Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • prosila bych o pomoc.Koupila jsem bratrovi simulátor stavby jeřáb a nějak s tím nejde stavět ani podle těch rad co jsou k tomu.Můžete mi někdo poradit coé s tím prosím,prosím....
    lenkakubecova@seznam.cz
  • No tak nevím..jsem ženská, hry hraji a TR je má nejoblíbenější hned po mafii a mass effectu:D Nevím co se v tom všichni pořád rýpou. Kdyby byla Lara ošklivá, neměla žádná prsa a sympatický obličej.. tak mně to co? nebaví, protože se nemůžu pořádně vcítit do hrdinky, tedy ani do příběhu a asi jsem svině, ale komu by se chtělo dívat na hnusný ksicht tolik hodin... Tak..Ale uvitala bych víc ženských postav ve hrách:D ne proto že mi vadí chlapi (práve naopak:P), je to jen proto že když hraji, tak se v té hře prostě ráda "vidím", přímo v příběhu :) a když hraji za chlapa tak mi to až tak moc dobře nejde...
  • no ja na podobne tema psala bc. praci. ono nekoho presvedcovat ze zeny by se nemneli tak ci onak zobrazovat v pc hrach, je neucinne (protoze ma vacsina lidi naprosto nulove humanitni vzdelani a nevidi dal nez na spicku nosu:) )...to je nutne resit trosku obecneji (napr. reklama, media atp.). tohle je spis upozorneni na to ze i tady je problem. a kdyz uz vas nezajimaji nejake genderove atp otazky , tak se nad tim zamyslete treba s eko. uhlu tech tvorcu her. zen je na planete 51%. nevychazet s moznosti kostumizace avatara vstric vacsine obyvatel...je proste nelogicke:D. to ze zeny nehrajou nebo nemaj zajem o pocitacove hry je holy nesmysl...data vypovidaji o opaku. cely problem je v tom ze si vacsina lidi mysli ze je to problem nejake ideologie (feminismu) a ne problem toho ze to je jednoduse iracionalni a nesmyslne z jakohokoliv jineho hlediska:P
    • Ok tak si něco povíme až budeš vývojářům přispívat na to aby měli čas a zdroje se zabívat kustomizací avatara u každé hry.. Ono to neni tak jen tak udělat hru. A Když se jedná o SP tak udělat ji pro obě pohlaví... Navíc Hrdinové jsou hrdinové.. Když je to muž tak je silný a nařachaný.. Tak to prostě je.. když je to žena je sportovní postavy.. A mimo to třeba takvá Lara Croft má naprosto logické proporce i oblečení... Ale to by lidé taky museli vnímat víc než jen svoje komplexy... Tak třeba její těžké body.. naprosto ideální pro terén ve kterém se pohbuje, to samé její oblečení, je přilnavé tak aby se nikde při lezení nezaháklo. Menší zahalení těla je lepší když se člověk potácí pralesem a leze po skalách.. Pistole jsou potřeba na střílení dravé zvěře a všeho nebezpečného co se doo cestyy postaví... A samozřejmě má atletickou postavu protože je to téměř vrcholová sportovkyně... ono hopsat po džungli je jen pro lidi co jsou ve formě.. Navíc celá hráčská kmunita by se spíš měla snažit vypadat jako hrdinové než předělávat hridiny do podoby obyčejných lidí... pak to přeci nejsou vzory... Vzory nás mají motivovat k lepším výkonům... Mají nás motivovat k tomu aby jsme byli jako oni... Starat se o sebe a kultivovat se.. Dělat nějaké sporty nebo něco...
    • Lásko, na to nemusíš mít humanitní vzdělání, abys mohla logicky myslet. Ano, sociální sféra se nedá generalizovat, avšak vychází z určitých přirozeností, které jsou dány biologicky (až budeš mít za sebou psychologii, sociologii a antropologii, tak si můžeme zevrubně popovídat). Jediné, co se dá skutečně konstatovat je, že komunita hráčů se postupem času mění a žen přibývá, ergo každá sociální sféra se vyvíjí. Žen přibude a na to bude reagovat(ne nutně v budoucím čase) i marketing. A teď utíkej zpátky k plotně .... :))
  • N7N7
    Kurňa to je aspoň samica, já bych se na ní tak poválel... *14* Pár kilo navíc, ale co, zato má moc přijemný sexy hlas a v obličeji je opravdu pěkná a chytrá. Večer si ji pustím ještě jednou a možná trochu pohoním. *14*
  • eeeee
    Feministkam se nelibi masove zobrazovani zen jako bezmocnych obeti stylizovanych jako sexualni symbol. Lara je stylizovana jako sexualni symbol, chovajici se jako chlap. Je to pokrok, ale dost slaby. Diskutujici jako by uz ani jinou moznost nevideli.
  • A co je vlastně na tom špatného, že hry jsou víceméně mužský svět. To už snad žádný vlastní svět, kde nepanuje genderová rovnost (a podobný kokotiny), mít nemůžem? Pokud se tu nějaké holce i přesto zalíbí, tak je vítána a pokud ne, tak čau (proč bysme se měli měnit my)...My se taky nerveme do světa, kde emouš a metrouš soupeří o ledovou královnu. Trochu teplej odstavec pravda, ale lepší formulace mě nenapadly *1*
  • Je mi uplně jasné co jí na hrách vadí. Že jsou tam štíhlé a pěkně stavěné ženské *1*
    • Resp jí to nevadí, ale těm co dělají ty studie.
  • janchor
    Už nemám sílu točit se v tomhle diskuzním kolotoči, tak jen pár podoteků pod (respektive nad) čarou:

    1. pokud chápete feminismus jako snahu omezovat cokoli, z čeho se chlapovi postaví péro, nechápete vůbec nic

    2. pokud si myslíte, že svalnatý hrdina je ekvivalentem kozaté dekorace, tak se zamyslete znovu a lépe

    3. pokud se vám zdá, že hráček je jako šafránu, protože se neprojevují např. na zdejších diskuzích (kde se neprojevuje 99% návštěvníků webu) a vy osobně žádnou neznáte, tak se vám to skutečně zdá - a je na čase se z toho snu probudit

    4. pokud vám přijde, že když v Bioware pracuje 346 799 scénáristek, dělá to z herního průmyslu zdravé a rovnoprávné prostředí, dejte si do vyhledávače termín "1reasonwhy" a přeji příjemnou četbu (jestli jste na hledání příliš líní, tak zkuste rovnou http://www.edge-online.com/features/the-representation-of-women-in-the-videogame-industry-is-at-its-lowest-in-over-a-decade-whats-going-wrong/)
    • 1. Krásné - emotivní, úderné. Jinak samozřejmě, feminiskty mají určitě i nějaké jiné cíle :-)

      2. Zkus se taky zamyslet znovu. Bez té demagogie (hrdina-dekorace). Zrovna ta Lara Croft není žádná dekorace. A podobně; jen málo hráčů má fyzičku Duka Nukena.

      3. Nejde jen o to, že jich znám málo - zároveň znám desítky hráčů. Takže pokud se nezapojují do diskuzí a nikdo je nezná, je tu logicky závěr (a myslím, že pravdivý), že jich moc není.
    • rancor1223
      4. Já myslím, že potřebujeme kvóty na počty programátorek. Alespoň 50:50. Vsadím se, že sehnat takové nebude vůbec žádný problém, IT školy jsou jich přeci plné! (sarcasm over)
      Takhle to přeci nejde, každé pohlaví má vlohy pro něco jiného. Proto ženy jsou často právě scénáristky. Naopak muži pak zastávají programátorské pozice. Neříkám, že by větší poměr žen ve vedení nebyl prospěšný, ale takovéhle vynucování není správné a nikomu kromě neúspěšných feministek to neprospěje. Diskriminace se sice potlačit musí, ale určitě to půjde i jinak než diskriminací ostatních.
    • Tvy rozumy ti tady nikdo nezere feministo. A nezapomen me zase dat ban jo ? Dik
      • x_ander
        To, že tady probíhá docela živá debata, kde má každý jiný názor, neznamená, že nemůže probíhat slušně a bez urážek. Takže si ten ban užij, kamaráde.
    • x_ander
      Opravdu bych rád znal ten rozdíl mezi prsatou Larou a svalnatým Dukem....
      • Kein
        http://videogamewriters.com/wp-content/uploads/2011/01/lara-croft-and-duke-nukem-spoof.jpg

        Jedna z obálek staršího levelu, nebo plakát, už nevím, tenkrát to asi lukášovi nevadilo :D
        • Jak to vis? Ty ses ho ptal? A jestli me nesali pamet, Lukas nebyl sefredaktorem Levelu...
    • Kein
      Myslím si, že romantické knihy píše málo mužů. Chci aby se to změnilo. Štve mě, že se v romantických příbězích vyskytuje málo hlavních mužských hrdinů. Prosím Lukáši, udělejme s tím něco. Nelíbí se mi, seriál Sex ve Městě, protože mi příjde, že je zaměřený jen na ženské publikum a nelíbí se mi, jak se tam , ženy sexisticky vyjadřují o mužském penisu a mužích. Nejvíce mě ovšem uráží jak se v romantických filmech/knihách stylizuje ideál dokonalého muže.

      Co s tím uděláme? Uděláme si šovinsitickou analýzu, ve které třeba zjistíme, že opravdu romantické knihy píše málo mužu, co dál? Uděláme normy pro to, aby psali muži a jak mají ženské autorky psát romantické příběhy? A, že místo objektu touhy ženské hrdinky, nebude Hugh Grant, ale Miloš zeman?

      To je ta správná cesta. Toliko asi k tvému 1reasonwhy.

      Mimojiné, pokud existuje druh zábavy (hra, film, whatever), kde se vyskytuje postava, která má, ať už jakkoli, symbolizovat dokonalou ženu, je to proto, protože je po tom poptávka mužů. Pokud existuje druh zábavy, kde se vyskytuje dokonalý muž, opět stvárněn jakkoli, je to proto, že je po tom poptávka žen. Přijde mi pokrytectví kritizovat tyto druhy zábavy s jejich idoly.

      Dokonalá žena, je pro většinu mužů žena určitých proporcí a vlastností, je to přirozené. Stejně tak, jako je dokonalý muž pro ženy, muž určitých proporcí a vlastností.
      Dokonalá žena je pro většinu mužů třeba kozatka s pěkným zadkem. Dokonalý muž je pro většinu žen třeba hezounek co jim nosí květiny. Kde je kur*a problém? Snad necheš lidem nutit a přikazovat to, po čem mají toužit... (?) Pokud, jsou konkrétně hry takový problém, nech to na ženách, pokud je to orpavdu v jejích očích takový problém a je jich opravdu tolik, kterým to vadí, jistě se utvoří nějaké studio, které jejich požadavky naplní.
      • Amylee.Anderson
        Jenom poznámka, exstuje spisovatel Nicholas Sparks a ten npsal ty nejlepší romantický příběhy, co znam :)
      • Sex ve městě je 1 seriál, kdyby takových bylo třeba 80 % veškeré filmové tvorby tak ano, je to pr*ser.

        S tím 1 reason why jsi mimo, je to o zviditelňování sexismu a harašení v herním průmyslu. Zavádění norem a přikazování je tvoje bujná fantasie a knee jerk reaction na slovo feminismus.

        Nevím proč je to v této diskusi stavěno jako konflikt ženy vs muži, tyhle věci vadí i mužům (i když beztak se akorát dočkám názoru, že to jsou nějací trapní impotenti).
        • Kein
          Ale definuj sexismus a harašení. To co je zviditelňování sexismu pro jednoho, nemusí být zviditelňování sexismu pro druhého a o to, tu jde. Někdo uvidí ve hře ženskou s kozama v plavkách a řekne, že to je sexismus, a někomu se to líbí, a nevidí na tom nic závadného. A kdo má právo, v tomto, koho soudit proboha?

          O žádném konfliktu není řeč, naopak píšu o tom, že ideály, žen a mužů se liší a jejich vzájemné kritizování je hloupost. Takže si zameť před vlastním prahem, než se začneš ohánět bujnou fantazií. Sex ve městě je možná jeden, ale obrazů dokonalých mužů v romantických filmech je spousta.

          A chtít vymazat sexismus ženských postav u mužských ideálů z her, mi příjde jako stejná pitomost, jako chtít vymazat přehnanou "sladkost" mužů u ženských ideálů v romantických filmech (například). Jsou to prostě vlastnosti, které se těmto skupinám líbí.
          • Proč taháš do sexismu a harašení týkajících se herních vývojářek herní postavy v plavkách? Chceš definovat sexismus a harašení? WTF? Tvůj post je slepenec nějakých vět, které jednotlivě jakoby s tématem souvisí, ale dohromady to vůbec nedává smysl a vůbec nereaguje na to, co jsem napsal. Tímto tady definitivně končím, sorry.
            • Kein
              Jo, aha, on se sexismus a harašení týká najednou herních vývojářek, co jsem si tak zběžně četl článek co tu dal janchor, tak jsou to jen pindy o tom, že v herním průmyslu je málo žen a to je špatně. Na webu 1rw jsem taky nenašel článek o tom, že by někdo, někoho obviňoval ze sexismu a harašení, ale moc jsem ani nehledal. Čili, když si zde vybalil tyhle dva pojmy automaticky jsem si představil rozhořčené davy nad pixelovou nahotinkou, sorry. A ta tvá definice mě stále zajímá, jelikož, jestli tě správně chápu, tak onen sexismus a harašení, který 1rw má zviditelňovat, vidíš v tom, že v herním průmyslu je málo žen, wtf?? Nebo je někde článek o tom, kde nějakou vývojářku prokazatelně nevzali do studia kvůli toho, že je žena? Nerozumím ti, ale to nic, to je asi má chyba. *5*
    • smejki
      ad 2. dovolím si nesouhlasit. svalnatý hrdina je ekvivalentem kozaté bábovky. Zásadní je, že mužské postavy se hojně vyskytují i v jiných formách, ženy mnohem mnohem méně.

      se zbytkem nemám sebemenší problém.
      • eeeee
        Neni, svalnaty macho muz a prsata blondyna jsou muzske idealy, nikoli zenske. Zenskym ekvivalentem muzskeho hrdiny je spise neco jako romanticky Ken septajici sladka sluvka touzici debilne vyhovet vsem touham, rozmarum a pranim zen.
        • smejki
          A ideálem ženy je po zralé úvaze cokoliv mimo štětkovitého zajocha. To ještě neznamená, že na něco podobného rádo nespočine oko protějšku. Kdybychom měli zabřednout do detailů, pak zjistíme, že každej má vkus jinej. Jsou muži, co maj rádi macatky, jsou muži na plochodrážní holky a jsou ženy, co nejradši hledí na zachlupacený medvědy. Dílčích ideálů je mnoho, ale máme-li najít jejich styčné body, zůstanou plytké představy útlé ženy s hmatatelným poprsím a dostatečně širými boky a muže osvaleného, samostatného, udatného a jemného, u obou je samozřejmostí symetrie. Jestli to o něčem vypovídá, pak o tom, že muži jdou primárně po fyzičnu, kdežto ženy zabrouzdají i na první signální do povahy. Oba obrazy jsou však hrubě zjednodušující a primitivní.

          BTW: ten tvůj Ken se vůbec nevylučuje se svalama a hrdinskou povahou *1*
          • eeeee
            Jedna vec je kulturni ideal a druha vec jsou osobni preference, ty nelze zamenovat. I zeny zajima fyzicky zjev a proto se Ken se svalama vylucuje. S hrdinskou povahou se nevylucuje, ale to hrdinstvi je po vzoru zenske romantiky, nikoli muzske.
            • smejki
              eh, spíše měli bychom se radši bavit o postavě vysportované, než kulturisticky osvalené. Naolejovanej steroiďák s vyběhlejma žílama se asi s Kenem vylučuje, to jo.
    • Viktor_H
      "There are deep-rooted issues that go far beyond the gaming world, for example the pressures that result in girls trending away from the more maths- and science-oriented subjects that they excel at in their early age but more rarely pursue professionally. It's one of the things that makes this problem hard to grapple with - its causes are distributed across all kinds of sectors." - Pardon, ale čí že je tenhle partikulární problém chyba?? *8*

      ad 2) Tam je zavádějící to slovo dekorace a ty to moc dobře víš. Z hlediska estetiky existuje ideál mužské a ženské krásy, nevidím v tom rozdíl.
      • Jenze tady neni vubec rec o estetice, ale o podbizeni se muzskym pudum a degradaci zen na sexualni objekty... coz je spatne nejenom ve hrach.

        K doporucene cetbe bych doplnil fatuglyorslutty.com -- treba z toho zdejsi borci pochopi, proc se hrajicim holkam moc nechce projevovat se...
        • A co je na tom špatně ? Všude v přírodě to funguje, jenom lidi by kolem toho chtěli pořád něco vymýšlet. Pokud máte něco proti sexu, tak to nevnucujte ostatním.
          • eeeee
            Co je na tom spatne. Predstav si, ze bys zil v zenskem svete, kde by se kultura masivne podbizela zenam, takze vsechny muzske postavy by se podobaly zenskemu romantickemu idolu muzske krasy, podle ktereho by vypadaly a jednaly. Tedy by vypafali a jednali dost teple. Rekl bych, ze by te to dost sralo, ale nemohl bys tomu uteci, valilo by se to na tebe ze vsech stran.
        • ale houby. Postav ve hre je POSTAVA ve hre. Nevim co pro tebe znamena "degradace na sexialni symbol", ale ja ani o zenske hrdince, ani muzskemu hrdinovi, nezacnu smyslet jako o nekom zivem. Jestli ty jo, nehraj hry a neplet se do nich. A vyhni se televizi a kniham, to je to same.

          Jestli je cloveku prijemnejsi hrat muzske nebo zenske postavy neni v NICEM jine, nez jestli chce hrat RPG nebo zavodni hry. Krome toho, ze neexistuje fanaticke hnuti s oficialnim jmenem, ktere by vysvetlovalo, proc jsou RPG hry spatne a proc by vsichni mely hrat formule.

          Taky by to chtelo poradnou uderku, ktera by vysvetlovala, proc je na emiminu tolik zenskych a skoro zadny muzsky. Bez toho se totiz spolecnost dal nepohne. A jestli si myslis, ze jen chlapy hodnoti zensky jako sexualni symboly, tak se probud, nebo zensky alespon nekdy poslouchouchej kdyz si maji mezi sebou co rict.
    • 2. zamysli se ty, kozatá a krásná dekorace je stejně ideál krásy (nebo dokonalosti), jako svalnatej borec. Je sice paráda, že se tak vcítíš do ženských, že za ně dokážeš mluvit, ale vciť se do nich v tom, že se jim líbí chlapi a chlapům ženský. Většinou..bez urážky.
    • Robotron3
      Sorry, ale pro mě je už vždycky takový první varování, že když mi někdo vykládá, jak jsem špatnej, něco vnímám špatně, mám špatný názory a přitom vůbec žádný problém nemám a ani nikdo nemá problém se mnou (v reálu), a já s nimi, tak fakt nemám co přehodnocovat. Feminista nejsem, to je fakt, ale ani nechci bejt :)
  • LTM3
    Občas mi ty diskuze tady připadaj jak z webu http://www.feministky.com/ *1*
    • Ten web jsem viděl poprvé. Potvrďte mi někdo, že je to celé jeden velký vtip. Prosím? *13*
      • Tikov
        samozřejmě že je
        • Díky moc *4* Dnes už si člověk nemůže být jistý ničím...
  • Paulcz
    Koukám, že by tu řada lidí uvítala kvóty (a nejlépe z EU) o tom jaké parametry by měla mít ženská postava ve hře. Nemůže existovat nic lepšího než je svobodné myšlení a svobodné umění. Nechci žít ve světě kde je regulace svobody.
    • Dávám 8 bodů z 10. Do dokonalého hospodsky diskusáckého rantu tomu chybí už jen nějaký chrchel na adresu Klause a židozednářů.
      • Paulcz
        Raději tak, než si myslet, že za menším poprsím v novém Tomb Raideru může nějaká gender analýza. Může za to jen chladná kalkulace peněz.

        Jinak Klause si docela cením
        • A co takhle chladná kalulace na základě genderových analýz s cílem přitáhnout k sérii nové hráče a hráčky? Jistě, že za vším jsou kalkuly, nikdy jsem nic jiného netvrdil a vše níže řečené je míněno ve prospěch rozvoje videoher jako průmyslu, ne (pouze) umění. Taky jsem nepopisoval nějaká vybájená přání, ale reálné aktulání proměny, které se dějí právě proto, že si vývojáři a distribuotři moc dobře uvědomují, že jim donedávna unikal ohromný segment trhu. Tady opravdu nejde o nějakou feministickou revoluci, ale pouze o to, aby videohry byly přitažlivé pro co nejvíce lidí (a generovaly tudíž větší zisky, které pomůžou, aby se médium vyvíjelo).
          • Paulcz
            Ano, to je dost chladná kalkulace a nechápu co tím chceš říct - bez souvislostí to nemá význam. Firma vydělá více peněz, investuje je a pak prodá více nových produktů. To už asi všichni víme.
    • Robotron3
      Stejně s tím mají problém, jak vidět, jen feministky a feministé. Normálním lidem je to jedno *2*
      • Paulcz
        holt jsou trošku odtržený od reality :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit