Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • http://www.guild-hall.cz/index.php/gw2-game-mechanics/67-guild-wars-2-mechaniky/334-o-mikrotransakcich-v-guild-wars-2

    Info pro ty, co mají pocit, že GW2 bude zvýhodňovat platící hráče natolik, že neplatící nebudou moci získat to co půjde zaplatit real money (tedy gemy). BTW: Ten kdo hrál či hraje League of Legends, tak ví jak vypadají dobré mikrotransakce a toto bude na 99% to samé. ;)
    • to samé to nebude, protože to bude ještě lepší když jde za goldy sehnat gemy, kterými se platí ty bonus věci
  • JJ a proto tyhle stranky nenavstevuju, protoze to tu je samej vymastenej kokt :D A ten preklad je pekne ubohej. Radsi neprekladejte nic o GW2, akorat tu hru hanite a nicite.
  • mirekdusinojc
    Mikrotransakce by měly zůstat jen u vizuálních věcí. Vždyť v reálném životě lidé za pěkné hadry utratí majlant a neřekl bych, že jejich alterego ve hře chce každý nechat s defaultním vzhledem, aby všichni vypadali jak klony. Takže přístup GW chválím. To je čestné a sportovní!
    • dlouho jim to ale nevydrží...to bych se i vsadil.
  • sankuri
    To:Ringwraith@tiscali.cz

    Ale ono je to oznameno uz davno, jen Anet obcas zapomina ze ne vsichni pravidelne ctou vsechny novinky, takze pak vznikaji podobna nedorozumneni.

    - V cash shopu pujde koupit pouze a jen veci ktere nemaji vliv na hru, tzn nove skiny zbrani a armoru a podobne blbinky a pak taky rozsireni accountu, tzn vice slotu pro postavy nebo vetsi banka na ukladani veci. Samo toho bude vic ale vse v podobnem stylu neovlivnujicim hru.
    - Gemy ktere si koupis za realne prachy nemusis na ty microtransakce vubec pouzit a misto toho je prodas hracum a za utrzene zlato si pak koupis neco jineho. Pokud bude gemu moc, bude jejich cena nizka a koupis si prd ze:-)
    - V GW2 bude nekolik zpusobu jak se dostat k equipu, koupis u vendora, vycraftis, dropnes, koupis za karmu z PvE, nebo za glory z PvP. Vsechny cesty vedou k naprosto statove stejnemu equipu, jen se bude zase lisit vzhledem.
    - V PvE ti muze byt naprosto fuk ze manas vedle ma super uber armor, protoze GW2 proste neni gear based, ano bude o fous lepsi ale nijak zvlast. V PvP dostanou vsichni stejny equip bez ohledu jestli si neco koupili nebo ne.
    • Ringwraith
      Ok, pokud to bude takhle, tak je to jak má být a mikrotransakce jsou skutečně jen tahání prachů za blbinky od těch, co se nechají.
  • sankuri
    Tady je zase chytrejch lidi..
    Pro ty inteligentnejsi kdo umi aspon trochu anglicky doporucuju precist tento rozbor: http://www.thetyrianorder.com/home/m/2850070/article/638922
  • Ono by bohatě stačilo, kdybyste nebyli takoví trollové a přečetli si originální článek, kde to je hezky vysvětlený. To, že autor nedokáže správně přeložit/vyložit text, neznamená, že to tak bude...
  • Tyto služby nabízí v každé hře Gold Selleři a ti potřebují boty(bot) aby jim dropovali věci bez toho aby u toho trávili celé dny. Boti zvyšují zatížení serveru a je to porušování pravidel. Tímto se nic nezmění, protože lidé si kupují herní peníze za reálné peníze všude a to i v GW1. Jediná změna bude to že se Gold Sellerům nevyplatí tenhle byznis a zmizí boti, kteří dělají zbytečnou zátěž
    • Ty asi nehraješ EVE, co?
  • Spíš mě zaráží, jak tu lidi jako Japanwraith vařej z vody, aniž by se podívali na autora článku a jeho schopnost pochopit anglicky psanej text .-).. Bude to stejně jako v jedničce, kdo nehrál, nehrál, tak ať mlčí když neví.. To máte potřebu komentovat všechno, o čem nemáte ani páru? Globální oteplování? Dřevomorka na Vysočině? Nebuďte trubky..
    • Ringwraith
      Asi máš recht, no.

      SWtoR budou komentovat jen SWtOR fandové, GW2 jenom GW2 fandové, ME3 jen ME3 fandové, CoD jen CoD fandové atd.

      pak budou všichni šťastní a budou spolu v harmonii. *3*
      • komentuj si co chceš, ale plácat krávoviny donekonečna nejde.. Zatím tu jen plácáš. A nejsem GW2 fanboy, ta hra mě svym vizuálním stylem odrazuje. Jen sem hrál přes pět let jedničku, tak tak nějak vim, jak to asi bude ve dvojce .-)
  • Marllone
    Ti co nehráli Guild Wars 1 to asi z tohoto vyjádření nepochopí, nebo to pochopí nepřesně. Na mikrotransakcích se daly dokupovat kostýmy, sloty na postavy, přejmenování, a hlavně skilly a itemy do PvP. PvP v GW sérii se ale znatelně liší od wowka: nejde tam o equip jako spíš o taktiku, nalezení nejlepší kombinace různých druhů (a né různě silných!) itemů a skillů, a také o pohyb. Itemy a skilly se dají normálně otevřít i v průběhu PvE, ale existují hráči kteří se tím nechtějí zdržovat, a proto sáhnou radši po přímém nákupu.
    Nákup gemů za reálné peníze a následně zlata za gemy se může zdát kontroverzní, ale je třeba zase zažít, jak fungovala obchodní struktura v GW. Za zlato se dalo nakoupit u obchodníků úplný prd, a valná většina equipu a zbraní visela na craftování, dropu a questech. Vzhledem k tomu, že ve dvojce přijde aukce, tak to vypadá, že na konec kdo bude mít prachy, bude mít nejlepší equip, ovšem je třeba si uvědomit, že equip bude odstupňován podle levelů a potřebných atributů, a že hráčovi stejně může být úplně jedno, jestli támhleten Franta co běží na druhé straně řeky má nějaký epesní meč. GW2 půjde hrát sólo, nebo v partě s kamarády, a kdo bude chtít mít lepší equip a vyšvihnout se do konce rychleji, ten ho mít bude, a kdo bude chtít hrát normálně a nic neplatit, bude mít tu možnost bez omezování. A PvP není o equipu ale o vlastních schopnostech hráče, ještě umocněných akčním modelem soubojů.
    Takže mě jako hráči co se nevyžívá v mikrotransakcích mi to je úplně jedno, protože to můj zážitek nijak neovlivní. Lidé co nehráli GW1 nechť se prosím zdrží komentáře nebo si hru zahrají ať vidí na vlastní oči, jak to fungovalo.
    • Ringwraith
      Takže v podstatě GW2 je hra pro hráče GW1. kteří vědí jak to bude, a ostatní nemají ani šajna a nemají ani přihlížet k tvrzení vývojářů, protože stejně nepochopí, jak to oni myslí?
      • Marllone
        To jsem nezmínil ani nenaznačil, jen říkám, že ti co nerozumí tomu systému, jak byl nastíněn v GW1, nechť zde prosím přestanou nadávat, neboť tomu špatně rozumí. Vyjde GW2 a zahrát si jej mohou všichni, a Haters gonna hate.
        • Ringwraith
          Ok, beru na vědomí.

          V tom případě mám dvě myšlenky, které jsem tu už vyjádřil.
          1. Od vydání GW1 uběhlo hodně vody a praxe v herním průmyslu se změnila - dá se předpokládat, že cash shop v GW2 bude jiný než v GW1. Nebo spíše si nemůžeš být jistý, že bude stejný.

          2. ArenaNet by měl prostě a jasně vyklopit co budou prodávat. Konkrétně. Pak by nevznikali takovéto články a lidi jako já by nebyli na pochybách o slovech jako "Nikdy by se prý ale nemělo stát, že si hráč bude moci koupit předmět či službu, skrze kterou získá nad jinými hráči výhodu. "
          • URYCHLENI se mysli to ze si odemknes skiny brneni a zbrani do pvp k vitestvi ti to nepomuze a i nejakej Franta s rezavim paratkem a osuntelima hadrama ti muze natrhnout pr....
      • už toho bylo dost. Jdi radši flamovat TOR, tam ti aspoň budou nadávat :)
        • Ringwraith
          Jaký flame?

          Já pouze poukázal na to, že ArenaNet tvrdí, že nebude zvýhodňovat, přitom naznačuje, že bude prodávat itemy, co osobně považuju za zvýhodňování. Nic víc jsem nenapsal. A pak jsem i připsal, že to vlastně není jasné, a že má ANet pořádně vysvětlit a ukázat, co budou prodávat.

          Vždyť to ani není kritika samotné hry a vlastně ani ANetu... ale pak naběhli GW2 fandové, kteří všechno už dávno ví a vědí jak to bude, protože od vydání GW1 se přece nic v herním průmyslu nezměnilo a Anet by se tomu přece nesnažil přizpůsobit.

          Ale máš recht, že GW2 hráči se nesnížili k nadávkám, to se cení. *3*
          • Tady jde jen o to ze gw1 hraci a fandove gw2 (jako i ja) maj trosku lepsi prehled nez to co si autor tohohle clanku napul vycucal z prstu...

            Veta "Nikdy by se prý ale nemělo stát, že si hráč bude moci koupit předmět či službu, skrze kterou získá nad jinými hráči výhodu." je totiz totis lehce mimo... v orginale na Anet blogu se ve zkratce pise, ze chteji prodavat kosmeticke veci + veci setrici cas (napr xp boostery ? nikdo stejne zatim nevi co tam presne bude) Dale pisou ze nechteji znevyhodnit neplatici hrace oproti platicim - takze jim davaji moznost dostat se k temhle vecem pomoci gemu vymenitelnych za goldy. taky je treba si uvedomit ze lepsi sety armoru (ktere se odlisujou vizualne) jde koupit za dungeon tokeny a karmu na ktere tohle nebude mit vliv a nekoupis je za realne prachy.

            Co se rychlejsiho expeni tyce, tak to neni takova vyhra...gw2 ma mit content rozdeleny na vsechny lvly (napr dungeony a vetsi dynamic eventy) v kombinaci ze sidekick systemem. tzn ze "endgame" pro tebe bude i uplne prvni dungeo na lvl 30 kam si muzes zajit s max lvl a hra te omezi na prislusny lvl... kdyz se naexpis rychleji tam mas akorat "unlock" celeho contentu v gw2

            To aby si chodil vse a ne jenom dokola ten nejvice hardcore dung 14x denne ti zajisti denni/mesicni Achievementy (podobne Zaishen questum z gw1) a nvm jak ostatni ale tohle je presne to co me na PvE v gw1 bavilo - pristup ke vsemu,moznost si vybirat co delat. Ne chodit dokola jeden, dva nebo 3 dungy a behat v "nej" armoru ktery nosi pulka lidi na serveru.
  • Já jsem spokojen, hru můžu hrát jen za jednu koupi a to kompletní, a pokud se můžu vizuálně lišit za peníze, proč ne, dělám to tak u LoLka a je to v pohodě....a nějaký ten mount navíc nebo exp item? šmarjapano...tu hru máte na celý život...pane bože tak někdo holt vyleveluje bez reálných peněz za týden někdo to zvládne s nimi....lidi to je to nejmenší, KU.VA NEPLATÍTE ZA HRANÍ MĚSÍČNĚ A HRU MÁTE KOMPLETNÍ, CO VÍC CHCETE? :D
    • Ringwraith
      Hmm, tak ať ale ArenaNet netvrdí, že neprodává itemy, co zvýhodňují.

      Pro Alise: Ok, už to chápu. GW2 je nejlepší! GW2 je nejlepší! GW2 je nejlepší! GW2 je nejlepší! GW2 je nejlepší! GW2 je nejlepší! GW2 je nejlepší! *3*
      • hele nikdo ti nebrání koupit si např. expící náramek s + 10% exp gained per kill :) pokud máš na tu hru a spoustu dalších, jedna nízká jednorázová transakce nezabije nikoho pokud po tom touží :)
      • zatiaľ to tak vyzerá *15* ešte by do toho mohli zakomponovať niektoré featurky z ArchAge.. to by bolo dokonalé
    • A zároveň nedáva skoro žiadny zmysel to rýchlo vylevelovať (je to potrebné len pre WvW hráčov)

      btw.: mounti nie sú, všade sa teleportuješ skrz waypointy, ktoré si otváraš objavovaním sveta (gw1 koncept)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit