Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • U mě jediné GTA, které jsem nedohrál, oproti SA to byl krok zpět. Chyběl mi otevřený svět, na který jsem si zvykl a hromada aktivit, hlavně parádně ovladatelná letadla a vrtulníky.

  • Horst

    Za mě po všech stránkách o třídu lepší než GTA V. 

    Zpočátku mi to moc nesedlo, Niko mi nebyl nijak zvlášť sympatický, ale zpětně to vedle San Andreas hodnotím jako top GTA.  Super dospělý příběh, skvělá fyzika prostředí a zejména vozidel, a naprosto dokonalé DLC The Ballad of Gay Tony.

  • Veskoslav

    Jako jo dohrál jsem to. Ale upřímně doteď nechápu oblíbenost "3D" GTA her. A u V. dílu už tím tuplem. IV. díl není pro mě vyloženě špatná hra. Ale už zvolení hlavního hrdiny mi celkem trhalo žíly. Sžít se s jeho osudem a nemít to úplně ukradené se mi vlastně nepodařilo po celém dohrání dané hry.

    A co, že Rockstar roky naprosto kašle na pc, má naprosto nejhorší porty, co jsem měl tu smůlu hrát je pak už jenom třešnička na dortu. GTA V v týden vydání ani nešlo spustit, protože jsem měl inteligentně DVD verzi, takže ta zároveň chtěl Rockstar Club a zároveň DVD v mechanice, ale pak se tvářilo, že v mechanice není a když už si to tedy rozmyslel a v mechanice se "ukázalo", tak spadl ten jejich podělaný klub.A pokud někdo naivně očekává, že GTA VI bude něco extra, tak bude nejspíš hodně zklamán. Tam to silně půjde po online, protože tam Rockstar, potažmo Take-Two Interactive vyždíme úplně všechno:)

    • Derp_1337

      Jo, tak to dopadá, když si nějaká firma vymyslí to, že si udělají vlastního herního klienta. Otestovali si Rockstar Club s pár stovkou beta testerů a vše fungovalo.... ale pak se k tomu pokusilo připojit několik miliónů hráčů. Kdo by to mohl tušit, že to nebude fungovat? 😂

  • Lukyz

    Moje nejoblíbenější GTA a nejhorší PC port co Rockstar kdy předvedl. 
    V dnešní době je pořád pain to hrát na klávesnici myši, propady FPS o frametime nemluvě na moderní sestavě v podstatě v jakékoli nastavení a všudy přítomný aliasing.

    Pokud bych si přál nějaký remaster, tak rozhodně GTA IV. Z pohledu fyziky a chování AI ja ne YT nespočet videí, to nemá cenu komentovat, ale co mi nejvíc učarovalo byla prostě ta temná atmosféra. Šedý, hnusný město plný hnusných lidí a jeden chlapík, co přijel za americkým snem, aby se dostal do toho největšího bordelu. 

    Nejsem úplně pro-východní typ, takže když tenkrát vyšel trailer, tak jsem z Nika fakt nadšenej nebyl, ale po pár hodinách hraní mi přirostl i se svým přízvukem k srdci.  Chtěl nový život, sklouzl zpátky do starého, sem tam nějaká vzpomínka na minulost, prupovídka jak stojí válka a lidi za prd a příběh? V podstatě nemá happyending. 

    Za mě dokonalost 🖤 

  • Inquisitor

    Dobře. Hlavně jízda je zážitek. Auto se krásně naklání a houpe a ta destrukce:) při prudším nárazu mrtvé npc hlavu na klaksonu:)

  • Koupil jsem si to tehda v den vydani na xbox360 a s optimalizaci ani hratelnosti nebyl zadnej problem 💁‍♂️ hra byla na svoji dobu pecka👍 od san andreas bohuzel odebrali “RPG” prvky ale hru jsem si moc uzil, skoda ze neni moznost si ji dnes zahrat na ps5 ,.. remaster bych si dal 😀ale hlavne ne takovej jakej predvedli posledne

  • spoock

    GTA IV to u mě nemělo jednoduché, protože krom technických problémům na PC jsem taky dost zápasil s příběhem, kdy v cca půlce příběhu tomu spadl z mého pohledu řetěz a pak to jelo už jen na setrvačník až do konce, proto mám raději GTA V, nehledě na fakt, že čtyřka se odehrávala jen ve městě a trochu té svobody mimo město tu jednoduše nebylo.

  • palcov

    Oceňuju smysl pro detail, realistické vyznění a ony zmiňované ragdolly. Doteď koukám na internetu na videa, které srovnávají detaily a fyziku destrukce mezi GTA4 a GTA5 a 4 vychází kupodivu lépe. Bohužel jako milovníka blbnutí s auty pro mě zůstane nejzábavnější San Andreas a Vice City. Řídit auta levou rukou pomocí WSAD a myší se rozhlížet ubírá koncentraci na jízdu. Když jsem řídil šipkama bez rozhlížení, tak zase nebylo nikdy vidět pořádně do zatáček kvůli příliš volné kameře a chtě nechtě člověk musel často šahat po myši. Auta měla také omezenou maximální rychlost, což maskovala rozšířením FOV a rozmázáním obrazu, ale pohled na minimapu nelže. Díky tomu mě nikdy v této hře nebavilo jen tak bezmyšlenkovitě "blbnout" jako v SA. 

  • Já GTA 4 hrál v době vydání na PC, kde to moc dobře běhat nechtělo. V 16 jsem si chtěl užít tu úžasnou grafiku, ale k GeForce 8600GT hra moc přívětivá nebyla. Po bezkonkurenčním upgradu za 1000Kč na 8800GT (které se tehdy musely někde krást, na Aukru jich bylo plno "v neznámém stavu"), který jsem si mohl dovolit i jako naprosto nemajetný student (8600GT jsem prodal za 1200) to už bylo lepší, ale čeština nebyla, anglicky jsem to tehdy nedal (a navzdory tomu, že dnes umím anglicky slušně, nevím, jestli bych si to v originále užil tolik jako s českými titulky) a tak mě to moc nebavilo. Roky jsme všichni hráli předchozí 3D díly a tak mě tahle realistická variace nenadchla. Po 10 letech jsem u toho prokrastinoval při učení se na státnice, poctivě dohrál a patří dle mě k jedné z nejlepších her vůbec. Po dohrání jsem navázal tolik oceňovanou pětkou, velmi dobrá hra, ale na 4 to nemělo. Luxusní jízdní model a celková fyzika pryč. Než se objevil Trevor, hrálo se to ale navzdory tomu dobře. Pak dostal hlavní roli ten pablb a hra se mi zhnusila. 4 bych si ale dal klidně znovu, mám v plánu si někdy zahrát i datadisky, ke kterým jsem se do teď nedostal, přestože je mám už přes 10 let koupené.

  • KronosDeret

    Taky jsem nainstaloval a dýchla na mě anti-nostalgie a vzpomínky na ne zrovna veselé životní období. Pamatuju si jak dokonale vystřízlivění z ideálů a dětinských představ zapadlo do tónu té hry. Nedostal jsem veselou taškařici, ani barvičky. Dostal jsem velmi surové vyprávění z šedé a zaplivané reality a nemohl jsem se odtrhnout. Živě si pamatuju ten pocit, jak nemůžu tu hnusnou a depresivní hru vypnout protože v ní nacházím větší pravdy i o svém životě. Svým podivným způsobem mi její cynismus pomohl překonat můj vlastní. 

    Legrační jak moc se může změnit svět a život jednoho člověka za 15 let.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit