Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Naprosto vyhozené peníze, mnohem lepší investice je koupit si za to konzoli...
    • No keby som bol lamka, čo dokáže výpočetný výkon využiť len na hry, možno by som tiež uvažoval o konzolách *4*
    • Jiste, konzoli za 15, a k ni telku za dalsich 15, abych mel za 30k 10+ let stary PC ... na kterym si pustim gamesky v 800x600 pri 30FPS.
      • Bacha na to, Alucard ma televizi za cenu celych trech PC a hraje na ni lowres parby z PS4. *8*
    • Ne děkuji, raději kolo.
  • MrSanta
    Stejně si myslím, že zelený kyblík v kombinaci s modrou lopatičkou je nejlepší. A kdo má žlutej kyblík a červenou lopatku je id1ot *1*
  • Jack1947
    Pro mne určitě ne, já budu rád když budu mít aspon DX11 a kartu o generaci níže(možná o dvě), jinak se potvrdilo to že o HW tolik zájmu není (proč asi? *7* ) když stojí pod 10k nová karta max nějaká výkonější titáni už vyšli z mody no. No a co z toho když zapár let tu zas bude nová generace s DX13-14 a zas se bude kupovat karta s výdžností max 2let.

    Nečetl jsem celou debatu (fůůha tolik času ztrácet) ale z toho co jsem viděl mi to přišlo víceméně usměvné *15* né konzole vs konzole ale už i GPU vs GPU co bude dál CPU vs cpu ram vs ram, sítové karty nebo... ale co já vím... *12*
    • Zagro
      Tady je vidět, jak dnešní mládež nepamatuje na doby, kdy se nová grafická karta kupovala klidně každej rok. V 90tých letech ti vyšel lehce nadprůměrný PC klidně na 45tisíc a to byly mnohem menší platy, než jsou dnes. Za 4MB ram jsem tehdy vysolil skoro 5 tisíc, to samý za 4 rychlostní CD-ROM mechaniku od jednoho z nejhorších výrobcu Mitsumi (read only memory, čili nezapisovatelná). Stěžovat si na pokrok, to je trochu mimo ne? Výpočetní výkon teď bude potřeba víc, než kdykoliv předtím. Snad až na vyjímku příchodu skutečně prvního 3D enginu Quaka, kterej rozjel ve větším rozlišení jak 320x240 (softwarově) jen málokdo. Až příchod 3Dfx to celý změnil a něco podobného, bude potřeba i příští rok, aby člověk "uživil" Oculus Rift. Snad to bude příchod novýho jádra od Nvidie "Pascal", nebo něco podobného od AMD. Sice nebude potřeba renderovat scénu v 1440p (možná dokonce v 4K), ale na druhou stranu by to byla škoda. Minimální počet framů za sekundu zřejmě nebude pod 90 a ještě k tomu přidejme stereo obraz a to už je solidní porce výkonu i pro 1440p. Takže jen tak dál a houšť.
    • Inquisitor
      Tak boje mezi značkami grafik a procesorů, tady už byli dávno. Ale trochu to zmizelo potom co se našla nová zábava konzole vs pc.
      • Jack1947
        Nonsentheless, zároven ale nepopírám že kdyby nebyla konkurence byla by tak trochu nuda schopná konkurence je vždycky výzva a zdravá volba. (tedy pokud to nedopadne jak je dneska známé u našich "politických stran" špinění od té oné konkurence).
        • Nezazil jsi zlatou dobu, kdy Intel vs AMD a Nvidia vs Ati navzajem svadeli krute boje o zakazniky.
          • Jack1947
            Kdy to bylo 2000+- CCA no tak to asi né, já byl informován hlavně z levelu ale pro hráče tyhle věci nejsou zas tolik zajímavé... spíš co která karta nabízí, než o kolik je lepší což mimochodem je zakázené (respkt v čr bylo) nemohlo být něco lepší/více než u konkurence, může u něčeho... no nic no.
  • Prázdniny před měsícem skončily a stejně je diskuze plná dětí.
  • Jinak receno, mame tu dalsi kus zeleza, kterej nic zajimavyho neprinasi, mozna semo tamo 1-2FPS navic ...

    Jinak autor zase placa aniz tusi o cem, 16GB DDR3 modul je smesne levnej (1x 16 GB czc cca 4kKc), a dost pravdepodobne bude funkcni i v nekterych deskach ktere papirove umi "jen" 8. Cely omezovani kapacit modulu je pak ciste marketing a umelotina, protoze do 8 let staryho srveru klidne naladuju nevetsi aktualne dostupny moduly, a bude to fungovat.
  • Vážně nechápu proč taková trollí troska jako Alucard nemá ban? To jako redakce nevidí co tady ten schweine předvádí? Za poslední tři dny leze do každé diskuze i když absolutně nemá páru o čem se diskutuje. Všude se snaží vyvolat flame svojím trapným upřednostňováním konzolí. Jediný koho to zajímá jsou jeho alter ega, kterýma si naklikává lajky. Myslím si, že je každému jedno jak bohatí jsou jeho rodiče ale řekl bych, že stejně jako jsou hloupí. Nechci jeho rodiče urážet ale vychovat takového nedomrdka to chce nutnou dávku výdrže a pevných nervů. Já jsem ty nervy ztratil po přečtení asi 2 jeho příspěvků. Toho kluka potkat někde na ulici tak dostane takový průplesk, že by to GGGho zabolelo.
    • Takze ty tady vyhorozujes zbitim do kuličky a chces ban pro ostatatni? Osobne nesnasim tady geroje za klavesnici, takze bych dal ban radeji tobe...
      • Nejdřív si přečti co tady Alucard troluje než si budeš hrát na strýčka zachránce. A nauč se psát kdo to má po tobě číst. Bože kdo sem pouští takové žaludy.
        • si vubec normalni? co ma nejake trolovani spolecneho s tim ,ze ho chces zmlatit. Ti preskocilo ne?
          • Ou maj gad to je tragédie zrovna teď ho mlátím přes počítač. Co budeš dělat?!?! Radši zavolej kyberpolicii. Ty jsi ještě větší mongol než on proboha *1*
    • Nevadí. Je to zde pořad dokola. Kecy mimo téma a další...
    • Alucard
      Tak kde se sejdeme? Rád si to vyříkám stručně, ručně. Velice vtipné je, jak se přihlouplá pc-rasa gumídku nechá tak snadno vykolejit k násílí a verbálně agresivní mluvě. BTW šel jsem jenom do dvou diskuzí a jednou do novinek, to ti přpadá jako všude? Nemáš nahodou vidiny trotle?
      • No za ty kecy o BG.... může ti být dle profilu 113, ale nás příjde 114 *1* ne je to jenom tvůj názor na hru, kdybych měl rozbít držku každému s kým nesouhlasím, tak se nezastavím. BTW Hellsing je přeceňovaná překlišovaná příběhová zmatlanina a to jak původní tak ultimate *2*
      • A jak si přišel na to, že jsem PCčkář pokémone? Asi nemá cenu se zahazovat s tupcem jako ty. Myslím, že každý normální člověk by se po debatě s tebou odebral k násilí a agresivní mluvě. Já jsem docela flegmatik ale takový připosránek jako ty mě vždycky rozproudí krev. Zkus jít někdy ven mezi OPRAVDOVÉ lidi a vytáhni na ně tyhle kecy. Myslím, že bych nebyl jediný kdo by tě chtěl skopat do kuličky. Jsi jenom další hloupé děcko, které si není jisté jestli je asiat nebo evropan. Anebo jednoduše jsi GGGho alter ego...
        • Alucard
          Ty jsi drsný, úplný macho. Nahnal jsi mi strach, že nevím, co napsat, raději už nic nepíš, jelikož bych mohl chytnout nervový kolaps.
          • Tak to bych ti přál a ještě bych si kopnul...
  • Moje posledni nVidia byla 8800GT, od te doby beru jen AMDcka, a vypada to ze jeste peknou radku let budu .. Pokud by nekdo nevedel proc, je na to jednoducha odpoved.. Pomer Cena/vykon .. jeste mi zadna neshorela a problemy s drivery nebo vubec s cimkoliv jinym jsem nezaznamenal.. prave jedu na prvni revizi r9 280x a vubec me nezajima jestli je to pretisknuta 7970, jednoduse platim za vykon a ne za nalepku nebo blbinky jako physx . A vubec proc to tady pisu, kdyz kazdy z vas urcite vi jak nakupovat chytre.. je treba to zaprisahlym fans nVidie, detem a v neposledni rade hloupym lidem stale opakovat, jinak se nepouci *12*
    • RuM - hloupý jsi akorát tak ty, ať si každý koupí co uzná za vhodné a tobě do toho nic není. A když už jsme u toho, AMD kartu bych si po příšerných zkušenostech do PC už nikdy nedal, vždy už jen Nvidii. A ty se z toho třeba kousni do zadku...
    • Keď už si taký múdry a inteligentný, určite nám rád napíšeš prečo by sme mali všetci nakupovať podľa teba. Ale vlastne asi aj viem. Dnes si totiž vla ľudí myslí, že sú nejak výnimoční v tom čo robia a dokonca si myslia, že to ako rozmýšľajú oni by mal rozmýšľať každý inteligentný. Napdalo ťa niekedy, že sú aj ľudia s inými prioritami? Že keď nakúpia podľa seba nemusia byť hneď hlúpi? Ja som nemal nikdy problémy s NV grafikami. Žiadna mi nikdy nezhorela a to ani s vtedajším problémovým ovládačom. Zaujíma ma PhysX a vzhľadom na spoluprácu NV s Oculusom a ich očakávanou podporou VR pekných pár rokov pri NVIDIi aj zostanem. A nepíš prosím ťa hlúposti o tom, že PhysX je blbina alebo VR len bublina. Ja obe technológie pri hraní využijem takže áno. Z môjho pohľadu sú to zaujímvé veci a normálne pochopím ak to teba nezaujíma. A aj tak si o tebe nemyslím, že si kvôli tomu hlúpejší a že potrebuješ odo mňa rady ako "správne" nakupovať. Pokiaľ si spokojný s tvojím nákupom a je to presne to čo si od neho očakával je to v poriadku. Skús sa nad tým trochu zamyslieť.
      • Ok, menim specialne pro tebe.. zaprisahlym fans nVidie, detem a v neposledni rade hloupym lidem, zakaznikum kterym prijde physx jako nutna soucast graficke karty k jejich novemu Oculus Riftu ( *1* ) , a nakonec snad uz jen takovym co si muzou dovolit bezduvodne hazet penize kanalem..
        • Takže si to nepochopil. :-) Bezdôvodne je to pre teba. Nie pre mňa. Ja PhysX nepotrebujem mať ku grafickej karte iba preto že je to PhysX. Mňa na rozdiel od iných ľudí zaujíma čo a ako je implementované. Oculus Rift je už samostatná téma a kto neskúsil si nevie predstaviť ako to je (platí hlavne pre tých čo si myslia, že je to len ďalšia bublina v oblasti 3D). To, že ty v tom vidíš blbiny je tvoja vec. Ja ti nijako svoj názor nevnucujem. Len nemám rád ľudí, ktorí iných označujú rôznymi prívlastkami len pre to, že nerozmýšľajú rovnako ako oni. By som rád vedel kde takí ako ty berú svoje ego a domýšľavosť.
          • Vidim ze ty uz jsi davno nad veci, tak pro informaci.. physx neni az tak blbina jako spise bublina.. HW akcelerace physx umoznuje narozdil od SW podpory (AMD karty) provadet vypocty primo z VRAM misto z CPU, takze se muze procesor soustredit na vice jinych operaci misto pocitani softwaroveho physx.. = Velka nafouknuta bublina / blbina.. rikej si tomu jak chces, ve finale ti udela pri hodne narocne scenerii +2 FPS .. *15* , tohle beru jen jako dalsi zbytecnou nalepku na krabici, a co se tyce VR, to jsou dohady a spekulace do budoucna.. ja beru co mam na stole ted a ne co mozna nekdy bude, protoze to nekde nekdo napsal v PR clanku..
            Pokud mas nejaky argument o kterym se da chvili diskutovat, prosim mas slovo *3*
            • Zagro
              RUMe ty seš ale másílko ... haf haf a teď všichni po mně, jinak bude tytyty. Budeš patřit k jedněm z těch uplakanejch panáčku, co až zjistí, že VR je něco jako skok ze stolních her na počítačové, tak se budou muset samy proliskat, za ty nehorázný smyšlenky, co kydali na fórech a dělali tak samy ze sebe bůbů. Ale ono to bohužel ani takhle nebude, protože typi lidí, jako jsi ty, si tohle nikdy nepřipustí a prostě jen přeskočí na "novou loď" a budou dělat (a možná si snad i myslet), že to tak pro ně platilo vždy. Prostě typickej příklad hlupáka.
            • Hej RuMe! to trebars ja tiez radsej Nvidiu, nez AMD...menej hreju, ty padom su tichsie, maju nizsiu spotrebu...za to vsetko si samozrejme nieco priplatis, ale osobne si radsej priplatim za nieco rozumnejsie.
              Mimochodom PhysX sa da pouzivat aj celkom rozumne, ak mas nato vykonnu kartu a rozdiel v tom urcite je, vyzera to podstatne zivsie a realnejsie, ak je tato technologia zapnuta, samzorejme to nafukuju az moc, pretoze proste reklama, ale svoju funkcnost to tiez ma *3*
            • Dám ti k Mafii 2 lepšie ukážky:

              http://www.youtube.com/watch?v=I7ESwjlOZkY
              http://www.youtube.com/watch?v=_iuVdLl5CIM

              Ja nehovorím, že ide o revolúciu, ale jednoznačne krok vpred. BTW výhodou HW PhysXu nie je to, že je čítaný z VRAM a že CPU môže robiť niečo iné, ale hlavne umožňuje robiť to na čo CPU nestíha a momentálne kvôli výkonu nedovolí. Výhoda GPU je, že má veľa jednoduchších "procesorov", ktoré sú pre rôzne častivcové efekty oveľa lepšie na počítanie určitých feature-ov. Tiež nie som zástanca lietajúcich listov a papierov, ale eulerovské časticové systémy, dym, para, voda či simulácia látok proste vyžadujú pre čo najlepší detail výkon, ktorý dosiahneš od určitej úrovne s iba GPU.

              BTW čo sú to tie "nezavisle graficke komparze a testy". Ja mám svoje skúsenosti a potestoval som s PhysXom toho viac. Vždy pri hraní mávam spustený aj NV Inspector cez ktorý sledujem vyťaženie oboch grafík a CPU a môžem ti povedať, že vo viacerých hrách išla GTX 460 na 50% a u pár z nich robila rozdiel medzi plynulým a trhaným obrazom, ak to isté išlo na CPU. Dovoluje mi to pridať ďalšie detaily. Napríklad ak by som mal iba GTX780, musel by som si ybrať medzi SSAA a PhysXom. Takto som mohol ísť vyššie. A bolo to vidieť aj na obraze. Chápem, že málokto si kúpi druhú grafiku len kvôli PhysX. ja by som to popravde tiež nerobil, ale zúžitkoval som akurát starú GPU, ktorú som menil za GTX780.

              Čo sa týka VR, ja už kit na stole mám. Preto ma to zaujíma a aj podľa toho sa rozhodujem. Som si istý, že časom aj AMD predstaví niečo podobné ako NV, ale dnes je to iba NV čo sa netají spoluprácou s Oculusom. A hlavne ich výhoda v tomto smere je 3D Vision, ktorý sa dá využiť a ktorý si implementovali oni. Zatiaľčo AMD sa v tomto smere spoliehalo na SW tretich strán. Proste má NVIDIA v tomto smere výhodu.
            • Ukázka HW PhysX implementácie efektov v tvojej oblubene mafii2 a dajme tomu "simulácie" aké sme zatiaľ real time nemali ako vidieť,(striedajúce sa predrenderované animácie taktiež) :D
              http://www.youtube.com/watch?v=vCnfWneTsMY
              Pokud ti tahle implementacia pripada revolucni, tak to nemusis byt treba hloupy clovek, ale treba ten zaprisahly fanda nvidie jak jsem psal *3* , kteremu vsak prida na atmosfere hry neco, co vlastne nejde videt *14* ..
              Promin ale nezavisle graficke komparze a testy kterych je web plny, hovori pro fakt, ze to ozaj neni moj "cisty subjektivny dojem" .

              Chapu te ze se primarne zajimas o VR, coz jde v kombinaci s myslenkou o nakupu nove GK uplne mimo me a troufam si rict i drtivou vetsinu lidi tady, ale jak rikam, o tom se muzeme bavit az budu mit Oculus rift na stole - rozumej az bude oficialne v distribucich s odladenymi ovladacemi pro oba tabory grafickych karet a hlavne kupou srovnavacich recenzi a testu pro obe platformy. Drive to smysl nema.
            • HW PhysX ukázal implementáciu efektov a dajme tomu "simulácií" aké sme zatiaľ real time nemali ako vidieť (striedajúce sa predrenderované animácie nerátam). Ja som sa s nimi dosť pohral či už v Mafii 2, Borderlands 2 či v Batmanoch. To, že teba to nezaujíma je tvoja vec. Pre mňa to proste zaujímavé je. A nie kvôli tomu že ide o nálepku na krabici ale o implementáciu samotnú a čo v hrách prináša. Áno, nemení gameplay, ale na atmosfére pridá dosť (opäť môj vlastný subjektívny názor). BTW neviem kde a v akých hrách si zobral tie 2+ FPS pre HW akceleráciu. V skutočnosti je to tak 5 a viac. Záleží od hry a v niektorých ako Metro LL to napríklad u mňa bol rozdiel medzi hrateľným a nehrateľným vďaka dedikovanej grafike iba na PhysX (v kombinácii s i7 3770K, GTX 780 na grafiku a GTX 460 na PhysX).

              Ad VR. Mám doma DK1 aj DK2 od Oculusu takže viem o čom hovorím. To sa báť nemusíš. Podpora pre Time Warp rendering vzhľadom na nároky tejto technológie je potrebný (viď avizovaný asynchronous warp pre Maxwelly - dúfam, že aj pre Keplery časom). Taktiež sú zaujímavé plány NV sprístupniť hry s podporou 3D Vision pre VR. Nie je všetko samozrejme ideálne ale každý krok k postupu ďalej je dôležitý. Pre moje "potreby" či skôr očakávania mi proste NV na rozdiel od AMD dá viac. Vzhľadom na môj CPU nemá zatiaľ napríklad Mantle pre mňa osobne žiadny prínos (pre iných ľudí môže mať naopak prínos dosť veľký) a True Audio ma nezaujíma. Iní ľudia sa zasa na to pozerajp inak a nemám prečo im to mať za zlé.

              Opäť tomu čo ty hovoríš "argumenty" je iba čistý subjektívny dojem. Nemáme sa ako vyhádať o tom kto sa na PhysX či VR pozerá "správne a tak ako to je". Čo je ťažké na rešpektovaní názoru iných ľudí bez toho, aby si ich označoval za hlúpych či deti len pre to, že trebárs kúpia GPU od NV a nie ako ty od AMD?
  • Letmým pohledem jsem myslel, že je to autorádio *1*
  • Kr.Pa
    Co to zas jen za hodnotu výkon/spotřeba? Neříká se tomu náhodou účinnost! Ach games...
    • stejne je to jen naprosto nepodstatny udaj uvadeny jen protoze v porovnani s konkurenci stejna cena vykon/vykon by nvidia prohrala *1*
    • Veskoslav
      Ne u graf. karet neříká. Už jsi někdy slyšel: Jakou má tvoje graf. karta účinnost? Moc žereš fyziku.
    • termín účinnost se v tomhle případě nepoužívá...
  • Už vím kde se berou politici, takové bezvýznamné tlacháno jako na games.cz se jen tak nevidí :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit