Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Izmæl

    V tom případě bychom tomu měli přestat říkat exkluzivity. 😐

    • Maxianimal

      Stále je to console exklusive ve smyslu, že se to na XBOX nepodívá. ALe jinak jo, já bych to zrušil. Na tohle už se nehraje, hráči chtějí hrát a vydavatelé vydělávat. Win-Win. Není rok 2010.

      • No tak jak se to vezme. Sony i MS chtějí konzole prodávat a právě nabídka něčeho, co jinde neseženeš v tom hraje docela solidní roli.

        • Maxianimal

          Lidi, co si kupujou XBOX, si vždycky budou kupvoat XBOX. Lidi, co si kupují PSka, si budou kupovat PSKa. Neznám nikoho ze svýho okolí, kdo by přesedlal. Nikoho. S těmi exkluzivitai a hrami je to mýtus. Nepočítám do toho lidi, co mají oboje konzole, popřípadě PC (nehledě na to, že kdo má PC, není jediný důvod - jako fakt ani jeden - mít XBOX).

          • 0011

             Já kupoval series x kvůli nehorazným cenám grafik. Taky by mě zajímalo jak si chceš zahrát Halo 5 na pc a spoustu dalších starších her z xboxu 360 které na pc gamepassu nejsou

            • Maxianimal

              Takže nemáš PC, na kterém se dá hrát - to chápu. ALe člověk, který má herní PC a ne kalkulačku - tam skutečně XBOX nic nenabízí.

              Ad Halo 5- Kdo by sakra chtěl hrát nejhorší díl už tak jen lehce nadprůměrné střílečky?

              A navíc - ty potřebuješ hrát všechno? Jakože úplně všechno? A k tomu starší hry? Už takhle mám málo času, ještě abych hrál starý hry.. :)

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Nepotřebuju hrát všechno ale třeba fable 2 si zahrát určitě chci, taky si chci zahrát starfield aniž bych kvůli němu musel stavět novou mašinu. Jinak můj starý pc utáhne na střední detaily Cyberpunk a taky nemám hromady času ale hraju hlavně staré hry a to opakovaně a kvůli tomu mi investice do nové mašiny nedává smysl, když si deus ex human revolution a baldurs gate a heroes 3 s HD modem zahraju na plný detaily. Jedním, ale určitě ne hlavním důvodem bylo i to, že v době kdy jsem ji kupoval byla skladem za normální cenu. Days gone a horizon zero dawn mi běhá na pc bezproblémově na vysoké detaily, nejsou to špatné hry, ale konzoli by mi rozhodně neprodali.

        • Tady uvidíme, jak se k tomu postaví MS se svými nedávnými masivními nákupy. Aby nakonec nevyšel jako nejlepší konzole SteamDeck nebo něco na ten způsob. Nebo jestli budou autoři PC+jedna konzole "exkluzivit" házet SteamDecku klacky pod nohy, aby na něm jejich hry neběhaly.

  • Tanatonaut

    Člověk si ale bude muset počkat 3 měsíce na hratelnou optimalizaci, jako vždy. 

    • Thanquol

      myslím si že to bude jak Death Stranding. 

  • podobně jako horizon na pc to bude  o dost lepší

    • Corvus

      Mě se vždycky líbí ty hemzy v komentářích nad klávesnicí a myší. On snad NEJDE k PC připojit gamepad??? :-D LOL! Já hraju na Xbox gamepadech od dob vydání Mafie 2 doposud úplně všechno, vyjma RTS a 4X startegií, které VŽDY budou na k+m hratelnější! Dokonce si zakládám sbírku Xbox gamepadů a mám doma už čtvrtý designový kousek. Nechápu ty neustálé kydy konzolistů. Je vidět, že o PC scéně nemáte ani ánung, protože doslova každý, koho znám, má k PC úplně normálně i gamepad. Ovladač je zcela standardní výbava PC hráčů posledních minimálně deset let.

      O aktualizaci her to samé: Např. God of War, Death Stranding a Days Gone (včetně všeho od Quantic Dream) šlo zcela bez problémů od prvního dne na PC. Jediný, kdo měl problémy bylo zpočátku Horizon a to bylo ještě silně individuální a je již dávno perfektně hratelné, ty problémy se vyřešily prakticky po dvou patchích. Jednoznačně největší problémy přineslo Red Dead Redemption 2. Do této hry naproudily doslova stovky GB opravných dat od doby vydání na PC. Již tak rok bezproblémů hratelné, ale zpočátku si to užilo. Takže přestaňte neustále remcat, když skutečnost vůbec neznáte.

      Argumety typu projektor, gamepad a gauč jsou naprosto směšný. Jako bych právě teď neseděl rozvalenej v pohodlném křesle a vedle klávesnice mi neležel gamepad v HALO designu a plynule jsem nehrál God Of War na epic nestavení grafiky :-D LOL.

      • Tady se hlásí jeden zarytý uživatel klávesnice a myši :D. I ten Elden Ring byl nakonec v pohodě hratelnej, i když sem na to ze začátku trochu nadával. Teda, než sem zjistil, že schovali přepnutí nápovědy ovládání někam do nastavení zvuku, nebo tak někde :D.

    • Thanquol

      jako v čem? já fakt na me telce přes půl zdi nezaznamenal nějakou vadu. 

      • 0011

        Co to je telka přes půl zdi? Jak je to velký a jakou to má frekvenci, jaká technologie panelu a proč sis jí vybral? Já mám 75" 120 Hz nanocel a to ani ne tak kvůli ceně jako spíš kvůli nízkému jasu oledu kvůli světlé mistnosti a kopromisu hraní/filmy.

        • Thanquol

          vybral jsem si televizi  podle pravidla - tu největší, co si mohu dovolit a pak podle cena/výkon. šel jsem  do LG. Chtěl jsem to samy v Sony, ale viz druhé pravidlo. Fakt ani nevím, co to umí, ale vypadala v obchodě nejlépe a byla druhá největší a druhý nejnovější model z vystavených. Asi z toho nedělám vědu. za mě super investice. Technicky byla nad tím, co umí PS5, to byl její hlavní předpoklad. Víc asi semnou nemá cenu řešit. Nejsem až takovej geek. velikostně půlka výšky stěny. 

          Důvod proč jsem zmiňoval velikost je konstatovat, že mi to ani na tak velkým papíře nepůsobí bolest nad grafickou strankou, ne abych si pomeroval pindika v technologiich. 

          • 0011

            To neměl být osobní útok jenom čistě zvědavost, taky mám LG, z toho co popisuješ můžeme mít stejnou. Jinak za geeka se rozhodně nepovažuju ale vědět základní rozdíly mezi technologiemi se hodí, obzvlášť když v obchodě máš většinou jiné světelné podmínky než doma v obýváku.

      • gamepad?

        • Thanquol

          ja už jsem ve stádiu kdy strilim jedině na gamepadu.  Kor tohle je fakt tak jemný a přesný a gameplay tak plošinovkovej, že.. no asi to na PC taky půjde. pamatuji jak jsem se u nfs undergroundu mučil poklepáním  A D u zatáčení.. všechno jde. v obtiznosti je krása. všechny over to shoulder "střílečky" jsou na gamepad dělaný a po rocich tréningu te ani nenapadne vzít "berlicku" v podobě mysi. jak ovládat drona mysi. divný ale je to úhel pohledu.

          • medveddd

            Souhlas, než se hrbit nad klávoškou a myší, radši obětuju trošku přesnosti a plácnu se s tím do křesla před projektor.

            • Derp_1337

              Jo, protože s klávesnicí a myší nejde hrát z křesla na projektoru. On na to je nějaký zákon, který to přímo zakazuje...

              :FACEPALM:

              • medveddd

                Reakce na příspěvek:

                Jasný no, když si na to nějak upravíš setup, pak to taky jde, ale tu volnost, co ti dá ovladač, ti to zkrátka nedá. Hraju někdy z křesla, někdy ležím na boku na pohovce, pak zas na břiše na posteli a dělat tohle s klávesnicí by fakt moc pohodlný nebylo.

                Zákon na to určitě není, většině lidí stačí troška rozumu, aby viděli, co má smysl s jakým zařízením dělat :)

                • Carnage666

                  Reakce na příspěvek:

                  Gamepad lze použít i na PC, šokující že?

                  • medveddd

                    Reakce na příspěvek:

                    Ani trošku! Nikde jsem netvrdil, že to nejde. Šokující, že?

          • Derp_1337

            Tak ona není střílečka jako střílečka. V online FPS hrách je hraní bez myši utrpení.

            A když náhodou online střílečka má crossplatform hraní, tak konzolisti věčně pláčou, že PC hráči mají nefér výhodu.

            • 0011

              Jak kdo, Dr. Disrespect  naopak nedávno po vyzkoušení gamepadu ve warzone koukal, jak moc velkou výhodu mají hráči díky autoaim, chvíli si zvykal, ale pak si ostatní dával k svačině. Osobně nemůžu posoudit, multiplatformní střílečky na gamepadu sice hraju, ale jenom singleplayer. Občas teda zapnu splatoon 2 a ten jak je přímo dělaný na gamepad s gyrem  tak je dokonalý, na k+m si ho nedokážu představit jak by to  překonali a to říkám jako hráč pro kterého většinu herního období bylo pc s k+m hlavní platforma. To sice není multiplatformní titul ale v hypotetické situaci si nedokážu představit že by pc hráči měli výhodu, leda za použití cheatů.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Tak Dr.Disrespect jenom dokázal superioritu K+M. Kdyby vývojáři neměli pocit, že PC hráči mají nefér výhodu, tak by do online hraní nepřidali ten autoaim pro konzolisty.

                • 0011

                  Reakce na příspěvek:

                  Zrovna konkrétně u warzone jsem zaznamenal opak, že brečí km hráči, včetně Dr. D. že gamepad má rozbitý, myšleno až moc dobrý aim assist, CoD nehraju,  osobně potvrdit nemůžu. Naopak jinde jsem viděl video, že když se ke Switchi přes dongle připojí klávesnice a myš, tak to ve Fortnite Switch pořád registruje jako ovladač a ještě k tomu přidává aim assist, to je teprve svinstvo....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit