Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedničku jsem dohrál na Playstationu 2 a bavilo mě to.Dvojku(Vittův příběh) jsem dohrál na Pc najednou a při prvním dohrání bych jí dal 8/10.Má velice napínavý a zábavný příběh který mohl být delší a konec byl v poho.Dlc ke dvojce jsou příšerný.Před měsícem jsem dohrál jedničku znova tentokrát na Pc v češtině a i když mi chvilku trvalo zvyknout si na ovládání je to super hra 9/10.Trojku si zahraju až to bude ve slevě komplet s dlc.
  • Mafia II mala povodne rozpracovany krasny system rucneho boja, ktory sme prezentovali na GDS 2009. Do vydania hry sme ho uz zial nestihli vyladit, aj po rokoch som ale na pracu player teamu hrdy. Zachovalo sa toto vzacne video: https://www.youtube.com/watch?v=dKsktIbx3z0
    • Ptal jsem se tě pod videem někdy kdysi a zeptám se i tady, když mám možnost -
      můžeš prosím prozradit (je-li to možné), čím se měl původní koncept boje na blízko lišit od rychlovýsledku, který je v prodávané verzi Mafie II?

      Díky moc.
      • Vsetko je to v samotnom videu. Prednaska Michala Macha (v sucasnosti Naughty Dog) sa venovala prave tomu: odlisne triedy nepriatelov (bojove styly), hlbsi kombo system, moznost pouzivania rucnych zbrani, moznost vyklepat oponenta s pouzitim objektov v prostredi - vratane aut atd.
        • A taky "ONE vs MANY" s větvením a prolínáním několika hitline...
    • dobre komentare
      Poor management / leadership decisions and everything that goes with it: ambitions exceeding reality, team growing too fast to make the huge project happen, dysfunctional and unsustainable studio culture, changing technology, proprietary engine developed on the fly, struggle with the new 'next-gen' platforms, egos and politics. It was a little miracle that we pulled through and got the game out. 2K was getting a lot of heat for the cuts, undeservingly. They supported the team and Mafia brand for 7 years this game took to develop. Can't blame them they didn't want to wait 1-2 more years for extra features, this is what the sequels are for. Let's see how the team learnt from all this on MIII. Thank you for the kind words about M2 regardless of the shortcomings.
      • Ze nemohli pockat jeden az dva roky... :-D U Vavry to znamenalo vzdy tak 5 :-D
  • Jednička byla hezká hra a ve své době nabízela přeci jen něco trochu jiného (ne nutně lepšího) než GTA 3. Ale v následujících dílech Mafii, řekl bych, ujel vlak, respektive jí ujel Rockstar.
  • Pamatuju si dobre i na jednicku. Na tu jsem nadaval, napriklad neslo zastrelit psa, ktery me kousal do nohy. Bylo tam dost veci problematickych a vylozene me stvalo ze po dokonceni hry nebyla moznost si zajezdit na okruhu. Na dvojku jsem se tesil a cekal ze vsechno bude vylepseny a v lepsi grafice. A ouha. Auta uz neslo ridit volantem, mesto bylo nevyuzity, pribeh zkracenej, az moc to smrdelo arkadou.
    Jak se trojka prestehovala do Ameriky, uz jsem od ni nic necekal. Bylo mi jasny jak to dopadne. Predpovedel jsem ze pujde o primitivni mstu za rasizmus, kde bude cernej zabijet belochy. Tak se i stalo. Ale ze to bude az takova sr... jsem vazne necekal.
    Diky trojce nam ted i dvojka pripada skvela a jednicka primo bozska. Bohuzel je to trend, ktery se netyka jenom Mafie. *7*
    • frantisek_nejezchleba
      přestěhovala do Ameriky?
      • Myslel jsem vyvoj samozrejme. *5*
  • "Protoze trojka je shiteček."
  • frantisek_nejezchleba
    Mafia 2 má výbornou hratelnost a neuvěřitelný spád. Což je vzhledem ke krátkosti celé hry a faktu, že neobsahuje variaci na volnou jízdu z původní hry, zároveň i její problém.
  • Budu upřímný a možná mě tu leckdo ukamenuje, ale dvojku jsem si užil mnohem více, než jedničku. Ale ne proto, že by jednička byla horší, ale prostě proto, že se ke mě dostala už v době, kdy z toho člověk nemohl být tak hotový. Kdybych na to v době vydání měl stroj, určitě bych z toho v těch šestnácti letech byl naprosto odvařený. I dnes se to dá hrát a hlavně se na to dá koukat. V některých aspektech je lepší než dvojka. Třeba délka, realističnost, design misí, hra vás nevodí za ručičku a musíte přemýšlet atd. Ale z určitého hlediska je ta hratelnost na dnešní dobu trochu kostrbatá. Sama o sobě je ta hra těžší než dvojka, místy se přiznám, že i dost frustrující. Nepřátelé nic neodpustili, checkpoint za každým rohem opravdu nebyl, neexistoval zde žádný systém krytí a akční složka byla dost tvrdá a oldschool. A když jste něco pokazili, čekala vás kolikrát cesta autem na samotné místo, nebo v lepším případě celý dlouhý úsek těžkého boje. Neříkám, že je to špatně, ale už to není pro mě. Dvojka je v tomhle lehčí, nádherně vypadá, dobře se hraje, filmový pocit je skvělý. Ale zase je kratší a člověk se nemůže zbavit dojmu, že je tak trochu nedodělaná a nevyužitá. Ale i tak je to hodně dobrá hra a já jsem ji znova nainstaloval a jdu do toho.
    • Hraji teď Mafii I úplně poprvé a musím říct, že to co jsi zde vypsal, je 100% pravda. Opravdu nepřátelé nic neodpustí, krytí je těžké, žádné vodění za ručičku (přijď si na vše sám). A to je přesně co mě sedí!!! Už jsem unavený, jak ve hrách vše svítí co můžeš sebrat, označené dveře kterými máš jít a nedej bože, že se vydáš jinou cestou než tvůrci určili. Vše se strašně zjednodušuje *7*
    • BohumilCisar
      "člověk se nemůže zbavit dojmu, že je tak trochu nedodělaná a nevyužitá" Ona totiž nedodělaná je. Asi se v tom studiu neděly úplně pěkné věci, když od toho Vávra raději odešel a pak se od výsledného produktu distancoval. I tak je to ale skvělá hra, zrovna jsem ji před pár dny dohrál a i na dnešní dobu vypadá nádherně, má výbornou fyziku aut (v režimu simulace), herní mechaniky, dobře vymyšlenou akci, luxusní příběh... Jen to tempo je takové kolísavé a občas je to ježdění otravné (hlavně díky tomu, že musíte vždy jet domů a vlézt do postele), kdyby se to trošku sestříhalo a některé pasáže vyškrkly nebo nahradily cutscénou, hra by měla lepší tempo.
      • Já si teď dávám opáčko jedničky a teda ježdění je tam taky otravné.. vyloženě misi co misi vyjedu od Salieriho postraní uličkou vlevo, srazit telefoní budku, tunel, Giuliano Bridge.. když se vracím, jedu v opačném gardu,.. misi co misi.. *6*
    • Llour
      Já se k Mafii I také dostal dost pozdě, ale i tak mě absolutně odrovnala. Těšil jsem se na každou misi jak malej Jarda *1* *1*
  • oVer9000
    Ty jo, dvojku jsem nikdy nehrál, ale mafiánská hra, co začíná jako válečná hra? To je strašně hustý. :D No nic, asi si jí jdu koupit. Jestli dokáže tahle hra překvapit hned od začátku, tak podle mě bude stát za to celá.
    • Však se hlavní hrdina vrací z bojů. To je normální.
  • Po pul hodce Mafie 3 jsem ji odinstaloval a znovu jsem rozehral Mafiu 2. Takze alespon k necemu byl novy dil dobry. *3*
  • Smutné, jak Mafia 2 v porovnání s Mafii 3 vypadá jako Mafie 4. Graficky lepší, je tam více detailů a drobností které reagují na svět a na to, co dělá hráč i NPC.. Mise nejsou neustále stejné a lze pokračovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit