Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemohu si pomoct, ale Jejdaskovy / Loskutákovy názory mě trochu připomínají některé Němce během 2. světové války, kteří tak fanaticky věřili ve Vůdcovo konečné vítězství a nebyli schopni vnímat skutečnost *1*
  • tonnymontana
    jeste zareaguju ja puzivam bundle,humble kd emam nekolik her za 19kc a pokud jde o novinku tak pres prekupnika na steamu za opravdu 4-6 euro. to si uzivatele ps4/xbox asi dovolit nebudou moct. to jen k cene tech her.

    cena konzole se tu uz resilo za 12k postavim lepsi pc nez jsou streva konzole + pristi rok uz bude konzole tak zastarala ze pc za 6ku ji prebeje. uz ted jsou ruzne omezeni u konzolek jako 30fps nebo daleko horsi grafika. nerikam ze ja si zahraju ultra tento rok na pc ale pristi uz nejspise ano to na konzolich nepujde nikdy. jinak je mi to fuk kdo si co koupi ja se snazim nakupovat ekonomicky pomer cena/vykon/budnoucnost/cerne diry
    • Tak na PS mas instant games, kde zhruba za litr rocne dostanes desitky kvalitnich titulu. Jinak ty nizke ceny jsou dvousecne, vyvoj her je nakladny a nejakym zpusobem se vyplatit musi. To je prave problem pc platfírmy? je ekonomicky nesíbestacna, herni obsah zavisi z velke miry na konzolich a proto jim je take prizpusoben. Je potreba videt obe strany mince. Za 12k nepostavis lepsi pc, natoz za 6k.
      • Poslyš ty nesoběstačný, kolik velkých PC her si na sebe nevydělalo? Na PC je sice větší míra pirátění, ale vždycky si to můžou autoři dopředu podchytit - třeba u Army je skvělá ochrana FADE, díky které si piráti prakticky nezahrají a u ostatních stačí, aby byly multiplayerově zaměřerny = piráti zase ostrouhají.
        • Otazka neni, kolik velkych her si na sebe nevydelalo, ale jaky je pomer velkych her delanych primarne pro pc nebo konzole. PC hraci vyznamne ziji z konzolovych her. Sice na ne nadavaji, ale nebyt jich, tak si budou zoufat, ze nemaji co hrat.
          • PC hráči se o nic takového nikdy neprosili, trhem hýbou kravaťáci ve vedení firem, nikoliv hráči
            • mysli si co chceš, ale nemáš pravdu v ničem z toho co píšeš
            • Ne, naopak, hraci se rozhoduji, co budou kupovat a tímu se kravataci prozpusobuji. Ł cemu myslis zejsou ty pruzkumy, definovani cilovych skupin a podobne. Ano, ke zjisteni toho, za co jsou hraci ochotni nejvice utracet vzhledem k nakladum. Podlehas ceske malomyslnosti, ze jsi bezceny a nemas sanci nic ovlivnit. To se ale pletes. Ti co plati (voli) maji nejvetsi moc. Konzole jsou nejvic podporovane proto, ze je to oboustrane nejprospesnejsi. Nehledej za tim zadne konspiracni teorie.
            • to si vážně myslíš, že hráči rozhodují o tom co se bude prodávat? to víš asi opravdu málo o marketingu nebo jsi hodně naivní, je to samozřejmě blbost, protože musí vědět dopředu že se ta hra bude prodávat, ne až potom co ji dodělají, existuje k tomu celá řada nástrojů jako cena, reklama, distribuce, exkluzivita, jméno značky, průzkumy trhu, zaměření na cílovou skupinu atd... podívej se na Activision, kteří prodávají už 10 let pořád to samé pocukrované h*vno milionům hráčů a na 99% vědí, že se nová hra bude prodávat stejně dobře jako ty předchozí.. protože je dobrá? ani náhodou, je to proto že si to umí zařídit a spočítat.

              Kdysi se zkrátka kravaťáci rozhodl že se budou protěžovat konzole, investovat do nich hrozný prachy, dotovat každou konzoli, cpát na ně exkluzivity, masivní reklamu.. to je jen obchodní rozhodnutí, nic jiného, kdyby se rozhodli věnovat stejnou "péči" PC platformě, tak by teď taky vedla trh. Tak jako tak, ty jako hráč máš jen mizivou šanci to jakkoliv ovlivnit
            • Kravataci jsou byznysmeni a ti dobri se chovaji tak, aby co nejvic vydelali. Jsou to hraci, kteri rozhoduji komu co a za co sve penize daji. Tomu se herni prumysl prizpusobuje.
          • Poměr nepoměr, já momentálně nejvíc hraju tyto hry: Company of Heroes, Red Orchestra, Assetto Corsa a rFactor. Které z nich jsou konzolové hry?
            • Ani jedna, ale zaroven ani jedna z nich nehybe pc trhem a neni ekonomicky vyznamna, jsou to hry na okraji zajmu. Vydavatel CoH dokonce zkrachoval. Ekonomicky vyznamne pc hry jsou treba WoW nebo Diablo 3.
          • Zvlastni, nekdo kdo tu jeste rano breci jak jsou vsichni bez racionalniho nazoru a snazi se te presvedcit o svoji pravde se tu ostatni snazi presvedcit ze pc je zavisly na konzoli. *7* Trololol. A novy konzole jsou vykonnejsi nez mainstream pc. Proto moje 5 let stara i7 je asi 4x vykonnejsi nez ten netbook cpu v ps4.
            • Tak za prvy jsem ti rikal googluj, jestli to umis. No a za druhy, jestli nechapes co to je Nehalem @ 3,8Ghz tak mas holt smulu.

              GDDR5 na grafice uz mame na PC davno, nechapu proc to vubec pripominas. Bavili jsme se o ram, a tam je ta rychlost zbytecna. Takze si vygoogluj ty benchmarky a pak zas muzes prijit placnout nejaky nesmysl.
            • Kabini neni APU, ktere je v PS4, to za prve. Za druhe sem tedy hod odkaz na test porovnavajici kabini s i7 z roku 2008 (dosud jsi nedokazal rict, kterou mas).

              GDDR5 ma vysokou propustnost. Zalezi jen na uloze a zvolenem algoritmu, jak efektivne teto vyhody vyuzije. Pro APU to ma uz vyhodu jen v tom, ze se ta ram pouziva pro grafiku a u ni bys vyhodu gddr5 mohl pochopit i ty. Nejsem cilova skupina BF, davam prednost narocnejsim titulum, nicmene mohu konstatovat, ze hraci na PS4 si ho vychutnaji mnohem lepe, nez hraci na pc za srovnatelnou cenu.
            • 1. Testy jsou na netu, trvalo mi 3 vteriny je vygooglovat, vychazi to tak, ze kabini (jaguar) ma 3-4x mensi vykon nez i7, nesvadej svou neschopnost na jine.
              2. K cemu ti je ta tvoje GDDR5, kdyz uz pred x lety nam PC s prichodem DDR3 ukazalo, ze pametova propustnost systemove pameti (RAM) neni bottleneck? Ja ti povim k cemu... k ho*nu, protoze mas stejne v BF4 ubohych 30fps.
              Prej v pc nedostupne technologie. *15* Skoda ze pc se stejnou gpu ma 2x takovy fps.
              Proste nemas argument, tvuj radoby next gen je horsi jak 5 let stary PC, sbohem. *3*
            • njn: http://www.mcvuk.com/news/read/ea-no-next-gen-fifa-14-on-pc-because-users-have-low-spec-machines/0117297

              PC herni platforma trpi podfinancovanim, ma ekonomicky problem.

              Wallet Warriore, presne jak jsem cekal, zadne srovnavaci testy, jen vycucane cislo, srovnavani mainstreamu s hiendem je pak uz jen takova tresnicka na dortu. Konzole nejsou vykonostni highend a ani nechteji byt , jejich cil je jiny, vykon je u nách podrizen jinym parametrum. I presto je ale APU v PS4 nejvykonnejsi APU jake kdy existovalo a obsahuje pokrocile technologie typu HUMA nebo GDDR5 jako systemova RAM, coz jsou dnes v PC nedostupne technologie. Nepochybuji, ze highend pc, ktere se neohlizi na cenu, spotrebu, velikost nebo hlucnost PS4 snadno prekona, nicmene pro svou cilovou skupinu je PS4 vykonne a technologicky pokrocile zarizeni, ktere obohati i pc architekturu. A prestoze se najde mnoho hracu, kteri maji vykonnejsi pc, tak se nejde jeste vice hracu, ktere maji pc slabsi. A ty nelze prehlizet a vyvojari je neprehlizi.
            • Jaguar je nastupce Bobcata, ten je vykonem mezi Atomem a Athlonem X2. i7 je sice hiend ale 5 let stary hiend (smula ze oproti novym i7 zaostava jenom o cca 15%). Jde o jadro Nehalem, krasne jde nataktovat na 3,8Ghz a vic. 4x vykonnejsi bude skoro ve vsem.
              Pokud EA nedava nextgen prvky do PC her, protoze to PC nerozjede, zajimalo by me ktera konzole to rozjede. Ta s Jaguarem na 1,6Ghz urcite ne.
              To ze nekdo hraje na notebooku nehraje roli, srovnavam co jsem mel na stole pred 5 lety a co lowzole nabizi dnes.
              Copak nam dal povis za blaboly. *4*
            • Co to jsou ty nextgen prvky jejdasku? Očesat grafiku až na kost? Zredukovat ovládání celé hry jen na dva čudlíky? Odstranit všechny odbočky na mapě a nechat jen jednu přímou cestu k cíli? Rozseknout hru před vydáním na 5 částí a pak to vydávat postupně za prachy? BTW sranda je, že pracuji v licencovaném prestižním enginu a vidím, kolik tam museli autoři nacpat omezení, aby ten engine utáhly i ty slavné next-gen konzole. O to horší je, že multiplatformní hry jsou tím pádem očesané i na PC a trpí nemocemi špatného konzolového ovládání.
            • To se ti asi neco zdalo.

              Ano, pc hraci jsou velkou merou zavislina konzolove produkci.

              Za prve i7 neni mainstreamovy procesor. Za druhe, ktera i7 a v cem je 4x vykonnejsi? Rad se necham poucit, dej odkaz na testy. Neni to podstatne, ale obavam se, ze jde o vycucane cislo. Za treti te mohu upozornit treba na prohlaseni ea, ze do pc verze jejich hry zatim nedaji nextgen prvky, protoze by to pc mainstreamovych hracu, na ktere cili, neutahly. Bez vyznamu nejsou ani statistiky ze steamu. Nezapominej, ze spousta pc hracu hraje na noteboocich.
    • tonnymontana
      a kvuli Blu Ray si to taky nekoupim radsi jsem investoval do valitni BR ctecky/vypalovacky co samozdrejme zvlada 3d kdyz uz mam rad ty filmecky. osobne si myslim ze mechanika v PS4/xbox bude hdone osizena + samozdrejme neni vypalovaci
      • ty jsi opravdu snad nejhloupější a nejotravnější nula, co jsem tu zatím za sedm let viděl. Gratuluju.
  • division, možna titanfall a dying light mne zaujali. hlavne division vypada dobre
  • Kozy
    Proč máte potřebu přesvědčovat ostatní o svojí pravdě? To opravdu nejste schopný akceptovat, že se někdo nerad hrbí u počítače a rád se při hraní rozvalí na gauči a je mu jedno jestli to má 30 fps nebo 60?
    • Si delas kozy? *8*
    • mel bys vyrazit do obchodu, uz jsi tam dlouho nebyl, zjistiz ze dnes uz kazda TV ma konektor i pro PC a zvladne ho k ni pripojit i tvoje babicka, ale je nam jasne, ze tebbe nove TV uz dobrych 8 let miji, pro konzoli je fullHD naprosta skoda, bohate ti staci tvoje 70cm crt ke ktere ti vedou dva cinche, vzdyt to staci hlavne ze se muzes rozvalit na gauci...
      • Je pomerne naivni si myslet, ze pc pripoiene k tv plnohodnotne nahradi konzoli.
        • Když nastavím detaily na minimum, rozlišení na 640x480 a místo klávesnice tam píchnu zmačkaný rohlík, tak mám stejný zážitek jako na konzoli
          • Jako vtip dobre, jako argument velmi zoufale :-).
        • a proto se konzole zmenily v pc do obyvaku... *5*
          • Konzole neni pc. Jestli tim narazis na architekturu cpu, tak mi ver, ze ta je pro neprostou vetsinu uzivatelu konzoli nezajimava. Podstatna je pro ne uzitna hodnota.
            • uzitna hodnota... muzu si zahrat hry, ktery mi vybere sony nebo ms

              na pc si zahraju vsechno, co mi tyhle dve spolecnosti nezakazou a pak jeste asi milion funkci, co konzole neumi, treba prehrat mp3 *5*
      • tonnymontana
        tony: nekolik let jsem nebyl v elektru a koukal jsem za 4ku jsem poridil paradni full hd telku kterou lze pripojit jako hybridni monitor k pc a svete div se funguje fakt jak monitor:) hold doba jde fakt dal. pamatuju jak jsem zapinal pc na telce pred par lety a obraz byl jak z vesici koule:D
      • Kozy
        Máš pravdu, TV jdou mimo mě, konzoli jsme v životě neměl ale ted o ní začínám z těch důvodů co jsem uvedl uvažovat, zahrát si na ní pár těch větších her, a pc využívat na indie záležitosti.
    • Ja nejsem schopny akceptovat nekoho, kdo si mysli ze u pc se musis hrbit. *15*
      • Kozy
        Haha, ty máš na všechno odpověd. Myslel jsme to tak, že spoustu lidí co na pc pracuje dnes a denně už nebaví na něm hrát a z toho důvodu by měli pokleknout před pc master race?
        • Pokud někdo celý den pracuje na PC a pak má ještě potřebu válet se u konzole, tak musí být solidní nolifer
          • ucho
            takže dle tvé teorie jsou všichni pracující lidé, kteří ještě hrají hry, nolifeři. zajímavé...
        • Muzes hrat na cem chces, je mi to jedno. Jenom ale prosim nevymyslej pycoviny, jako ze pc nejde pripojit k televizi a hrat na nem ze sedacky a ze je ti jedno jestli 30 nebo 60 fps a proto je to stejny. Uz rozumis?
  • moc hezký, každopádně nejsem z těh kdo jim na tyhle bulls**ts skočí, rozhoně NEKUPOVAT, VYHOZENÝ PRACHY!!! *16* *16* *16*
  • Vidlevkrku
    Nevíte někdo jak to bude se hrama? jestli bude mozne hrat hry na X360 i na Xone, je to opruz mam 50+ originalek na xko360a kdybych si koupil novou generaci konzole, tak by mi byly na hovno, slysel jsem, že bude nejaky programek na Xlive, který to bude umožnovat.....předem děkuji za odpoved
    • Všude se psalo že zpětná kompatibilita NEBUDE....
      • No a kdyz vydaji novou hru, tak uz bude jen na x1?? takze x360 mi bude na hovn.?
        • Presne tak, na stare hry stara konzole, na nove hry nova.
          • Tak to je pekne na hovno, ze si budu muset kopuit tak jako tak novou konzoli a starou vykopavku si budu muset nechat, nema cenu to prodavat, vrazil jsem do toho 30+ tisic a neprodal bych to ani za 5...je to fakt pojeb nechapu proc by treba AC IV: Black flag verzi na X360 nemohl zahrat i na XONE. Co mam dělat s tema 50ti originalkama co mam?
    • XOne výkonově neutáhne hry z X360
      • Jack1947
        No to ne, ale hry pujdou hrat mozna casem... proc by meli co z toho vracet se do starych dob. Dulezite jsou hry ktere budou bezkonkurencni a hratelne jen na XONE pochybuji mozna tak nejakym tim nelegalnim postupem casem (jako tou bylo u X360 s X hrami).
        • hry z X360 rohodne nepujdou na X1 hrat, mozna pujdou streamovat online, ale rozhodne ne normalne hrat *2*
        • Možná se časem objeví i Doom1 na XOne, ale budou muset hru líp optimalizovat, hlavně zmenšit textury a trochu osekat levely - na dnešní poměry jsou dost náročné pro hráče
  • Milion tupých amíků kteří ještě neměli set top box... *1* *1* *1* *1* *1*
    • Těch milion kusů se prodalo ve 13 zemích, ne pouze USA. Nauč se číst.
    • co jsi tim chtel rict? jakože pripojíš pc k tv? jenže herni pc je nekolikanasobne drazsi nez konzole a v tom je pointa
      • Hry na PC jsou 3x levnější a nepotřebuješ k němu televizi. Můžeš se po koupi nového Xboxu chvástat, kolik jsi ušetřil, ale až utratíš během roku 15 tisíc za hry, tak zjistíš, že jsi do toho už nasypal tolik peněz, kolik bys dal za nadupaný PC *3*
        • ne 3x ale o tretinu *1* a taky jsem slyšel že se da kupovat v bazaru
          • Hry na PC = 500-1000kč, pokud si člověk chvíli počká, jsou ještě levnější. Hry na Xbox One = 1400 - 1600 ... Vzhledem k tomu, že průměrná cena na PC se pohybuje kolem 700, tak hry na XOne jsou 2x dražší... A jako bonus vypadají hůř než na PC
            • tonnymontana
              jeste zareaguju ja byuzivam bundle,humble kd emam nekolik her za 19kc a pokud jde o novinku tak pres prekupnika na steamu za opravdu 4-6 euro. to si uzivatele ps4/xbox asi dovolit nebudou moct. to jen k cene tech her.

              cena konzole se tu uz resilo za 12k postavim lepsi pc nez jsou streva konzole + pristi rok uz bude konzole tak zastarala ze pc za 6ku ji prebeje. uz ted jsou ruzne omezeni u konzolek jako 30fps nebo daleko horsi grafika. nerikam ze ja si zahraju ultra tento rok na pc ale pristi uz nejspise ano to na konzolich nepujde nikdy. jinak je mi to fuk kdo si co koupi ja se snazim nakupovat ekonomicky pomer cena/vykon/budnoucnost/cerne diry
  • Se mě líbí jak některý lidi mluví o případným vychytání HW problémů konzolí do půl roku.Zkrátka by měli dostat povinně přez koule jelikož by to mělo bejt hned od startu perfektní po tolika letech ve vývoji. Zatím mě příjde nejvíc prasácekj microsoft kterej na svojich hrách ani neukazuje jeslti je to 720p nebo 1080p, telka mu to neřekne jelikož je u většiny upscalling. Hned bych si stěžoval, není to jejich povinnost to mít na obalu ? Mě se nechce nic zjištovat na twitteru od developera.
    • ringmancz
      i to co píšou na obalu není úplně pravda, Call of Duty jsou necelých 720p, co hlásá obal ví google
      http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241
    • Kdyby prozradili, kolik her není schopných jet na víc než 720p, klesly by jim prodeje
      • Ale houby, 720p je pro televizi akorat. Normalnim lidem je uplne jedno, jake to ma rozliseni, kdyz mezi tim nevidi zadny rozdil. I kdyby v tom byly titan, tak je 720p porad optimalni a vyssi rozliseni je plytvanim vykonu, ktery se da vyuzit lepsim zpusobem. Technokrati tohle nedovedou pochopit.
        • Jelikoz vetsina televizoru je uz davno fullHD tak to teda jedno neni. Na LCD bud jedes v nativnim rozliseni nebo to vypada hrozne.
          • Jack1947
            No jo, tak asi nejsem tolik konzolista *15* . Tech pravd je mnoho a nic jsem nepsal ze jsou hloupi, hlavne nereagoval na tebe (ze by jejdasek/loskutak jeden a totez). *3*
          • U televizi to tak prave neni. Vem si, jaka je mainstreamova realita. Lidi prevazne koukaji na sd nebo hd signal a navzdory tomu jim vubec nevadi si kupovat fhd televizory.
            • Jacku, ja si myslim, ze vubec nevis o cem je rec a tak jsi tu placnul jen takovou bezobsaznou frazi. Jestli to tak neni, zkus rozumne vysvetlit, co je spatneho na myslence, ze vysledek skalovani zavisi na kvalite zdrojoveho obrazku.
            • Jack1947
              Ty vazne nevis o cem mluvis, michas pate pres devate delas peknej koktejl jen co je pravda. *15*
            • To zalezi na kvalite puvodniho obrazu. Treba kdyz srovnam raymana a maxipsa fika, tak lepe vypada rayman. Zajiste lze uvest opacne pripady. Z toho je videt, ze mnohem vic zalezi na kvalite obrazu, nikoliv jeho rozliseni. Proto take hraci lepe prijimaji 720p hry s kvalitnejsim obrazem nez 1080p hry s horsim obrazem. To je duvod, proc spousta her ma 720p. Plati to samozrejme pro televizi a nejde to aplikovat neomezene. Existuje urcita hranice rozliseni, kdy nevyhody nizkeho rozliseni prevazuji nad vyhodami.
            • Samozrejme ze mluvim o tom, jak bude vypadat vysledek oproti puvodnimu obrazu ty chytroline. *7*
            • Ano, technicky je to to same. Prekvapeni?
            • Ano, protoze upscalovat televizni serial a upscalovat 3d hru je uplne to samy. *7* Uz se na to vykasli, akorat ze sebe delas vola.
        • Jj, na metrovou plazmu je 720p tak akorat. Proto ma vyssi rozliseni displeje i muj 5'' telefon. Ten vykon bys predpokladam vyuzival na lepsi level design, pokrocilou AI a fyziku a hlubsi herni mechaniky, ze? Prakticky presne ty veci, kteryma dnesni AAA hry doslova prekypuji. *5*
          • Presne tak, u metrove plazmy a 720p je optimalni pozorovaci vzdalenost dva a pul metru. V obyvaku, do ktereho patri konzole, je to uplne v pohode. Proto konzolove hry maji bezne rozliseni 720p a neni duvod na tom nic menit. Ja bych ho tak rad vyuzil, ale mainstream bohuzel dava spis prednost propracovanejsi scene.
            • Jacku, tys to nepochopil, konzolisti nejsou hloupi, jim to takhle vyhovuje, maji jine potreby a hodnoty nez ty.

              123, to je naopak ten nejlepsi argument jaky jsem kdy videl a zacnu ho s dovolenim pouzivat, mozna ze vam otevre oci. I kdyz jsou tu vysoce kvalitni audioaparatury a hudebni audioformaty s vysokym rozlisenim, tak mainstreamu jednoduse staci mp3, casto prehravana na telefonu, protoze tohle reseni plne uspokojuje jejich potreby. Vyborny argument je to proto, ze vetsina priznivcu pc hi-end bude pravdepodobne patrit do audio low-endu a muze jám to pomoci pochopit smysleni vetsiny. Kazdy clovek muze mit konicka az posedlost, kde mu na veci zalezi, u nekoho jsou to hry, u jineho hudba, u dalsiho motorky nebo auta, jiny cestovani, dalsi je posedly zdravim nebo zenskymi. Nekdo resi obsah nekdo formu. Spolecne tito lida maji to, ze pomyslny hi-end resi zpravidla v jedineoblasti, v tech ostatnich se zarazuji do low-endu a povazuji ho za normalni. Platit trikrat tolik za bio potraviny? Nejsem blazen, radsi si zaplatim trikrat drazsi pc. Ochota platit je prave naopak klicova.
            • To s mp3 je dost zoufalý argument. Především to tak je, protože lidi jsou zdechlí kupovat originálky, stejné platí pro filmy - raději si koupí dvd z trafiky a nebo ho spíš stáhnou. To samé blu ray filmy - lidi je nekupují, protože se to dá stáhnout na netu v BRripu... Takže ohánět se pochybnými statistikami, které jsou zkreslené lidskou leností a neochotou platit, je zcestné
            • Jack1947
              Argumentujes ale ne moc dobrym protiargumentem, ty to vlastne beres tak ze to je samozrejmost "Blbecci zaplatily jste si a tak si to sezerte a vyzerte dosyta dle libosti"
              Hezke takze vidis lidi jako blbce a oni temi blbci a radi hazi penize do neceho cemu vlastne neveri
              a delaji to radi s usmevem a bez zbytecnych kecu. Vzdyt prece nac ptremyslet ekonomicky kdyz to lze jednoduseji vlastne ehm... sloziteji. *4*
            • Rikaji to svou penezenkou stovky milionu uzivatelu pozemniho vysilani, dvd filmu i konzoli. Kdyby chteli vic a stalo jim to za investici, investovali by.

              Je iluzi si myslet, ze lidem jde za kazdou cenu o nejvyssi technickou kvalitu. Podivej se, kolika lidem staci poslouchat mizerne mp3 a zdaleka nejde jen o nahluchle babicky. To je realita, kterou nevidite.
            • Jack1947
              To mas jako to kdyz mas FHD tv a koukas jen na 576p signal pac ve vasi lokalite je HD nepodporovano. Nehazim do jednoho pytle, jenze rozliseni a to co slibovali se neda argumentovat to je proste da se rict at uz technickeho razu ci ne bota/podvod pruuuser a tak se to tak i bere. Pred lety prosim vykon nebyl takovy a ani papirove nedosahoval vysokych hodnot ale toto toto uz ne. Respkt ano ale ne ted. *4*
            • Loskuták: máš pravdu, moje babička se zeleným zákalem říkala, že to stačí
            • Nevim jak 480, ale s 576 (sd signal, napr. dvd) lidi take nemaji problem. Pozorovaci vzdalenost 4,5 metru je uz v obyvacich mene obvykla, takze na ni spolehat nejde.
            • hele kdyby to jelo jenom 480p tak to taky bude v pohode jen si sednes 4,5 metru dal vid *1*
            • *1* *1* *1* *1* *1* !!!!!
          • Jack1947
            Osobne klidne dam prednost hernimu i lepsimu zazitku, na ukor rozliseni jen se to nedela a nezameta pod koberec ne tak snadno , to ze nekdo koupil a ted o tom bude jen basnit protoze by mu prozatim nic nezbylo. Ja v tom ted prozatim vidim jen upgradle current gen konzole coz neni uplne tak spatne.
        • Jack1947
          Houby ano jenze to by pak nemohli naslibovat hory doly a nelogicky slevovat. Hrac je na neco prijemne naladen a tesi se jak si to zapari na sve nove FHD LED Tv (nebo nejake jeste lepsi) aby zjistil ze bude rad odrban i o tuto vec a to ze tu bude Upscale ktery uz byl u minule henerace nic neresi. Jsem konzolista a me se tyto sliby/chyby nezamlouvaji neni to vubec prijemne ani adekvatni snad je ta nova generace natiolik silna aby utahla jak rozliseni tak herni zazitek stal zato nikoliv jen jedno. To neni zadne priviligeium ale to je samozrejmost. Bohuzel tomu tak neni a zda se ze i delsi dobu nebude.
          • Garantuji ti, ze vetsina konzolistu presne vi co kupuje, dostane to co ocekava a bude s tim spokojena. Nebudou tady miliony rozhorcenych hracu stezujicich si na to, ze je Microsoft podvedl. Vyznam rozliseni precenujes, ale kdyz holt nejsi cilovka konzoli, nic ti nebrani misto konzole pouzivat pc.
            • Loskuták: ty už jsi tak mimo, že nepoznáš ironii?
            • Jestli jsem poskytl k necemu dukaz, tak jenom k tomu, ze hra je prumerna konzolovka. Nic jinyho. *3*
            • wallet: sam sobe jsi poskytnul dukaz, ze mikrotransakce jsou pro ne mnohem dulezitejsi nez grafika.
            • Ano mluvim o konzoli. Hry jsou dulezite, ale jako celek, jedna z nich je marginalni.
            • A je to velice dobre hodnocena hra, viz. http://www.metacritic.com/game/xbox-one/forza-motorsport-5 ty p2w mikrotrasakce a f2p wannabe crap se lidem evidentne velice libi.
            • Jo, protoze ta konzole bez hry je strasne zabavna vec. Proto muzes mluvit o konzoli, ne o hre. *5*
            • Mluvim o konzoli, nikoli hre. Obecne to plati i o hrach i kdyz zrovna Forza nebyla uplne ferove prezentovana. Nicmene, ze na E3 bezela na mnohem vykonnejsim pc se vi, realna videa byla rovnez prezentovana a proto plati, ze vetsina majitelu s ni bude spokojena, ostatne, je to jedna z nejlepe hodnocenych nextgen her. Hate povedou predevsim ti, co ji nemaji a i ti jsou o ni dobre informovani.
            • Přesně tak, všichni co si objednali Forzu přesně věděli, že dostanou ošklivý humus, který má pramálo společného s tím, co bylo prezentováno. Dnes v noci jistě budou v klidu spát se spokojeným výrazem na tváři.
        • Loskuták - fanboy of the year
          • Nikoliv, uvazuji prisne racionalne a pragmaticky. Proto take na rozdil od pc fanbou chapu, proc se konzole tolik prodavaji a konzolove hry dominuji navzdory tomu, ze pc muze byt vyrazne vykonnejsi a pc hra vyrazne levnejsi. Ale uz tvoje reakce ukazuje, ze tobe je racionalita pomerne cizi a racionaoni argumenty od tebe nelze ocekavat.
            • Hele, ja mam 3 deti a velikost auta je pro me klicovy parametr, musi se tam vejit 3 detske sedacky, jinak opravdu nikam nedojedeme. Do kufru se samozrejme musi vejit kocar. Samozrejme ze pro nejakeho singla, ktery teprve lovi babu, jsou klicove uplne jine parametry. A o tom to je, akorat ze to nechapete a svoje meritko se snazite vnutit lidem, kteri maji uplne jine potreby a rozhoduji se podle jinych parametru.
            • Samozrejme ze zalezi na rozmerech. To je jak s autem, pro cechy je nejdulezitejsi parametr auta velikost kufru. Proto ma nova Octa nejvetsi kufr v galaxii. S kufrem mensim nez 500l proste to auto z Prahy do Brna nedojede, proste to nejde. A to samy je s PC. Jeho primarni funkci je byt co nejmensi, vykon neni potreba, staci 20 fps. Ale byt to vetsi a mit 60fps tak je to uplne na nic. *15*
            • Wallet Warriore, to sis to trochu popletl s diskusi, zda je mozno za stejnou cenu postavit ekvivalent. A u toho zalezi samozreume i na rozmerech, prikonu, vykonu nebo spotrebe. O barve nebyla rec.

              Loskutaku bravo, lepe bych to nenapsal.
            • Loskuták: Já mám iMaca a toho si můžu zapojit klidně i na zahradě před barákem, když si vezmu prodlužku a nepotřebuji k tomu ještě táhnout i televizi
            • pan otaznik: Je to velikost, cerna barva, ticho a spotreba a v posledni rade moznost polozit ji pod televizi, to s pc nejde. Podle mistra Jejdaska totiz PC nikdy nemuze byt lepsi nez konzole protoze nesplni alespon jeden z techto pozadavku. *3* *15*
            • Podle me je rozhodujici, ze konzole je zarizeni designovane do obyvaku (spolecenske mistnosti) a tomu je hodne veci (jak hw, tak sw) podrizeno. Tohle treba vi Valve a snazi se tomu konkurovat se svym steam machine+os. To je podleme take hlavni rozdil mezi pc a konzoli, konzole ma spis spolecensky charakter, pc spis osobni.
            • jakých vlastnostech?
            • 123: Neargumentuji fikci. V diskusi je horsi neuvadet argumenty. O fikci se da vest diskuse, je-li opravdu fikci ci nikoli.

              wallet: to mas mozna pravdu (i kdyz o tom pomeru cena/vykon pochybuji), ale i kdyby to byl fakt, tak jak vidis, je to nedulezite, konzoli tim totiz plne nenahradis. Konzole nestavi na vykonu, ale na jinych vlastnostech, ktere milionum lidi stoji za to, aby do nich investovali. Ne kazdy je posedly papirovym vykonem nebo rozlisenim.
            • Chces racionalni argument? Za cca 1,6 nasobek ceny ty tvy lowzole mam komp s 2-2,5x takovym hernim vykonem, na kterym muzu navic delat vsechno co komp zvladne, tzn. fotky, videa a navic pracovat. Kdykoliv ho muzu upgradovat atd.
              A to ze jsi konzolefag opravdu neni muj problem, nemam duvod byt butthurt, hraju vsechno ve fhd na 60-100 fps. *3*
            • Co je horší? Neuvádět žádné argumenty a nebo argumentovat fikcí?
            • Poukazuji na to, ze ani jeden z vas se nezmohl na jediny racionalni argument. A to je prave vas problem, hosi. Citite se byt chytri, kingove, ale ve skutecnosti neumite ani premyslet, ani diskutovat.
            • Jack1947
              Taky se mi tak zda. *3*
            • Takhle už jsem se dlouho nenasmál, ty bys měl vystupovat veřejně člověče.
            • Ty jsi Jejdasek, zejo. *15*
  • Stejně je to sranda - prostě se udělal velký hype, pořád dokola se omývala fráze "next gen" a ve skutečnosti dostanete ošklivou černou skříňku, která je střevama jen těsně nad úrovni kuličkového počítadla a navíc hry na tom vypadají hůř než laciné hříčky pro iPhone. Kdyby ta blbost uměla přehrávat alespoň VHS videokazety, tak by to bylo i k něčemu dobré.
    • Vykon nextgen konzoli jedocela vysoky a je vyssi jak oproti mainstreamoveu hernimu pc, tak oproti tabletum. Obavam se, ze to vidis prilis zkreslene.
  • Jack1947
    Nakonec tradicne velmi uspokojive , na to kolik kiksu bylo pred Launchem se prodalo prekvapive hodne konzoli.
    • Flamewar, butthurt fanbojove a internetovy hadky maj totiz pramaly vliv na realny svet.
      • to je fakt, i kdyby měl Xbox One deset milionů fanboyů, tak to z něj dobrou konzoli neudělá
        • Pokud opravdu trvas na deleni konzoli na dobrou a spatnou, tak vzhledem k tomu, ze jediny primy konkurent je PS4 se stejne tragickym HW, neni zadna dobra konzole. *3*
          • Jack1947
            Neni to jedina hra ale i tak ten Nextgen trochu vypada ze mu jaksi ujel vlak nebo mu ten vlak jeste neprijel ci projel sstanici bez zastaveni. Je to tedy takova nic moc. Ze by to bylo tim ze uz pocitaly s tim ze nezalezi na tom jakto bude ze lidi tomu uveri a zpravidla si tu konzoli poridi a to i kdyby jich bylo treba jenom ctvrtina i tak na tom vydelaji.
            • BookerDeWitt
              A tou technologickou stránkou jsem nemyslel jen grafiku, ale taky fyziku, animace a zvuk. Něco si o tom přečti, co všechno skvělého přináší Killzone, krom bohužel té hratelnosti.
            • BookerDeWitt
              Wallet warrior: Killzone: Shadow Fall jede v 60 snímcích za sekundu + 1080p bez větších spádů jak v SP, tak MP. Hra jako taková podle recenzentů za moc nestojí, ale její technologická stránka a nový engine jsou opravdu famózní a nad tím se shodli všichni. Teď si vem, že to je jenom launchovka.
            • Co myslíš tím neuživí se? Pořád je tu spousta kvalitních her, které jsou exkluzivní pro PC, já jsem třeba milovník závodních a leteckých hardcore simulátorů a zrovna ty na konzoli prakticky neexistují
            • dum: to mas pravdu,ale ja mluvim o ekonomicnosti platformy, poukazuji tim na to, ze pc je sice vykonnejsi, ale neuzivi se a je z velke miry zavisle na portech konzolovych her.
            • Ano, PC hraje druhe housle... I ty vtipalku. *15*
            • Loskutáku, ty jsi buď dobrý vtipálek nebo neumíš počítat. U Xbox One se opravdu o nějaké ekonomičnosti ani mluvit nedá, protože když si ji koupíš a k ní třeba dalších 10 her, tak už jsi na stejné částce jako bys dal za solidní PC sestavu.. Kampak se ta částka asi vyšplhá po 5 letech používání Xboxu a kupování her na něj?
            • Nextgen je nastaven na to, aby byl vyvazeny a ekonomicky unosny, a to celkove, nikoli jen hw. Tohle pc neumi, je nevyvazene a proto hraje druhe housle.
          • Jack1947
            TO uz ale hranici s Hatem a zminovanymi Flame wars. Bacha nato. *4*
            • wallet warrior: dám ruku do ohně, že taková hra nikdy existovat nebude
            • Tak mi ukaz tu dobre optimalizovanou hru na novy konzole. Takovou co vypada dobre a jede ve fhd na 60fp... oh wait! *5*
            • Jestlize duvodem k oznaceni konzole za spatnou je nejaka spatne optimalizovana hra, pak pc je spatne mnohonasobne.
            • Pravda je hatem jenom pro fanboje. Kdyby i pres slaby HW fungovala nejaka optimalizace, nereknu pul slova. Ale vysledky co podava BF4ka na PS4 jsou tragicky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit