Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jestli mohou byt hry umeni, nebo ne, mohou nejlip posoudit lide, kteri ty hry vytvari. Treba me zaujalo, ze skoro v kazde knizce, kterou jsem cetl o tvorbe her a programovani, skoro vzdycky ty autori na zacatku uvadeli, ze hry jsou umeni, protoze se skladaji ze vsech casti, ktere samy o sobe umeni mohou byt. A je to zcela logicke.
  • Co mas proti Jonasovi, vzdyt si vede i svuj blogisek? :) Navic psal snad do vsech hernich medii co tu kdy byla, to by pak museli byt vsude blbci, aby vzali na praci blbce, ne?
  • Dnešní diskuze o tomto tématu mě velmi zaujala, akorát mě zklamalo, že jste se moc nebavili o videohrách jako takových, jestli to je nebo není umění. Na tohle téma jsem se bavil i s mým učitelem češtiny na gymnáziu, kterého mimochodem obdivuji díky jeho přehledu a názorům, a on videohry úplně zavrhl. Já si osobně myslím, že hry umění být můžou (např. Limbo, Rayman: Origins, hry od Amanita design, Journey i sérii AC s hlediska historického, protože, která jiná hra předvádí tak interaktivní historii, jako právě AC? atd.). Ale třeba hry jako Battlefield a CoD mi jako umění určitě nepřipadají. Přesto všechno si myslím, že videohry nemusí být umění, aby vás zabavili. Já osobně si raději zahraju hru s hlubším smyslem a smysluplným a zajímavým příběhem (např. L.A. Noire). Jaký na to vy máte názor?
  • Na druhou stranu, kdyz nekdy ctu to, co se dnes nazyva noviny, mozna je to tak dobre :)
  • Já osobně považuju za asi největšího profesionála Honzu Modráka, sice není stoprocentní, ale splňuje mojí představu jak by měl vypadat herní novinář - obrovský rozhled, zájem o průmysl do hloubky, slušné stylistické schopnosti, chápe dobře nová média a bere si správné příklady ze zahraničních médií- kolikrát si na jeho blogu počtu víc, než ve všech ČESKYCH herních mediích dohromady. Jiného profíka tu bohužel moc nevidím, ale jsou tu rozhodně lidi kteří dokážou něco slušně napsat - novináři to ovšem nejsou ani omylem.
  • Keyz
    Škoda,že ČT je tak zoufalé pomalá když jde nějakou změnu a nepřístupná novým nápadům.Kde jsou ty časy kdy dávali například Otázky Václava Hlodavce (česká soda).Tam seděl Stalin a Hitler a nikomu to nevadilo *4*
    http://www.youtube.com/watch?v=ZV80TkZuqm4
  • janchor
    Co platilo v dřevních dobách neplatí v těch moderních. Recenzování z warezu se podařilo vcelku úspěšně vymýtit (mimojiné zásluhou lidí, na který dštíš síru) a osobně neznám kolegu, kterej by si hry nekupoval.

A odvozovat si z absence speciálek nějakej základní postoj je zajímavej myšlenkovej zkrat. Já třeba speciálky nekupuju mimojiné proto, že by mi pak nezbylo na další hry, který chci.
  • ohledne toho vydelavani na lets play a recenzich komentarich ke hram, to byla trosku blbost ne? to by i games.cz nesmelo vydelavat na tom na cem vydelava.
  • DangerousDave
    každý nadával na scénky v GP (väčšinou oprávnene) ale v čom je toto lepšie ? http://is.gd/Pdt2VC alebo http://is.gd/m6zJKQ

Som zvedavý čo Broukal (aj s Mášou) vymyslia, priestor pre takých ľudí je vždy.
  • Kronoss1
    Jistě se najdou tací (je jich fakt málo), kteří jsou profíci nebo herní novináři a určitě nechci urazit právě ty profíky.
    Teď by bylo fajn, kdyby se sem zapojila i Redakce Games.cz.
  • A co takovej Pavel Dobrovsky? To je treba pro me clovek, kteryho si dokazu predstavit pod pojmem "profik herni novinar". Zase vsechno a vsechny nehazet do jednoho pytle :)
  • Kronoss1
    Bohužel tady u nás neexistují herní NOVINÁŘI. Oni si taky tak říkají, ale nejednají tak. Příkladem budiž Eurogamer a můj oblíbený (sarkasmus) pisálek pan Jonáš, nad kterým jsem zlomil hůl už dávno (jak nad Eurogamerem, tak nad Jonášem.)

A jak psal Zzz, Game Page byl špatný pořad a špatný pořad dělá špatnou reklamu. Lepší nic, než špatný pořad.
  • Kronoss1
    V tvé první části příspěvku je důležitý jeden aspekt. Tím aspektem je minulý čas, dnes je to trochu jinak, ale souhlasím s tímto: ,,Je to o postoji a morálce, tradici a úctě k práci jiných lidí".
    Naprosto se s touto větou ztotožňuji, naštěstí jsou tu takový lidé, bohužel nejsou tolik vidět. Mně se hnusí dnešní společnost, která je na jednu stranu moralistická a dobrá a správná a vše by zakazovala, ale na druhé straně tak nejedná. A na tohle se dá debatovat ještě lépe.
  • Byl to spatny porad, ktery mohl byt lepsi. Dobry tah by byl udelat ten porad lepsi :)
  • Gamepage byl špatný pořad a v dněšní době nestačí jen říct, že to byl špatný tah.
    Nebo se spíš zeptám v čem byl dobrý, že si ten konec nezasluhoval ?
  • hmm, zajímavé, řekla... jsi to ty Maruško?
  • Tak pred 15ti lety bych s tebou souhlasil, dnes uz je to trochu jine :)
  • Narážel jsem spíš na to, že lidé, kteří u nás dělají herní "žurnalistiku" si sami nekupují ani hry, viz. je nad slunce jasné, a už dnes i přiznané, odkud celá devadesátá léta a i dál pocházel software, který se recenzoval. Že Petr Poláček měl ve svém Gameboyi R4 kartu s pirátským obsahem a takových drobků bych vychytal /Modrák zase pirátil na DSku, čímž se diskreditoval jako profík/. . Pokud jejich zákaldním postojem je, že hry stojí za to akorát si je stáhnout /jak je komické, že je dneska Martin Bachyně v AHP, která si dává za jeden z cílu potírání pirátství! SIC!/, a to ještě tyto myšlenky předávají dalšímu publiku, tak naše media nikdy nebudou na tom s komerční podporou tak dobře, jak třeba v USA, kde to fugnuje úplně jinak. Je to o postoji a morálce, tradici a úctě k práci jiných lidí. Jinak s tvým posledním odstavcem se plně ztotožnuji a netřeba o něm ani debatovat - komouši jsou obří zlo, co zničili myšlení minimálně dvou generací lidí v tomto státě.
  • fuj, rekl...
  • Taky se hlasim. Odhadem bych rekla tak 200 her jen na konzole (PC nepocitam), a ani jedina sberatelka. K cemu... :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit