Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Safra! To je pěkně hnusná diskuze plná předsudků. Nejlepší jsou ti borci s quick savem. No Comment.
    • ...:) Někde níže jsem napsal "Quick save používaj másla, co hry berou jak filmy a to přetáčení je nebaví.", tak asi tak :)
    • no kdyby ten 1 save co mas byl aspon opravdu tvuj, jenze hra ho zaroven pouziva na autosave, ktery ma v umyslu delat v tech nejpitomejsich okamzicich, idealne po nejakem vasem dulezitem rozhodnuti. Casem se clovek takove podrazy nauci predvidat a spolu s teleportem a portovacima sutrama to resit checkpointem (diky datadisku) = vyspanim v hospode, ale je to jeden z typickych prikladu jak je hra uzivatelsky ,,privetiva,,
    • souhlas, nechápu co má kdo proti quicksavu, ať tam daj možnost na začátku zvolit, jestli chceš hrát iron mana nebo normálně se savama
  • Dragons Dogma je opravdu něco....nedokážu přesně vystihnout co ale ta hra TO má. Když všichni pařili Dark Souls tak já hrál tohle na PS3 a královsky se bavil. Je to prostě takový potomek Dark Souls a třeba Dragon Age od každého si bere něco ale hlavně ta atmosféra... Velmi dobře si pamatuju jak jsem měl za ukol vystopovat grifina a zabít ho. Téměř hodinu jsem se probíjel přes mapu a stoupal koloseem abych se dostal na vrchol. Začala bouřka a grifin se na mě snesl, popadl mojí čarodějku /léčitelku a shodil jí z kolosea do řeky. Tak jseme tam zbili jen tři. Lučištník a dva bojovníci. Nevypadalo to dobře. Nebyl jsem an ten souboj ani vvybaven ani připraven. Když tu se objevil člověk, kterému jsem pomohl splnit jeden vedelší úkol s kouzelnickou kniho a vše se obrátilo. Podoroval nás ohnivými kouzly (čímž spálil peří Grifovi a my ho mohli rubat na zemi) a my zvítězili.

    Ta hra má prostě atmosféru a je to podobně jako GTA nebo jiné Sandbox hry. Příběh si vytváříte vy a 80% zábavy je právě hraní a objevování světa. Za mě rozhodně doporučuju.
    • jakubc
      Já bych moc hráče tím DS a DA nemystifikoval, nemá to ani s jednou z těch her moc společného.
      Je to totiž naprosto unikátní hra, nemám zatím nahráno moc, ale opravdu to není k čemu moc přirovnat. Systém povolání, skillů a chování AI, průzkum světa, monstra, to vše působí úplně jinak, mnohem přirozeněji a zajímavěji. Není to nutně lepší hra než ty dvě zmíněné, ale v některých ohledech je daleko překonává a mně neskutečně sedla.
    • No neke, ve videohře je 80% zábavy právě hraní *8*
      • no ne, se podívej na Otazníka. Otazník má 50% času custcény. 50% pak rubačka a hledaní stop.
    • Johnny
      Ano, a přesně tohle pořád dokola a dokola a dokola... ono to tu atmosféru rychle začne ztrácet......
  • Teď jsem koukal na letsplay z DD a přál bych si MMO s podobným soubojovým systémem a grafikou. Zahrál bych si nějaké pve, nebo pvp jako kdysi ve wowku, ale novější. Je škoda že teď se MMO z nevímjakého duvodu nedělají. Je jich hodne ale spíš (pod)prumerných.
    • Existuje Dragons Dogma Online...ale bohužel jen v Asii. Ale třeba pokud se bude PC port dobře prodávat...
      • Tak udelaji dvojku..DDO je trosku sragora..
  • Muzete se zlobit, nesouhlasit ale Dragons Dogma Dark Arisen je pravdepodobne nejlepší akcni rpg všech dob. Stravil jsem v nem vic jak 1000 hodin napric ruznymi platformami, takze nemelu z hladu.
    Genialni skloubeni moderni hratelnosti z old school pristupem. Originality ma tolik ze by ji mohlo rozdávat vsem generickym rpg lopatou. Podareny remaster/port pro PC tomu dava pověstnou tresnicku na dortu. Neznalky prosim o klid, protože pokud se jim zda hra blba, je to jejich názor, a nikdo jim ho nebere ale na globalni kvalite hry to neubira vůbec nic. Mistrovske dilo hratelnosti a game designu si zaslouzi pozornost každého kovaného rpg hrace.

    PS: tenhle clanek je místo recenze pane Polacek?..ostuda..

    A pro všechny kdo hru znaji je tenhle kratky comics, pro ty kdo neznaji to je asi zbytecne cist:)
    http://i.imgur.com/fJKVEkt.png
    • A co jako? Já jsem 1000 hodin hrál diablo 3 a nekecám, že to více než to je.

      Je to rubačka. To je celé. Na PC navíc hnusné a zastaralé. Viz ovládání a jeden save slot + bez quick save.

      Jestli tomu říkáš podařený PC port, tak máš velice nízké nároky. Akční RPG je třeba mass effect a ten má příběh i možnosti volby. Tohle je pouze rubačka. Sandbox. Vše okolo se podle toho řídí...respawn, vše musíš dělat dokola....
      • Srovnávat Diablo s DD........... asi takhle, Diablo může hrát každý vemeno, co neumí ani slovo anglicky. Rubačka je Diablo. Quick save používaj másla, co hry berou jak filmy a to přetáčení je nebaví. Kdyby sis pustil někdy Mass Effect na vyšší než nejnižší obtížnost, zjistil bys, že boje se dají pauznout a taktizovat při nich. Ten kdo má 1k hodin na D3 napíše o DD "vše musíš dělat dokola.... ", no to je opravdu LOL. BTW - taky má 1k hodin na D3 (koukám, že to má kdekdo:))... to víš, jeto taková RPG FIFA, sem tam si brnkneš pár zápasů před spaním :D..................:D......
      • Mas názor, jsi dospely..parada,..ale to nic nemeni na tom co jsem napsal..tim jsme myslim skoncily.

        PS: jo ja hral diablo taky vic jak 1000 hodin..a co jako..hehehe
    • Můžeš napsat nějaký příklady originality krom povedenýho soubojovýho systému? Má to nějakej originální svět, zapamatovatelný postavy, zápletku, způsob získávání zkušeností...? Co je tam konkrétně originálního?
      • postavy v zavislosti na tom kolik meri a vezi mají vyhody a nevyhody. Bezi pomaleji/rychleji, spotřeba staminy, mala postava se protahne dirou velka ne, lehkou postavu capne letajici potvora a odnese, tezkou ne atd. Splhani po potvorach. Cross povolani. Systém online pujcovani pawnu. Tvoreni vlastnich teleportacnich bodu. Rozdilne potvory ve dne a v noci. Trifazovy systém kazeni potravin s moznosti potraviny nakládat aby dyl vydrzeli. Postavy a nepratele lze odnest. Drench systém. Pak třeba to ze když ma nejaka velka potvora na noze kus zeleza nebo na hlave prilbu, mec se od kovu odrazi.
        A tak dále, ještě by se dalo pokracovat docela dlouho. Jo, o pribehu a postavách tahle hra moc není, pribeh je fajn, nektere postavy taky ale jestli hledas styl Witcher 3, tak tady ho nenajdes. tady to je hlavne o hratelnosti a systemu hry.

        Jo a malem bych zapomel, pro podivne zamerene jedince ma hra v zasobe lehke romance s kymkoliv ve hre, klidne i s detma, dedou nebo babou. Sice to není nic extremne sexuálního, ale tohle jinde taky tezko budete hledat:)
        • zabiješ velká monstra = respawn a jsou tam znova. Originál
          Zabiješ něco = respawn z ničeho. Originál
          Svět nereaguje na to, co děláš = Originál
          Príběh typu zabij x = originál
          Příběh je sám o sobě tak trapný, že to nejde a nejde pořádně ovlivnit = originál
          AI tupá = originál
          Z monstra padá to, co by nemohlo mít (zbraně, věci materiál který nedává smysl) = originál
          ...

          *1* Ano, máš pravdu.
          • Říká ten, co se prsí tím, že má nahráno 1k hodin Diabla 3 ... LOL
        • Pawni ok, ostatni je takove mirne diskutabilni. Me treba docela vadi poradna absence jednotlivych nepratelskych frakci, ktere se mezi sebou nemaji rady...vlci tak pobihaji s harpyjema mezi bandity a kamosi jak hrom...dokud se ovsem neobjevim ja se svou skupinkou....pak hrrrr na me. Frakce uz sly jednoduse nastavit i ve starickem NWN1. Craft skoro zadny a pritom je ta hra docela zavisla na equipu. Loot o nicem, z obyc potvor nevypadava skoro nic zajimaveho. System povolani je rekneme celkem zajimavy, ale nejaka extra super ficura to zase neni. Hra je to dobra, ale ma spoustu nedomyslenosti na to, aby se vynasela do nebe.
          • je tam vylepsovani věci, coz craft plne supluje, a to je propracovane dost. Loot není o nicem, ale to bys to anpred musel poradne hrat..z toho jak pises jasne vidim ze jsi zacatecnik a moc toho nevis..hraj a zkoumej..uvidis ze mam pravdu:) Mirne diskutabilni to není, protože tehle věci jsou tam stovky, a většina z nich originalni a když to spojis v jeden celek vychazi jedno obrovske plus.

            jinak gryffoni lovi gobliny a oxeny. jsou tam dve frakce banditu co jdou po krku, jedna sou samy chlapi druha samy zensky. Obecne na tohle hra nedava moc velkou vahu, protože to nepotrebuje.

            A vůbec, az se ti podari zdolat druhou verzi Bitterblack Isle na hard mode, tak mi sem prijd vykladat něco o frakcích a diskutabilních vecech, jinak to nemá smysl:)
            • to by ta hra musela byt o dost lepsi abych ji hral tak dlouho
            • Tak od roku 2012 a samo ne na jedno hrani, dohral jsme to asi 8x. Proste laska na pvni pohled:)
            • nightborne
              Hah, tisíc hodin? Tak to klobouk dolů =). Já v Bitterblack dostal nasekáno od grimgoblinů, tak jsem místo toho šel dohrát hlavní linku a farmit postgame Everfall =).
    • souhlas
  • Premyslel jsem proc se mi ta hra libi, kdyz ma tolik evidentnich objektivnich nedostatku a je to tim, ze ta hra cloveka proste prekvapi. To muzu rict o malo ktere hre v dnesni dobe. Jo, sice me prekvapi vetsinou tim, jak mi da pres hubu, vrazi kudlu do zad a pak tam s ni krouti, ale misto toho aby me to primelo hru smazat a uz nikdy vice se nevracet, tak me to neustale drazdi se pomstit a tem skodolibym vyvojarum ukazat, ze me nedostali. A svym zpusobem je ta jeji neotesanost skoro ve vsech hernich vlastnostech vlastne osvezenim v zaplave ostatnich dnesnich hernich titulu
    • Radši nedokonalou originální hru než skvěle odladěnou nudu.
  • mne se system jednoho savu libi, je to jako ironman mode v xcomu, nebo v mmo, nebo v diablu. proste rozhodnuti jsou definitivni a nemuzete je vzit zpet. chapu ze lidem co zneuzivaji save/load na opakovani souboju se to libit nebude
  • Hoši Hoši vy ste se rozjeli *7* tak jaka hra je lepsi na tenhle styl? Witcher se da, poctiva jednohubka, DS je pohoda ale po jiste dobe se naucis vsechny attacky tech mobu a bossu a da se to projit celkem fajne. Ty dve hry bych teda vynchal , jeste dragon age inquisition ale tem me prestal bavit podezrele rychle... jako bych behal sam v MMO(rpg) No necham si od vas poradit *1* *1*
    • MidnighT91
      jako bych behal sam v MMO(rpg)...
      Připočti k tomu 3 tupé pawny a máš tuhle hru...
      • to si me teda poradil *1* jinak tady to tak nechodi, v DA :I je to hrozny, na mape sesbirej 7/7 5/5 8/8 a taky "najdi blýskátka na tohmle panorama" neco v tom smyslu uz to nemam tak zive v pameti *1*
        • zkus Kingdoms of Amalur, Two World II, Dragon Knight Saga, Gothic III, Mass Effect trilogii, Deus Ex HR, Dragon Age II.
          • Dues ex , Mass effect je jinej style , a jinak z toho zbytku sem hral Kingdoms of Amalur, me to prijde, ze z toho porad Dragons dogma vychazi daleko nejlip *1* Tak nejak me prijde ze na to kazdej nadava jenze ve vysledku moc lepsich zalezitosti neni *1*
            • jo, Amalur je skvělá a taky myslím že dost nedoceněná. Ten svět je hodně zajimavý, na příběhu a lore té hry se podílel R.A.Salvatore - ten známý fantasy autor, co vymyslel Drizzta. Taky je ta hra obří, určitě na 100+ hodin. Akční souboje to má lepší než W3, ale horší než DS
            • To jsem ani neznal, diky za tip
            • Vojta_Ilavsky
              Kingdoms of Amalur je extrémně nedoceněná hra, z mého pohledu převyšuje Dragons Dogma o pár hlav. Neskutečně, neskutečně nedoceněná hra.
          • TheGGG
            meleš hry co spolu nemají nic společnýho... ME trilogie ve stejné větě jako DAII, Amalur nebo TWII? LOL, ty jsi jeliman
            • Hele s tebou sem už si v nějaký diskuzi pěkně "popsal" (tuším, že to bylo v příspěvku o Batgirl do Batman:AK :))... a vypatlanej jseš furt stejně. Nahoď zas ty tvý rádoby cool zkomoleniny jako pissard, tardovina a overrated ŠIT, hodně mě to tenkrát pobavilo :)
            • vlastně jsem zapomněl ještě na jednu hru - Drakensang - to je opravdový návrat k oldschool 90. let. Skvělá hra, moc jsem si ji užil.
  • Takze neco jako dalsi Grind Souls...ale s partou.
    • nightborne
      V DD nemusíš grindovat =).
    • neřekl bych, že DS je grindovačka. Pokud teda pod grindem rozumíš nekonečné farmení předmětů a urovní. DS je akční hra, která je primárně o učení - o tom naučit se prostředí, naučit se pohyby potvor, naučit se ovládat postavu. Spoustu potvor ani grindovat nejde, jakmile zabiješ Black Knighty, tak je to definitivní, do konce hry už nerespawnují. A loot z nich není garantovaný, tj. máš jen určitou šanci, že ten svůj black knight sword dostaneš. DS má konceptem mnohem blíž k Prince of Persia nebo Golden Axe
      • Nerikej, a proto se jdes na NG a NG+ a NG++ a zvysujes si jednotlivymi itemy sanci na drop.
        • o jakých itemech se bavíš. Co jsi nezískal na první hře a potřeboval jsi na to NG+
          • TheGGG
            viděl 5 minut na youtubu a teď mele govna, žádný takový itemy tam nejsou...
        • TheGGG
          sou lidi co dohráli hru na prvním levelu, bez spešl itemů a je se základním vybavením... a hrát NG ++ tě nikdo nenutí, já dohrál každý DS je jednou... naprostá pohoda, když to nešlo, dal se zavolat pomocník na coop...
          • summony a coop jsou pro casualy. Zatím všechny bossy jsem dal solo. Teď už mně sice asi 20x zabil Velký šedý vlk Sif, ale já ho nakonec dostanu.
            • S ním bych počkal až po DLC(kvůli moc pěkné cutscéně), i když nevím, jestli bude custcéna fungovat, když už jsi tam vlezl...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit