Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Ano, Leviatan je "některými kritiky interpretován jako kritika putinovského režimu". Ti, kteří ho obdobně neinterpretují, tak činí zejména proto, že žádný takový film neexistuje, protože ho sami zavřeli až na dno ruských filmových trezorů.
    • ta scéna, kde používají jako terče na střílení fotky ruských prezidentů a když vytáhnou Putina, tak zahlásí "moc brzy" a radši ho ještě uklidí, jinak opravdu mrazivý film, zajímalo by mě, jak ho vnímají sami Rusové
      • MickeyMutant
        Asi jak kteří, stejně jako obdobné protirežimní filmy všude ve světě.

        Oficiálně nějak takhle: "...kritikou nešetří ani ministerstvo kultury, které film spolufinancovalo. Ministr Vladimir Medinskij nedávno prohlásil, že filmy, které "plivají" na nynější ruské poměry, z peněz daňových poplatníků napříště hrazeny nebudou.

        Do problémů se dostal Valerij Griško, který ve Zvjagincevově filmu ztvárnil zápornou postavu popa. V jeho rodné Samaře pravoslavní aktivisté sepsali otevřený dopis, v němž postavu duchovního označují za "cynickou a špinavou parodii ruského pravoslaví", která uráží city věřících. Osud Griška, který je šéfrežisérem Samarského akademického divadla, by podle stěžovatelů mělo "řešit" ministerstvo kultury."
      • Neměl to být strašný Láďa? *1* https://www.youtube.com/watch?v=7W0qaRwFcvI

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit