Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je dobře, že jsou tady i takové články. Něco podobného zkoušel dělat třeba i T.Pospěch ( http://www.pospech.com/ ), soubor se jmenuje krajinky.jpg. Taky to po estetické stránce není nic zvláštního, ale v takových souborech jde hlavně o myšlenku, o přemýšlení nad konfrontací těchto dvou realit.
    Sám jsem včera zkoušel fotografovat v kal of dutýčku a zjistil jsem, že ono tam v podstatě po chvíli fotografovat není co, situace jsou stále stejné, ani prostředí není nijak fotogenické a humanistické okamžiky, kterým by se fotograf normálně věnoval tady žádné nejsou, takhle zpětně mi ta hra přišla neskutečně hloupá, o to hůř, že ten stejný koncept pokračuje stále dál. Tak se ani moc nedivím, že Burke musel fotit mrtvoly a jednoduše "nic".
    Je to nicméně zajímavý zážitek, vžít se do role válečného fotografa druhé světové.
    (https://picasaweb.google.com/115961932646552956431/11Cervence2012?authuser=0&feat=directlink)
    • Luke
      Pěkný, dík!
  • Menorri
    Co je na tom tak úžasného udělat screen ze hry a převést ho do sépiovky?......bejt tim borcem tak si to dám do životopisu! *8* *8* *8*
  • hrozny fotky, i kdyby to byly real fotky tak budou porad hrozny
  • screenshoty Battlefield 2 Project Reality
  • MickeyMutant
    Já myslím, že základní problém těch fotek jsou mrtvoly. Vždyť ony nejsou ani trochu zohavené. Žádná krev, urvané údy, vyhřezlá střeva, žádné vyklované oči, nadmuté trupy, spečené maso a ohořelé kosti. Tohle neuspokojí ani nenáročného násilníka a normální člověk se nemá od čeho znechuceně odvracet. Proboha, vždyť na některých obrázcích dokonce ani žádná mrtvola není a na jiných to skoro vypadá, jako když si někdo hodí šlofíka v parku. Takhle ne, pane Burke, takhle úchyla neukojíte a běžného diváka nerozblijete!
  • Slovy klasika: "Nápad jistě dobrý. Provedení - ne tak dobré." Jediná asi opravdu silná je ta čtvrtá, první tři a poslední tři jdou, ale jinak nezajímavé. Nevím tedy, z jakých her to bral, protože mi kvalita obrazu (tím myslím hlavně meshe modelů) přijde celkem slabá, v některých případech evidentně neměl ani zapnutý antialiasing a občas by bylo dobré tu hloubku ostrosti alespoň dosimulovat (stejně je to CG, tak co). Ač to zamýšlení se na různá témata jistě provokuje, tak rozhodně ne co se týká např. pilotů bezpilotních (ehm) letadel, kteří jsou pokud vím od reality právě úmyslně odstiňováni nerealistickým zobrazením toho, co letadlo "vidí" - aby jim prostě přišlo, že střílí lumíky a ne lidi.

    Spíš by bylo zajímavější se zamýšlet nad tím, co hráč vlastně provádí NPCčkům. V případě, že by hra měla (zatím to tak nebývá) pokročilou umělou inteligenci, pokud by protivníci byli simulováni jako agenty řízené nejenom adaptivní rozhodovací logikou (což je pokud vím třeba Arma), ale i "pocity" (tak jako třeba zviřátko v Black&White nebo Creatures), zabíjel by hráč vlastně opravdu živé tvory, i když živé jen digitálně. Celkem si i potom dovedu představit sdružení jako třeba PETA demostrující "Boti mají také právo na život" :o)
  • Cahir
    Skrz fotografii lze zachytit skutečnost a to v její celistvosti, nikoliv jako v čase ohraničený bod, který nepřesahuje svou vlastní kompozici. Radost, smutek, absurdita války, utrpení atd. - fotografie dovede být věčná, shrnout pod sebe všechny mody nějakého tématu. Úplně stejně jako idea, trefná věta či příběh. Jako taková - stejně jako idea/příběh apod. není závislá na realitě. Např. zde: http://www.awm.gov.au/visit/images/PAIU1989_140_01_1.jpg

    Dobře "zahraná" fotografie může mít stejnou výpovědní hodnotu jako zachycení skutečnosti.

    Zajímavý článek, díky Pavle.
    • No tohle je pořádná válečná "umělecká" fotka. Tak já taky jednu přidám:

      http://4.bp.blogspot.com/-EVXlIHJPUbI/TbTrw40mKJI/AAAAAAAABrA/ihet8oKVRdg/s640/Hetherington+Award+winning+image+from+Restrepo.jpg
  • Tak něco pro pana zmr. Dobrovského, z čisté lásky k Africe:-)))
    http://www.flickr.com/photos/mysticpolitics/6271934686/
  • Dobrovský, koho se tím snažíš vychovávat? Koho to zajímá? Kill em all, god will sort it out later, Africa!
    • Neměl bys chlastat na sluníčku....
  • Díky za parádní článek a podnět k přemýšlení.
    Prosím o víc takových článků, i když je majorita "poplive"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit