Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Odfotografuj a zverejni. Chváliť sa niečim čo ti kúpili rodičia je detinské a úplne zbytočné, alebo ak si len vymýšľaš je to ešte horšie.
    • reakcia na Killer13
  • po 3 letech du do upgradu PC hlavne kvuli Guild wars....s mojí 4870 1g jsem hrál vše v pohodě, ale GW2 jsem musel mít na medium a to je fail takže du do toho :-))

    prosím o radu : Mám 500w seasonic zdroj utáhne mi nový procesor grafiku atd....? Uvažuji o 7850 OC 2g, AMD - Fx 6100,8g ram 1666, a dva HDD díky moc
    • Ten Fx 6100 bych nekupoval.. Buldozer se vazne nepovedl!!! pokud nemas na intel tak radeji kup AMD Phenom II X4 965 Black Edition a udelas daleko lip! co se tyce toho zdroje ,tak to uvidis az to zapojis :) bud to pujde a nebo ne.. a taky dle stability... ja minulej rok upgradoval comp na core i7 2600K + GTX570 a s puvodnim Enermax 500W jsem neuspel.. Ale je pravda ze tvoje karta bude mene narocna.. Kazdopadne vzdy je lepsi mit naddimenzovany zdroj ,nez aby jel na hranici svych moznosti z duvodu stability , vytizeni a s tim souvisejici i zahrivani zdroje..

      PS: pri dnesnich cenach disku bych prozatim koupil jen jeden a usetreny penize radeji investoval do cpu od Intelu i5 2500K ci do grafiky *3*
      • já ty disky už mám budu měnit pouze desku+ vše co je na ní :-) ...koukal jsem na nějaký testy a ten buldozer je vážně šit *11* ....
    • Zdroj bude stačit úplně v pohodě. Vlastně každý s min 450w. Ty větší watáže jsou spíš pro sli nebo cf, extremní taktování a hodně blbostí... sám mám ubohej 550w eurocase a jedu pořád v pohodě, navíc nové věci žerou málo, ale nevím jestli má smysl kupovat 7850 -.- ta 4870 je pro výměnu za lepší kartu, nevím jak na tom nemužeš rozjt gw? To bude spíš processorem, jenom phenomy by to měly ty hry v pohodě zvládat. Klidně i obyč za 2500,- .
      Ale zdroj je ok neboj. i3 taky stojí za uvážení, levné výkoné :) jinak 2500k je dost drahá teď radši bych počkal... ale od AMD jedině Phenom II, nejlépe BEdition.
      Řekni, Crysis 1 ti jde dobře, ejstli si zkoušel?
      • díky všem možná jste mě fakt uvrtali do Intelu poprve v zivote ze bych mel Ičko? ..co se týče GW2 1680*1050 medium + AA v pohodě ale +20 hracu a fail :-/ Tera mě taky nešla zrovna libově no prostě už chci lepši...i když moje powercolor 4870 1G už je jako rodina :-)
        • No pokud to budeš skládat (sám, není to tak těžké...) tak bych napřed vyměnil základku, procák a asi i ramky (ddr3 1333 8gb 4x4 od kingstone za 1100,-) a zkusil to, pak bych se zaměřil na grafiku až *3*
          Ale na to AMD FX radši hned zapomeň, je to fail a konec AMD na téhle scéně. Max ten Phenom II x4/x3/x2 no. Jinak i3 za +-3000,- je taky v pohodě, s deskou kolem 1200,- by to mělo stačit, ael phenom seženeš levněji co vím. Já dával kámošovi Athlon 2 x4 za 2100,- a jede mu taky zatím super, ale i tak bych šel radši do Intelu :) Jen je teď vše drahé no... viz 2500k o cca 800,- dražší než na začátku. Já jak ho koupil, tak asi zas budu mít na pět let pokoj *3*
          • díky tobě i darmožroutovi ..-) no ten eskovej me zaujal nizsi spotrebou ale necham si poradit...jinak mam 10 000,- a budu kupovat bez daně, svojí desku+vše na ní prodávám kámošovi za 1500,- takže si grafiku nechat nemuzu.Jako nemam problem si priplatit 2-3 tisíce ale jestli to ma smysl... tak to musím pořádně pormyslet. Takze myslite ze novy čipsety nebrat ted myslim ten H77 vím, že je to je martketing, ale stejně ty technologie vypadaj na obrázku pěkně :-D MSI:oc genie,click bios,...Gigabyte, 3d power.. na takovýhle věci jsem ulýtlej všelijaký serepetičky a funkce zbytečný :-D
            • Ten rozdíl je jen trapnost od intelu. Na H nemůžeš taktovat, ale je tam výstup pro Intel D graphics na procáku. U P je to naopak, kde jde taktovat. A Z má obě schopnosti. Jinak ty kravinky bych ani neřešil... :D Hlavní je akorát rychlé přetaktování.
              No já bych si připlatil u nového stroje -.- Jen aby to nebylo až moc :D hmm to je pak problém no. Nevím co teď
            • ted koukam že ty funkce maj taky akorat H77 ma oc genie 2 misto 1 :_DD...a nepoznam teda rozdil mezi H,P a Z něco si o tom musím přečíst..
          • budu skládat no snad to zvládnu :-) pouze vyměním desku se vším tak to snad zvládnu noo...

            zatím to vypadá asi takhle.... i5 3450s ,7850oc, 2x4 gb 1600, ale velký otazník je pro mě deska nevím do jaký míry se vyplatí připlatit když budu mít pouze jednu grafiku a nebudu taktovat(asi až časem pokud už nebude zvládat, ale to bych pak asi musel pořídit i lepší zdroj)..takže deska asi H77 čipset jednu z těch levnějších cca 2000,-
            • tenhle procesor je zrovna nejaka usporna varianta a predpokladam, ze bude i zamcenej takze nepujde ani pripadne pretaktovat.. stale doporucuju jako tady kolega ten i5 2500k nebo i5 3570k a k tomu koupit desku s cipsetem Z77.. Uprime bych radeji koupil solidnejsi zaklad MB+CPU a grafiku dokoupil treba za mesic.. *3*
            • Ne, ten 3450s nekupuj. Nemá to cenu, kup o 700,- dražší 2500k a vydrží ti o rok dva déle. A kup P67, ale fakt nevím za kolik a jakou.Já to měl v pohodě, páč mám za 1600,- desku co stojí 4500,- tak nevím co koupit -.- Ale šel bych do P67 nebo jak tot eď značí, prostě kde můžeš taktovat, a pak si jednoduše v biosu dáš autooverclock a hodí ti to i5 na ~4,5GHz, dkyž budeš potřebovat výkon. Grafiku fakt zatím nekupuj, zkus jak to pojede s tou 4870tkou. Možná zkusit i přetaktovat, zjistit kolik jsou optimální taktovací hodnoty.
              Jen nevím kolik do toho hodláš investovat. Základka a procák by vyšly tak na 8000,- no teďka.... + ramky co jsem psal za 1100 stačí v pohodě. Jinak to AMD no, vyjde tě to tak na 4000,- :D + ramky
    • smejki
      http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

      a Bulldozeru bych se asi radši vyhnul.
    • Koupil bych i5, FX neni dobry.
      • pokud něco kupuju tak chci většinou nejnovější řadu a ivy bridge je dost drahej :-( jinak by mě to bylo asi jedno...proč je špatnej? Zase stoji asi jen 2500 a natatkoval to někde typas už na 9000mhz :-D i kdyz to je spíš taková zajímavost já takotvat budu jen lehce :-)

        btw: co si myslíš o tom zdroji?
        • FX 6100 stoji 3200,- a fakt se nevyplatí.Ne co se týče herního výkonu.Pokud trváš na AMD tak asi jedině ten Phenom II X4 965.Co se týče poměru cena/výkon je na tom asi momentálně u AMD nejlepe.
          Ja osobně bych, ale raději počkal a našetřil na i i5 kdyby to záleželo na mě :)
        • Je to prakticky jenom 3 jadro (ma 6 "puljader" resp. 3 dvojice jader co sdili urcitou dulezitou cast.) a nekdy ho porazi i samotna i3. Nemusis mit rovnou ivy bridge, sel bych do i5-2500k, sice si priplatis ale mas prakticky nej herni procesor co se tyka pomeru cena/vykon.

          Se zdrojem zkusenosti nemam, ale myslim ze znackovy 500W by to mel utahnout, ty 7xxx nejsou moc zravy karty.
  • No a na jednom nejmenovaném konkurenčním webu jménem Eurogamer si jednu hypotézu vyvodili - Steam se také začíná rozšiřovat i mezi jiné uživatele počítačů, než jsou hardcore hráči. Bože, kam na tohle chodí. *7* Někdo další s podobnou perlou?
    • Hlavně ať do toho započítají linuxáky, na něž se teď zaměřují, kteří si stěžují na to, že jim komp neutáhne XPčka *1* *1* *1*
  • spook.y
    No a proč bych si měl kupovat nějakej nadupanej komp když mi všechno běží dobře. V obchodech ke grafice napíšou low-end a při tom ti bude stačit tak na 3-5 let a všechno na ní půjde hodně dobře. Náročnost her je za dnešním PC hardwarem hodně pozadu.
    • *low-end je bohužel dnes jen přeznačení starých čipů, takže toho se vyvarovat kdyžtak ;) mid je best
  • Stále bežim na PIV D 3,4 a Radeon 1950XTX. Vtedy ma to stalo okolo 55 tis., grafika vyšla na 12 000 Sk, teraz keď si nato spomeniem, nerozumiem, že som toľko peňazí vyhodil za PC. Wacraft 3 ladder, sc2, football manager na tom beži v pohode, iste pri sc2 mam menšie lagy a ten football manager mohol byť rýchlejší, ale v súčastnosti neexistuje hra, ktorá by ma presvedčila k upgradu. Už som vyrástol z toho, aby som si sťahoval stále nové hry. Keby som chcel hrať nové hry, tak asi už len na min, i keď niektoré už majú min spec dvojjadrový procesor.
  • ah vy tupci!
    narast grafik od intelu? no cim to asi bude? zeby tym ze kazdy novy procesor ma v sebe integorvanu graficku cast?
  • no co kdis jsou lidi socki. ze integrovane grafiki LOL. ja mam dvě geforce gtx 690 a tři monitori 2560x1600 *5*
    • 2560x1600 dohromady na třech monitorech? To máš vedle sebe tři pokladny z Penny Marketu? *1*
      • *1* *1* *1*
    • Super počítač od rodičů už máš, tak a teď táhni a řekni tátovi, ať ti ještě pořídí učitele psaní.
    • parada, ale pravopis ti asi nic nehovori
    • smejki
      no to voni maj taky, ale k tomu maj ještě pět notebooků a to prostě bourá štatistiky.
    • hlavne ze to pak dokazes i vyuzit *3*
      • Jazz
        Hlavně, že to vůbec má :)
        • tri monitori plni chib *4*
  • Nemam rád konzole ... a asi hlavně díky tomu, že tvůrci zprasí konzolovy porty na PC ( třeba Skyrim) a nedá so kloudně ovládat aniž bych si zasukoval ruce a vykloubil prsty.
    • exmaxx
      Jako, neco na tom je. Mam sice BOXe i PCko, ale porty jsou opravdu casto min kvalitni. Predevsim ovladani portu na PC vzdycky trpi nejakym neduhem. Treba v nekterych menu nejde pouzivat sipky, nebo hlasku nemuzes odentrovat, ale musim tam najet mysi. Je to skoda...
    • trenuj vice motoricke funkce, vysledek se dostavi :)
  • je zvlastni jak to tu tak procitam, ze si vsichni stezujou, jak nemuzou vrazit 25k za herni komp a ze za to muzou konzole :-D neni to naopak dobre ze to konzole trochu brzdi ? stejne se na tech hrach vylepsi jenom grafika ale hratelnost zustane stejna, aspon vyvojari prijdou s necim originalnim. Ja jsem naopak rad ze nemusim vyplaznout tezky prachy za pc a zahraju si na nem tak nejak vse (neco hodne osekany teda no) i kdyz je teda moje primarni herni stanice ps3.
    • Aha takže je dobře že se zastavil technologický vývoj, hm co na to říct?
      • nezastavil, pouze zpomalil. samozrejme jsou lidi kterym na technologii zalezi a jsou udelany do grafiky, fyzicky a vsemoznejch udelatek. kdyz vysel crysis tak byli v sedmim nebi. Samozrejme me se to taky libilo, prekvapilo me jak kupredu to vse slo, ale hra jako takova stala za houby a ani jsem ji nedohral. Grafika je pro me nepodstatna pokud ma hra napad a cim oslovit, na to ale nepotrebujes buh vi jakou technologii, takze ja osobne se bavim dostatecne a jeste usetrim penize za neustale upgrady.
    • DangerousDave
      je to dobré pre peňaženky inak to o ničom dobrom nesvedčí. Keby som si mal vybrať medzi úsporou a rýchlim zdokonalovaním technológií tak si zvolim druhú možnosť. V konečnom dôsledku čím skôr vývojari dosiahnu tú vytúženú métu realistickej grafiky tým skôr sa spustí boj o nové nápady, pretože dobrá grafika už nebude konkurenčnou výhodou. A ona to nie je až tak vzdialená budúcnosť...
      • nemyslim si ze existuje nejaka hranice grafiky, kdyz dosahnou realisticke grafiky (a to rozhodne potrva jeste sakra dlouho) tak si zcela urcite najdou jinou metu aby vytahli z lidi penize...
        • DangerousDave
          si vezmi, že už dnes napr. tento mod: http://is.gd/NePHs6 niektorí hráči iba ťažko rozlišujú od reality, stačí ísť o úroveň-dve vyššie a možno s tým bude mať problém už 95 hráčov zo 100 (hovoríme o mainstreame).

          Potom už na peknú grafiku, spektakulárne animačky a výbuchy už nebudú hráči reagovať tak ako dnes ... a vtedy príde šanca na renesanciu.
    • Fyzika, grafika, AI, to vsechno by se mohlo u her vylepsovat jeste hodne dlouho, ale nevylepsuje, protoze skoro kazdy titul musi zaroven vyjit i pro stare konzole, ktere to neutahnou.
      • To ano, technologicky by to mohlo jit vpred, ale technologie stoji penize, jen at se vyvojari snazi prijit s necim originalnim, myslim si, ze je jeste urcite hodne nevycerpanych originalnich napadu. coz dokazuje soucasne indie scena.
        • to je to same, jako by jsi tvrdil, ze muzem koukat na cernobilou televizi, protoze scenaristi maji jeste spoustu materialu na kvalitni filmy.
          • pekne prirovnani, castecne mas pravdu ALE na druhou stranu je to neco uplne jineho. Tam technologii nema co brzdit a vyvoj se riti dopredu, mit doma LED TV je pomalu standard bezne rodiny. Na herni scene se seslo vic veci najednou ktere technologii zabrzdili a podle me to jsou tri faktory : notebooky, indie scena a konzole. Notebooky se masivne rozsirili, toho vyuzivaji vyvojari hry osekavaji, aby byli dostupnejsich jak na kancelarskych pc tak prave na masivne se rozsirujicich noteboocich. A ruku na srdce ne kazdej ma doma herni notebook za 35k. Indie scena je taky novinka, lidi s napadem opustili sve zamestnani a zkousi neco vytvorit na svoje triko, a hle... jde to. Nemusis mit projekt za miliony dolaru nebo 20 cleny tym, pouze napad a sikovne zpracovani, jejich narocnost je, jak uz asi zname prakticky miziva (az na par kousku) takze lidi si to zahraji prakticky na cemkoliv. A posledni vec jsou konzole ktery uz se tu drzi nejaky patek. Multiplatformi hry se konvertujou na PC a vyvojari to samozrejme ojebou aby jim to nesezralo moc penez. Z toho pak plyne pirateni protoze tu "polovicni" hru si prece jen tak nekdo nekoupi a vetsina lidi spise stahne. Z toho celeho pak plyne zpomaleni technologickeho vyvoje her protoze herni scena se rozrostla o hodne lidi kteri projevili zajem o hry, ne vsak vsichni na to maji stroje, pro vyvojare by bylo prilis financne narocne udelat hru technologicky uplne jinde nez jsou ostatni, protoze 90% lidi na to ani nema stroj a na konzolich by to nikdo nerozjel tzn ze by ta hra byla urcena cca pro 10% lidi z PC sceny. + se musi pridat faktor piratstvy. Ruku na srdce ale ja mit prachy, tak ja bych do tohodle projektu taky nesel.
            • No... neřekl bych že jde technologie dopředu. Vždyť jsme se zastavili na dnes už nedostačujícím 1080p, Full HD rozlišení... kde je 3K? vždyť už se mohlo (viz Hobit) točit v 5K -.- ikdyž tu to asi trochu zbrzdila technologie 3D, ale i tak...
              Dále už jsme tak 3 roky měli doma mít OLED, a furt je v nedohlednu. Díky tomu stojí i v PC sféře monitory pořád 20k, ikdyž už molhy být za 10k a podobně. Ale k vůli čemu? No né k vůli tomu, že mají co točit, a že se všechno řítí dopředu. Spíš o technologii nemá nikdo zájem, a radši budou na úkor kvality filmů (obrazově ano) preferovat zisky.
              U her a ntb nevím. Ty za 16+k už v pohodě všechno utáhnou, a ostatní slabší nejsou řpece na AAA hry, které by MĚLY někam tu kvalitu posouvat. O slabší stroje se postará indie scéna nebo menší studia. Ale technologii brzdí vývojáři, protože chcou vydělávat na tom co mají, než hledat něco nového. To je prostě fakt. Sami zastavujeme rozvoj technologií. Grafiky i processory by mohly dnes být i o třídu lepší, ale ona si dá nVidie prostě svou mid-end grafiku za cenu hight-endu a ještě ji označí za nejvýkonější, ikdyž by mohla mít 2x víc výkonu. Ale proč to dělat, dkyž jak to ostatní píší, to nikdo nevyužije?
              Jo, tohle je už možná trochu moc, ale jako argument? Ber to z druhé stránky techniky, že nejde jen o herní scénu, ale i o to rendrování filmů a pod. Navíc by to bylo všechno levnější a dostupnější :) Ale možná to je jen spekulace že.
  • na konci te stranky je i seznam programu to jako Steam sleduje jaké mam softwarevé vybavení v PC ?
    můžu mu to nějak zatrhnout ?
    • tabuľka prieskumu mi za dva roky používania Steamu vyskočila asi tak 2x a prieskum som spravil, nemám s tým problém. Ak by niekto chcel ublížiť, nepotrebuje robiť prieskumy takýmto spôsobom.
      • Vsak scitaci formular pred valkou taky nechtel nikomu ublizit no a jak se pak pekne Hitlerovi hodili seznamy zidu *1*
    • Prochik
      Steam se v rámci probíhajícího průzkumu nejdříve zeptá uživatele, jestli se ho chce zůčastnit. Pokud se ti ještě nikdy neobjevila tabulka, tak jsi nebyl vybrán - uživatelé jsou vybíráni náhodně a nebo i dle aktivity. Zrovna během července mi vůbec poprvé tato tabulka vyskočila a já to nepovolil.
    • Zayl
      "Steam conducts a monthly survey to collect data about what kinds of computer hardware and software our customers are using. Participation in the survey is optional, and anonymous."

      Umm ... tak že se nezůčastníš?
    • Ne tydle informace (a zvlášť ty o tobě) putují rovnou na stůl vůdci svobodných zednářů

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit