Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Ano z textu to působí dobře ale bál bych se by to nebylo až moc - navíc těžko říct co to vlastně vůbec bude🤔😮

  • Obávám se že nejvíc mi bude vadit absence příběhu, podle popisu to zní skoro až sandboxově (s výjimkou otevřeného světa), tak snad se mýlím. 

    Silnější nepřátelé s ohledem na uplynulý herní čas mi přijde jako fajn myšlenka - jestliže to tedy nebude přímo škálování na hráčovu úroveň  -  když nebudete chodit spát každých 5 minut abyste se vyléčili, tak by enemáci neměli získávat výrazně na síle.

    Nejvíce se stejně těším na Vranygrai (jestli kdy vyjde 😭).

  • oznámení hry stylem "tady je hranej trailer a pět fotek jedný vesnice z pěti úhlů, hajpujte" 

  • Koukám, že v traileru hrají maníci z Adorei... konečně!

  • Trailer povedený a popis herní náplně vypadá celkem slibně. Samozřejmě bude záležet na tom, jak to autoři vyladí. Hlavně jak dlouhé budou cykly, jak velký bude svět a jestli časová smyčka nebude jen zástěrkou toho, že hra je vlastně krátká a aby se natáhla, musí se ve smyčce grindit. Keltský Returnal s pár vylepšeními by byl fajn, ale tento žánr se dá i docela snadno zazdít.

    Co mě trochu mrzí z hlediska autora článku je to, že nalinkoval video z IGN, když je k dispozici i na stránkách a YT kanálu hry bez té rušivé značky vpravo dole. Když už si dá tu práci a navštíví autory ve studiu (což oceňuji), tak to působí trochu nepatřičně.

    • Na obhjajobu autora článku. Ten relink z IGN je korektní. Pro nás je důležitý, aby se šířilo to primární video, kterým je právě to z IGN.

      • To je sice nahrané o den dříve, ale určitě to není tak, že by autoři hry převzali video od novinářů z IGN, odstranili z něj logo a vystavili ho na svém kanálu.

        Primární video mají autoři hry někde na svém úložišti, poskytli ho IGN (ti si přes něj hodili své logo) a vystavili ho i na svém vlastním kanálu.

        • Náš kanál nemá pochopitelně takový dosah jako IGN. Proto preferujeme, aby se primárně šířilo to jejich video. A je záhodno pokud ho sdílí i ostatní media. Nevím jak to napsat srozumitelněji.

        • cms.sarka-tmejova

          Odpovídáš přímo autorovi hry…

    • jurb83

      Returnal bol vyborny, len tam chybal este aspon jeden biom, podla mna

  • jurb83

    Tyvole, ten trailer je lepsi ako 99% holyudskej produkcie, klobuk dole.

  • Hidden

    Hobo se mi nelibil vubec, ale tohle vypada docela nadejne, zajimave a s lepsima produkcnima hodnotama, takze drzim pesti. :)

  • Stephano

    Na hru s Kelty jsem čekal nesmírně dlouho. Budu hře fandit. Hobo jsem si koupil, abych studio podpořil. Ale že to trvalo. Češi, Rakušané a Irové jsou přímí potomci. U nás sice ještě hrají roli germánské i slovanské geny, stejně jako třeba bylo nedávno zjištěn genom po Mezopotámii nebo člověku neadrtálskem (z toho hlediska jsme v této genetické oblasti světovým unikátem), ale keltské jasně převládají, což spousta lidí ani neví.

    Jsem zvědavý na hratelnost, ale naštěstí je inspirace všude kolem. A za zasazení jsem rád ještě víc, protože bylo potřeba nabourat skandinávskou vlnu God of War, Valheim, Northgard, AC Valhalla, starší Expeditions: Viking, či klasiku Rune atd. Akorát si nejsem jistý, jak to je s Hellblade a Senuou. oba díly si chci zahrát až bude druhý díl. :)

    Držím palce v mechanikách a jsem opravdu zvědavý. Otevřených světu jsem si užil dost a hlavní je pro mně obsah ne rozloha. A v vzhledem ke krásnému toulaní v KCD, je tohle pro tvůrce skutečná výzva. Pokud se rozhodnout pro donate, tak je určitě podpořím. A název hry super! To se bude hezky vyslovovat stejně dobře jako Chuchel. :) ♥


    • Příslušnost k etnolingvistické skupině vám žádný genetický test říct nemůže. Je to jen trik společností, které tyto genetické testy poskytují, aby z lidí dostaly peníze. Bohužel v dnešní době, kdy je společnost totálně názorově rozdělená, je to holt víc "sexy". Předpokládám, že odkazujete na haploskupiny R1a, (které mají Češi přibližně 39%, rádoby slovanská) R1b, ( u nás zastoupena přibližně 26%, rádoby keltská) I2, G2a a tak dále.

      Co vám tedy reálně tyto testy řeknou? Řeknou vám, jestli váš přímý předek v otcovské linii byl původní evropský lovec a sběrač (obě haploskupiny I), nebo první zemědělec (G2a), který na naše území přišel někdy v 7. tisíciletí před naším letopočtem, nebo někdo z prvních Indoevropanů (R1a a R1b), kteří k nám přišli někdy ve 3. tisíciletí před Kristem z východu a byli zastoupeni hlavně kulturou se šňůrovou keramikou.  Nicméně tyto testy archeologům a antropologům slouží jako klíč ke spoustě zajímavých informací. Třeba to, že naši většinoví předkové, tedy pra-indoevropani, byli kultura, která se velmi soustředila na boj a i možná díky pro ně tolik typickým kamenným sekeromlatům dokázali téměř kompletně nahradit předchozí mužskou linii. Jinými slovy, podle všeho tu vymlátili chlapy a nechali si jejich ženské. Tomu by odpovídal i vývoj keramiky, ale o tom by se dalo psát ještě hodiny a dny. Jsem magor na archeologii a historii, takže koho by to zajímalo víc, klidně se mnou může soukromě podebatit.

      Jinak jsem zvědavý, co se ze hry nakonec vyklube. Zatím to vypadá na dost originální počin.

    • To s těmi Kelty je dost diskutabilní. Jestli tě to zajímá, mrkni na tenhle dokument. V podstatě víme, že nic nevíme https://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/212452801400034/

      • Stephano

        Díky za odkaz. Jo je to diskutabilní. Vzhledem k tomu, jak je to tady namícháno od prvního století letopočtu. Ani oblast Věstnonické Venuše k nám podle podledních průzkumů nepasuje.

        • No, borci se v diskusi už točí na tom, jak vlastně Kelty definovat. Jako rasu, kulturu nebo jak... nakonec záleží na úhlu pohledu a protože se Keltové bohužel neobtěžovali psát, máme smolíka a jsme odkázáni jen na prameny Římanů/Řeků a vykopávky. A ti sami věděli tak nějak kulové.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit