Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je aktualni asi jako pridat CSLA do Starcraftu. Prvniho.

  • Marines

    Žižku komentovat nehodlám, ale byl bych raději ve hře viděl krále železného a zlatého, Otakara II.. Ale herní časová osa umožnuje kohokoliv...

    • Gasik

      Přesně tak. Ta obsese husity už mně taky leze krkem. Přitom jsou mnohem zajímvější období, třeba právě Přemysl Otakar II.

      • uher

        A víš o tom, že to byl pravděpodobně psychopat? 😀

  • Ten pseudo gotický Karlštejn v podobě z konce 19. století je slušný přešlap, ale jinak je fajn, že už budeme konečně součástí hry oficiálně a ne jen skrze mody.

    • Inquisitor

      Tak v AoE nikdo nečeká nějakou historickou korektnost.

      • Tak to ani nečekám, ale spíš je vidět jak málo práce si s tím dali. Prostě do googelu hodily top czech medieval castle a bylo, a že současná podoba je cca 150 let stará nikdo neřešil.

        • Veskoslav

          A jaký hrad by si tam hodil, když si tak chytrý?

          • Ideálně nějaký, který je alespoň trochu středověký. Problém je, že ty největší a nejprofláklejší prošly řadou přestaveb a ze středověkého hradu toho moc nezbylo. Nejméně zásahů je snad na hradu Kost. Ale u Karlštejna se ani neví jak ve středověku vypadal. Dochovala se jen renesanční podoba, která by nyní byla paradoxně daleko cenější, než to co máme dnes a je to i důvod, proč Karlštejn není na UNESCu. Bohužel naše vnímání "středověku" hodně ovlivnily romantické představy 19. století, kdy byl středověk v módě a pseudo-gotika/novogotika se dostala na spoustu památek a spousta nových se stavěla, třeba Hluboká nebo Lednice. To už mohli dát němcům Neuschwanstein.Prakticky všechny velké chrámy v Praze, od Víta po Vyšehrad mají novogotické přestavby. Karlův most a věže to samé,

          • Karlstejn byl v 19. stoleti zcela rekonstruovan do podoby, jaka prisla romantikum 19. stoleti "patricne stredoveka".  V realu byla vsechno jine, nez stredoveka. Nelze rici, zdali bohuzel ci bohudik, nicmene je to tak. Kdo chce videt skutecny cesky stredovek, at se podiva na Kingdom Come, ac ma tato hra lecjake mouchy v gameplayi, realnosti zobrazeni nelze vytknout nic.

            • Butters

              no mouchy, spis specifika... neni to causal game uplne pro kazdyho, ale treba ja si to uzival plnymi dousky... vcetne bojoveho systemu atp...

              • Reakce na příspěvek:

                Za takové prohlášení by se nemusel stydět ani kdejaký PR pracovník. Udělat z lajdácky provedených či dokonce odfláknutých herních mechanik přednosti. Přehnaně silní a odolní nepřátelé s téměř precizními obrannými schopnosti a nadprůměrnou či dokonce nekonečnou výdrží a proti nim vesnický jouda, který se vzpamatovává už po dvou/třech máchnutích mečem a zhebne celkem rychle po pár ranách, na rozdíl od nepřátel. Jestli se tady něco vývojářům povedlo, tak je to umění udělat z hráčů hlupáky. Způsob rychlého ukládání je také dost hloupý. I méně zkušený designér by tu herní mechaniku dovedl navrhnout lépe, tak aby jí nebylo zneužíváno. Realistická hra je jenom tam, kde se to autorům hodí a dobře navržená také ne. Optimalizace je také odfláklá. Některé questy jsou strašnou lítačkou přes celou mapu. Inventář s málo kategoriemi a seznam místo mřížky, který spíše zdržuje. Chybějící český dabing je vyloženě ubohé rozhodnutí a autoři tím jasně dali najevo, jak moc pro ně jejich země znamená. A už to by mělo být varování. Ještě se mi nestalo, abych měl u nějaké hry chuť ji hned na začátku vypnout. Nakonec jsem odehrál značnou část hry, ale dojem to moc nezlepšilo. Jako Čech se za takovou hru spíše stydím. Čeští vývojáři prováděli i lepší práci, ale někomu to zřejmě stačí. Kdyby ta hra nebyla od českých vývojářů a neodehrávala s v českých zemích, tak by to zřejmě ani většinu českých hráčů nezajímalo a hra by byla oblíbená akorát v určitých kruzích. Vávra se zde projevil již jako zkušený obchodník, neboť prodat hru o kterou by většina českých hráčů za normálních okolností nestála, to je vskutku kumšt.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit