Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Popravdě, nějaké dovypravování příběhu je podle mě zbytečné... teda pokud by někoho opravdu zajímalo jak že se to celé mělo. Neřikám že HR byla nějaká příběhová bomba ale tohle prostě ... nevím no. Jsem ani nečekal že bude další DLC ( i když oni ti minulé DLC nebyli žádná sláva co se hratelnosti týče).

    Rozporuplná hra...
  • Já sem asi divnej..Ale vůbec mě ta hra nebavila. Škoda, vypadala moc zajímavě. Ale ve výsledku mě docela zklamala.
    • Jsem na tom úplně stejně - přisuzoval jsem to vyššímu věku a z toho plynoucí ztrátě zájmu o hry.
      Nepamatuji si, kdy jsem nějakou singleplayerovku za posledních 6 let dohrál. Asi jen ten Human Revolution. Všechno ostatní mě do třech dnů přestane bavit a už se k tomu nevrátím. Snad jen GTA V mi zůstal na hardisku a jednou za půl roku to na hodinu pustim. Kde jsou ty časy, kdy jsem jako malej hltal sebevětší kravinu a dohrál jí
      • presne timmy ..ted sem preskocil 30tku (bohuzel) a taky me to uz tak nebere, jasny zajimam se o novinky.. koukam na trailery a ctu clanky..ale po vyzkouseni me to do tydne omrzi..vetsinou i overene znacky.. ne jak kdyz sem byl malej harant nekdy v 90tkach kde sem musel vyzkouset vse na NES/ disketach a pak i cedkach.. uz jen samotnej obal me dokazal nalakat :) .. jedine co pravidelne hraji je morrowind a Bf3 :)
      • Zkus jiny herni zanry, treba factorio, banished, the sims, football manazer nebo europa universalis 4
  • Lukyz
    Já jsem spíš zvědavej, zda konec příběhu z MD vyjde jako DLC nebo si budeme muset počkat na další "regulérní" díl *7*
    Se značkou je to jak na horské dráze (DE↑, DE2↓ ,HR↑,MD↓) tak by to snad mohlo zase vyjít *1*
    • To je skoro jak u windowsů http://i41.tinypic.com/2gwc8xv.jpg *1*
  • To sa už skorej stihneš naučit anglicky ako ostatni.
    • Tak to ti gratuluju :) chtěl bych vědět čemu říkáš "naučil anglicky jako ostatní".

      Mám mezinárodní státnici z angličtiny, sice už nemluvím plynně jako před 7 lety, když jsem odešel ze studií, ale s psanou anglinou problém nemám velké problémy ani teď. Jde o to, že jako čech nechci číst všechny e-booky, všechny e-maily - trvá to déle, než číst v mateřském jazyce a bez slovníku pochopím třeba zcela přesně jen 80% textu. Přesně vím co mám dělat, ale není to na 100% jako kdybych četl v mateřském jazyce........a jestli máš na mysli takovou tu "středoevropskou" angličtinu allá střední škola, tak tu si strč za klobouk. Samozřejmě i s tou můžeš hrát rpgéčka s tunama textu, ale pochopíš drobné nuance a detaily? ne nepochopíš. Takže mluvíš plynně aby ses do mě navážel?
      • 0011
        Co to je mezinárodní státnice z angličtiny? Jestli máš C3 a rozumíš zcela přesně 80% textu, tak jí běž vrátit, jestli máš nižší jak C, tak přestaň machrovat, úroveň B má dneska skoro každý bakalář. Jinak mailů a ebooků je tam tolik, že tě to přestane v průběhu hraní bavit číst i kdyby to bylo česky
        • z jazykovky FCI (B2) a po vejšce roční C1 - a když 7 let jazyk hovorově nepoužíváš, tak zapomeneš.
          Co to plácáš za kravinu, že má B2 každý bakalář? na vejškách se dělají testy FCI???? od kdy ty moulo.....jestli je zkouška ve třeťáku na úrovni B1, tak je to hodně. Nepočítám obchodky se specializovanejma oborama na jazyky, tam prosím.....ale odtamtud fakt nevychází skoro každej bakalář. Příště začni počítat, neý vyprskneš kravinu
          • Tilwaen
            Po tom holedbání se s "mezinárodní státnicí z angličtiny" jsem popravdě taky čekala něco víc, než jen FCI. 0011 má totiž v jednom pravdu - s úrovní B2 dneska vyleze každý druhý z vysoké školy*, z toho si nikdo na zadek nesedne.

            Jinak to, že preferuješ čtení v češtině, je stejně legitimní způsob hraní jako kterýkoliv jiný. Pokud překlad podchytí právě ty "drobné nuance" a neruší tě, že čteš něco jiného, než co postavy aktuálně žvatlají, není na tom vůbec nic špatného.

            *) viz MU
            • Tilwaen
              @Jack: Proč?
            • Jack1947
              Už kvůli takovým radši kdyby čeština nebyla ani v AAA hrách.
            • Tilwaen
              @Timmy: Jak píšeš, zřejmě jenom nedorozumění; pokud se ti z mého příspěvků zvedl tlak, tak je na místě omluva i z mé strany. Taky jsem to mohla napsat víc diplomaticky.

              Byť hraní v češtině sama nepreferuju, chápu důvody, proč jiní lidé ano - nehledě na to, jak moc cizí jazyk umí, uměli či neumí. Chtít hrát nebo sledovat filmy v rodném jazyce, ať už z jakéhokoliv důvodu, není špatně. Ne každý je po práci celý žhavý na dobrodružství se slovníkem v ruce, jiný zase nestíhá číst titulky, třetímu nedochází dvojznačnosti a čtvrtej to nechce hrát stejně jako před dvaceti lety ("zkus kliknout na tohle, co to udělá"). To všechno jsou naprosto legitimní důvody. Člověk tím sice chtě nechtě omezuje sám sebe, protože výběr her přeložených do češtiny je mnohem menší, než výběr her s angličtinou, ale to je bohužel daň za pohodlí.
            • pochybuju, že se od roku 2010 v českých, vysokoškolských osnovách něco změnilo - ale třeba se pletu a za nás byly játra a teď chodí z vejšek "rodilý mluvčí" .......asi ne co
            • 2 Tilwaen
              Hergot - píšu, že jsem si dodělával C1....ale to už je jedno. Chtěl jsem prostě demonstrovat, že sem i přes slušné základy degradoval a už to není ono - moje původní myšlenka byla taková, že si vlastně sypu popel na hlavu, že jsem měl lepší podmínky než spousty ostatních a po 7 letech to jde pomalu do háje.

              Vy jste si tu z toho uvařili svojí vlastní polívčičku, kdy jste mě označili za chvástala a začali předhazovat, že vlastně stačí čumět na zahraniční fóra.......no šel jsem do kolen. Někdy lepší asi řešit věci osobně a vidět druhýmu do tváře. Vy jste mě měli za chvástala a já bych vám prokopl p*del za blbý kecy a totální nepochopení...no slyšet se na živo, k této situaci by vůbec nedošlo :)

              Mimochodem - jsem rodilý Pražák a studoval jsem taky v Praze. Takže jsem narážel na angličtinu svých spolužáků, kterou vy tu demagogicky vyzdvihujete, jako lepší průměr na české poměry......
            • Díky za zastání, ze skript MU jsme se učili na hnojárně v Praze, protože byly nesrovnatelně lepší, než ty naše *1*
          • bohužel už jí díky zaměstnání, kde prioritně komunikuji s českými dodavateli a návštěvníky, v podstatě nepoužívám ani v psané formě - bohužel to jde pak pomalu dolů. Nebo sem možná jen blbější než ty no, co nadělám :) a za moulu sorry, ujely mi prsty
            • nevím když si pustím tutorial z youtube i třeba trochu odbornější z oblasti oprav elektroniky, recenze na hry, testy HW, pokročilé vaření, kování mečů, fígle pro 3d tisk etc. tak rozumím každé slovo, ano s výslovností je to horší, ale anglinu nasávám každý den minimálně 3 hodiny, trávím mnohem víc času na webu než hraním, nemám problém se slangem, rozumím tomu, co rapují moji oblíbení MC, pochybuju že ty sám s C1 máš problém s jakoukoliv hrou, já mám radši, když je hra anglicky, než blbě česky, na dobrou češtinu do hry si z hlavy nevzpomenu. Kdybych se rozhodoval podle přítomnosti/absence češtiny, tak mám na steamu tak 3% her z toho, co mám dneska, angličtina je pro dnešního hráče ne nutnost, ale naprostý základ, obzvlášť pro konzolisty, kteří si amatérskou češtinu ani nemají jak nainstalovat
            • zahraniční weby navštěvuju, ale to není ono. Píšu, že postupně degraduju, jak to aktivně nepoužívám, vidím to na sobě. Pokud Vám stačí zahraniční weby a udržíte si dostatečnou anglinu na to, že ty tuny textu čtete ses tejnym nadšenim a stejnou rychlostí, jak v mateřskym jazyce, tak congrats :) pokud muj příspěvek působí jako holedbání, tak to tak jen čtete :) a nebo sem to napsal málo diplomaticky a pokorně ;)
            • Nepsal jsem B2 ale obecně B já teda nevím jak po republice, ale v Praze jsou zkoušky z B2 standartní, dokonce i nejhorší veřejná vš v Praze - hnojárna v Suchdole to má i v bakalářském programu alespoň teda měla před deseti rokama, jinak já státnici nemám protože jednak jsem nedodělal školu a jednak jsem se aspoň na jednom předmětu chtěl flákat, takže jsem si dal A2 - s prstem v nose, reálně znalosti nedokážu odhadnout, ale minimálně na B2 bych si troufnul. Nevím jak jí můžeš nepoužívat denně, já být odkázaný jenom na české weby, tak mi asi hrábne. Chce to přijímat aspoň pasivně každý den aspoň pár chvil poslouchat, já takhle nepoužíváním zapomněl drtivou většinu němčiny, a to jsem v ní kdysi byl lepší než v angličtině, dneska když mě osloví němec, moje první věta je Do you speak english? *1* problém textů v obou deusech je, že jich je tak moc, že tě přestanou zajímat a půjde ti jenom o heslo do trezoru/dalšího počítače. To, že v HR můžeš najít rozesílatele nigerijských spamů a že do toho vložili docela dost úsilí jsem se dozvěděl až u directors cut z komentáře od vývojářů a to při každém průchodu hacknu všechny kompy(kvůli XP)
  • bude ruzynska veznice v budoucnosti taky prejmenovana na Veznice Vaclava Havla? *8*
    • Tak dávalo by to větší smysl, než to letiště...
  • neví někdo jak je na tom čeština? co sem naposledy koukal na jejich FB stránky, tak žádnej velkej posun
    • Jack1947
      Doufám že nebude, nebo bude až tak za pár let *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit