Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MalyZeli

    "Blíží se krásná retro budoucnost"

    No nevím jak daleká je to budoucnost, protože tyhle stařičké hry s RT jsou většinou dost nehratelné. Třeba jsem zkoušel ten Portal, mám RTX 4090, a s klasickým DLSS na quality to nebylo úplně košer. S DLSS 3.0 to jelo sice krásně, ale s hrozným screen tearingem, protože to tlačilo až moc FPS a vsync je nefunkční. Ovšem vizuálně je to hrozný rozdíl, a Halfa a Maxe bych si dal.

    • Video z Maxe jsem neviděl, nemohu posoudit, ale ten Half-Life vypadá dost hrozně, řekl bych (ačkoli se jedná o nějakou alphu).

      Nevidím důvod hrát tenhle zprzněnec, když Black Mesa vypadá o několik levelů lépe. Na druhou stranu, například ten Quake 2 vypadá  vcelku slušně :THUMBS UP:, ale ruku na srdce, budete kvůli tomu chtít znovu hrát a dohrát devadesátkovou střílečku?

      Já osobně nevidim důvod, proč bych měl tyhle frenetické a vcelku plytké střílečky z 90. let opětovně rozehrávat, žádné potěšení by mě to nepřineslo.... ani NOLF, ani IGI apod., které se ve své době braly vážně. Tyhle hry v dnešní době nezachrání pouze grafický upgrade textur. To je na kompletní předělávku titulu. Jinak to dopadá jak Deus Ex Revision - pár nablýskaných textur, ale zbytek poplatný roku 2000. 

    • goyim

      A Nvidia nemá FPS limiter typu Chill/FRTC, nebo Enhanced Sync jako AMD?

      • MalyZeli

        Tak ja omezil framerate pres RTSS, ale kdyz pouziju tohle, nebo vynutim VSYNC pres Nvidia Control, a zapnu DLSS 3.0, tak se to chova divne, a jako by to preskakovalo snimky, se teleportuju pri chuzi. Ale asi nejlepsi pro me bylo zapnout DLSS 3.O, Quality mode, zapnout generovani snimku a vynutit pres Nvidiu FAST Vsync, takhle to tlacilo prumerne 80 fps, obcas sem videl trochu screen tear, ale ze vsech moznosti tohle bylo nejidealnejsi. Jinak co radi finco77 je nesmysl, proc bych tlacil 150-200fps ve 4k, a udelal z toho rozmazanej bordel diky Perf modu. Tady nejsme Esport s 300hz+ 1080p monitorama.

    • staci obcas juknout do guidu na steamu...

      FPS fix:   Alt+X -> DLSS Settings -> DLSS Custom -> Super Resolution Mode -> Performance/Ultra Perf. -> Save -> Close -> High FPS Play

    • TheiGor

      Vsync s DLSS 3 funguje zatim pres NV Control Panel. Staci si nastavit v globalnim nastaveni "Vsync on" a tearing vyresen. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit