Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jejich věc. Multiplayer vůbec nehraji, takže (za mě) si své hry mohou klidně nacpat do zadele, nemám zájem. Vydělají jiní.
  • Tady se ukazuje, jakou moc maji preference hracu a jak se jim herni prumysl prizpusobuje, kdyz to jde.

    Pro herni prumysl je vyhodnejsi delat singleplayerove hry s hratelnosti par hodin nez multiplayerove hry, ktere hrac hraje desitky a stovky hodin a diky zivym protihracum nejsou stereotypni a nudne.

    Ja hraju killzone 3, koupil jsem za par stovek jen tu multiplayerovou cast. Hra me bavi a nehraju uz nic jineho. Nemam zadny zajem o jinou multiplayerovou hru. Mam tak hodne zabvy za minimum penez. A to je dobre pro me, ale ne pro herni prumysl.

    Taky hraju ale singleplayerove hry, ty hraji kratsi dobu, stridam je a mam jich spoustu. Jejich vydavatele ze me maji o dva rady vyssi prijmy, nez vydavatele multiplayerovych her. Chapu ze nekdo neni ochoten za zabavu moc platit a kupuje jen multiplayerove hry s deleko vyssim pomerem cas zabavy / cena a je jich dost. Ale tihle stejne budou verni sve znacce a nebudou kupovat nic jineho. Kdyby se to melo stat standardem a mely vymizet singleplayerove hry, tak to hernimu prumyslu jako celku prinese spis ztratu. A nejsem si jist, ze insomniac dokaze prorazit v multiplayerovem prostredi, aby to pro ne melo alespon osobni prinos, imho je tam daleko tvrdsi konkurence.
  • x_ander
    Budu opakovat příspěvky pode mnou, ale nedá mi to. Cesta, kterou si Insomniac zvolili, je cesta do pekel. Cílit čistě na multiplayer na úkor singlu je blbost a doufám, že se jim to vymstí. Prosadit hru na poli multiplayeru je neskutečně těžké. Před cca 10-12 lety tu byla nadvláda svaté trojice Q3A, UT a CS a dlouhé roky si žádná jiná hra ani neškrtla (stranou si pak to svoje jel např. Starcraft, ale ten je někde jinde). Dnes tu máme CoD, Battlefield, rozmach MMO a kooperaci. Z toho drtivá většina MMO si nabila rypák o WOW a trend F2P svědčí o tom, že to nejsou takové žně, jako bývaly. Co se týká klasického multiplayeru, především FPS, bylo by třeba se soustředit jen na MP, ale i přesto v tvrdé konkurenci těžce oblíbených CoD a BF jiná hra zapadne. No a kooperace v singlu? No vždyť to je přece onen single. Pokud by nějaká hra vyloženě vyžadovala pro hraní singlu více lidí, tak pohoří. Spoustě lidí vyhovuje hrát samo. Věřím, že např. Borderlands musí být v coop výborná zábava, ale já ji hrál single, prostě proto, že nemám kamaráda, kterého by lákalo tuhle hru hrát. A hrát s náhodným cizím hráčem zase neláká mě. Imho coop má budoucnost jako doplněk singlu, který otevře pár nových možností (viz. zmíněné Borderlands, Portal 2, uvidíme co Dead Space 3...), ale ve chvíli, kdy se tahle rovnováha otočí, a hry začnou být dělány primárně na coop s tím, že single bude jen jeho ořezaná verze, tak půjde hra do háje. A to i komerčně, aspoň v to doufám.

    No a zbývají hry, které sází na singleplayer, ale mají k sobě přilepen i MP. Nenapadá mě moc her, kde hrál prim singleplayer, a přesto byla úspěšná i v multiplayeru. Většinou ho člověk jen tak ze zvědavosti vyzkouší a to je vše - především proto, že tam není dost lidí. Objeví se vyjímky (např. Mass Effect 3 - málokdo to asi čekal, ale MP se hodně ujal), ale ty potvrzují pravidlo. Něco jiného pak jsou sportovní a závodní hry - tam je samozřejmě MP žádoucí.

    Souhlasím tedy s tím, že herní průmysl se vyvíjí, stejně jako se vyvíjí přání hráčů, ale Insomniac imho od toho vývoje trošku uhnuli, a podle mě si nabijou nos. Dobře jim tak.
    • podle sebe soudis vsechny? To ze ty nemas s kym hrat, tak nema ani nikdo jiny? To ze na pC se proda kazda hra v radech tisicu, coz je jasne, ze MP nebude moc lidi hrat, znamena, ze tenhle problem je i na jinych platformach?

      jak jsem psal, narazit na xboxu na hru, kterou by v mp nikdo ehral, je opravdu orisek... to by ta hra musela byt opravdu mega hnuj... osobne hraju Mp hry hodne, coop taky, mam to s kym hrat, pokecam u toho, je to vetsi zabava, nez hrat sam...

      ale nejhorsi, ze tadz se vse porovnava s PC.. ok,je jasne, ze a warez platfore asi moc hracu na ofiko severech neude. A nakonec, treba v mem friendlistu na xku, z lidi co jsou onine (cca 20), tak 80 procent jich hraje zrovna multiplayer...
      • x_ander
        Nikoho nesoudím. A samozřejmě nehodnotím, jestli je větší zábava hrát sám nebo v coopu s někým jiným. Jen si myslím, že založit hru čistě na coopu a odfláknout single (nebo ho tam vůbec nedávat) je z komerčního hlediska sebevražda. Protože je velká spousta lidí, kteří chtějí hrát single (ať už proto, že to tak chtějí nebo proto, že nemají s kým hrát). Je to pak věc názoru jak kdo chce hrát a vydavatel hry si imho nemůže dovolit ignorovat hodně početnou část hráčů, kteří chtějí hrát sami.
        • leca so nevšímej, ten kam přijde (eurogamer, sem, bůhvíkamještě) tak jen sklízí mínusy protože plácá hovadiny.
    • *1*
      Na takovyto rozhodnuti maji vliv hosanci z marketingu. Pokud prijde vlna uspechu hry litajicich eskimaku pak marketing usoudi ze to ma budoucnost a zacne cpat vyvojarum tento smer. Jsou to nagelovany tajtrdlici kere zajimaji jenom prodejni cisla.
      Nicmene hry maji dalsi podstatny problem. Grafika sla nahoru fyzika celkem taky ale kulha umela inteligence. Resi se to tunelem s predscriptovanymi wow scenami. To uz ale moc nezabira stejne jak uz nikto neslinta nad dokonalymi efekty ve filmu. Taky vyjde hrace tento jednorazovy zazitek dosti draho. Hrac chce prostredi ve kterem bude spoluvytvaret dej on sam. Bez lepsi umele inteligence to jinak nez v MP proste nejde.
    • drž piču!
      • zdravíčko, kolego.
      • x_ander
        Až přijdu večer z práce domů, tak si podržím tu, kterou má moje přítelkyně. Ale tys ještě nikdy žádnou ani neviděl, co?
        • Snad má zrcadlo, ne? *1*
  • No je to skoda ale dalo sa to cakat ja som si tiez uz davno zacal vsimat ze debilne hry co vychadzaju kazdy rok - COd MW123 B.OPS, FIFA, NFS su kazdy rok rovnake a maju nenormalne predaje.Tu na to teraz vsetci nadavaju ale newem kde sa potom beru vsetci ti trapkovia ktori to furt kupuju.Inak insomniac maju talent na robenie plosinoviek RAC alebo starsi spyro na ps1 boli super ale debilny resistance no fuuuuuuuuuj!O A4O ani nehovorim taku trapnost snad netreba ani komentovat!
  • asi jsem divnej a patrim do te "spatne" vetsiny hracu... ale osobne ja multiplayer miluji a bavi me vice, nez singleplayer... nevim jak dopadne Fuse, takze nehodnotim tuto hru, ale kdyz si kupuji nejakou hru ,tak bez multipalyeru pro me treba nema nejak velkou hodnotu, pokud to neni nejake velke RPG, GTA atd...

    popravde me prekvapuje, ze nekdo jeste nadava na to, ze je ve hre coop a MP, ten clovek musi byt uplny de*il, to je jako bych si ja stezoval, ze do hry dali nudny singl :D
    • Jo tak tebe to překvapuje?
  • přesně tak, to co hráči potřebují je více titulů jako COD a rozhodně více hodin na FB. a to jsem je měl za docela kreativní studio...opravdu banda blbců.
  • směšný, u drtivé většiny titulů je MP naprosto zbytečnou záležitostí, protože každej, kdo to s MP myslí jakkoliv vážně, tak jde po hrách, kde je jisté, že to MP poběží dlouho, že tam budou mraky lidí atd. aby bylo s kým hrát, na což je tu pár značek typu CoD co jsou zavedený a hluboko zakořeněný v hlavách hráčů-i těch, co to MP nehrají, tak pokud jen trošku sledují herní scénu, tak vědí, kde je to o něčem a co opravdu nemá smysl kvůli MP kupovat... Trochu lepší je to s eventualitou coop hraní, protože je to furt v podstatě singleplayerová hra, jen s možností postupovat příběhem ve 2, ale nic s nemá přehánět a zdaleka ne všude se to coop hodí...
  • Asi jsem starej ale neni nadto si vecer pustit nakou singlovku, dat si kafe ci pivinko a par hodin byt sam ponoren do hry, je proste pro mne nej. Ne vzdy mam naladu aby me tam otravoval nekdo jinej....
    • Presne, mám kúpený Dark Souls a keď čítam toto http://www.databaze-her.cz/hry/dark-souls-prepare-to-die-edition/diskuze/ , že kde sú ... Na GfWL som sa ani neregol, hrám to ako chcem, práve som pri Capra Demonovi lvl 35, prvý krát ma zabil, ani som si neškrtol, druhý krát som mu zobral 3tinku života, takže ešte 2x umrem a mám ho. *1*
  • Malleth
    Tak to není dobrá zpráva. Zrovna Ratchet a Clank: All 4 One za moc nestálo. Přitom čistě single playerovej Crack in Time byl boží. *9*
    http://www.youtube.com/watch?v=vWpYpSvA1ik
    • Malleth
      Jinak na GT je zrvona pěkná retospektiva Ratcheta a Clanka.
      http://www.gametrailers.com/full-episodes/yips2n/gt-retrospectives-ratchet-and-clank---part-1
  • N7N7
    Insomniac končí s čistě singleplayerovými hrami - takže já končím s Insomniacem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit