Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím a díky za recenzi. Přál jsem si jí k narozkám a dostal jsem thora 300 a Niceboy K600...

    Používám obě dle toho kde jsem a s oběma velká spokojenost ;)

  • Jack1947

    Chyběl by mi displej a nevím... asi si koupím znovu G15 nebo tu novější už jsem si zvykl. Mechnické klávesnice jsou hlasité.

  • Santo01

    Díky za kvalitní recenzi. Na týhle klávesnici mě zaujaly "neošoupatelné" double-shot popisky kláves, ale to některé čínské klávesnice mají. Téměř žádný známý výrobce to nenabízí. Určitě bych se ale těmhle levným mechanikám obloukem vyhnul. První dojem bude vynikající, ale po měsíci, po dvou, maximálně do roka vás začne levná mechanika štvát. Odejdou spínače (a Outemu je nejhorší možná varianta - vzít buď Cherry MX nebo alespoň Gateron). Objeví se key-chatter - při stisknutí klávesy se znak napíše místo jednou hned několikrát apod. Doporučuji trochu přidat a koupit třeba osvědčené mechaniky od Cooler Masteru. Kvalitu mají dobrou a nejsou tak předražené jako např. Razer. Až budete po půl roce klávesnici typu Genesis Thor 300 reklamovat, neříkejte, že jsem vás nevaroval. 🙂

  • Veskoslav

    Mám už 4. rokem Tesoro klasickou mechaniku a dáli Thor, vydrží i dalších 4. Je to skutečně rozdíl mezi normální membránou, levnou mechanikou a drahou mechanikou a pak předraženou mechanikou (Razor). Neznám moc lidí, co by zkusili mechaniku (a nejenom na hraní, i psaní je díky stisku mnohem lepší ne na membráně) a vrátili se k membráně. Ano, pro někoho může být otravné "klikání", ale není to nic, na co by si člověk nezvykl. V hraní člověku nepomůže to, jestli stojí 3000 nebo 30 000. Navíc nekupujete to na rok či dva, takže si myslím, že je lepší si připlatit a nemít levnou kopii Cherry spínačů (které mimochodem po chvíli používání začnou nepříjemně škrabat a klávesy mají tehdenci "chvět" se a mít větší vůli se hýbat). Po 2 měsících, kdy jsem měl klávesnici s těmito čínskými klony šla do koše, protože se to prostě vyšoupalo (mezerník). Takže v práci mám zase obyčejnou membránu, protože se to finančně nevyplatí a firma nemá ráda vyhazování peněz:-D:)

    Takže pokud chce někdo šetřit na něčem, co jako uživatel používá každý den, tak fakt šetří na špatném místě...Teď se daly například sehnat CORSAIR Strafe RGB včetně dopravy do ČR z Amazonu za 99 dollarů nebo Logitech G910 za 109. A to se pak vyplatí si připlatit 800-900 stovek a mít několikanásobně kvalitnější klávesnici a bez čínských klikačů s hlasitostí starho psacího stroje.

  • TheGGG

    je to strašně vtipný, jak si každý pseudo-HC-progamer koupí klávesku za 5000,- a myslí si, že je z něj nejtvrdší boreček a gamer na světě... přitom kdo má skill tomu stačí i kláveska kolem tisícovky... platit za podsvícený brand fakt nebudu, jinde člověk rozdíl nepozná...

  • České znaky nejsou podsvícené, je to šlendrián a nestojí to autorovi ani za zmínku, natož za mínus?

    • jiri.svak

      Díky za upozornění, chybka se vloudila. Za zmínku to samozřejmě stojí, doplním do negativ.

  • risa2000

    Moje základní požadavky na kvalitní klávesnici jsou:

    1) Přesný chod kláves.

    Musím jasně cítit, jak a kdy klávesy reagují. To je téměř nemožné dosáhnout na membránové klávesnici.

    2) Stejný chod kláves.

    Klávesa se musí chovat stejně, i když ji nemačkám přesně uprostřed, nebo přesně v ose. To druhé je zvlášť důležité a velice těžké dosáhnout bez mechanických/kvalitních spínačů, protože obyčejné membrány se deformují v různých směrech jinak.

    3) Klávesy musí mít správnou velikost a tvar, aby člověk pohmatu lehce poznal, kde na klávese píše a mohl pozici prstu upravit, aniž by ho zároveň tohle "upozornění" rušilo.

    Zkoušel jsem Cherry MX Red a Brown (protože je doporučovali na hraní), ale zjistil jsem, že na nich nemohu psát (tak přesně, jak bych chtěl) a jsou i méně pohodlné (na psaní), takže mám Cherry MX Blue. Píšu deseti 25 let a nákup klávesnice je pokaždé horor, protože většinou se ukáže, že buď nestojí za nic (většina nemechanických), nebo nemá český layout, nebo má spoustu dalších funkcí, případně ergonomii kterou nechci.

    • Já píši všemi deseti většinu svého života, ale co ke zajímavé, jako jednu z nejpříjemnějších klávesnic považuji jakousi základní (samozřejmě membránovou) od Geniusu, kterou jsem vyfasoval v práci. Po dvou letech sice některé klávesy ztratily texturu povrchu (jsou vyleštěné), ale natisknuté popisky drží bez zaváhání (co je to sakra za barvu?).


      Hlavně má ta klávesnice naprosto standardní tvar s numerickým blokem, stejně tak rozmístění kláves a dodržené mezery mezi jednotlivými bloky. Takže člověk může mlátit poslepu do všech kláves s minimálním rizikem přehmatu. 


      A to vše za cenu pod 200 Kč!


      Nemůžu si pomoct, ale současná mánie kolem mechanických spínačů mi připomíná dobu dotykových telefonů po uvedení iPhonu. Drtivá většina jich byla horších než dosavadní tlačítkové, ale všichni co chtěli být cool, museli mít dotykáč. Dneska zase musí mít všichni svítící mechanickou klávesnici i když je ve skutečnosti horší než dobrá membrána. (tím neříkám že se mezi membránovými nevyskytuje hromada neskutečných kramů, bohužel i u renomovaných výrobců a za nemalé peníze). 


      • risa2000

        Ona je to i otázka zvyku, minimálně pro mne. Měl jsem dlouhou dobu klávesnici Chicony, bílou, s perfektním prohnutím, velikostí a tvarem klapek, uspořádáním klapek (Enter do L, dlouhé shifty), taky byla už vyleštěná, ale barva na ní držela jak na nové. Byla membránová, kupoval jsem ji před 20 lety asi za dvě stovky a nedal jsem na ni dopustit.

        Jak šel čas, tak jsem vyměnil několikrát počítač, i monitor, ale vždy, když jsem si říkal, že se podívám i po nové klávesnici, tak jsem pohořel. Většinou to dopadlo tak, že jsem šel do Alzy, nebo CZC, nechal si přinést dvě nebo tři klávesnice, které vypadaly, že by mohly být lepší, vyzkoušel je, a zase s nepořízenou odešel. Byly horší i když stály víc než 10x tolik, co ta Chiconka.

        Až, když se Chiconka začala tak zasekávat a drhnout, že na ní už nešlo psát, musel jsem něco koupit a měl jsem "štěstí", koupil jsem tu co mám teď. A když jsem si pak zvykl na mechanické snímače, tak už je velice těžké mě přesvědčit, že nějaká membránová je lepší. Bohužel ta, co mám, se už nevyrábí, ani podobná, takže, kdybych šel nakupovat teď, nevím, jestli bych vůbec uspěl.

        Onehdá jsem viděl u známého poměrně solidní membránovou klávesnici, ale byla to "herní" klávesnice a stála o polovic víc, než ta moje mechanická, přestože pocitově, lepší ani nebyla.

      • radim.zaty

        Já to mám podobně, akorát jsem si oblíbil HP USB Keyboard.

        • Ta je celkem fajn. Ale kvůli absenci multimediálních tlačítek zaujala místo v krabici jako náhradní kus.

          • radim.zaty

            Ale ona je ta nová revize má. Sice přes FN na F klávesách, ale na to jsem zvyknul rychle.

  • 0011

    Mám pár měsíců za obdobnou cenu v článku zmiňovanou membránovo-mechanickou klávesnici protože nesnáším klikání i těch nejtišších mechanik, ale nezapomenu na ochozenou membránovou prohnutou chicony kterou jsmě měli na střední na psaní všemi deseti, vzpomínám na ní se stejnými pocity jako pamětníci nebo retrofilové na první membránovo-mechanickou klávesnici od na světě od IBM model M, tu jsem bohužel nezažil ale spousta lidí co ano tvrdí, že je dodnes nepřekonaná

  • BoB.2

    1300 levná? chci žít ve vašem světě.

    • radim.zaty

      Ano, levná. Prostě věc za tisícovku, která vydrží několik let, je levná.

    • Lol, to je pár korun.

    • ve světě mechanických klávesnic, kde ta počáteční cena prostě kolem tisíce je. a to je hodně nízko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit