Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak vzhladom na prechod k x86 u Sony aj MS by sa dala spetna kompatiblita riesit iba HW (teda ak by to malo byt rozumne rychle a pouzitelne, aj vzhladom na uniknute parametre pripravovanych konzol). Skor je zaujimavy ustup oboch gigantov od vlastnych propertialnych rieseni k predsa len standardnejsiumu x86. Podla mna je dovod cisto pragmaticky - vyvojari su na platformu zvyknuty z PC, viac vyvojarskych nastrojov (staci si spomenut komenty na devkity k PS3 a cellu) a tiez si myslim ze aj Sony aj MS uz nechce dotovat HW z predajov hier prvych par rokov vzhladom na neistu situaciu a rozmahanie sa mobilnych platforiem. Proste budu potrebovat co najrychlejsie nahnat co najvecsiu masu vyvojarov ktory im rychlo spravia exkluzivne tituly ktore pritiahnut hracov a to by s nejakou vymazlenov ale komplikovanou architekturov moc neslo.
    Co ma skor zaujima ako to dopadne s DRM kedze ten HW bude dost podobny beznemu PC.
  • Spades
    No... za chvilku se začnou objevovat vtípky typu:

    "PS4 has no game"
  • xbox kupovat nebudu protože to je zbytečnost ale do ps4 pujdu hned jak vyjde. jiste bude launch titul nejaka fajnova takticka strilecka treba killzone 4, takove hry na pc nejsou.
    • Sarkasmus ve své nejčistší podobě :DDD
      • ani ne skus mi jmenovat nejakou taktickou strilecku na pc
        • Spades
          Arma 2
          Jinak co je na Killzone kurwa taktického? Vždyť je to stejné jako Halo/CoD/MoH a jiné FPS tituly...
        • No obecně se na realitu ve střílečkách (na kterékoli platformě) moc nehraje...ale třeba série Rainbow Six nebo Ghost recon než se jim to povedlo taky zk*rvit..
    • aaa, pan je zrejme fajsmekr, strilecka, navic "takticka", na gamepadu *5*
      • jo predstav si ze ani v realu se neotacis tak rychle jako s mysi protože plati fyzikalni zakony
        • Spades
          No protože všichni se otáčí celým tělem, aby se podívali co je za nima... *7*
          • ale mluvime o otaceni horni poloviny tela se zbrani
            • Spades
              To by ses divil jak rychle se dokáže profesionální voják otočit jen horní polovinou těla.
  • U PS4 je to jasne uz dlouho, je to dan za prechod z cellu na x86. U XBoxu me to prekvapuje.

    Zpetna kompatibilita je dvousecna zbran, na jednu stranu je prijemna, na druhe strane je to koule na noze. Ja se na pc rad vracim ke starym hram, ale je to tak 1 % titulu. Zbytek je konzum, pouzit, odlozit. A naopak mi vzrusta pocet titulu, ktere jsem koupil a jeste nehral.
    Ztrta kompatibility znamena nezavislost, jestlize ps3 neni kompatibilni s ps4, je vlastne jedno, jakou konzoli nove generace si koupim. Teoreticky, prakticky musim zohlednit prislusenstvi, jako dve sady move ovladacu, ps3 bezdratova sluchatka, ps+ program, a dokonce i kompatibilni hry, jako psone, minis a mozna i dalsi. Ona ta ztrata kompatibility vlastne neni zas az tak absolutni.
    Dalsi veci jsou emulatory. Ani hry na pc nejsou trvale kompatibilni, treba ty dosove si uz clovek jen tak nezahraje. Muze si je znovu koupit na gogu upravene pro chod na dnesnich strojich nebo se muze trapit s dosboxem. Ja rad stare hry, tak to zkousel a proste to neni ono. Takze na to mam radsi stary notebook s pantiem m, vystupem na stary trinitronovy monitor a uzivam si hry jako syndicate, ufo, warlords 2, jagged aliance a dalsi me oblibene. A kdyby vysly jejich hd remake, tak si je klidne koupim, protoze stoji za to a nebudu drzkovat o nenazranosti jejich vydavatelu. Vzdyt kdo nechce, nemusi. A stejne jako si drzim stary pc notebook, tak si podrzim i starou konzoli.
    • No tak nemate uplne pravdu. Aj na modernom PC sa da pomerne lahko navodit old-skool pocit. Staci nahodit VMWare do neho DOS, spustit si to na fullscreen a mate klasicke PC z dosom.
    • moje slova
  • Stillson
    Já doufal v kompatibilitu s PS3 tituly minimálně. Tohle mě docela štve. Protože jsem měl v plánu koupit PS4 kdyžtak a k tomu HD remake Metal Gear solid 25th anniversary. Takhle si mám tedy zakoupit PS3 a potom až vyjde další MGS tak ps 4? :D Komedie panebože. Nechápu co by jim to udělalo. Kdyby tam kompatibilita byla, tak je to prostě lepší. Než vyjdou pořádně hry na PS4 hrál bych starší tituly z PS3 nebo i PS2.Škoda
    • Udelalo by jim to to, ze by ta konzole byla desne draha. Protoze ps4 nebude mit na 99 % vykon na emulaci ps3 a je hardwarove nekompatibilni, tak jedina cesta (krome gaikai) je vybavit ps4 hardwarem z ps3, tedy takove dve konzole v jednom. Nemuzes doufat, ze pri zmene architektury zustane zachovana kompatibilita, to je naivni.
    • Neboj , za pro japonce nepodstatný bakšiš si po létech budeš moci koupit qatroHD reedici z online storu ;) ..... jak říkám už kvůli tomuhle nas..t na ně !
  • no pro mě to znamená akorát to, že zůstanu u PS3... ale ať si dělají co chcou... když to sou trůby...
  • Tak to si vážně už dělají PR..L!
    Rozhodně se nehodlám vzdát her ze starších konzolí na které jsem vydělával jak otrok a kupovat si stále dokola na každou novou generaci konzolí HD remaky.
    Za chvíli abych měl x zapojených konzolí najednou.
    To asi rodiče nebudou mít radost z účtů za elektriku .
    Asi se napojim na černej odběr elektriky . *16* *16*
    • Věřím, že to může být nadmíru nepříjemné zjištění, ale přesto vás o něj nepřipravím. Zkuste desktop, musíme získat zpátky svůj podíl na trhu, jinak se takový přístup bude nejen opakovat, ale zhoršovat. S emulací starších OS i konzolí na desktopu není a nebude problém. Nejsme omezení, ani mentálně, ani komerčně, co víc si přát?
      • Emunations navždy a snad jednou i s tou PS3 :/
  • Hlavním problémem nejsou konzole samotné, ale cílová skupina, pro kterou jsou konzole, dle business plánu vytovřeného pomocí tržního průzkumu jednotlivých prodejců, určeny, tedy 12 až 18 let, průměrné, nebo nižší IQ výhodou, konzument by měl věnovat svůj čas filmovým produktům Hollywoodu, chodit pravidelně k volbám, dívat se na FOX NEWS, BBC, popřípadě CNBC, či CNN, nebo jakýkoli evropský/americký veřejnoprávní informační zdroj, měl by se rád stravovat ve fast foodu, za život vystřídat nejlépe 15 až 25 sexuálních partnerů, nejlépe bisexuálních, aby náhodou nebyl prohlášen za extrémistu, měl by uvažovat v co nejužších souvislostech a nejlépe vůbec nepokládat otázky, nejlépe ani sám sobě. Jeho bankovní účet by měl v případě nízkého zůstatku využívat automatického zprostředkování půjčky s úrokem vyšším, než nejvyšším, a aby se příliš nenamáhal přemýšlet, jakou novou hru koupit a aby už vůbec nemusel vstávat z místa před obrazovkou, bude rovnou se zakoupení nové konzole platit tzv. herní pojistku (daň), díky které obdrží každý měsíc přístup k balíčku deseti nových titulů (omlouvám se za oxymorón v kontextu dnešní doby) označených velmi vysokými pořadovými čísly jednotlivých remaků a pokračování. Náklady na inovaci i samotnou tvorbu tak srazí na minimum a zároveň dosáhnou největšího zisku. Proč? Protože dokud lidi budou nekriticky číst noviny, sledovat televizi, poslouchat rádio, politické diskuze, dívat se na filmy, sledovat americké seriály, vsázet si ve sportce, chodit k volbám, věřit státní moci a obecně jejímu přerozdělení ve společnosti, nadávat na zaměstnavatele pro svou vlastní neschopnost a jejich nejnáročnějším úkolem bude malá a velká potřeba, bude tento obchodní model jednoznačně nejlepší.

    Ne, na konzolích nehraji, tablet nemám, smartphone taky ne, dokonce ultrabook a ani netbook, mobilní telefon mám, ale pravděpodobně starší, než je průměrný věk hráče, dnešní recenzent by asi napsal "takový velký neforemný monochromatický těžký obrovskou klávesnicí obtěžkaný přístroj se zbytečně velkou baterií a minimem funkcí bez podpory wifi a možnosti aktualizací softwaru přes iStore". A desktop? Jeden? Dva? Nikoli, já mám celé muzeum, hora komponent, co by člověk nenašel už ani na skládce v Shanghai. A myslíte si, že se jich se svou životní filosofií hodlám zbavit? Tak to ani omylem, v domě mám vyhrazeno přes 100 m^2 jen na tyto kousky, tu druhou obývá moje manželka. A čemu bych dal přednost v případě neomezené volby? Co to je za otázku? Jistě, že mainframe. Ano, nenávidím WinOS, ani konzervativní uvažování jeho uživatelů, ale občas není jiná možnost, ovšem ani dnešní Linuxový kernel není na jedničku, to aby člověk dělal sám i ten OS, a proč vlastně ne? Vždyť máme takový potenciál, tak proč jej nevyužít?

    Pokud to vidíte stejně, přestaňte už konečně ztrácet čas v konzumním prostředí a podejte si přihlášku na MFF ještě dnes!
    • MrSanta
      Neuvěřitelná pitomost.
    • Takova nebetycna blbost a tolik kladnych ohlasu. Nic proti napadani povrchniho konzumniho zivota, s vedomim, ze tim lze take odmitnout prakticky veskerou herni produkci a hrani her. Ale je nesmysl odmitat technologicky pokrok a (na)stroje. Je to stejna hloupost jako delnicke boure proti strojum, ze jim berou praci. Cim je potreba se zabyvat a co je pripadne mozne kritizovat je zpusob a ucel jejich vyuzivani, ale jeste lepe je poukazovat na to, jake negativa krome pozitiv prinasi, jakym zpusobem pusobi a ovlivnuji spolecnost. Ale to je bezpochyby mnohem obtiznejsi.
    • mirekdusinojc
      Hezké, ale černobílé.
    • Nezapomeňme na pivo a pr0n.
  • Ataker
    *8*
  • No tak promě je to zcela nepodstatný, měl sem x360 od doby co vyšel dokud neshořel(cca 4 roky) a ani jednou zatu dobu sem tam nic starýho nehrál...spíš mě zajímá to aktuální. No ale stejnak zustanu už u PC takže je mi to totálně jedno :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit