Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rudysakal

    Vizuálně pecka! Bohužel Henry Cavill tam nemá co dělat se svým ksichtíkem manekýna, dost to kazí svým zevnějškem, nic proti hraní, ale tu roli dostal protože je "Superman". Zlatej  Michał Żebrowski ze Zaklínače 2002, tak ten působil mnohem věrněji. Jsou tam i dobří herci, ale Cavill bije do očí jak vyčnívá.

    A celá ta věc s rasismem okolo elfů mi přijde zbytečná, když je tam zastoupené každé etnikum na planetě, tak nemůže být o rasismu ani řeč. To už se to rovno mohlo odehrávat mezi pyramidami v Africe. Je to hnus velebnosti, takhle šidit naši kulturu. Až budou točit film O Nelsonovi Mandelovi, tak ho bude hrát asiat? Jestli se producenti bojí diskriminace, tak to měli natočit Němci, či Kanaďané.

    Za mě hodnotím 8 ale z 15

  • Vogon

    Karel 2. Španělský, He-man a Grom Hellscream můj oblíbený milostný trojúhelník. Velmi hustý. Perla na úrovni Avengers, Doctor Who, Star Wars 7-9 a Ghostbuster 2016. Za mě osobně 9,2/10. Velmi hustý. Neptejte se na otázky, konzumujte produkt. Velmi hustý. Dark Souls mezi avokády.

  • Houdini

    Ad Vašek: Renfri v seriály povie Geraltovi, že ano masakruje ľudía a že sa nezastaví kým Sregobor nevylezie z veže. Bolo to tam.

  • Gorobilypes

    Dal jsem serii v kuse až na pár drobností se mě to líbí

  • Hm serial jsem videl cely...par dilu je tam slusnych, par dilu rekneme prumernych a bohuzel par dilu tzv. odpad. Mezi dobre dily patri ty, kde se scenar co nejvic toci okolo kniznich povidek. 

    Pro divaky, kteri neznaji knizky to muze byt zatracene matouci, protoze se tam prolinaji 2 casove osy, ktere jsou od sebe vzdaleny cca 50 let ? Ale serial to nijak nenaznacuje, vetsina hlavnich postav tam jsou carodejove nebo Geralt, kteri prakticky nestarnou, takze ani to neznale divaky moc neupozorni. Pozadi sveta tam neni vysvetleno vubec.

    Co jsem necekal je nizky rozpocet serialu....dil se ,,zlatym drakem,, byl jeden z tech odpadnich...nejen, ze se nedrzeli povidky, ale tu CGI hruzu...jak kdyby to tocil Uwe Boll. Bitva o Soddensky pahorek, kde mely byt tisice bojovniku, takhle vyzniva jako fraska od Monty Pythonu.

    Za me spis zklamani...takovych 60%


    • Derp_1337

      Proč si myslíš, že ty 2 prolínající časové osy musí být od sebe vzdálené 50 let?? Klidně se to mohlo stát ve velmi krátkém odstupu. Přece jenom povídka o Renfri se mohla Geraltovi přihodit téměř kdykoliv. V knihách ty povídky různě skákali po časové ose, takže kromě pár stěžejních událostí, nikdo (kromě autora) nedokáže přesně říct, kdy se to stalo.

      • Co se tyka Geralta, tak minimalne je tam casovy rozdil cca 13let kdy se stava hostem na zasnubni hostine Pavety a podle knizky je Ciri 12-13let pri dobyti Cintry. Realne to ale bude o par let vic

        Co se tyka Yenn, ta se narodila 1173, Ciri 1251, Dobyti Cintry 1263... i kdyby se v serialu dostala do akademie ve 20, tak porad je tam casovy rozdil 70 let

        • Derp_1337

          Ty jsi myslel tu hostinu a čarodějnou školu? Jo tak to jo. Já myslel, že mluvíš o první epizodě s Renfri.

          Tam není dané, kdy se to přesně stalo. V sáze o Ciri se sice zmínil jeho titul "řezník z Blavikenu", ale ta povídka o Renfri přímo nenavazala na jiné události, takže se klidně mohla odehrát chvíli předtím než padla Cintra.

          • No prave ze nemohla...na hostine uz ho znaji jako ,,reznika z blavikenu,, a to se Ciri jeste ani nenarodila, takze to je minimalne 13 let pred dobytim Cintry. 

            • Derp_1337

              Nepamatuji si, že by někdo v knižní předloze na hostině zmiňoval "řezníka z Blavikenu". Je možné, že jsem to přehlédl, hmm.

              Ale v seriálu je to určitě řečeno, jak říkáš. Dokonce by se děj s Renfri měl odehrávat aspoň 30 let před dobitím Cintry. Renfri Geraltovi totiž řekla, že kdyby se ji do života nemíchal Stregobor, tak mohla dopadnout jako Calanthé, která nedávno vyhrála svou 1. bitvu. Při hostině před dobitím Cintry bylo zmíněno, že Calanthé ve věku Ciri (15?) už vyhrála svou 1. bitvu.

  • Carnage666

    Osobně jsem byl příjemně překvapen Cavill si to dává a souboj se Strigou a bitka v Blavikenu náhodou docela dobře udělaný, co mi vadí jsou některý herci kteří jsou tam jak pěst na oko (nebudu to víc rozmazávat, všichni asi pochopí) zatím jsem v půlce.

  • Dokoukáno a docela spokojenost. K dokonalosti to má daleko, ale Netflix dokázal udělat dobrý kompromis....


    Tak koukám, že se to asi líbilo i Sapkowskému :-)

    Lauren Hissrich řekla v rozhovoru, že několikrát viděla, jak spisovateli Andrzeji Sapkowskému tečou slzy při natáčení. Moc se mu líbilo, s jakým zápalem pracovali na tomto projektu. 

    • Paul_cz

      Sapkowski měl možná slzy v očích při natáčení protože je cool něco takovýho vidět, ale jinak říkal že nečetl žádný scénář a neviděl nic rozpracovaného, protože si chce počkat na finální produkt.


      A já bych si tipl, že je teď docela smutnej, protože finální produkt dost ošklivě masakruje jeho dílo. Emocionální dopad jeho nejlepších textů v seriálu kvůli špatnému scénáři není.

      • Saint-Exupery kdysi v Citadele napsal, že dílo si má žít svým dílem a cílem autora není docílit toho aby lidé z něho vytvořili dogma.  A já s tím souhlasím.... Samozřejmě se ti seriál nemusí líbit na to máš plné právo, ale chtít aby to vypadalo jako v tvé hlavě ;-)....

      • Derp_1337

        To je věc subjektivního názoru. Ty říkáš špatný scénář, ale obrovské množství lidí by s tebou nesouhlasilo a líbí se jim to.


        Je potřeba se povznést nad to, že seriál (a ani film či hry) nejsou knihy. Fanboys a hateři si pravidelně stěžují, že nějaký film nebo seriál není přesně podle knižní předlohy, ale ono to tak ani nemůže být. Jsou to prostě 2 odlišná média a co funguje v jednom, nemusí fungovat v druhém.

  • sugyn

    Nikomu neprijde divny ze Yennefer ma fialovy oci od zacatku?

  • Realtoltek

    Seriál mě strašně zklamal, vše působí uměle a bez atmosféry. Dal bych tomu max 60 procent.

  • Zaho

    Viděl jsem pouze první díl, knížky jsem nečetl a hrál jsem jednou trojku. Podle mě to k té hře sedí. Šedý průměr s odpornou cígíaj krví.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit