Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kissino81

    Všem co jsem nahlásil se omlouvám.Asi my hráblo a místo + klikám na udávání.

  • Ještě mě fascinuje kolik je kolem toho všeho pokrytectví. Jak třeba Microsoft nebo Disney podporují BLM a vydávají prohlášení, jak je rasismus špatný. Přitom to není tak dávno, co odphotoshopovávali černochy z marketingových materiálů...

    • Kissino81

      JJ Dysney a jeho Vzestup Shitwalkera...ani jsem to nedokoukal.

      • No ale Disney ho aspoň odmazal úplně. Microfost na to šel od lesa a přelepil mu hlavu, ale ruce na stole byly stále černé :-D

  • victor

    iTch.io a bylo rozhodnuto . Menšiny nepodporuji a rasismus už vůbec .

  • Přispět na akci při které již bylo zabito několik černochů? Asi bych s tím měl problém.

  • Houdini

    Neprispel som. Aj keď je rasizmus nechutná vec, platiť rabovačom a vandalom ich kaucie nebudem. Je to o ľuďoch. Radšej sa starať o vzdelávanie. A to nie je len o peniazoch. V USA má rasizmus hlbšie korene. To, že si zvolili Trumpa - rasistu hovorí za všetko.

  • Kaschul

    Jen doufám, že v tom balíku nejsou nějaké rasistické hry! Šachy jsou rasistická hra a měla by být zakázaná! Jsou tam bílé a černé figurky a bílé vždy začínají. 😀

    • Kissino81

      Přesně tak....nahlásil jsem tě....ona by to byla sranda, kdyby nešlo o kejhák.Toto vážně neni sranda co se děje vůči bílejm.

    • Femt0

      Nesmál bych se tolik. MtG kvůli tomuhle hoaxu zrušil specifický karty.😂

      • Ve Švýcarsku stahovali z obchodů indiánky (zákusky). Takže asi tak.

        • ales.smutny

          Mohrenkopf je něco "maličko" jiného než indiánek z hlediska názvu, překladu a významu :) A stáhl je jeden prodejce. Váš výklad je hodně mimo kontext.

          • TheSuffering

            A jak to vidíte s českou Kofilou pane Smutný?🙂

            • ales.smutny

              Strašně mi chutná, co má na obalu je mi fuk :)

  • Rasismus je špatný a upřednostňovat nějakou skupinu jen na základě genderu nebo rasy je špatné, proto mi celá tato kauza přijde špatná a rasistická už od počátku. Správně by mělo být "All lives matter".

    • cms.sarka-tmejova

      Ne.

      • Ano, problém je v tom, že jak se postupně "bojovalo" s rasizmem - tak se to nezastavilo na rovnováze, ale bojovalo se dál za další výhody pouze na základě rasy. Ještě nedávno se na střední a VŠ přijímalo i podle rasy, takže paradoxně černý, pokud chtěl, tak se tam dostal vždy, i když na to neměl.

        Celý problém je bohužel ve výchově, mentalitě a hodnotách těch lidí. Oni mohou změnit hodně, ale museli by sami napřed chtít něco dělat. Systém už jim podmínky narovnal a teď už je ve stavu, kdy je zvýhodňuje, ale moc se to nelepší. Mají větší šanci na vzdělání, ale většina o to nemá zájem. Byli zvyklí jen protestovat a házet vinu na ostatní (histroicky oprávněnou, ale nyní už moc ne) a na tomtou příštupu se nic nezměnilo. Ale celé je to o výchově a mentalitě. Začíná to už u rodin, které většinou nefungují (lze rychle dohledat single mother household statistics by race), chlap buďto utekl nebo burčí a z dětí pak vyrostou grázlíci, kterým chybí vzor a snadno se dají do gangů, čímž zase roste kriminalita (to lze také snadno dohledat), gheta a "no-go" zony. Tady je docela zajímavý rozhovor, který by běloch na místě moderátora dneska asi nepřežil, ale o tom to celé je. O mentalitě. Jinak k tomu zatčení - policista nezakročil správně a odsedí si to - co víc v civilizované zemi chtějí? Nikdo neviděl co tomu předcházelo, ale pokud vím, tak zatýkaný byl pod vlivem drog a klad aktivní odpor (a nebyl zatčen poprvé). Ale i tak to bylo vyřešeno a policista odsouzen, jen nějak nechápu co s tím měli co dočinění majitelé obchodů, kterým je následně davy vyplenily a ještě je to v mediích glorifikováno, to opravdu nechápu. Jinak tady je pár názorů od demonstrantů a některé fakt stojí za to - rabování je ok, protože to pojišťovna zaplatí nebo že pokud rabují bílí, tak je to špatné, ale barevní mohou, tohle prostě podporovat nelze, jenže teď je to ze strany medií podporováno a určité firmy cítí příležitost v rámci PR a tak vymýšlejí tyhle bundly a podobné akce. Pochopil bych nepokoje, kdyby se to zatýkání nevyšetřovalo, ale za těchto okolností je prostě podporovat nelze.

        • Pátral jsem dál co je zač ten moderátor a našel jsem jeho kanál, tady je aktuálnější video. Z toho co se děje v USA fakt bude velký průšvih. 13.6. byl v Atlantě zastřelen další afroameričan, je vidět video ze zásahu, kdy byl pod vlivem, jakmile dostal klepeta, tak se začal rvát s policisty, ukradl jim taser a střílel po nich, následě byl zastřelen na útěku. Následně nepokoje, hořící budovy protože prý rasizmus a afroamerická starostka nechala policisty postavit mimo službu. Tohle snad nemůžou myslet vážně.

          video

          • Bohužel je to vážně myšleno :-/

            Já myslím, že teď by to prostě chtělo stávku policajtů (ať se teda ukáže, jak je ten svět bez nich lepší) a vrátit se do služby, až se za ně jejich nadřízení dokážou postavit a krejt jim záda.

            V tuhle chvíli jsou prostě v blbé situaci a jsou na to sami. Můžou tam buď stát a nechat se napadat. A nebo zakročí a pak je někdo postaví před soud, protože na youtube někdo hodí nějaký záběr vytržený z kontextu.

            Jako jsou to státní zaměstnanci. Takže dokud jejich nadřízený (stát) nedokáže říct, že můžou dělat svoji práci (zatýkat kriminálníky, bránit se při napadení,...), tak je bohužel dost těžké jít souběžně bojovat jak proti demonstrantům, tak proti politikažení zvrchu.

            • Za vším jsou vidět určité mocenské tlaky. Chvíli jsme hledal a je zarážející jakým způsobem o tom informují media a jdou oficiální prohlášení činitelů. Akcentují pouze to, že byl zadržen kvůlu jízdě v opilosti a pak zastřelen - tedy že to bylo nepřiměřené, ale co se dělo mezi tím, i když je patrné na videu, tak jako by nebylo. Ještě se dost zdůrazňuje, že byl střelen do zad, ale na videu je vidět, jak utíká ohlíží se a u toho má napřaženou ruku s taserem dozadu na policistu. Do toho samozřejmě manželka jaký to byl vzorný otec, přitom se dá dohledat, že seděl mimo jiné za ublížení svému dítěti a byl propuštěn kvůlu covidu, jinak by byl touhle dobou ještě v base. Jestli takhle budou pokračovat tak se to tam pěkně pomele. Už teď jsem zaznamenal, zvýšený zájem normálních američanů o bydlení a život v česku. Navíc vím jaký je to tam stále "divoký" západ, kdy se tam po policistech střílí celkem běžně (což tady naštěstí neznáme), protože každý šílenec tam může mít bouchačku, takže v kontextu s tím se celkem dívím, že to do něj nenašili ještě dřív. Prostě realita a mediální obraz se dost rozchází, problém je, že nikdo nemám čas ani náladu si ke všemu hledat podklady.

      • ...Pokud by ten komix měl dávat smysl z hlediska toho, aby šel přirovnat v aktuální situace násilí mezi rasami, tak by měl pojednávat o situaci, kde je v plamenech několik domů, každý je zasažen různě, některé požáry si založili a dokonce udržují sami majitelé a pro uhašení některých domů musíš zdemolovat některé nehořící domy které stojí v cestě hasičům.

        Pak si myslím, že by to mohlo fungovat fungovat jako slušný příměr. Jenže pak by situace nebyla vůbec tak jednoduchá, jak se snaží naznačit komix. A hledání jediného domu na kterém záleží a který je třeba uhasit za každou cenu by nebylo tak očividné, ne? A bylo by velkou otázoku, zda je v tu chvíli dobré jít spálit celou hasičkou stanici a blokovat cestu hasičským vozům, protože se ukázalo, že jedním z mnoha žhářů byl jeden z hasičů. Jestli se tím celé hašení nezkomplikuje a nebude mít za důsledek ještě větší škody.

      • drasta

        Smutny...

      • Ne čemu? Jako že nezáleží na každém životě? Podívej se do zrcadla. Reportáže a články se mi líbí, politickou agitku na podporu žhářů a zlodějů neuznávám. Notabene u nás. 

      • Myslím, že v tom komixu je dost zkreslené, který barák hoří:

        https://ibb.co/5FBVKnk

      • UmiNeywitz

        Dnes už by autor komixu nejspíš analogii s hořícím domem nepoužil. 

      • KrPa

        ano

      • Ano, rasismus se pomalu ale jiste vraci. Ale je ponekud prekrouceny. Urcitym skupinam se ulevuje a vytahuji se krivdy z dob davno minulych. A proto napadneme Nemecko za to vse co provedlo za valky. Strhneme recke a rimske sochy. Vzdyt to byli otrokari. Ja rikam tez "All lives matter". Nebo snad nezalezi na zivotech vsech lidi, jsou tu nejake vyjimky?

      • Kaschul

        Jo!

  • Stormangels

    Tak určitě, je v pořádku když se zabije bílej muž, ale černej už ne, a ti pak vypálí a niči vše kolem sebe protože byl zabit černoch

  • Moje neskutečná nenažranost a hoardění mě donutilo dát 120Kč teroristům... ale mám 1700 her, to mi musí svědomí uklidnit.

  • Kaschul

    Svět se zbláznil! Proč by měl někdo přispívat na hry od černých vývojářů nebo platit kauci za zadržené rabující demonstranty? Není právě tohle ten rasismus? 🤔

    • Je, ale v tato forma rasismu nevadí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit