Přejít na výpis diskuzí
Nemilosrdně krásný trailer na Legend of Grimrock
27.3.2012 | Aleš Smutný
151 příspěvků
-
Upozornuji že hru lze předobjednat i na officialnim webu http://www.grimrock.net/buy/ kde s objednávkou dostanete Steam key, rozhodně lepší varianta než GOG (nic proti GOGu)...
-
-
Prenositelnost GoG verze je pro me mnohem vyhodnejsi nez Steam, vzhledem k tomu, ze se Steamem clovek stale nema jistotu, ze ho v pripade odpojeni od internetu v offline modu skutecne spusti. A achievementy? Na ty sere pes.
-
Proč je to "rozhodně lepší varianta"? Možnost stáhnout instalačky bez DRM mi přijde oproti Steamu maximálně flexibilní (jakkoliv osobně nemám se Steamem problém).
EDIT: A, mea culpa, už to vidím. Krabice + steam key. Jasný. -
-
krabice?
-
:) Grimrock je DRM free:) Takže se steamem dostanu pohodlnější instalaci, steam community featury, achievmenty atd.
GoG zbožnuji ale v tomhle si dám jeden Grimrock se steam keyem...
GoG varinta je lepší jen v 2 případech... 1. Pokud nesnášíte steam 2. Pokud steam vůbec nepoužíváte...
hezký den :) -
-
- pohodlnější instalace? možná jsem to ještě nevymyslel, steam mám jen krátce, ale hry se mi tam instalujou do složky se steamem, zatímco od GOGu můžeš instalovat, kam chceš
- steam community - neznám, ok, beru
- achievementy - k čemu to je??? -
-
Steam Community znamená, že můžeš při hře chatovat se svými kamarády ze Steamu, vidíš co hrají atd.
Jenže co takhle si nainstalovat GoG verzi a přidat si ji do Steamu jako non-steam hru. Pak máš Steam Community i v GoG verzi.
Jo, archievmenty budou pořád chybět, ale na ty bych osobně kašlal, ještě pořád dokážu poznat, když jsem ve hře něco dokázal sám a hra mi to nemusí říkat. -
máš se hodně co učit mladý padawane :)
-
-
-
-
no teď otázka, taky jsem se rozhodoval: Steam vs GOG :) a přestože mám Steam rád, tentokrát jsem podpořil GOG :)
-
No asi si jen tak z nostalgie zahraju Brány skeldalu, ať si trošku zkrátím čekání. *5*
-
-
Sry to měl být samostatný příspěvek, sem z toho grimroku nějakej zmatenej. *1*
-
Zrovna nedávno jsem je hrál. Došel jsem do půlky a bohužel mě to přestalo bavit. Ale kvality to pořád má :)
-
-
-
Velmi se těším na iOS verzi! To bude pecka, zase mi nějakou dobu nebude vadit jezdit MHD... *4*
-
-
Si ale pockas:
Is there a Mac/Linux/iOS/Android version?
Not at the moment but we will look into other platforms after the launch. -
-
No safra, myslel jsem, že dojde k společnému vydání iOS a PC...:-(
-
-
-
Vypadá to velmi pěkně,ale to to krokování se se mi moc nepozdává,a příběhově to asi taky bude stát za starou belu.Kdo si chce zahrát "moderní" dungeon rpg možná by bylo lepší znovu oprášit úžasný arx fatalis...
-
-
Ty už víš příběh? Povídej, přeháněj:-D
-
-
husty
-
Taky sem ihned predobjednal na strankach tvurcu :) na neco takovyho cekam uz hodne let, respektive od dob dungeon mastera protoze pro me ho zadna jina hra nepokorila. Myslim si ze je treba ozivit tento zanr a doufam ze tahle hra svyma kvalitama a uspechem motivuje dalsi nezavisla studia a opet se dockame vice dungeonu.... Stale tajne doufam ze se jednou dockam take Dungeon Mastera III.
-
neznate nejaky rpg bez kouzel a magie? nejlepe z historyckeho obdobi dik...
-
-
ty jsi nehrál Mound and Blade Warband???? To je nejlepší středověká hra všech dob. Naprosto doporučuji. Bez magie, spousta zbrojí, zbraní atd...
-
z historickeho obdobi je treba johanka z arku, ale nevim zda byla bez magie
-
-
Ono to funguje, diky kamo, ja odpadnem ako srom, idem drtiť, Skyrim počka *2*
-
no to bude hovadi*a nevím kho v dnešní době takový hry baví
-
-
nesnášim tě, doufám, že ti upadne pindík!!!
-
-
Hrozný primitivizmus...
-
-
Spis roztomilost. Jeste misto pindik "lulanek" a je to :)
-
-
To už je mi roztomilosť reagovať na príspevok, ktorý vyjadruje osobný názor, želaním aby dotyčnému odpadol celkom dôležitý telesný orgán.
-
-
vygugluj si co znamena ironie/sarkasmus, pak si dej par facek a teprve potom napis dalsi komentar.
-
Já bych to nebral tak vážně hele *5*
-
šulinek je skoro k ničemu co se týče počítačových her a hlavně dungeonů
-
-
-
-
-
Baví to ľudí, ktorí na takýchto hrách vyrastali a pri ich hraní sa im vybavujú pekné spomienky. Ale osobne si radšej opäť zahrám w6-8, dm2, bak, roa, m&m... ako platiť 15$ za hru, ktorá patrí do prvej polovice 90. rokov.
-
-
ta cena je 12 dolaru ted jsem to platil a trhlo se mi z uctu 227kc. za tu cenu pokud me zabavi byt jen na 1-2 noci bude to vic nez dnesni AAA super hyper turbo RPG co stoji za vyliz p*. no a hrat po tricaty eoba, dmko, wizardry atd. uz me nebavi, je to bez toho simrani v brise z ocekavani co bude za dalsima dverma.
-
-
-
Kdo tohle nezná a chce si zkrátit čekání doporučuju tohle-->
http://freehry.doupe.zive.cz/recenze/undercroft-konecne-poradny-dungeon/
Dohrál jsem 2x před 7 lety a je to vážně výborný krokovací RPG. -
No nevim nevim, jestli si to sve kupce najde a zaplati to naklady na vyvoj, tak to ma sve misto na svete. Ale podle me je dnes svet technologicky jinde a takova bohapusta kopie je imho malo. Uvital bych spise rozvinuti tohoto konceptu. Krokovaci dungeony jsou dusledkem omezene technologie te doby. To nevadi, protoze krokovani prinasi zajimavy herni koncept. Ale, kdyz to vykon pocitacu umoznil, tak kroky prestaly byt zmatecne skokove a byly plynule. Tehdy vykon neumoznul plynule otaceni, dnes ano a tak se ptam, proc k* neni implementovano? Skokove otaceni z herniho hlediska nic neprinasi, spise naopak a uz si ho nevynucuje ani omezena technologie. A nebylo by dnes od veci implementovat plynule rozhlizeni.
Dale povazuji za nestastnou akcni stranku veci. Tyhle akcni dungeony jsem vzdy povazoval za menecene, zradlo pro plebs. Dnes bych rekl konzumni zalezitost pro masy. Poradny poctivy dungeon a obecne rpg ma souboje tahove u kterych se musi premyslet a jsou takticke. A jestli v LoG bude implementovano grindovani jako v DM, tak je to uplne o nicem. Vzit si za vzor DM je stejne jako si za 30 let vzit za vzor CoD. Meli si za vzor vzit spise hry jako Wizardry nebo Betrayal at Krondor.
Jestlize uz to bude akcni, doufam ze to pujde ovladat gamepadem (idealni ovladac pro takovou hru) nebo pri nejhorsim budou utoky namapovany na akcni tlacitka a nebude nutno honit kurzor mysi po ikonach.
Obavam se, ze tato hra toho moc noveho neprinasi, nerozviji koncept dungeonu a stavi akorat na nostalgii a na grafice, pripada mi to jako stary primitivni dungeon v nove grafice. A to se mi zda ponekud malo. Chybi mi tam nejaky originalni napad jako treba melo Shadow Lands hru se svetlem nebo tak neco.
Absenci originality me to jako stareho hrace neoslovuje. Pro mlade hrace to muze vypadat originalne, ale nevim zda rozdychaji krokovaci koncept. Verim ze z nostalgie a zvedavosti si to spousta lidi poridi, vcetne me, ale obavam se, ze bavit to bude malokoho, pokud si vyvojari neschovavaji nejake eso v rukavu.