Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheLordoftheNonsense
    Se ani nedivím, že MOBA má nejhorší komunitu ze všech žánrů. Co tady čtu, nestačím se divit. *15* *15* *15*
    • Bohužel je to pravda, téměř v každý quick match hře se najde mistr světa, co okamžitě začne nadávat. V ranked už ani nevím, pro jistotu to nehraju, protože bych byl brzy úplně stejnej, respektive na opakovaný nadávky se často neudržím… Jo, je pravda, že některý lidi jsou prostě bez mozku, chybí jim prsty a myš mají ze dřeva… Ale vesměs je to fuk, HotS, každým druhým eventem nám to Blizzard připomíná, je týmovka 5 VS 5. Bez full týmu je to o ničem, případně o sbírání hrdinů… Jo, zdůvodním si vesměs všechno :)
      • Jack1947
        Já bych se tomu nedivil, Ranked jsem vydržel hrát jen chvíly většinou předem připravený troll, potom aby mi nadával nějaký rusák v party chatu taky nemusím. Zase na rduhou s podivem že ta angličtina byla dobrá. Občas si zahraju jednou za čas, je klid.
    • main
      to si nevyberes, vetsina her a lidi kolem funguje na tomhle krasnym pricipu co vidis tady *3* zatim snad arma/ro komunita byla celkem fajn, jinak je to podobny.
  • Aha takže když z „člověče nezlob se“, odeberu další tři hráče a všechny figurky, tak získám vlastně lepší hru? Nebo když z hracích karet pro zjednodušení nechám jen srdcovou barvu a přístupný karty jen spodky (hráč si samozřejmě může koupit třeba srdcovou osmičku) tak taky získám lepší hru?

    Možná by bylo fajn získat zkušenosti a nebo předat recenzi někomu kdo už je má s hraním MOBA her (DOTA... a pak někde dál LoL -nic jiného za zmínku totiž netsojí). Tou devítkou (tuším, že je to tím, že pan redaktor je silný Blizzardoholic) na konci si pan redaktor u mě (bezvýznamný anonym) dost shodil na důvěryhodnosti recenzí. Mimo jiné tuším, že je to ten samý pán, který dělá v herní branži novinařinu a nezná rozdíl mezi remake a remaster- (tady si, ale pána možná pletu, případně se omlouvám za křivé obvinění)
    • No popravde predmetyv MOBA Hrach sou totalni kokotina která celou hru akorát pomrdava jelikož spelly hrdinu jdou v pozadi hry dohaje. Healer v dote (lvl 20) proste není protože predmety to vybustili tak ze je nerealne aby něco vyhealoval. Takze v Dote pak staci akorát klikat a mit sehrani cc.
    • Vegen
      Nemáš rád Hots, chápu. Je nutný lidem opakovaně cpát, že podle tebe to je blbá hra? Stačí jednou. Chápeme... jedeme dál :-) BTW, když tu jsou tak nevzdělaní autoři, kteří se navíc zajímají o špatné hry, tak to můžeš napravit. Napiš strhující článek o Dotě, který přitáhne čtenáře a třeba si tu vytvoříš vlastní sérii, kterou budou lidé milovat. Můžeš popisovat každou novou postavu, rozepisovat se o každém updatu.... Bude to určitě skvělé, když se přidá znalec a odborník MOBA her tvého kalibru.
    • to su teda dokonale blbe priklady co si napisal...

      podla tvojej logiky teda cim zlozitejsia hra tym lepsia... teda ak existuje zavodny simulator (napriklad iRacing), tak akekolvek arkadove zavody musia dostat nizsie hodnotenie, pretoze su zjednodusene oproti tomu simulatoru.

      no asi patris k tym hlupacikom, ktori nechapu ze nemusi kazda MOBA hra byt kopia doty... rovnako ako nemusi kazde rpg byt kopia baldurs gate... predsa nebudes porovnavat baldurs gate s diablom, pretoze su to v zasade ine hry, jedno je hardcore rpg, kde mas hromadu statov, roli, povolani a ras, druhe je akcne rpg osekane na minimum kde ide o cistu zabavu.
      rovnako dota je urcena pre ludi co maju zaujem studovat buildy, hromadu itemov a neviem coho, oproti tomu hots je hra ktoru mozes zapnut a zahrat si 20 minut bez toho ze by si mal akekolve vedomosti o hre, staci ti prejst si tutorial.
      • kdyz vymenis cistou zabavu za cistej grind, tak by se s tim dalo souhlasit, pokud nekomu pripada grind zabavnej, tak je to zvlastni pripad *5*
        • grind? o com hovoris?
          • trojku jsem nehral, ale 1 a 2 byla jenom o grindu
            • jestli grindujes pro gear nebo pro level up mi prijde prast jak uhod...
            • o grinde je to iba ked chces aby to bolo o grinde.
              niekoho to bavi, kazdu sezonu odznova nahanat postavu na 70-ku, potom farmit rifty a tak dalej...

              ja som hral aj dvojku aj trojku, nikdy som negrindoval. vytiahol som zopar postav ktore ma bavili na 70ku, obcasne si s kamaratmi zahram nejaky ten rift a ked chcem trochu iny zazitok, tak hram hardcore. nikdy negrindujem, pretoze ma to nebavi, ale aj napriek tomu som odohral tolko hodin ze ani trochu nelutujem kupu ani jednej hry.
      • To s tím simulátorem je pěkné přirovnání, což potvrzuje, že tohle je prach sprostá arkádovka bez špetky koření.

        Hlupacik - ta vaše Maďarština je vážně vtipný jazyk.

        Ale tohle je úplně ve všem kopie DOTy s tíim, že jsou tu nově hradby a mini questy (REVOLUCE).... Jinak je to to samé jen osekané o veškeré kouzlo rozmanitosti (itemy, atd...).- Lajna -dvě strany-creepové- a "srdce nepřítele".
        Ano souhlasím s tvými argumenty a uznávám je. Pokud tedy budu brát MOBA jako žánr, který má i svůj subžánr (viz RPG-Akční/tahové/atd), kterým je tedka nově „arkádová MOBA“ v podobě Hots. DOTA má taky tutoriál, který ti postačí k úplnému pochopení hry, každý předmět je podrobně popsaný (i v CZ)a složitější item má obrázek stromu jak ho sestavit atp... děsně easy. Navíc nemusíš platit za hrdiny, nové hrdiny !! Takže cca 111 hrdinů zdarma hned jak máčkneš play, kdežto Hots ti nabídne jen 4 nebo 5 teď nevím jistě a zbytek se musí kupovat... (ingame měna není argument)
        *11* . No prostě hrozně nesympatická záležitost. To už radši to LoLko, který má obdobný systém ale je mnohem variabilnější. Co se týče herní doby tak ta je možná u Hots v průměru o deset minut kratší... obří plus "sarcasm".
        • no vidis, konecne si napisal realne co si myslel... problem nie je v hre, problem je v tom ze tebe ta hra nevyhovuje. proste ti nesadla. to je uplne v poriadku, nic si z toho nerob. hier su tisice a nemusi sa ti kazda pacit. ak sa ti viac paci lol nez hots, prosim, chod hrat lol, nechapem co robis v diskusii pod recenziou na hots...

          tato recenzia a ostatne aj metacritic hovori ze existuje dost ludi ktorym hots vyhovuje. neni viac co riesit.
          • nechapem co robis v diskusii pod recenziou na hots...

            No diskutuju o Hots.
  • main
    Ah spatny misto, odpoved pro> JohnyTheZik

    To mas pravdu s tema combackama, kazdopadne obe jsou trosku rozdilne hry v te intenzite a tomu combacky odpovidaji. Jestli jeste nekdy budes mit chut se trochu nudit v HOTS, tak se mi ozvi, ocenim zkuseneho partaka.
    • JohnyTheZik
      Napis mi svuj battletag a nekdy klidne muzem zahrat :).. samozrejme nic neslibuju, ted se toho v mym zivote deje trochu vic, takze jsem i hrani trochu omezil O.o :D ..
      • main
        main#2421
        Diky bohu, ze mame i jiny starosti nez pavouci kralovnu v hots ze :))
  • Vojta_Ilavsky
    Mám lvl 31 a odehraných 120 her, dřív jsem hrál Dotu, kde jsem se zastavil na 300 hodinách.
    V HotS není žádná taktika, žádná strategie, na můj vkus málo hrdinů, ale zato spousta map. Ono to vlastně je celé jenom o tom plnit objektivy a zabíjet hrdiny a žoldáky. Ta hra je neuvěřitelně jednoduchá a díky tomu při dlouhodobějším hraní neuvěřitelně nudná. Doporučuji pouze a jedine Kasuálům. Rankedy jsou jestli se nepletu totožné jako v Dotě.
  • vonTossis
    LoL a Dotu nehraju. Z MOBA jen Awesomenauts (+-700 hodin k dnešku). HotS jsem tento víkend věnoval obrovskou porci času a nenudil jsem se ani vteřinu. Blizzard umí udělat hru, která ihned pohltí. Jsem zvědav jak s postupujícím časem, ale aktuálně mi ta devítka v recenzi nepřijde vůbec přestřelená.
    • main
      Naprostej souhlas, moba je pro me uplne nova zalezitost, dota mi nesedla, ale tohle parada. Jakej mas battletag? *12*
      • vonTossis
        vonTossis#2132
  • JohnyTheZik
    Prichazi dota fanboy!
    HotS jsem hral a musim rict, ze se blizzardu skutecne podarilo vytvorit zabavnou dvacetiminutovku, kde se vpodstate jen teamfighti, za to urcite klobouk dolu.. To je ale v MOBA zanru trochu oboustranna britva. HotS je zabava hrat, ale ne sledovat (zjednodusene receno). Problemem je totiz prave to, ze se na vsech linkach/u vsech objectives nejakym zpusobem bojuje > streamer pak nema vubec jednoduchy vyber pri sledovani zajimavych udalosti (v dote neni treba uplne nutny koukat, jak Fear lasthituje).. A tohle se deje vpodstate celou dobu (mimo 5v5 fighty samozrejme)..
    Jako dalsi twitch neatraktivnost bych oznacil taky to, ze je hra diky absenci itemu (net worth hrace vs net worth tymu) a sdilenym expum hodne jednostranna.. Jasny, nejaky comeback tu a tam ve hre clovek najde, ale na kompetetivni scene je jich mezi moba hrami zdaleka nejmin (a to HotS na twitchi sleduju vpodstate od zacatku), takze od nejaky 5.-10. minuty mate vpodstate po zbytek hry jasno..

    Hrozne rad bych se v tomhle ohledu mylil, ale rekl bych, ze trochu paradoxne blizzard vytvoril opak toho, co puvodne chtel.. (Ta hra ma v nejvyssi aktivite a to i pri promotu na hlavni strance kolem 10k vieweru, coz je hrozne malinko)..
    Na druhou stranu hodne techto chyb muze vynahradit dobry streamer/caster, uvidime..
    • ja by som sa toho tiez vobec nebal. najdolezitejsie na streame je aby clovek tu hru poznal... ja som par krat skusal sledovat dota2 twitch stream a bolo to pre mna totalne nezaujimave, pretoze som polovicu casu netusil co sa deje a o com rozprava ten clovek.. to preto lebo som dotu2 nikdy poriadne nehral :)
      naopak hots hravam a pozerat streamy ma bavi dost, ako uz bolo vyssie spomenute MFPallyTime je super.

      ale celkovo by som neposudzoval hru podla toho ako je "streamovatelna", aj ked twitch je dnes strasne popularny, hracov ktori streamy sleduju je uplne minimum proti hracom co streamy nesleduju.
      • JohnyTheZik
        Pokud blizzard chce utocit s dalsimi esport velikany (lol,dota,cs), tak potrebuje divaky.
        Chapu tvy vytky, ale dota je v tomhle ohledu trochu jina vzhledem ke svy komplexnosti. HotS rozumim, nehral jsem jen jednu hru, neboj (samozrejme si zase netroufam tvrdit, ze vidim do vseho v ty hre, ale preci jen tam toho zase tolik neni ^^).
        Long story short, v momente, kdy na to lidi nebudou koukat, nebude rec ani o kompetetivni scene > kdyz o ni nebude rec, tak ta hra driv nebo pozdeji umre, bohuzel.

        A jeste bych mel asi dodat, ze jsem vubec nekomentoval jeji kvality, jen jsem komentoval streamovatelnost + to, jak muze ta hra bejt atraktivni pro divaka.
        • nemozem s tebou suhlasit... ved kazdy hovori (ja s tym suhlasim) ze hots je casual moba, tak o akom esporte rozpravas? sa tvaris ako keby hra bud musela byt vhodna na esport alebo musela umriet... uz len v to ze tych esport hier je absolutne minimum oproti hram ktore nemaju s esportom nic spolocne, dokazuje ze sa mylis.
          a je jedno ci sa jedna o moba hru alebo nie, nie kazda moba hra musi mat kompetetivnu scenu.
          mas napriklad pocit ze team fortress 2 (ktory ziadnu esport scenu nema) je "mrtvy" alebo nejak menej uspesny oproti counter strike?
          • JohnyTheZik
            Porovnavas hrusky s jablkama. Navic argument potvrzujici tvrzeni x neimplikuje spravnost tvrzeni y, je mi lito.
            Samozrejme vychazim z blizzardiho motta "easy to learn, hard to master" a taky z jejich ambic delat onlinove uspesny hry (viz vsechny jejich hry).. Cimz se dostavam k jadru tve argumentacni chyby > co s tim ma co do cineni to, ze skutecne existuje vic her bez esport ambic/moznosti.. Jasny, mas SP hry, mas i MP hry bez esportu, ale vzdy jde o urcite odvetvi/zanr, ktere ma urcita specifika - tim myslim, ze na zavodni hru esport namontujes jen stezi, stejna logika plati, logicky, i na single-player hry, coz ale nevadi, protoze byl vyvojarsky zamer nekde uplne jinde.. Pokud je ovsem hra, resp. zanr, zavisla na zmenach mety, kterou tvori competetivni scena, tak to bez jeji uspesnosti (=zadni divaci) nebude fungovat. Dota by se nehrala 10 let, pokud by se vubec nemenila.
            A opet, tf2 je jen priklad casual free2play zabavy, ktera zije predevsim diky modum/mapam od komunity a diky hats, hats, hats.. Na druhy strane mas na poli fps her cs, ktery funguje na poli esportu a zije, a pak uz vpodstate jen cod nebo battlefield, ktere umiraji s dalsim novym dilem > proc se cod4 hralo tak dlouho? Protoze melo aktivni competetivni scenu..
            HotS ale nema ani moznost podpory moddersky komunity a mozna nebude mit ani esport scenu > ta hra driv nebo pozdeji umre..

            A to, ze kazda moba hra nepotrebuje pro scenu.. Tak to je hlubokej omyl.. Ta korelace mezi rozsirenosti pro sceny v moba hre a poctem lidi, kteri tu hru hraji, je vic nez patrna.
            • JohnyTheZik
              Ja se hrozne nerad opakuju, takze to delat nebudu, ale je tezky, kdyz se snazis tak moc neco vyvracet, az sam zapomenes, na co si vlastne reagoval.
              Promin, ale nemam naladu ani cas nekomu po internetu vysvetlovat neco, co jsem napsal o par postu nad tim (nulova progamingova scena > zadnej vyvoj mety > zadnej vyvoj hry > aktivita u takovejch her skonci driv nebo pozdeji).

              HotS, ackoliv vyrazne kratsi a akcnejsi, nemuze koexistovat vedle doty a lolka. Alespon ne v pravym slova smyslu, kazdej bude uprednostnovat nejakou hru a to, ze si obcas s kamaradama zahraju lolko, neznamena, ze to nekonkuruje dote. Tady samozrejme taky jenom spekuluju (ackoliv je to aspon zalozeny na mikroekonomicky teorii spotrebitele), ale nemyslim si, ze by beznej hrac, at uz si pod tim predstavis cokoliv, mel cas na dve takovyhle hry zaroven.

              No a nakonec, trochu empiriky, podivej se na vycet MOBA her, kolik jich ma skutecne vyraznou progamingovou scenu a ktery se v prubehu let drzej.. Ano, presne tak, 2.
              • Reakce na příspěvek:

                asi nema zmysel diskutovat s tebou... ja napisem reakciu na tvoj prispevok a ty znova zopakujes to iste, bez toho ze by si reagoval na cokolvek co som napisal ja...

                mas svoj nazor, super, gratulujem.
            • JohnyTheZik
              Vytvaris fakt zajimavy predpoklady a spojeni mezi nesouvisejicimi vecmi + se dopoustis hromady argumentacnich chyb (napr. nereprezentativni vzorek - ja a moje okoli), takze ani nevim, jestli ode me cekas, ze na nejaky veci budu vubec reagovat (priklad s mtg ma vyvratit/potvrdit jako co? tim si totiz rozhodne svy argumenty casual moba gaming bez pro sceny rozhodne nepodporil)..
              Navic, komentuj si zanr jak chces a klidne hraj blizzardi "team brawler" hru, ale HotS moba je.. To, ze je nejak upravena, o nicem nevypovida a bylo by blahovy si myslet, ze to neni konkurent doty a lolka.. Ta hra nutne potrebuje zajimavou pro scenu ke svemu zivotu z jasnych duvodu (konkurenceschopnost vuci dote i lolku je proste malinka a moc dlouho ji to "zahraj si za sve oblibene blizzardi hrdiny" nevydrzi) - potrebuje, aby se o ni mluvilo..

              No a promin, nechci znit moc utocne, ale argument o tom, ze existuje spousta public hracu.. Meh, myslel jsem, ze nejsme na novinkach.
              Odpovim rovnou za tebe > dcerka, ktery se libej postavicky, nebo tvuj AI gaming nema na dlouhodobou uspesnost hry vubec zadny vliv.
              • Reakce na příspěvek:

                pises ze ja vytvaram fakty, ale ty ich nevytvaras? kde je napisane ze kazda moba musi mat progamingovu scenu?
                kde je napisane ze blizzard sa s hots snazi zvrhnut dotu alebo lolko? preco by sa malo snazit konkurovat, ked moze coexistovat?
                ja a moje okolie - nereprezentativna vzorka - odkial beries ty svoju reprezentativnu vzorku?

                ten priklas s mtg ma zrovna potvrdit to ze hra nestoji a nepada na pro scene. ziadna hra nestoji a nepada na pro scene... ozaj si myslis ze keby teraz v momente zmizla progaming scena doty, tak ju cely svet prestane hrat? ze si 5 kamaratov co sa obcas pripoja a zahraju, si povedia ze "to uz nebudeme hrat, ziadny progamer to nehraje"?

                tvoje argumenty su rovnako nepresvedcive ako moje...
            • to je tvoj problem, ze hots a dotu beries ako jeden zaner a teda musi vsetko platit na obe... ale tak to nie je. hots vobec nie je zavysle na zmenach mety, ktoru tvori kompetetivna scena... na zmenach mety je zavysla iba kompetetivna scena. bezny clovek si moze uplne pohodlne zahrat hots bez toho ze by iba tusil co znamena pojem "meta"...
              mna absolutne nezaujima meta, ani kompetetivna scena, ja hram hots, pretoze ma to bavi, build si robim vzdy taky aky ma napadne, netrepem sa do hero league, hram iba quick matche, popripade ked sa ozaj nechcem nervovat tak dokonca iba proti AI... zo svojho okolia poznam viac ludi co hravaju hots takto (dokonca kolegova mala dcera sa to hrava, pretoze sa jej pacia ako postavicky vyzeraju)...
              takyto ludia netusia ani ze nejaka kompetetevna scena existuje.

              co tak porovnanie s magic the gathering? tam existuje viac nez pocetna kompetetivna scena, viac formatov a v kazdom sa meni meta primarne podla velkych eventov. pro tours, grand prix a podobne. napriek tomu existuje mnozstvo kariet ktore si udrzuju vysoku cenu napriek tomu ze su nehratelne v akomkolvek kompetetivnom formate, hravaju sa iba v casual formatoch... ludia co mozno ani netusia ze existuje nieco ako grand prix, proste hraju iba pre zabavu...

              tak je to proste vo vsetkom. a ano, moba ako zaner bol doteraz uzko spojeny s programingom, primarne kvoli vysokej learning curve a zlozitejsim mechanikam... toto su ale presne veci co sa snazi blizzard v hots zmenit.
    • main
      Ja musim rict, ze me zrovna sledovani streamu HOTS hodne bavi, mas pravdu, ze dobry streamer za mikrofonem taky pomaha. https://www.youtube.com/user/MFPallytime/videos
      O comebacky neni nouze a porad je tam co delat, takze si to uzivam :)
      • JohnyTheZik
        PallyTima znam, mas pravdu, ze je urcite jeden z tech lepsich.
        A nepochop me spatne, ja uplne nerikam, ze je to nuda sledovat, ale ze je to tezky streamovat/castit a ze to ty hre rozhodne do budoucna nepomuze.

        Kdyz je rec o comebacich, tak preci jen je rozdil v tom, kdyz tym 5 minut vede a hru prohraje a kdyz je to 1h+ hra, kde prijde tym o 30k net worth (coz je hodne) a stejne potom treba vyhraje (viz ESL EG vs Secret finale).
        Nicmene o to stejne tolik nejde.
    • JohnyTheZik
      Ad originalni hrdinove > zrovna stitchese bych do vyctu uplne nepridaval.. Ve w3 dote sice byl pouzit model hnusu (abomination), ale ten hrdina odkazoval na butchera z D1.. V HotS je stitches (hnus) a butcher (ale z D3), takze vlastne dota pudge nema v hots uplne obdobu..)
  • Jack1947
    Hmm, protože recenzi psal fanoušek hra dostala 9/10 i když jinde, 6-7... s odřenýma ušima makes sense.
    • vonTossis
      Průměr 86% ze 40 recenzí na metacritic, hlupáčku.
  • tak já vám nevím hru sem kupodivu (nikdy sem si od blizzardu nic nekoupil a hraju jen kartičky )dostal už v Alfě v jedné z prvních verzi a nebavilo mě to ..... čekal sem kdy to konečně dostanou kamarádi že by to nemusel být špatné v coopu ... ale ani tak mě to nechytlo dostal sem se na nějaký 20 level koupil si asi 4 hrdiny za in game měnu (F2P neplatím a hraju jen pokud to jde i bez blbin za realné peníze což tady bez problémů jde )a nic a nic a nic je to prostě klikačka a to není pro mě ..... bohužel zůstávám pouze u kartiček a těsím na OW snad budu mit podobné štěstí jako tady a dostanu hned Alfu ;)
  • Odulin
    Na to moje občasný zamobaování si je tahle 20 minutovka tak akorát.
  • edykon
    Zas jedna skvělá hra od blizzu, předělávka z Warcraft III kde začala DotA (Defence of the Aliance), jen chybí tvorba itemů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit