Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • minimum střihu to je dobře.kdo chce delat akcní sceny musí to všichni umet pak není potřeba tolik stříhat a nebolí z toho oči *5*
  • stejne ip-man je nejlepsi
    • Ip-man, Nezastavitelný 2-3, Ong-Bak, Utržený ze řetězu, a pak filmy Bruce Lee... To je všechno co mě zatím kdy v bojovkách bavilo a nevypadalo to tak lacině a najivně...
      • A co Fearless? Mimochodem "Utržený ze řetězu" je úžasný překlad "Danny the Dog...
    • ales.smutny
      Že? ;)
  • Když jsem viděl všechny díly, říkal jsem si "kéž by jednou vznikla hra", pač Ong-Bak je nářež jak sviň :D. A hle, ona skutečně bude :).
    Každopádně na hru se neskutečně těším a doufám, že dobře dopadne a že se jí dočkáme ještě tento rok :).
  • Ong-Bak bol jeden neskutočný akčný nárež. Ešte dneska si ho rád pozriem. Ten film schoval dovačku všetky karate filmy čo som dovtedy videl.
  • ZvacA
    To jako nebudeme zachraňovat slony, ja? To je ale škoda. Každopádně, vymlátit si několika patrovou restauraci dle svýho nemusí být špatná věc. :)
    • Slon se zahranuje v Protector, v Ong-Bak je to soska
    • Cahir
      Hlavně ta scéna z filmu je celá na jeden zátah, bez střihu. Fakt síla!
      • To ano, to je ohromný :). To jsem fakt čuměl, když jsem to poprvé viděl ;). A nebo ta část, kde těm parchantům láme končetiny ;).
  • MrSanta
    Ong-Bak měl nějaký příběh? *1*
    Taky to vypadá, že jsem nějak zaspal, natáčení Ong-Bak 3 - já jsem nějak nezaznamenal ani dvojku... Jak to nejde do kin, tak jsem ztracenej.
    • Ano, příběh tam byl, a to v každém díle, leč vůbec na sebe nenavazující, alespoň co se těch prvních tří dílů týče.
      Ong-Bak 1
      Ong-Bak 2 - jiný příběh, než jednička
      Ong-Bak 2: pomsta - jiný příběh, než dvojka
      Ong-Bak 3 - začíná tam, kde "Pomsta" končí
      Všechny, až na trojku, super. Ta už je slabší ;).
      • Neznám filmy, kterým český distributoři zkurvili název víc, než filmům s Tonym Jaa. Ong Bak sedí, ten diskutovanej Ong Bak 2 je ve skutečnosti Tom Yum Goong, kterej s Ong Bakem nemá vůbec nic společnýho a je to absolutně samostatně stojící film, jemuž má jít letos do kin dvojka. Regulérní Ong Bak 2, tady zvanej jako Pomsta, se odehrává někdy v 15. století a na něj přímo navazuje Ong Bak 3. Upřímně jsem zvědavej, jak se distributoři poperou s Tom Yum Goong 2. Ong Bak 2 a 3 bohužel nebyly nic moc, protože je točil jinej režisér, respektive si je Tony Jaa točil sám a jako režisér nestojí za nic. Ostatně jako herec je taky k ničemu, je to prostě mlátička :D
        • Je ale pravda, že někdy jsou ty názvy dost zavádějící. Něco se jmenuje nějak a něco zase nějak jinak.
          Kupříkladu teď jde do kin USA verze filmu Muži, kteří nenávidí ženy. A hned jsem si vybavil tu původní Švédskou verzi ;).
          Ale celkově jsem se nad tématikou "překlady názvů zahraničních filmů" již několikrát zabýval a na jednu stranu je hnus, jak jsou některé filmy přeloženy. Jenže na tu druhou ty české odpovídají více samotnému filmu po obsahové stránce, kdežto ty originální jsou jen pro parádu, či jak to jinak říct. Jen velmi malé procento filmů je přeloženo tak, jak by mělo.
          Nicméně díky za upozornění, že půjde do kin Tom yum goong 2 :). Jakožto fanouškovi Ong-Bak série mi toto nesmí ujít :D.
        • Heh, já na nějaký hatlapatla (japonských, kantonských a dalších jim podobných) názvy filmů nekoukám :P. Je to prostě Ong-Bak a tím to pro mne hasne. Mlátičky to jsou všechno se stejným námětem, jen se to liší příběhy.
          Taktéž nesouhlasím s Tvým pohledem na dvojku a trojku. Mně se líbí všechny, i vzhledem ke slabší trojce ;).
          A ty jako chceš, aby v těchto filmech kafral nějaký nesmysly?:D Když tam má nakopávat zadky, nebude se zahazovat s nějakými dialogy. Má tam bojovat, tak tam bojuje :D. A jako protagonista bojového umění je skvělý :P.
          • No jasný, vždyť je to jenom otázka názoru *4*. Mně právě v Ong Bak 2 a 3 vadilo to přehnaný mystično a i mi přišlo, že tam oproti přechozím filmům ani tolik nebojoval, prostě mi to nějak nesedlo, právě ani choreografie mi oproti ostatním jeho filmům nepřišla tak světová (i když pořád nadprůměr), ale jak řikám, je to jenom pluralita názorů *4*. K tomu Tom Yum Goong 2, přesný datum vydání ještě nepadlo (nebo jsem ho prostě nenašel), jen vždycky narazim na "někdy 2012", ale snad to bude pecka, protože se vrací režisér i choreograf prvních filmů a do obsazení přibylo pár skvělejch jmen v čele s Jeejou Janin, což je taková ženská verze Tonyho. (viz. csfd)
        • ZvacA
          No, absolutně nic společnýho bych neřekl - koncept je naprosto ten samej a ústřednu tam dělá Jaa a ve výsledku se tam rozbíjí držky těmi nejfektivnějšími způsoby a je jedno jestli se to jmenuje po soše, po polívce nebo jako Ochránce. Ale je pravda, že jsou s titulováním těch filmů, zejména když se toho chytne západ, docela problémy a člověk dokáže najít stejný film pod několika názvama, takže pokud se tomu nějak nevěnuje, tak nemá šanci vědět, co patří do série a co se za ní jen vydává. Každopádně, díky za upřesnění, že Tom yum goong je mimo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit