Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rejsek
    Jak je to u téhle hry s openworld pvp mezi těmi frakcemi ? Je to jak ve wowku (prakticky kdekoliv), nebo je to blíž GW2 (speciální mapy)? Jsem dost kompetitivně založený player a mmo hraju hlavně kvůli pvp. Případně bych prosil o doporučení nějakého fajneho mmorpg s L2 nebo WoW open pvp/pk stylem. GW2 už mě začíná celkem nudit. Díky :-)
    • Pvp v ESO je úplně stejný jako v Guild Wars 2 World vs World vs World. Pokud tě WWW v GW2 nebavilo, nebude tě bavit ani to v ESO. Pokud tě to bavilo, pvp v ESO by tě bavit mohlo. K tomu je ještě v ESO pvp v hlavním městě Impéria, ale to je placené DLC a já ho nemám, takže nevím.

      Mě osobně pvp v ESO baví, stejně jako mě bavilo pvp v GW2. Zdá se mi, že alianční válka (tedy obdoba WWW z GW2) je o něco aktivnější než to v GW2 a celkově o něco živější a zajímavější. Ale připrav se na to, že je to hlavně o počtech. Dá se solovat ale vhodné jsou k tomu jen určité classy a vždy musíš doufat, že nepotkáš skupinu (nebo emperora, který je extrémně OP).
    • Dá se říct, že PvP je srovnatelně řešeno jako v GW2. akorát ne World vs World vs World ale Ali vs Ali vs Ali.
    • Jednoduchý Black desert nebo free to play blade and soul, v BD se můžeš porvat s kýmkoliv kdo chce mám ten pocit ale hlavně pokud tvoje guilda vyhlásí válku jiné guildě tak jsou její hráči automaticky jako nepřátelé, v BaS je to tak že si na začátku vybereš jednu ze dvou frakcí a pokud na sobě máš její kostým tak můžeš utočit na jakýhokoliv člena opačné frakce v kostýmu, taková pvp flag, kdykoliv kdekoliv
  • Vážená redakce. Děkuji Vám, že jste mě zbavili zbytečné reklamy (tzv. "obrázky a videa" na úv. stránce) na Vaše zboží (skutečně prodávaný tzv. "reklamní" prostor).
    Ta reklama (tzv. "obrázky a videa") mě obtěžovaly :D Doufám, že ve své snaze nepolevíte, a v budoucnu se budete snažit odstranit i poslední zbytky reklamy (tzv. články), a já budu konečně vidět Vaše stránky jak bez Vašeho zboží (to je to co tam nasírají třetí strany a platí Vám za to), tak bez Vaší reklamy (protože ve skut. Vaše články vč. obrázků dělají "jen" poutač na Vaše skutečné zboží).
    A Vy, vážená redakce, budete muset dělat něco jiného... abyste se uživili :)
    Na vysvětlenou: Vy a Tiscali, stejně jako jiní, to vidíte jako jakousi "válku" s uživateli. Ale my s Vámi neválčíme. My máme plné právo na Adblok, stejně jako máme plné právo odejít na hajzl během reklamy v Týví.
    Vy máte také plné právo na to, abyste s námi "jakože válčili". Jenže toto není jako ve filmu "Myš která řvala", kde nakonec USA uznali že ve válce jsou.
    Tato situace mnohem více připomíná tu "já vs. komár", kdy já použiji repelent, ale vůbec mě nezajímá co na to bzučí komár.
    Přeji Vám i celému Tiscali mnoho šťastných chvil, a protože Vám opravdu nepřeji nic zlého, tak také to, abyste tuto "válku" přežili (vyhrát nelze, to by musely obě strany "být ve válce" a to nejsou). Protože zánik webu (např. pro nečtenost) jako tento je pro Vás zlý, zatímco pro nás ani moc ne... no a ono pokud si sem zvyknou chodit jen ne-adblokeři, tak se nakonec i oni přesunou jinam, ke konkurenci - protože "tam" budou chodit jejich kamarádi. Sem ne.
    Adblokery nepřesvědčíte, ani Vy, ani Tiscali. Přírodní zákony nemůže změnit ani parlament, natož nějaké Tiscali.
    • Rejsek
      Zkus kariéru na ČOV. Máš talent na sr@čky :-)
      • Způsob, jakým jsi odpověděl, mi napovídá, že se asi nemýlím. Děkuji.
        Nevím co je "ČOV". Pracuji už jinde.
  • ESO jsem hrál v betě a považoval jsem ho za nejhorší MMO, co jsem kdy hrál. Byl jsem naprosto znechucen a hru jsem hatoval na každém rohu.

    Protože TES VI nikde a předešlé díly mám velmi důkladně prolezlé, nakonec jsem si to na Steamu v 50 % slevě koupil. Nelituju. Za plnou cenu bych to ale nekoupil. Ta sleva se tam pravidelně opakuje (já koupil až na třetí takovou slevu) a samozřejmě jde hru koupit i jinde levně.

    Nejprve bych řekl, že kupovat si imperiální edici je zbytečnost. Je to moc drahé. Součástí je kůň, možnost hrát jakoukoli rasu za jakoukoli frakci a pak nějaký blbiny. Bez koně to vydržíte do toho cca 20. levelu - svět není tak velký a questy jsou docela hustě vedle sebe. Pak už máte peníze na základního koně, který bohatě stačí napordá. Imperiální rasa je z mého pohledu zbytečnost a volnost volby frakce mě taky nezajímala - nakonec stejně prolezete území všech frakci, takže volba má vliv hlavně pro pvp, kde je to ale nakonec taky jedno - buď jste prostě modrý, žlutý, nebo červený. Příběhově jsou pak všechny tři frakce velmi podobné - najdete tam své sympaťáky i totální blby.

    Já osobně tuto hru hraju čistě solo. S dalšími hráči tu a tam spolupracuju, ale jinak je moc nepotřebuju. Naopak v pvp je nutné hrát s dalšími hráči - tam rozhodují počty. Ostatní hráči mi tak nevadí a občas se s někým dám i do řeči. Mimochodem, ve hře jsou další hrůčí úplně všude, takže se zdá, že to lidi hrajou.

    Hra má řadu kladů ale i záporů. Popíšu níže
    • Hrajes to 3rd person nebo 1st person?
      • Obojí
    • KLADY

      1. Je tam spousta zajímavých úkolů. V tomto MMO se vyplatí číst si úkoly. Já si spíše připadal, jako bych hrál single player TES. Úkoly jsou prostě celkově dobré, i když tu a tam mají své rezervy.
      2. Rozvoj postavy je podle mě zajímavý a bojový systém je prostě jiný než u většiny MMO. Mě osobně se líbí. Jen to rozdělení na 4 třídy mi tam prostě moc nesedí a ono záleží, co si nakonec vezmete za třídu, protože přecijenom jste tím limitováni.
      3. Solidní grafika a celkem dobře to šlape i na slabším notebooku. Dokonce ani v pvp nemám problémy.
      4. Pokud vás bavily TES hry, tohle by vás podle mě mělo taky bavit. Ovšem neberte to moc jako MMO. Je to spíše TES hra s coop prvky a s řadou omezeními (žádné módy, žádný housing apod.).

      Jsem na levelu 45 a hra mě pořád kupodivu baví, přestože má i řadu nedostatků, které neustále vnímám. Příběhy z questů mě ale ženou dál. To je pro mě asi top. Poté je to pvp, které ale neni o skillu, ale o počtech. Nakonec je to i hezká hudba a odreagování se v povědomých kulisách. Zápory popíšu níže.
      • ZÁPORY

        1. Hra je technicky nevyvážená. Šlape dobře se solidním fps, ale tu a tam zamrzne a občas je nutný relog, nebo mě hra sama odhlásí. Nějaký z těchto problémů u mě přichází tak v průměru jednou za 5 hodin, takže ok. Na rozbitý quest jsem kupodivu ještě nenarazil.
        2. Herní svět není dobře udělaný. Hra má krásnou hudbu a nasvícení a NPC tak nějak něco málo dělají. Města a příroda ovšem nepůsobí věrohodně. Lesy jsou spíše jako městské parky a města spíše jako filmové kulisy. Prvky v krajině jako např. skály, dále pak domy apod. jsou pak až příliš často COPY PASTE. Taktéž drtivá většina dungeonů jsou naprosto stejné. Graficky ale pěkné - hlavně opět světla a stíny jsou moc dobré.
        3. V Zenimaxu, Bethesdě - to je fuk, neumí dělat dost dobře menu a uživatelské prostředí. Líbí se mi, že uživatelské prostředí je čisté, ale občas je nutné se proklikávat zbytečně moc - např. k připojení do pvp. Opět jak je tradicí TES her, nejsou moc dobře udělány herní mapy - zase nepřehledné, ale stačí to.
        4. Některé questy, jakože většina je fajn, jsou zbytečně zdlouhavé a s nelogickým či podivným koncem. Ale budiž. Převládají dobré úkoly.

        Závěr: Když to vezmu kolem a kolem, za hru jsem dal něco málo přes 20 Euro. Momentálně mám nahráno asi 80 hodin a zdaleka nemám hotovo. Nikdy jsem nenarazil na vyloženě blbou věc. Tahle hra není žádný klenot a v mnoha věcech působí zastarale, ale tak nějak baví a neurazí. Např. Age of Conan svého času působil mnohem lépe a celkově to byla podle mě lepší hra. Kdo má ale rád TES, tak se podle mě nespálí. Za plnou cenu bych to ale nikdy nekoupil a nikdy bych za to neplatil měsíční poplatky.

        Mimochodem, pokud vám nevadí lehce asijský styl a chcete free MMO, běžte do guild wars 2. To je podle mě momentálně nejlepší free MMO.
        • Rejsek
          GW2 mi moc asijské nepřijde. Akorát tak možná ty stupidní plyšové "pokémoní" backpacky nebo nekteří ťuťuňuňu mini peti. Jinak to na mě působí typicky evropsky.
          • Vůbec ne. Jsou tam jasné asijské rysy. Ale je to ještě v té přijatelné míře. "Evropské" to rozhodně není. To je LOTRO, Age of Conan, ESO například.
  • Já si ji blbec předobjednal a po měsíci smazal...ať je to teď hra jaká chce, nemá to s TES krom vizuálu a vykrádání lore nic společného...TES VI PLS!!!
  • tak snad bude priste i Morag tong *2*
  • Jako odradila mě už beta od koupi, takže nevím jaká hra to pořádně je dnes, ale že tam není něco tak zásadního jako tohle od začátku ? Výsměch značky TES.
  • Já sem teda přemejšlel že pořídím s tím že sem slyšel že se to fakt zlepšilo ale je to v tom takovej maglajs, někde se to prodává za litr někde za pět stovek našel sem jen tak z ruky čtyři různý edice lišící se o pár stovek a nikde není napsaný co v ní teda je, pak je tu ještě ta věc s dlc rozšířeníma a premium učtem a já jdu radši hrát zaklínače ty jo.
    • Presne tak od zacatky byli 2edice jedna za 1400kč a druha za 2k+ kde byla rada imperial ktera je nejvic op samozrejmě a par dalsich veci. A pak k tomu vydavaj ted sami placeny dlc a každy z nich stoji cca 500kč. Lepsi koupit Black desert jestli mužu doporucit.
      • Black Desert který je nakonec v požadavkách na placení horší než ESO.

        http://black-desert.com/forums/index.php/Thread/11831-MUST-READ-Before-BUYING-BLACK-DESERT/

        V tom zlatý eso, tam featury co jsou v Black Desert placený jsou v základu a zadarmo. Až na zmínku o lodích, ty tam neexistujou a věc co dává výhodu v PvP taky ne.
  • Nenacitaj se obrazky na strankach hosi....
    • Vypni (uprav nastavení) Adblock ;)
      • proč? takhle je to parádně přehledné :)
  • Bože ať už se na tu nepodařenou mmovku vyprdnou a naservírujou nám TES VI.
    • Presne tak tento s**t si ani nezaslouzi byt pod nazvem TES
  • Prophet
    Hrál někdo v poslední době tuhle hru? Dost jsem uvažoval, že bych si ji pořídil, ale vím, že na začátku byl The Elder Scrolls Online propadák. Takže bych rád věděl zda se situace zlepšila nebo je stejná.
    • Nebyl to nikdy propadak. Byla to nemainstreamova hra. Hraju od Bety s prestavkou kvuli praci, ale pro me je to nejlepsi onlinovka co jsem kdy hral. Diky tomu jak limitovany je v podstate Tvuj build, muze kazdy hrat dost unikatne. Nenech si namluvit ze jedina varianta jsou netbuildy, ktere se daji najit vsude, pac maji nejlepsi DPS. Tahle hra neni o DPS. Je daleko taktictejsi a strategictejsi a ty nejlepsi buildy na netu nenajdes. Pro mne je jeji vadou to ze je vetsinou prilis jednoducha a endgame jsou zase nepomerne tezsi. Komunita je taky uzasna. Samozrejme, vsude jsou magori, ale guildy co v nich jsem ja jsou z tohohle ohledu fantasticky. Je docela videt snaha o vybalancovani, ktere je dnes vyrazne lepsi nez na zacatku. A prekvapive i ekonomika funguje. Neplati to ze kdo zacne hrat pozde, uz si proste neskrtne. DLC jsou podle me super, protoze pridavaji moznosti do endgame a zaroven spoustu moznosti pri levelovani. Nemam pocit ze bych se nudil. Nikdy jsem nemusel grindovat potvory, krome toho kdyz clovek chce vzacnej set kterej pada jen v jednom dungu, coz je ale vsude.

      Ano - neni to Skyrim, ale to ani nikdo s trochou soudnosti nemohl cekat. Je to MMO s vyraznou singleplayerovou slozkou, ale vylevelovat na cap muzes klidne jen group playem ve skupine pri PVP nebo v dungach. Je to MMO pro vsechny kdo nejsou uspechany grinderi, kdo necekaji ze kdyz opisou netbuild tak budou vest leaderboardy a tak. Prvnich 50 levelu se jen ucis jak hrat svoji postavu a jake ma moznosti. Kdyz se to naucis a pochopis ze mechanika je proste jina nez v jinych MMO, pak muzes vytvorit skutecne originalni build ktery bude daleko zabavnejsi a lepsi nez jakykoliv netbuild.
    • Kinet1c
      Ked hra bola na kus casu zadarmo pristupna, nemyslim open betu ci co :D, ale asi pred rokom ci nejak tak. Nevahal som zahral som znova, pretoze beta bola neslana nemastna. Ale zmenilo sa to k ovela lepsiemu a zacal som si to skoro tak uzivat ako TES ale zial nejak na to nikdy nemam srdce dat peniaze, velmi nad tym uvazujem stale. Podla mna vydarena vec., aj ked radsej by som uvital dalsi SP TES.
    • Já jsem taky uvazoval o koupi hru jsme chvili hral u kamose. Ale duvody proc jsem tu hru nekoupil je že je strasne draha pokud chces mit zpristupnene vse :Musisí koupit hru za 800kč + 3 nebo 4 palcene dlc každej okolo 500 tkaže ve vysledku ses na 2300 což jako fakt nedam zas takove pecka to fakt není. A celej pristup jde videt že jdou jen po penezich nejdriv s mesicnima poplatkama a specialni edici s op imperialm jeste za nakejch 2k+ pak z toho byl propadak tak nakonec buy to play a free transkacema a placenejma dlc ktery vyhazej casto a pridavaj jen par veci alle ty veci sou op takže pokud chces mit nejlepsi eq tak to proste koupit musis.

      Doporucu ju ti koupis si black desert ja koupil an bazosi ucet za 400 a ta hra je naprosta pecka, první poradnej combat system.
      • U ESO to s placenim taky neni nijak hrozný. Pokud si platíš ESO+ (nějakých 350 měsíčně) tak máš všechny DLC co jsou dostupný (samozřejmě krom kosmetickejch) a dostaneš 1500 crownů do shopu (který samotný stojí asi 330kc), takže za 2 měsíce placenýho hraní si za našetřný crowny koupíš 1 podstatnej DLC pack. Zatim jsou jen 3, pokud tě nezajímá PvP tak 2. PvP - Imperial City, PvE - Orsinium a teď Thieves Guild. Ještě se teda hodí upgrade na "Any race any alliance". A hra za 8 stováků neni nijak drahá. Takže po pár měsících máš zkoupený DLCčka a dál platit nemusíš. Alespoň po dobu co máš ESO+ máš navíc bonus na XP, takže se alespoň 1. char rychleji vyexpí, to přijde vhod dokud jsou veteran ranky :)
        • Ale zase zaplatíš 800, platíš premium dejme tomu že to chceš komplet pokud dva měsíce se ti rovnaj jedné velké expanzi tak bych potřeboval 6 měsíců to je dalších 2100 který zaplatíš abys to měl komplet zatímco v průběhu ti tam šoupnou další expanzi a zase musíš platit a pokud přestaneš platit premium s tím že sis nekoupil ty dlc za crowny tak ti je zase vezmou, na tohle sem taky čučel, SWTOR má hroznej free to play model ale sakra když už si platím premium tak získám všechno a pak si to taky můžu sakra nechat, nikdo mi už nevezme nic do čeho sem investoval.
          • nechápu za co máš mínusy.. už nějakej ten pátek neni normální nechat za mmo 3k. já bych se tý hry nedotkl ani klackem když vidim jejich payment systém. dneska se ještě najde nějákej ten šmoula, kterej se toho systému bude zastávat.. ale naštěstí už to za pár let nikde nepotkáš :-)
            • Nic proti ale f2p a i ten chválený p2p je asi to nejhorší co mohlo mmo potkat.
              Kolik f2p nebo p2p her můžeš jmenovat co jsou dobrý? Ani ten gw2 není nic moc. To že po dlouhých 3 letech konečně vydali(předvčerem) patch kterej za něco stojí a totálně neshodil hru fakt nejde považovat za úspěch.
              Je to asi nejlepší f2p/p2p hra, ale to nevypovídá o kvalitě gw2 ale o hrozných kvalitách ostatních her.
              Slavnej Archeage padl. BDO za chvíli taky padne protože už teď jsou informace o p2w itemech.
              Většina f2p nebo p2p her nakonec jde na p2w model anebo prostě padnou neschopností vývojářů.
              U GW2 na to totálně doplatil WvW model. ANi to Pve není tak slavný v HoT. V PvP se totálně projevily nový classy, kdo nekoupil HoT tak je v podstatě odepsaný kvůli balance.
              A to nezmiňuju Wildstar.
            • Já ty jo jediný mmo do kterýho sem investoval je ten swtor, neříkám že je to nejlepší mmo, vlastně je to pěkně blbý mmo ale je tu super star wars singl hra, která má jasný pravidla co se placení týče, ESO se to snaží tak překombinovat aby to vypadalo jako Guild wars, kde sis to fakt jednou koupil a měl si všechno bez placení a přitom měli ty sladký money z premium učtu a neustálejch expanzí že jen když sem si to pročetl tak mě začala bolet hlava.
    • Navzdory hatu co se všude možně povaluje mne hra mile překvapila. Hraju ji až teda poslední 4 měsíce, takže nemám zkušenost s tou původní hatovanou verzí, ale asi se jim povedlo dost věcí napravit.

      Má svý mouchy, hlavně na konzoli, tam chybí text chat, takže grouping s random lidma na mapě je dá se říct neexistující, musíš lovit lidi po různých komunitách, nebo friendlistu, kterej naplníš lidma z guildy, protože mapovej Voice chat většinou nikdo nepoužívá. Grouping tool na dungy je celkem blbě nastavenej, protože přes něj jsou dungy vždy VR16 a lidi dostávaj upscale na tento level, takže low lvl hráči se pak nechytaj (bez equipu příslušnýho lvl, upscale, neupscale). Ale když složíš vlastni premade group tak má dung lvl podle leadra. Stejně tak hledání dobrejch traderů je naprd, když tam nejdou addony co jsou na PC.

      Ale jinak co se týče hratelnosti je to pěkná hra. Skvělá je konečně volnost v budování polování, až jsem se v tom z počátku topil a nevěděl co je dobrý zkombinovat a co ne, jakej skill jak morphnout atp., ale v tom to má právě svý kouzlo. Po dlouhý době hra která buildy tak úplně nevnucuje. Klidně můžeš mít Heavy armor castera, mage archera atp. :). Questy jsou na poměry MMO vyjímečný. Jak už někdo poznamenal, často se budeš rozhodovat jak quest vůbec zakončíš. Ve stylu: udáš vařiče skoomy autoritám, nebo ho necháš jít, protože to dělal jen aby vydělal peníze na léčbu nemocný babičky (ne přímo takovej Q tam neni :), to je jen příklad ). Questy jsou tak tak pěkný, že často zapomeneš že hraješ MMO a budeš jen questit jako v single TES :). Bossové jsou většinou taky fajn a vyžadujou aktivní přístup k boji (ne jen stát a mačkat sekvence útoků, třebas v některý fázi hledat safe zóny, nebo hlídat summony mocnejch pomocníků který dávaj killy na 2 rány, vysvobozovat spoluhráče z klecí do kterých při boji boss hráče může teleportnout, nebo běžnější věci jako hlídání útoků který je potřeba counterovat pomocí bashů a tak podobně). Dungeonů a Raidůje tam poměrně hodně a každý dungeon má ještě Veteran variantu, takže variabilita je velká.
    • Občas ji ještě zapnu. TESO jsem kupoval s tím, že jsem ji hrál v betě chvíli před finálním vydáním a tehdy to pro mě byla naprostá katastrofa, nicméně byla za dobrou cenu tak jsem chtěl vidět pokrok a hra mě naprosto vyrazila dech, jak moc se změnila. Pořádná nálož dobrodružství ve velkém světě se skvělou hratelností a velkou Role-playing základnou + spousta úkolů, kde tvoje rozhodnutí mohou ovlivnit konec úkolu a danou lokaci. Určitě doporučuji zkusit, protože jsem se u MMO dlouho tak nebavil jako právě u TESO. Znovu podotýkam, že po betě jsem tu hru nechtěl už ani vidět a jsem rád, že jsem tomu dal druhou šanci. Spousta lidí ale druhou šanci nedala a dále hru "hejtují".
      • "... + spousta úkolů, kde tvoje rozhodnutí mohou ovlivnit konec úkolu a danou lokaci. ..."
        Tohle bethesda nezvládla nikdy ani v single player hrách, takže těžko věřit. Zvlášť když vidím ostatní hodnocení na netu.
        • no, řekl bych, že soudí člověk co TESO asi nehrál. Častokrát jsem se musel dívat (na foru ve spoilerech), jak dopadne quest, když zvolím jinou možnost, protože jsem měl celkem dilema. Ten konec ovlivní jen tvou postavu - ostatní to samozřejmě nevidí. Spousta questů měla např. 3 různé konce a podle konce se daná lokace pro tvou postavu změní. Nic velkého ale občas se člověk opravdu musel rozhodovat co je menší zlo - zachránit jednotlivce a umřou desítky nebo zachránít desítky a umře jednotlivec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit