné, že človek by mal presne vedieť čo od hry očakáva a čo môže hra naozaj dať. Žiaľ to mnohý to nevedia.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit