Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Soukromý pohled uživatele WP7. Měl jsem Symbian, Android, chvíli i iOS a teď tohle. Nechci říct, že je to to nejlepší, Symbian mi dlouho dobře sloužil a co se týká kalendáře, hodlám napsat MS pár tipů, co by mohli implementovat, aby byl opravdu skvěle použitelný (v tomhle mi přijde Symbian nejdál). Android je pěkná hračka, se kterou se dá pořád blbnout, je barevný apod., ale co se týká větší práce, tak je to jen hračka. Apple nekomentuju, chápu, že je oblíbený, protože podle mě (a pro mě) je to telefon pro jednoduché používání. WP7 mají řadu nedostatků (ale až tak nebolí, zatím), ale jsou fakt dobře promakané, rychlé a originální. Nedovedu si představit přechod zpět na Symbian (měl jsem ho 7 let), Android mi přijde v tomhle směšně dětinský. Je to jen můj názor, prostě mě ten systém nadchl...
  • Jses paranoidni, ne?
  • dve veci: zajimalo by me, kolik vam MS zaplatil, protoze mi clanek pripadl jako PR. zadruhe - proc je autor tak paf z toho, ze dobrovolne da microsoftu pristup na linkedin, twitter, facebook a dalsi soc. site? vyhoda mnoha aplikaci pro tyto sluzby je ta, ze nedam nikomu vsechny udaje zaraz (ne, nejsem paranoidni)
    • A k tomu PR - půlka článku je kritika nepochopitelných nedostatků WP7. Nevím co na tom vypadá jako PR. A ano, pokud jsi dospěl k názoru, že se mi WP7 líbí nejvíc ze všech mobilních platforem, tak jsi to pochopil zcela správně. Líbí se mi, připadá mi jako velice dobrý a promyšlený systém a těším se, až to MS vychytá, opraví chyby a doplní chybějící funkce, protože pak to minimálně pro mě bude naprosto vyynikající OS.
    • No já teda dobrovolně o sobě nedávám žádné info,všude mám jen přezdívku,nikdy nepíšu jméno,adresu,nedávám svoje fotky a pod.Na Faceboku např jsem Emocuc Kosmik.Osobní údaje jakékoli o sobě zveřejní jen magor a úplně jedno o co se jedná.Když kouknu na Facebok a vidím lidi jak tam vystavují svoje soukromí tak jen kroutím hlavou.
      • Ses paraneoidni, ne?
        • To, že je paranoidní, ještě neznamená, že jej nikdo nesleduje. *5*
          • hehe :)
            • No, asi takhle. Microsoft mi přijde v současnosti mnohem méně nebezpečný než Google. Zatím například nevím nic o tom, že by podnikal něco proti těm milionům lidí co mají pirátské Windows a MS to o nich VÍ, včetně IP adress a dalších údajů. Za druhé, je sice hezké, že jsi na facebooku pojmenovaný třeba jako Okurka, ale stačí, když si tě někdo jako já přidá z Facebooku do telefonního seznamu v androidu a tam si doplní tvoje jméno, email a telefonní číslo a následně si to rozkopíruje do LIVE, GMAILU a deseti dalších služeb. Stejně jsi v hajzlu, akorát je to míň pohodlný :) To co děláš trackuje miliarda webovek, služeb a zařízení, tvojí IP mají spojenou s informacemi, které vydolují z tvého browsení a spojit to s Okurkou pak není až zas takový problém. I v ČR je celá řada firem, které mají databáze o několika milionech lidí. Zatím to používají hlavně na SPAM, reklamy a nějaké studie, ale až se k veslu dostane novej Áda, bude mít třídění přátel a nepřátel podstatně jednodušší. Mě jako člověku, který vyjadřuje svoje názory stejně veřejně pod svým jménem je to v zásadě jedno.
  • Já jsem s dotykáčem spokojený. Mám HTC TP2 a naprostá spokojenost. Vždy je to jen o tom, jestli máš přístroj, který jsi schopen využít anebo chceš jen novinku a machrovat.
    Osobně ho využívám komplet od hudby, videí, pdf-ka, powerpointu (přehrávám z něj občas i presentace) ručně psaných poznámek, diktafonu, programu kompatibilního s Photoshopem.... atd. Navíc výsuvná klávesnice a polohovatelný display je lahůdka.
    WM7 mi nesedí. Má to hloupé ovládání stejně nepříjemné jako třeba Mediacenter ve Win7. No, možná ne hloupé, ale "jiné" které mi nesedí. Zlaté WM6x Ale to jen můj osobní názor.
  • Drom
    kdyz se neco pos***, tak je to vetsinou rukama a ne hardwarem :D
  • xMort
    Jen drobné upřesnění:
    "No a v neposlední řadě si zatím v prohlížeči nepustíte nic ve flashi ani HTML5. Těchto funkcí bychom se ale měli dočkat ve druhé půlce roku a v tuto chvíli to s výjimkou Androidu neumožňuje ani konkurence."

    Safari v iPhonu umí html5 dobře. Videa spol nejsou problém.
    • Bez nejake upravy? To nevim, ale Safari na iPadu mi webovske video neprehraje...
      • xMort
        Pokud je na té stránce vyrobené pomocí HTML5 tagu "video", tak by mělo. Viz. třeba mobilní youtube stránka (myslím stránka v Safari, ne youtube app).
  • Hmmm zajimave... mam HTC HD2 s Win mobile a je to slusne receno pomaly a strasny kram... Kolega ho minuly tyden vymenil za HTC Desire HD a je z Andriodu nadseny, ale me se prechazet nechtelo, tak jsem to zatim odsunul na neurcito... ted vidim ze je zajimavejsí alternativa WIN 7... moc mobilni systemy nesleduju a necekal jsem, ze je to oproti win mobile az takovy rozdil... dobre vedet. Diky za zajimavy a podnetny clanek... Pockam do podzimu a bud nahraju novou romku, nebo poridim nejaky novy HTC...
    PS. Dan Vavra cte elektronicke komiksy? Necekane... :-)
    • mám hd2ku a pomalý rozhodně není. je pravda, že windows mobile 6.5 je starý zabitý systém, ale android na něm jede krásně svižně a windows phone 7 taky. Všechno to je jenom o tom, najít si kvalitní systém a radio rom a vše funguje jak po másle. V současné době mám upravenou verzi WM 6.5 pro rychlost a výdrž baterie a je to lahoda.
      • Hm tak nevim mam 6,5ku tusim, a je to co se tyka odezvy celkem tragedie, vydrz taky zadna slava :-)
        • odezva bezproblémů, na baterce vydrží 4 dny. Jako více z telefonů s 1GHZ procesorem nevyrazíte. Zmiňované Desire vydrží max 3 dny.
  • Ja mam iPhone4 a sem spokojenej. Nepotrebuju se v SW hrabat a uzivat si toho, ze si tam nahraju milion hovadin, od toho mam PC :-) Dulezity je, ze vsechno funguje naprosto bez nejakych problemu (zatim ani jeden restart, kdyz nepocitam upgrade firmware). Jedine co me stve je podelanej iTunes.
  • Risefromfallen
    Budeš Dane psát i o hrách na iPadu nebo iPhonu (iOS) ?
  • Móda dotykáčů, no jo. Moc se těším, až to lidi zase přejde. Proč si dávat něco na plochu? No abych to měl poruce připravený k rychlýmu použití. A proč mít klávesnici? Abych v první řadě nemusel plochu používat jako skladiště, nazakryl si tapetu a nastavil si spouštění frekventovanejch aplikací na klávesový zkratky (v praxi nejrychlejší). Proč mít velkej display? Aby se na tom dobře surfovalo, prohlížely fotky, videa a abych po něm mohl pohodlně telpat. Proč mít radši malej nedotykovej display? Protože s telefonem potřebuju i volat, a to jde těžko, když ta velká šajnící bestie sežrala půlku baterky. S velkým displayem, tunou zbytečný grafiky a různejch serepetiček přichází nutnost osadit zařízení silným hw. To sežere tu druhou půlku baterku.

    Je to o prioritách, někdo požaduje nekompromisní multimédia a mobil v jednom, nemám mu to za zlý, ale já radši variantu vícero zařízení.

    ----------(Dál jen pro ty, co maj náladu číst trochu OT :) -----------
    A byla to Nokia, která přesně takový telefony vyráběla (E-series s nedotykovým Symbianem) - dokud nepřišel říďa z Microsoftu. Takže teď mám já a podobně smýšlící lidi (tady jich pravda asi moc nebude *4* ) útrum a jsem na Microsoft patřičně naštvanej. Ještě víc ale na samotnou Nokii, která se v posledních letech často chovala naprosto šíleně, zhovadile a nepochopitelně. Symbian nebyl trhák, bylo to o věrnejch zákaznících, co se s ním naučili pracovat a oblíbili si ho pro jeho střízlivost a všestrannost. Kolem roku 2006 si finové poprvé zbláznili a přišli s Plattform security. Chvíli na to se zbláznili podruhý a na celou původní myšlenku s udělováním certifikátů "nižší prověrky" jedincům se vykašlali (čest Číňanům). Potřetí se zbláznili, když systém prakticky vůbec neinovovali a nechávali vše vyhnít, kromě nezbytnýho demand pagingu, kterej zčásti zachránil katastrofu s názvem "mobilní počítač" N95 (ty hlášky s RAMkou u telefonu za 20k byly fakt ffff-tipný). Rok na to přeanimovali ikonky a tím to končilo. Dotykovej Symbian je horkou jehlou ušitá nadstavba klasickýho Symbianu a podle toho to taky vypadalo. Dnes už je to lepší, ale pošramocenou pověst nedoženou a konkurence pádí dál dopředu. Nacpali prachy do Maema, pak Meega a teď to vypadá, že z toho nakonec taky nic extra nebude (jestli vůbec), protože se upsali Microsoftu. A teď vážně. Kdo nechal řídit šílence takovou monstr společnost *7* Co tam sakra za ty poslední roky dělali? A když už se jim něco povedlo, tak to stupidně zahodili. N900, senzační stroj. Díky politice Nokie absolutně neperspektivní.

    To fakt nikdo jinej nechce telefon s OS, qwerty či alfa-numerickou kávesnici, co vydrží 3 dny "běžnýho" užívání? (2 hoďky wifi, 2 hoďky hudba, volání, sms, hoďka hraní plus nějaká ta údržba a průzkum potenciálních vylepšení)
    • A co nějakej pokrok? :) Jasně Favorit je supr auto, který se opravý za pakatel, taky tě doveze z bodu A, do bodu B, ale ptám se, kde je sakra pokrok a vývoj? :) Sme mohli zůstat v jeskyních s dlátem v ruce...
      • A ty myslíš, že jedinej možnej pokrok současnejch smartphonů je přechod na dotykáč? *4*
        • Ano na dotykáč,a kdo chce,tak si přilatí za o něco dražší verzi která má i klávesnici.
          • To je pěkná kravina. O něco dražší verze i s klávesnicí, která je ještě větší, těžší a baterku žere pořád stejně... Bezva řešení *3* Jenom mě co napadá možnejch vylepšení... V první řadě bych uvítal něco, jako má Toshiba ten červenej puntík alá myš zasazená v klávesnici. To by bylo ovládání hned o něčem jiným. Další věc je, že jemnost rozlišení je dnes už pěkně pozadu. Změna rozlišení by se taky hodila, pro lidi s horším a lepším zrakem - ty náhražky v podobě zoomovacích aplikací nefungují všude a nejsou dokonalý. Já bych zkousl jemný rozlišení, někdo by mohl ocenit naopak hrubší. Tenoučkej podlouhlej dotykovej panel naboku telefonu pro plynulej scrolling, přiblížení, hlasitost a dlaší fce podle toho, v jaký situaci se člověk nachází - žádná šmatlání přímo po display. Tomuhle by nevadilo ušpinění a předvším bych si tím nezakrýval výhled na display. Micro HDMI konektor. Herní telefon by zasloužil analogový páčky. Tlačítka na display, to není ono a naklánění telefonu s gyroskopem... No, možná na nějakou hříčku s kuličkou a bludištěm, ale hrál jsem takhle mobilní Shift a můžu říct, že to je výsměch.

            Já bych toho uvítal, a představi si, že nic z toho nezahrnuje dotykovej display. Konkrétně myška posazená v klávesnici by byla naprosto super, nejen na internet, ale i na hry. Pokud vidíš jedinou evoluci klasickýho telefonu na telefon dotykovej, tak jsi buď opravdu hodně omezenej, nebo jsi se ani na chvíli nezamyslel *7*
    • Absolutne súhlasim, uz treti rok vlastnim nokiu E51 ked bola novinka bol som z nej mimoriadne nadseny. Uz asi pol roka sa obzeram po nejakom mobilnom telefone za ktory by som ju vymenil a je to bez sance. Symbian uplne upadol , kupovat si iny symbianovy telefon nema absolutne zmysel , lebo sa v praxi nebude nicim lisit od mojej E51 maximalne lepsi fotak , ale ten v mobile fakt vyuzivam minimalne. Dotykovy display pre mna absolutne neprichádza v úvahu , mam dost velké prsty , a uz som drzal v ruke niekolko dotykovych telefonov , a ovladat to pre mna bola absolutna katastrofa , a to uz vobec nevravim o pisani sms. Tak som sa zacal obzerat ze co trh ponuka , a jediny kompromis je ze sa mozem poobzerat po nejakom androide ktory ma naviac hardwarovu klavesnicu , ale ta klavesnica sluzi len na pisanie sms , popripade textu do web browseru , telefon sa tym vobec neda ovladat. Na mobile vyuzivam take veci ako Skype , Jokuispot , Operu , hlavne teda ten jokuispot , je to pre mna neoddelitelna sucast co musi mat telefon , a bohuzial toto mi ziadny hlupy telefon neponukne, a chytri telefon z dotykom ? dakujem nemam na to nervy a v neposlednej rade ani peniaze.
    • Erien
      Reaguji jenom na tu první část :). Někdo opravdu potřebuje mobil jen na volání. Stejně ale myslím, že je velmi dobrá věc, když u sebe nemusím, nosit MP3 přehrávač, fotoaparát, GPS, nebo se kdykoliv můžu připojit na internet a překontrolovat třeba e-mail. Určitě to šetří místo a čas, i cenově to výjde levněji, než kupovat každý přístroj zvlášť. Samozřejmě je jasné, že s fotoaparátem v mobilu nedokážu takové fotky jako s "profesionálním" foťákem. Ale myslím, že pro běžné "amatérské" focení, to bohatě postačí.
      • To se nechápem. Rozhodně bych pod sérií článků o hraní na chytrejch telefonech nepsal, jak je nějaká hloupá cihla 3310 výborná. Navíc mi jako senzační ani nepřijde. Mně šlo spíš o to, že nedotykový smartphony jsou silně na ústupu a poslední velká bašta právě padla (Nokia podepsala smlouvu s Redmondem). Mám rok a něco E71, na net ji používám (teď píšu z Opery Mobile 11), sluchátka mám zrovna teď taky na uších, občas naviguju a co se týče focení, tak tohle je pouze nouzovka na text. Mám v telefonu tunu dokumentů, i pdfka a když nechci tahat těžkej noťas, tak mi jako náhrada plně vystačí, maily pohoda. Z her tu mám pouze Dooma, Jazze, Duka3D plus jedny karty a to mi stačí. Telefon používám, tahat noťas jsem čím dál línější a přesto na jedno nabití vydrží několik dní. Velký dotykáče se v tomhle směru nechytaj. Jo, on se ten display na něco hodí, ale měla by bejt zachována volba výběru podle toho, co je pro uživatele přednější. A to s příchodem spojenectví WP7 a Nokie skoro padá. Pak už je tu jen Blackberry a její RIM, kterým úplně nadšenej nejsem... :( Prostě se mi nelíbí současnej trend smartphone = dotykáč a doufám, že to opojení šmatláním si po displayi časem opadne. Toť vše :)
        • Drom
          3310 nebyla zadna cihla :)

          problem je, ze pro webovy browser a graficky podobne aplikace se hodi vetsi display a pokud je velky display ,tak se tam uz nevejde klavenice. V budoucnu se bude brat internet v mobilu za naprostou samozrejmost a volani/sms pres GSM budou pouze doplnek. Osobne mam na mobilu stale zapnuty skype a gmail, plus facebook a twitter a nejak me uz GSM moc nezajima. Vetsina mych kontaktu je na internet pripojena vetsinu dne, takze nemam problem takto komunikovat. Osobni hovory (za penize) vyuzivam jen zridka.
          • 3310 cihla pravda nebyla, ona stále je. Obtěžkej si jí :) Měl jsem z trojek modely 31 - 34, i oblíbenou 51 a právě až 3410 byla první, která nevážila tunu. 3310 byla menší, to už 32, ale pořád to byl důvod nosit u volnějších kalhot pásek *1*

            Že je net na menším displayi nepohodlnej není tak úplně pravda, protože inteligentní Opery text zalomují přesně na šířku obrazovky, takže s tím problém není. Plynulej posun D-padem, rychlej page up a page down plus přizpůsobení stránky šířce displaye pro náhled a nejrychlejší pohyb. Pravda, od tý doby, co zrušili Skyfire podporu pro čR nejde flash. Pouze youtube a nejslavnější podobný portály. Tím nechci říct, že by to na dotykáči nebylo lepší nebo pohodlnější, jsem realista a několik jsem jich zkoušel. Jen říkám, že to z klasiky nejde nejhůř a prostě nemám radost, že buď obyč Java telefon, nebo dotykáč s OS. To byla celá pointa :)
      • Drom
        Prave. Taky se tomu spis da rikat PDA nez mobilni telefon. Ten je pouze jednou ze soucasti. Internet, amtersky fotak/kamera, mobil, video/audio prehravac, herni platforma, GPS a spousta dalsich aplikaci dela ze smartphonu naprosto univerzalni zarizeni.

        Pokud chce clovek pouze mobit, tak samozrejme staci stara dobra nokia 3310

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit