Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Myslím že je to ostuda česká hra a češi na ní nedaly zdaleka tolik, kolik by měli. Kdybych měl tak bych přispěl ale študák ten těžký život hold má no.

    Fakt... ostuda že přispěli Amíci i Němci i když se to dá chápat i tak že jim to holt situace a platy dovolí, zkurvené čechy... bych do toho kopl. *16* *10* *12*
    • Nejnižší příspěvek je 3,5€, teda necelá stovka (nebo studentštinou, necelý 4 piva), takže to že nemáš jsou jen kecy.
      Sice nemám aktuální statistiku, ale když se podáváme co zůstalo na Kickstarteru:
      vybraná částka : £1 106 371 (38 651 016 Kč), podíly ČR:
      ČR £121700,81 (11%) - cca £0,012170081 na obyvatele
      DE £121700,81 (11%) - cca £0,00152126 na obyvatele
      USA £265529,04 (24%) - cca £0,000885097 na obyvatele
      UK £110637,1 (10%) - cca £0,002212742 na obyvatele
      Počet přispěvatelů na 1M obyvatel: ČR - 55,2 / DE - 8,8 / US - 4.7 / UK - 9,3
      Takže je tu přispěvovatelů dost, a navíc těžko můžeš porovnávat příspěvky v zemích kde je 10M obyvatel (ČR), 80M obyvatel (DE) a 300M obyvatel (USA). V přepočtu na obyvatele má ČR příspěvky největší, a i přispěvovatelů má nejvíc. Takže tvůj výlev je myslím trochu přehnanej, a to obzvlášť když jsi sám nedal ani korunu.
  • Teda musím říct že trochu zklamání. Přijdu sem, otevřu záložku Xbox, kouká na mě KDC, začnu číst o alfě, začínám jásat, o větu dál se dočtu o Steam klíči a začínám přemýšlet proč je to v sekci Xbox.

    (Teda bylo mi divný od začátku že by byla alfa na Xbox, ale i tak. Tohle mi nemůžete dělat. Natěšenej jsem jak puberťák na první pich a vy ještě takhle na mě *13* )
    • uz je na case dospet a koupit si platformu bez umelych hranic loupezniku, pc *5*
      • Po dvaceti letech hraní už bylo na čase přestat marnit čas špekulováním, nastavováním, laděním a neustálým upgradováním aby nakonec novinka stejně pořádně nejela, a přestat za všechno to vyhazovat desetitisíce z okna. Už bylo na čase začít jen občas pro zábavu hrát a neřešit blbosti. Přišel čas na konzoli, a ušetřený čas investovat do něčeho konstruktivního *5*
        (Stejně jsem hrál hlavně na gamepadu a na PC je to s podporou celkem špatný)

        PS: Nepotřebuju se ukájet nad grafikou. Hratelnost a obsah jsou pro mě prioritou. Většina těch největších grafických pecek na mé osobní stupnici obvykle nedosahuje ani průměru. Tak na to PC? PC mám jen na práci a zakoupením konzole se jeho morální životnost prodloužila o několik let.
        • Jack1947
          Co znamená morální životnost promin že se ptám ale znám jen morální odpovědnost děkuji za osvětlení situace. *4*
          • Morální životnost je období, kdy věc může plnohodnotně plnit svůj účel, na rozdíl od životnosti jako takové, kdy jde o funkčnost.
            Tedy v případě herní PC vs konzole:
            Morální životnost herního PC je dána tím, jak dlouho daná konfigurace rozjede hratelně nové tituly.
            (tedy pochopitelně, čím výkonnější PC, tím větší morální životnost)
            Morální životnost konzole je dána dobou, po kterou pro ni nové tituly vychází.

            Nebo jiný příkald: Flashdisk o kapacitě 128MB, ačkoli stále funguje (nemá po životnosti), jelikož se na něj dnes vejdou asi tak 2 fotky v RAWu, je prakticky k ničemu > jeho morální životnost skončila.
  • Johnny
    Juhuuuu Samopše!!! *8*
  • ono by stačilo kdyby každy backer byl akcionar
    • Nepotřebuju být akcionář, úplně mi stačí že za svých "pár piv" dostanu hru, jejíž koncept se mi líbí.

      Takže vlastně akcionář svým způsobem jsem. A hotová hra bude má dividenda. *4* *11*
  • VaZqeZ_EU
    Zajímavé info:
    https://www.youtube.com/watch?v=ELTWfopjBa0&feature=player_detailpage#t=354
    Jeho hlas:
    https://www.youtube.com/watch?v=bWTnsGkZ0W4
  • Samozrejme, ved maju vo vreckach najviac.
  • Dobře pamatuju ty slabomyslné příspěvky, že KCD nebude nikoho v zahraničí zajímat, protože je to z blbého prostředí a doby a tak dále. *1* *7*
  • A Bakala...
  • Mato1987
    Rád by som prispel, no nikde nemám žiadnu záruku, že hra skutočne aj výjde, preto si počkám tak ako u wreckfestu na plnú verziu a až potom sa rozhodnem, či to za to stojí. Nie som príliš veľký zástanca týchto early access záležitostí a podobných crowdfundingových plačiacich vývojárov škemrajúcich o peniaze.
    • Paul_cz
      Kdyby všichni lidé byli jako ty, tak bychom Kingdom Come, ale ani třeba vynikající Wasteland 2, Shadowrun Dragonfall či Pillars of Eternity vůbec nedostali.
      Měl bys nám děkovat, a ne se vysmívat vývojářům že jdou na Kickstarter.
      • Mato1987
        Je to skôr otázka vkusu v kombináciu s vlastným názorom. Ja som napr. ani o jednej z tých hier, čo si teraz vymenoval nejavil absolútne žiadny záujem, to ale neznamená, že som nejaký iný projekt nechcel podporiť, zvažoval som prispieť peniazmi na novú závodnú hru od bugbear, ale nakoniec som od toho odstúpil a urobil som viac než dobre, kedže hra mala výjsť koncom tohto roka a vyzerá to, že hra nielenže nemá žiadny predbežný dátum vydania ale vôbec nie je isté či hra dokonca na budúci rok vôbec výjde a z týchto dôvodov som rád, že som peniaze doslova nevyhodil do luftu. Naopak jediný projekt, ktorý som podporil je práve armikrog. od tvorcov neverhooda.
        Tú poslednú vetu preto považujem za bezpredmetnú. Ja sa vývojárom nevysmievam, len mi to už začína liezť na nervy, keď Vávra veľkohubo prehlási niečo takéto

        "Po uvážlivém pozorování podpory naší hry v posledních pár měsících (finanční, komenty na sociálkách atd.) se odvážím prohlásit, že z nějakého pro mě ne zcela pochopitelného důvodu náši hru (nebo mě) velká část bratrů Slováků nesnáší. A přiznám se, že by mě zajímalo čím to je. Návštěvnost webu ze Slovenska takřka nulová. Komentáře na sociálních sítích většinou velmi nenávistné. Chápu, že jsem spoustu lidí v životě lecšíms urazil, ale tohle je opravdu naúměrně ve srovnání s jakoukoli jinou skupinou lidí. A to při tom na naší hře pracuje určitě dobrá pětina právě Slováků, často na klíčových pozicích, takže jsme opravdu "Československý" projekt. Čím to je?"

        a k tomu neskôr napíše

        "Já nechtěl nikoho soudit. Jen mi přijde fakt zvláštní, že to Slováky nezajímá a nejhlasitější jsou trollové. Klidně vám sem můžu hodit statistiku. Slováci prostě mají o tu hru menší zájem než třeba Holanďani."

        Čo si má potom o niekom takomto človek vôbec myslieť. On si myslí, že po tomto faux paux urobím otočku o 180 stupňov a pošlem mu peniaze na paypal účet? Nech sa radšej spamätá.
        • wenceslaus
          Tak to jsi hodně přecitlivělý. Tohle se tě opravdu tak dotklo?
        • Paul_cz
          Vávra tam ale nenapsal nic kontroverzního. Jen konstatoval fakta. Nechápu že si to bereš osobně.
          A to, že některé crowdfunded projekty mají zpoždění nic extra neznamená. Furt je tu ten fakt že bez crowdfundingu a lidí ochotných občas zariskovat pár doláčů by prostě nevznikla strašná spousta skvělých projektů, nejen her. Psát "plačících vývojářů škemrajících o peníze" je prostě urážlivej žvást, zvlášť když si můžeš na Vávrově blogu pročíst čím vším prošli a jak moc o hubu jim šlo.
          • Mato1987
            Nič kontroverzného? Ty si tie jeho citácie asi nečítal, v podstate v nich píše a prirovnáva slovenský národ, že je to s prepáčením národ mrzákov, trollov, neprajníkov a držgrošov a neviem čoho iného ešte. Ten krivooký táraj má o slovákoch asi takú skreslenú predstavu, že si ešte myslí, že aj v porovnaní s holandskom máme o jeho hru malý záujem. On asi ale nevie, že populácia holanďanov je 3 krát tak veľká ako tá slovenská a životná úroveň je rovnako niekde úplne inde. Ja proti nemu v podstate nič nemám, lebo ho osobne nepoznám, práve naopak považujem ho za jedného z najtalentovanejších ľudí v českom hernom priemysle, ale keď niekedy občas jednoducho vypustí do éteru takúto chujovinu, tak sa to bez nejakej formy negatívnej represie a odozvy od tej druhej strany, ktorej sa to dotýka ani nemôže obísť.
            • wenceslaus
              Jsi trochu moc velký nacionalista jestli tě vytočí, když někdo zmíní, že Slováci nemají dle návštěvnostia příspěvků o hru zájem, že se tam o ní nemluví moc dobře...

              Nedokážu si představit, že bych se tak urazil já, kdyby to bylo na Čechy. Včetně těch "trollů". Klidně přiznám, že jich je tu dost.
            • Prasaak
              "jeho strany je to vrcholne neprípustné aby sa človek v jeho postavení" .......on není president ani jiný správce věcí veřejných, tedy je to naprosto přípustné.
            • Mato1987
              Aha, takže takto to vidíš, tak potom nechápem načo si vôbec reagoval, keď si nemal v úmysle so mnou argumentačne diskutovať a hneď pri prvotnom náznaku argumentov, ktoré nevieš vyvrátiť stiahneš chvost a zalezeš do búdy. Dobrá taktika.
            • Paul_cz
              Eh, ok. Buď si uražen, tvůj boj. Mě to už nudí.
            • Mato1987
              Je mi úplne jasné prečo ho neustále obhajuješ, ale z jeho strany je to vrcholne neprípustné aby sa človek v jeho postavení takto idiotsky vyjadroval a marginalizoval nejaké národnosti na základe nejakých jeho štatistík a dojmov a pojmov a neviem ešte čoho iného čo mu preletelo cez nos.
              Predstav si, že by to niekto robil opačne, prišiel by niekto zo slovenska s myšlienkou tvorby nejakej hry a požiadal by o podporu cez kickstarter a zhodou okolností by potom darcovia boli prevažne z okolitých štátov a z česka by to bola len malá skupinka podporovateľov a ten dotyčný tvorca hry by sa potom prostredníctvom sociálnych sietí vyjadril ako je to vôbec možné, źe naši českí bratia a sestri nás takto vyslovene zradili a ignorujú nás a píšu o nás samé negativistické články a internetové komentáre, rýchlo niekto zavolajte internetovú políciu... Veď to je absolútne neprípustné, aby sa niekto takto správal a už vôbec nie človek, ktorý je hlavou celého toho jeho herného projektu. Už teraz to chápeš, prečo si to berem osobne? ty by si sa snáď nezachoval podobne a necítil by si sa byť urazený?
              Čiže, keď niekto napíše svoj názor na vec ako to asi vidí a čo si o tom myslí, tak je to automaticky v tvojich očiach názor negatívny a "vyložene nepríjemne zhadzovačný" ? Čo to pre pána jána meleš za blbosti?
            • Paul_cz
              Jen napsal fakta. Mají od Slováků mnohem menší finanční podporu i zájem než z jiných zemích (nemluvě o Čechách) a příspěvky co viděl na fórech byly ze strany Slováků většinou negativní.
              To ale neznamená že by Slováci byli mrzáci či trolové obecně. Furt si to bereš krapet moc osobně. Vždyť tam i píše že ho zajímá proč to tak je, rád by to změnil.
              Ale i tvůj samotný úvodní příspěvek v tomto fóru byl negativní a co si budem povídat, vyloženě nepříjemně shazovačný. Tak se Vávrovi fakt asi nemůžeš divit.
            • Jenže zapomínáš, že pro slovenskou kulturu je Praha něco jako pro českou Paříž (byla svého času). Kdežto pro Holanďany jsme nezajímaví.

              Ale jinak s tebou souhlasím, tohle říkat/psát rozhodně neměl. Jen si tím ubližuje v potenciálně zajímavém trhu. Že přispívají Američani, Němci, Britové a Češi není překvapení. Může nás pochválit. Ale nemůže přece někomu vyčítat, že nepřispívá - a ještě takovým způsobem. (Já sám jsem přispěl a ne úplně málo, už se těším na alfu.)
        • No ja by som mu to celkom aj veril, keď občas čítam tie diskusie pod článkami napr. na Sector.sk... Inteligenciou to tam moc neprekypuje. ... Proste v tej komunite akoby chýbali vyspelejší hráči, resp. ich je strašne málo. Puberťák žijúci z vreckového a hrajúci skoro výhradne ten najväčší mainstream bude sotva financovať crowdfoundingové projekty :)
          Hoci tu to nebýva o moc lepšie, hlavne pod článkami populárnych hier.

          Čo sa mňa týka, majú smolu, páč som nasypal fúru peňazí Chrisovi Robertsovi, ktorý mi svojim projektom zabrnkal na správnu strunu *4*
          • Mato1987
            Ja som už dávnejšie písal, že pseudo stránka o hrách akou je práve sector.sk nemôže predsa nikto brať vážne, prečo potom vôbec niekto považuje tú stránku plnú detí a adolescentov a rovnako idiotských adminov za nejaký obraz slovenskej hernej komunity?
            Priznaj sa aspoň približne koľko, že si to prispel na star citizen ? :)
            • Tak hej, on je ten projekt v podstate identický s tým, čo som si vysníval ešte ako decko :) Keby tá hra nakoniec nedopadla, tak tie prachy ma na tom budú mrzieť najmenej. Ale som len taký slabší priemer, poznám ľudí, čo do toho vrazili niekoľkonásobne viac :)
            • Morraw
              To je peněz crevo :) To ti přeju aby si za ty prachy fakt dostal od té hry po čem toužíš. Já dal na KC 2000,- a kdyby se něco posralo, tak mi nebude těch peněz tolik líto.
            • No podobný názor na Sector mám aj ja, len ono na tom SK webe nie je nič moc na výber, podľa toho potom tá komunita vyzerá no.

              K tomu SC, tuším že to je dokopy cca 400e, z toho veľká časť šla ešte na Kickstarter. Pred časom som sa skoro neudržal a takmer kúpil Idris keď bola v akcií :) Ale treba šetriť bubáčiky aj na HW, však on ten Chris od hladu už neumre :)
  • Paul_cz
    Strašně se těším, alphu už mám předplacenou z KS.
    Ale jsem fakt zvědav zda se Warhorse zadaří hru opravdu vydat na konci 2015 v kvalitním stavu. Přeci jen, otevřené RPG je mnohem náročnější na vývoj než (už tak brutálně náročná) open city lineární akce. A i ta trvala 2K 8 let.
    Ale zase je fakt, že v případě Mafie tam měli problémy s enginem Renderware, pak si museli udělat vlastní a do toho kecání producentů z 2K...zatímco u KC:D je technologie daná (ikdyž je nutné jí dost upravovat).
    Osobně tipuju vydání plné verze na jaro 2016, ale upřímně mi ten případný odklad vadit nebude. Hlavně ať je to kvalitní a ukáže to ostatním jak se to má dělat :)
    • Morraw
      Odklad je jistý. Jde vidět, že práce mají více než dost a všechno se trochu opožďuje. Beta může začít klidně až v říjnu 2015. A Dan to radši odloží než aby měl vydat nedodělek.
      • Budme realiste. Odlozi, pokud bude mit penize.
        • Paul_cz
          Bakalovi peníze jen tak nedojdou, a když už je funduje takhle daleko, tak to nezruší. Leda by to úplně podělali a neměli hotovýho nic, ale to snad nehrozí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit