Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už dávno som s nikým tak nesúhlasil ako s Lukášom v tomto FC. Aj čo sa týka Crysis a aj čo sa týka Saboteura. Prekvapilo ma, že si na tú scénu spomenul. Palec hore. Pre mňa jedna z najnedocenejších hier. Inak ME2-3 má o niečo lepšie tie scénky ako 1 (ale iba o niečo) a Dragon Age Origins ich má tiež dosť v pohode.
  • jindra.veliky
    Far cry - 2,5 mil. kusu, Crysis + warhead - prodano vic jak 3 miliony kusu, Crysis 2 - 1 mil. kusu (pokud vychazim z toho udaje ze serie ma na konte 4 mil. kusu)

    kdyby Crysis 2 na CE3 nabidlo stejnej technologickej pokrok jako Cryengine 2 nebo 1 tak by byly prodeje taky vysoky. to ze to bylo odflakly kvuli konzolim nikdo nezapre protoze ve hre neni zadna fyzika a jestli tak minimalni coz je oproti Cryenginu 2 krok zpet a kdo vi jestli je to vubec aspon na urovni FarCry

    aha tak jen puvodni Crysis ma 3 mega a datac warhead 1,5 mil. jinak dvojka mela slabsi prodeje mozna kvuli tomu ze na to kazdej koukal jen jako na dalsi CoD. a co se tyce pribehu jednicky tak ten mi nahodou prisel super. az dvojka zacala smrdet takovou ceckovosti. ale krome grafiky bych taky u Cryteku zminil treba programatory Ai protoze kazda hra od nich ma super ai narozdil od ostatnich her. podle jeste s monolithem (autori fear nebo jak se to studio jmenuje) nejlepsi Ai v FPS ever)

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PC_video_games

    lol, limit na odstavce *8*
  • Hanzales
    Jsem to zkóknol až teď a parádní :) Jednak souhlasím, že ta střídačka moderování je super a taky host velmi zajímavý. Deník nespokojeného hráče v Bookmarku, Dave se dobře poslouchá a taky se umí kvalitně vyjádřit. No a taky až bych se bil, že jsem za mala nad tím ohrnoval nosem a propadl RPG až později. Jak to tak Dave popisuje, nejradši bych si nechal vymazat herní historii z hlavy a začal oběvovat kouzlo her z širší perspektivy ;o)
  • Odporucam pozerat az po obede, fuj
  • pro me jeden z nejlepsich dilu. Super
  • kez by na kickstarter sel sokal s nejakou svou adventurou, syberii porad chybi treti, zaverecny dil a ta jeho aquarica taky vypadala sakra dobre. jinak, poslechnete si holmese, nostalgie jak prase http://www.youtube.com/watch?v=RW78q6aNvtw
  • Leonarde, kdy příjde Sheldon?
  • Wlad
    Pozrel som si na youtube hadanku "kočka s knírkem", preco prave toto zabilo adventury?
    • Protože to říkají na rockpapershotgun, sajtě, ze které redakce bere svá "moudra" nejčastěji.
      • janchor
        Protože jsem to tehdy po tý hádance vypnul a šel si hodit mašli. Jen jsem bohužel nenašel opasek a celer, abych vytvořil smyčku.

        Jinak viz Murray, lásko.
        • Dlužno podotknout, že ten puzzle neměla na svědomí Jane Jensen. "There is one that sticks in my mind, though. Jane had a puzzle that we had to kill which was unfortunately replaced with the famous "cat hair mustache" puzzle that the game's producer designed. The gaming site Old Man Murray gave us an award for killing adventure games because of the cat hair puzzle, as I remember. The team hated that puzzle, but we were trying to ship a game, and so we just let it go. Funny to think about it now." viz http://www.adventureclassicgaming.com/index.php/site/interviews/261/
    • http://www.oldmanmurray.com/features/77.html
  • Mechwarrior_bw
    sry ale tá poznámka od Dobrovského, že by mal Crytek svoj engine iba licencovať a hry nech robia iní *7* tak to je slušne povedané hodne plytká myšlienka... veď ten engine je k dispozícii komukolvek kto má záujem a môže ho využiť rovnako ako crytek, to sa ako drží pravidla radšej žiadna hra ako tá ktorá zrovna jemu nevyhovuje ? mimochodom už vzniklo niekolko hier na cryengine ale je vidieť, že najlepšie vedia (pochopitelne) tento engine využiť práve crytek, ono sa totiž zabúda na to, že oni nemajú len výborných technológov ale i výborných grafikov, zvukárov, animátorov... prepánakrála veď Crysis 1 zatial v danom prostredí nikdo neprekonal ani po piatich rokoch, to nie je zásluha enginu ale ľudí ktorý tú hru dali do kopy ! A trochu smiešne vyznieva vaša poznámka na úkor vašich čitatelov ohladne prezentačného videa možností cryenginu, keď vy asi fakt o tejto oblasti nemáte ani základný prehlad (vid Peter) ale to je samozrejme vaša vec.

    A C1 bola jedna z hrozne málo hier kde mal človek skutočne pocit, že sa jedná o niečo aspoň vzdialene skutočné, kde hra neustále neťahá hráča dopredu prostredníctvom milióna ingame scriptovaných scén a animácií a necháva riešenie na hráčovi. Samozrejme mnohých to začne rýchlo nudiť pretože nevedia čo majú s väčšou mierou slobody robiť tak iba rýchlo a bezrozmyslu bežia za bodmi na mape ako ovce. Ohladne C2 ale súhlas...
    • "....mimochodom už vzniklo niekolko hier na cryengine ale je vidieť, že najlepšie vedia (pochopitelne) tento engine využiť práve crytek"
      Sorry ale tohle není argument, spíše se nabízí motto: Mezi slepými jednooký králem. Stejně jako, že kvalitní gameplay nedělají výborní technologové, grafici, zvukaři, animátoři....
      • Mechwarrior_bw
        - označiť crytek za jednookého krála chce veľkú dávku odvahy, hlavne ak ich práca bola dlhé roky považovaná za určitý etálon vo vizuálnej kvalite videohier. Ak sa ti nezdalo korektné porovnávať ich prácu s inými projektami na CE tak ich porovnaj s ktorýmkolvek iným špičkovým štúdiom.
        - gameplay je výrazne previazaná s audiovizuálnou stránkou hry preto je neradno tieto aspekty hry striktne oddelovať.
        • Cahir
          Mechwarrior: Tak jestli hovoříš jen o Crysis, beru zpět. Myslel jsem, že mluvíš o designu obecně...
        • Mechwarrior_bw
          Cahir, Fanboy : priznám sa, že neviem na čo reagujete ... ja som predsa nikde nepísal, že technicky kvalitná hra je automaticky dobrá hra. Kde ste na to prišli ? Myslím, že som jasne napísal, že Crysis je typ hry ktorý mi vyhovuje aj po stránke gameplay tak po stránke audiovizuálnej a evidentne nie som sám.
        • Cahir
          "gameplay je výrazne previazaná s audiovizuálnou stránkou hry preto je neradno tieto aspekty hry striktne oddelovať" - Nemusíš je striktně oddělovat. Jasně, dobrá hra předpokládá kvalitní spolupráci mezi grafikem a designérem, ale to nic nemění na tom, že jsou to dvě odlišné profese, které většinou dělají jiní lidé. Není tedy ničím nepochopitelným a hlavně ojedinělým, že zatímco vizuálně může hra vyrážet dech, gameplay může stát za starou bačkoru, nebo naopak.
        • Opakuji, že vizuální kvalita díla, jakkoliv špičková, nadčasová a bezkonkurenční, z něj nedělá automaticky kvalitní titul.
          Dobrý gameplay může být provázán s kvalitní audiovizuální stránkou, ale v žádném případě to nemusí být pravidlem. V historii můžeš najít vynikající hry se zastaralou grafikou už v době uvedení (třeba Diablo II, nebo aktuálně Legend of Grimrock), ale na druhou stranu spoustu propadáků s úžasným audiovizuálním zpracováním....
          V jednom s tebou souhlasím. Díky úžasnému audiovizuálnímu zpracování, které nastavilo etalon pro ostatní, je Crysis výborná hra. Jenže nebýt toho, je z ní jen průměrná střílečka, po které by dnes neštěkl ani pes.
        • Hlavně oba díly Crysis patří i po stránce hratelnosti k tomu nejlepšímu, co může žánr nabídnout. Ty hry maj samozřejmě svoje stinný stránky, ale za techdema bych je rozhodně neoznačil.
    • Dobrovskýho musíš brát s rezervou. :)
      • Miroo_CZ
        chtěl jsi říct mistra kategorických soudů.
    • Crysis 1 byla skvela zasadni hra pro PC scenu. Crysis 2 byla taky skvela, i kdyz trochu jinak a uz hlavne na konzole. At tak, ci tak, porad to jsou skvely hry a tvrdit, ze se jedna jen o technologii muze snad jen clovek, kterej ty hry poradne nehral.
  • Presne:

    Jeste jsme nevideli jedinou hru z Kickstarteru.

    Dopadne to tak,ze celej slavnej projekt zahyne s prvnim pruserem.

    Ten David ma sakra koule
    • life28
      z kickstarteru vyšla už kopa hier, dokonca aj tie, ktorým sa na KS nepodarilo nazbierať ani polovicu, no aj tak vyšli (napr. Tunnelers)
      • Je samozřejmě rozdíl mezi těmi blbůstkami za 5000 dolarů a těmihle velkými milionovými projekty, od kterých si mnozí slibují pomalu druhej příchod Krista.

        Pak všichni zjistí, že hry financovaný kickstarterem jsou pořád vyráběný lidma, některý jsou horší, některý lepší, ale pořád jsou to hry jako každý jiný. A nechci vidět reakci fandů na první nepovedenou hru. Už teď jsou internetový komunity často dost nesnesitelný, a teď budou ještě opojeni pocitem, že mají mají právo na takovou a makovou hru. Meh.
        • smejki
          >sign here<
        • Cahir
          Přesně! +1
    • Naopak, je to pozer a populista, kterej rika, co chtej takovy hraci (pubertaci) slyset. Schvalne, jak moc budu nekvalitni :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit