Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle je preci ale nekolik let stara zprava, ne? Docela by me zajimal zdroj, protoze soudni rizeni NC softu s Blue Hole se tahne uz nekolik let. Pro me nova informace je, ze ukradeny byl i bojovy system, to me docela mrzi (pokud je to pravda). Teru jsem hrala chvili na Bete a jako.. neuchcavala jsem. Nicmene cela ta kauza je na tom trochu jinak nez je prezenotvano v tomto clanku (cetla jsem to nekolik let stare oficialni prohlaseni NC Softu). Sebehlo se to tak, ze "nekdo" z nc softu uvolnil na web velke mnozstvi kodu pripravovane Lineage 3 a NC Soft projekt pozastavil. Nasledne na to 2 (informace ze odeslo 48 z 50 je mi taky novinkou) zamestnanci odesli od NC a zalozili Blue Hole studio, ktere od NC softu odkoupilo zapocatou hru a jalo se ji pretvaret. Doposud to vsechno vypada docela legalne az na to, ze se naslednym vysetrovanim ukazalo, ze velmi pravdepodobne ten zdrojak na internet poskytl jeden nebo oba z tech co ho odkoupili, tedy defakto kradez a poruseni smluvnich podminek. Nevim ale jak to vysetrovani dal pokracuje a nevim, jestli se jedna o novou zalobu nebo jen nekdo vyhrabal stare informace. Tera kazdopadne vyjde v EU 3.5.2012 a imo nic moc. A to jsem se taky dost tesila. Nekolik let. Lineage Ethernal (III.) se zacala znovu psat asi hned po tom odkoupeni a uz byla ohlasena vyjde snad letos nebo pristi rok.
  • 2 sidi:
    Korejského accounta mám doteď a je fakt, že když TERA v Korei začínala, tak to byla nuda. Nuda pro EU/US hráče, protože se dohromady s nikým nedomluvíš a endgame content vlastně ani nebyl. CZ hráčů jsem tam pár potkal (víceméně jedna guilda a lidi kolem CZ fan stránky TERA).
    TERA potenciál má díky nontarget systému, jenže to nebude bavit masy, protože můžete minout, v PVP se může oponent vašemu útoku vyhnout. Boj tady nejde vyřešit jedním tlačítkem což hodně lidí nebaví. Myslím, že dost lidí tohle zná z Counter-Strike, kde malí parchanti řvou a nadávají když je někdo párkrát sejme.
    Tahle hra je hlavně o skillu, vybavení je až na druhém místě. Téměř každý boss jde usólovat, ale je to mnohdy boj i na půl hodiny a chybovat se nevyplácí. Já osobně zkusím, jestli se někam vývoj posunul a zda přibyl content. A uvidíme.
  • Je mi upřímně jedno, jestli je to podobný, nebo kradený materiál. NC lituje své nerozvážné chyby a teď se snaží zpomalit vydání hry. Ať je to jak chce, stejně mě bude zajímat jenom výsledek a kvalita hry. Ať už ji vydá třeba Franta Mastný. Tahle rivalita a handrkování o peníze je v poslední době oblíbeným sportem větších studií.
    • Evidetne je tobe jedno, ze jedna firma ukradla dilo jine, hlavne ze si ji pujdes s chuti zahrat.
      Bez penez NCsoftu, ktery investoval znacne prostredky do vyvoje te hry a pak to vsechno ukradnou a dodelaji a vydaji aby ziskali cisty zisk bez pocatecnich nakladu.. tak to je ta drzost.
      • Ty jsi jejich zamestnanec, ze presne vis, ze je to kradeny, a ze to neni vse jen ze strany NCsoftu vykonstruovany? Moc se mi libi jak plno lidi proste sezralo Salamounovo ho*no.
        • P.S. v tomto sporu jsem nestranny, ale jak uz tu nekdo psal nize, neresilo se to uz pred 4mi roky? :)
  • A kde ze je ten vocas, co tu v diskuzich o TORu rika, jak je TERA origialni? Priznam se, ze v asijskych MMO vidim vsude dost podobnych veci, alespon, co se grafickyho znazorneni tyka, takze tohle si muzou rozlousknout asi jen asiati, co se v tom vazne vyznaji :)
    • Mno hral jsem Lineage II, a rozhodne tohle vypada jako jeho vylepsena verze. Nijak zazracna ale vylepsena. Takze rozhodne je to podle me Lineage III ukradeny :).

      Kazdopadne by me tez zajimalo, kde je ten typek, co na jinych forech keca do jinych MMO, ktery v zivote nehral a ukazuje na takovou spicku, jako je kradeny vytvor jine firmy.
  • Na internetu nemuzes najit zadny obrazek z L3 protoze vyvoj se tak daleko ani nedostal. Jak na L fansite objevili prvni obrazky ze hry vypadali uzasne bouzel z L3 vubec nejsou.
  • Nechapu co ma porad NCspft s tim lineage 3 ti blbci (pouzite tvrdsi slovo) nedokazou ani dat na net 1 obrazek ze hry a pak zaluji nekoho kdo ma funkcni hru a pravdepodobne vychazel z beta verze. Kdyby NCsoft aspon L2 vivijel ale oni ne raci vydaji nejakou "Diablovku" ktera us ma pramalo spolecneho s Lineage. Jediny obrazky na unreal engine 3 a to mesta gludio museli udelat fanousci. A jinak nehral sem Guild Wars ale Tera my ho pripomina vic nez lineage.
  • to je dlouho známý fakt, že ti lidi si vzali materiály a prchli
  • Kinet1c
    zaujimave, ze zas su okolo tohto zmetky, toto som nasiel na fanstranke l2, z pred 4 rokov :

    "Lineage III u ledu kvůli zlodějům

    Na dálném východě nejoblíbenější online hra Lineage se stala centrem kriminální aféry. Korejská policie zveřejnila informace o vyšetřování krádeže duchovního vlastnictví společnosti NCSoft, která se prosadila i u nás prostřednictvím her Guild Wars , Lineage II nebo Auto Assault.

    Podle dostupných informací odcizil zdrojový kód chystané hry Linage III vedoucí vývojového týmu Yong-Hyun Park s šesti spolupracovníky poté, co byl vyhozen kvůli neefektivnímu využívání lidských zdrojů a neschopnosti dodat za 14 měsíců významný herní obsah. Po jeho odchodu opustilo dobrovolně NCSoft na 90 lidí, kteří se na vývoji Linage III podíleli, takže byl vývoj hry pozastaven.

    Policie prohledala firmu, kterou vyhozený manažer založil, vyslechla jeho spolupracovníky a zabavila několik osobních počítačů. Podle dosud získaných důkazů převedl Yong-Hyun Park materiály spojené s Lineage III do Japonska. Policie však vyslýchá další zaměstnance NCSoftu. Samozřejmě, že se zatím nepřihlásil nikdo, kdo by neoprávněně držené zdrojové kódy a dokumentaci koupil."
    -myslim si ze sa to vstahuje k tomuto pripadu :) clovek by povedal, ze to uz vyriesili, davno
  • http://play-for-m0ney.717.cz/
    sdge
    • Zajéééééď!
  • Hmm, kdyz se nad tim zamyslim, je umelec treba grafik a dela zakazku pro firmu. Ve smlouve ma, ze autorsky prava atd. prebira investor, aspon myslim ze to tak byva. Pak ale dostane padaka a dela pro jinou firmu. Jeho novy art ale nese stejny rukopis, je to proste podobny tomu prvnimu protoze to proste kresli jeden clovek. Na tohle se snad autorskej zakon nevztahuje ne? To by bylo nelogicky, umelec se svyho stylu nikdy nezbavi (muze se ale menit atd.), a tezko na jeho styl muze mit prava nekdo jinej.
    • Tzv osobnostiho prava se nemuzes vzdat, ani podepsanim smlouvy ani nijak jinak. Jedine co lze, je poskytnout majetkova prava (prodej atp). Jestlize tedy nakreslim neco pro jednoho zakaznika a poskytnu my vyhradni majetkova prava a pak pouziji podobne nebo to same u nekoho jineho, porusuji majetkova prava, ale osobnostni prava jsou stale moje a nikdo mi je nemuze sebrat. Akorat s tim dilem nemuzu nakladat. Takto je to u nas. Jak je to v USA nebo Koreji netusim.
    • resshi
      Dejme tomu. A co ty "převzaté" nápady?
      • Ty tady pis neco o prevzatech napadech do nejaky zprominuti Beckovy MMO, kdyz Star Wars vykradl wowko kde mohlo, tech par veci co tam pridali a neni ve wowku je opravdu minimum ...
        • Hlavne ze Blizzard nevykradl s wowke warhammer :)
          tyhle veci o vykradani jsou naprosta blbost
          • naprosto trefně řečeno. Na "vykrádání" (kopírování) nápadů je postavena existence naší civilizace.
            Kdyby si oběvitel pazourku vynález patentoval kde by jsme teď byli ....
            Funguje to naprosto ve všem jeden v ulici si koupi na barák novy okna do dvou let je má celá ulice. Nevim proč by měl na duševní vlastnictví platit jinej princip.
      • To netusim, v tomhle sporu jsem docela nestranny, okolnosti a ani jednu firmu neznam. Jen jsem nahlas uvazoval nad tim, ze dve dila si muzou byt z vyse uvedenych duvodu podobny aniz by to byly nejaky plagiaty.
        • jasně, tak ale když sto lidí vyvíjí nějakej software pro jednu firmu a pak se půlka sbalí a vezme si ho pro jinou firmu, tak to je fakt trochu mimo.
          • Mozna na to navazuje to co fff pise kousek niz. Kdyz me zamestna firma A a neco pro ni delam, kdo vi jestli bych to nevymyslel stejne i pro firmu B. Tzn pokud si vzali kus svojeho know-how tak to nemusi byt tak jednoznacny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit