Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Opet, treba podotknout ze tohle mne trapit nemusi. Diablo III. jsem nehral, ani neminim. *4*
  • No....úprava lootu je jedna věc ale podle mě to nevyřeší ten hlavní problém s předmětama diabla a to jest jejich přílišná orientace na DPS a primární stat...
  • "Aukce představují pro Blizzard zjevně velký problém. Jejich uvedením sice vyřešili kupčení s předměty na černém trhu, jak tomu bylo u Diablo II, ale zároveň si tím do své hry takříkajíc nasadili kukačku. "

    Ano vsadím se, že to Blizz opravdu, ale opravdu trápí. Trápí je to o to víc, že z té aukce, kde lidé tráví to "šílené množství času", mají další "pasivní příjem" a místo aby předměty získali při hraní, tak je tak strašně nudně kupují za goldy nebo dokonce za peníze. A protože je to trápí tak moc a je to opravdu komplexní problém, tak se to rozhodli řešit až v novém datadisku....
    Jsem opravdu rád, že se rozhodli tento problém včas a velmi rychle řešit... Hned v prvním datadisku...
    • "Aukce představují pro Blizzard zjevně velký problém. Jejich uvedením sice vyřešili kupčení s předměty na černém trhu, jak tomu bylo u Diablo II, ale zároveň si tím do své hry takříkajíc nasadili kukačku. "

      A největší pecka je, že kupčení na černém trhu stejně nevyřešili. Kupčí se dál. Itemy mají totiž na AH/RMAH omezený limit (mám pocit nějak kolem 2mld zlata a 250 euro), takže se to obchází prodejem mimo Blizzardí teritorium. Opět ten samý problém jako u Diabla 2. Celý tento projekt Blizzardu byl jen za účelem si ukrojit kousek koláče. Nejabsurdnější na tom, je, že ty "poplatky" Blizzardu z prodejů na vývoji té hry vůbec nejsou vidět. Blizzard z toho musí mít tolik, že bych čekal nový obsah, jako v MMO, ale oni jen vydají po 1,5 roce datadisk, kde jakože něco opraví, ale musíte za to dát dalších 40+ dolarů. Nehorázná ždímačka. Neznám hru, za kterou bych dal plnou cenu a ještě musel platit výrobci za to, že jí můžu efektivně hrát, protože hraním hry se nikam nedostanu. Tohle fakt nedávám...
    • Tulda, +1000, so true and hilarious! *15*
    • Ono je to trosku slozitejsi. Diablo je zalozene na lootu. Vsichni jej hraji kvuli lootu a kdyz zacne byt loot zbytecny, zacne byt zbytecna cela hra. Hrace prestane bavit chodit v dungeonech a zacne byt zbytecna i aukce. Takze Blizzard o hrace prijde.

      Aukce jsou pro blizz dobre a rozhodne je nezabije, to je jenom hype. Cim vic predmetu se bude objevovat ve hre, tim driv opet zaplni aukcni sine a problem zustane. Jedine, co tim ziskaji je, ze do nich nebudou chodit HC hraci D1 a 2, kteri jako ja cekali, ze dokazou dohrat hru bez cheatu.

      ...doufam.
      • Ehm ... zadna hra neni zalozena na lootu. Hra je zalozena na tom, ze hrace bavi, a samozrejme soucasti toho je hledani lepsi vybavy ... ale vazne nechapu, jak muze nekoho bavit sbirat vybavu jen proto, aby ji mel, kdyz mu stejne knicemu neni, protoze nikam dal se kvuli ni uz nedostane.

        D1/2 melo jisty kouzlo ... a i kdyz primarni Qsty byly dycky stejny, tak to okolo se menilo ... v D3 je staticky naprosto vse.

        Uz sem tu psal - prikladem budiz neverwinter ... hru projdes za par hodin, nalevelujes postavu driv, nez stihnes splnit vsechny Qsty = k nekterym se ani nedostanes ... a co pak? Muzes chodit porad dokola stejny dungy a cekat, az ti neco padne ... a po 2-3 hodinach hrani, zcehoz polovinu cekas nez se postavi tym ... ti padne cosi, co je ti nanic, a v aukci to ma hodnotu 00prd.

        Po vyexpeni postavy sem si v aukci koupil sice nikoli top, ale kompleti fialky za par zbrdli ... jednoduchym naklikanim, protoze to uz jednoduse padlo tolika lidem, ze hodnota je nepatrna a cekat, nez ti to padne v dungu = hrat nekolik mesicu. Mno a tim sem defakto dohral, protoze dal uz jaksi nebylo proc hrat. Jiste, moh bych hrad dalsich par mesicu a bud syslit $$$ na top set, nebo do hry nalejt par tisicek a koupit si to za real prachy ... nebo pokouset variantu, ze to v dungu padne a ja budu ten stastlivec, kerej vyhraje need.

        Ale proc bych to delal? Tomu se rika zabava? Jit po 150 stejnej dung kterej znam zpameti? jiste, mozna za par mesicu pridaj dalsi ... pripadne v tomhle pripade muzu chodit hracsky mise ... jenze ty prevazne nestoji za moc a to ani ne proto, ze by se tvurci nesnazili, ale proste nemaj moznost postavit nejakej pribeh ... navic to je proste o naloadovani nejaky instance ... a ne o openworld hre ...
        • To je velký omyl. Diablo bylo vždycky založené na lootu. Doporučuju nastudovat žánry hack and slash nebo dungeon crawling, kam ta hra spadá. A Diablo 3 je na lootu založeno maximálně, protože tam není žádný vývoj skillů, nic (veškeré skilly se vypočítávají z damage zbraně, nemají svůj vývoj). Postava na 60 levelu bez itemů je horší, než postava na 1 úrovni s mečem 20 damage. Je to celé jen o itemech. Diablo 2 je proti tomu hardcore RPG.
      • Ja sem teda obchodoval i v Diablu 2. A ne malo :) Obchod neni cheat podle me.
        • a já to dohrál i bez toho heč :D
  • vonTossis
    Mám rád Blizzard a i Diablo 3 jsem si nějakou dobu užil. Ale přijde mi, že zrovna Blizzard, který velmi dá na to, aby jeho hry byly odladěné, by si určitě během vývoje uvědomil, jak asi ta hra bude fungovat, jaký navrhli lootovací systém atd. Takže mi spíš teď přijde, že se snaří uhasit ten obrovský požár, kdy obrovská část hráču i bývalých hráčů kříčí, že tohle není dobře. Je to fajn, ale vidím v tom prostě kalkul.
  • normalni lidi hraji path of exile
    • Path of Exile má výbornej system skillů (active i passive) a itemů, ale hodně pokulhává samotná hratelnost. Dal sem tomu hodně času, ale nakonec už mě nebavilo kosit ty zlobry (i přesto že sem měl pořád chuť ladit si build). Jak řekl jeden muj kamarád - chce to počkat si na PoE 2. Tam do toho někdo naleje prachy a může to bejt pecka.
    • zkusil jsem, venoval sem poe deset hodin a mel sem z toho takovy vosypky, ze jsem to zase smazal - velice rad se totiz v hack and slash hrach citim, ze jaksi nepratele opravdu drtim svym kladivem/smazim svymi blesky/prospikovavam svymi sipy - a ne ze mavam do vzduchu mokrym hadrem, coz je presne pocit, ktery jsem mel z enginu a combat systemu v poe. Ja s dovolenim zustanu u Diabla, ale kazdemu, co jeho jest =).
      • ja poe nehrál, jen koukal na videa na youtube. Tak nevím jaký to má feeling z boju. ale vypadalo to dobre, animace hezky a fyzika tam byla taky
        • vonTossis
          tudíž nejsi normální?
      • asi tak, někomu holt ke štěstí stačí hrát Excelovskou tabulku a někdo k tomu potřebuje i tu hru :)
  • Teda... Na jazyk se mi dere věta "A co jako čekali?". S tím mizerným drop ratem, kde mně osobně padl první legendary předmět po celých cca 130 hodinách hry s jednou postavou až v prvním aktu Inferna, se není čemu divit, že spousta hráčů raději utratí pár eur než aby donekonečna grindovali jeden akt v napůl naivní a napůl zoufalé snaze o nějaký alespoň trochu ucházející drop. *7*

    Změny v RoS docela vítám a jsem na ně zvědav, ale do té doby D3 moc času věnovat nebudu.
    • Hrali jsme ted s kamosem o vikendu od zacatku (Normal(10)) a vcera mu padly ve 3. aktu hned 2 legendary za sebou v intervalu asi 5 minut. Dobra hrani: 15 hodin, Magic Find: 165. Mne tedy nepadlo nic, ale cekam.
  • Jak ohlasili datadisk, tak se ted pocet lidi hrajici D3 zdvojnasobil *8* Nekteri asi zacali levelovat paragony. I na aukci rostou ceny.
    • Ja nasypal asi 200 mega do monka, abych si nafarmil paragony pred expanzi a zjistil sem, ze me kardinalne nebavi... nejlepsi kauf ever =D.
      • Mne ten monk taky nejak nebavi. Pokud melee char, tak barb!
        Nebo zkus nakej zabavnejsi build mozna...
        • Tak ja jel standartni cookie cutter zejo, nevim... barbara mam prave na p100 zejo, tak sem si rikal, ze vyexpim neco dalsiho... a ted je mi lito tech 200 mega =)).
          • to je dalsi problem diabla, imo jsou ty povolani nezajimave krome barba, to je klasika
            • wizard je zabavnej hrat, mel sem si misto monka obliknout jeho... ale zas meh, fakt se mi nechce ho expit na 60ku >.<
    • 2*0 = ? *5*
      • Predtim to byl milion hracu denne. Zbytek uz zvladnes *3*
      • =ty?
        • Ne, ja nejsem butthurt protoze D3 je p2w odpad. *3*
    • Musim se priznat, taky jsem to hned zapnul, odehral 15 min a zase vypnul, protoze jsem si uvedomil, ze se do 1 roku stejne nic nezmeni.
  • k čemu novej loot system když si budu stejne moct koupit lepší predmety na aukci? kterej blb bude farmit stovky hodin item ketry je za par šupu na aukci. tohle totalne zabiji atmosferu. i když tu atmosferu dokonale pohrbili uz infantilni grafikou, pribehem a videami
    • Ja bych vsem doporucil, at zkusi zahrat novou postavu bez nakupovani na aukci. Je to fakt zabavny. Pred rokem sem to takhle nehral, tehdy to mozna neslo. Ale ta hra se dost vyviji a dneska je to uplne v pohode.
    • Ja to tak treba hraju pac je to 100x zabavnejsi nez nakupovat na aukci. Diablo bylo dycky o stovkach a tisicich hodin farmeni. Stejne tak i D3 muze byt.
      • a mas z toho radost ze farmis 100 hodin predmet ktery muzes rychle a levne nakoupit? jak rikam pro mne to pohrbilo tu atmosferu. drive se farmilo proto ze nebyla aukce a jinak si ty predmety nemohl ziskat
        • Kdyz mi dropne neco dobryho, co me zas o neco posili, tak mam nejvetsi radost na svete :)) Proto prece diablo hraju uz od jednicky. Rychle a levne sis to mohl koupit i v Diablu 2 akorat mimo hru.
          • rozdil je v tom že v prvem pripade hráš podle pravidel hry a v druhem pripade podvadis
            • jestli neni podvod nakupovani u farmaru podle blizzardu to me nezajima, pro mne to podvod je. nejspis to rekli jen proto aby to nemuseli resit. a jediny duvod proč chteli aukci do d3 bylo aby na tom mohli ryžovat.
              tahle diskuze nikam nevede uz nebudu odpovidat
            • Blizzard to jako podvod nebral. To je hlavni. Prave proto se nedivim, ze v D3 chtel mit tu aukci pod svou kontrolou. Ze to hre v nekterych vecech uskodilo je zas jina vec...
  • Konecne mi vratili milovaneho paladina...vlastne crusadera *14* *14*
    • taky doufam, ze pujde postavit hammerdin... teda vlaste hammrader =)).
      • snad se tomu bude řikat jinak, hemrdyn je hrozný slovo :D
        • hamrdér je lepsi =D
  • Jeee blizzard sa prebral, konecne. Nehral som sice uz D3 asi pol roka ale co sa divia, koho to ma bavit ? Mam tam niekolko postav, vsetky okolo skoro na 60 a na hell ale fakt ma nebavi hrat 20-40h + na to aby mi potom padol nejaky jeden zaujimavy item a tony hnoja k tomu. Totalne ps*any skill tree, respektive uz neexistujuci tak co maju ludia robit ked vlastne neni ani moznost svoju postavu nejak vyformovat, iba pomocou itemou ? A aj samotne prostredia, priznam sa nebavi ma dookla behat prakticky po tych istych mapach, ze sa to da uz pomali hrat aj z pameti. Stare dobre Diablo 1. Ked tvrdia ze D3 ma tiez random generovane prostredia tak to je urazka prave D1.
    • "vsetky okolo skoro na 60 a na hell" WTF ?! Zacni hrat inferno a itemy ti budou padat nadherny. A jesi na inferno nemas, tak to radsi zabal. Bez urazky.
      • na hell som dohral. Inferno som rozohral ale tam som aj zatial skoncil. Nejak som stratil motivaciu prave pre tie veci ktore som napisal. Stale to iste prostredie, nic sa moc negeneruje, veci teda nepadali nejak lepsie. Je ale fakt ze to bolo uz davnejsie, je mozne ze postupne patchy zlepsili drop to netusim. V zasade ale nemam chut sa uklikat k smrti prakticky s nulovym pocitom ze mozem nieco ovplivnit. Potom sa nemoze Blizzard divit ze vecsina ludi ide radsej na aukciu a tam si veci naupia. Nehovoriac ze je kopec drobnosti, prave ohladom in game ekonomiky, ktore su totalne na hlavu. Asi najviac ma stvalo zvysovanie straty penazi za umrtie.
        • Ta pravá hra podle mě stejně začíná až na inferno (nejlíp hardcore muheh) . Chápu, že některým lidem tohle nevoní, ale v D2 to bylo stejně tak...
          *7*
          • Nekterym = 99%? Vazne nevim co je zabavnyho na tom jit po 158 stejnej dung kde stojej stejny mobove za stejnym rohem ... a pritom doufat, ze az to pudes pod 1547 ... ze ti padne item +1 lepsi nez mas ... ale pro jinou postavu nez potrebujes.
        • Legendarky se menily. I pravdepodobnost dropu se zvysovala. Navic jdou celkem lehce vyrobit hodne silny veci. Plus hra je lehci nez pred rokem...
        • Tak jesi ti muzu radit, zacni farmit na inferno. Zkus hrat act1 ve 4 lidech na mp1 a dobry veci ti budou padat. *4*
          • mozno znovu D3 skusim a dam mu druhu sancu, aj ked stale mi chyba ta nahodnost a vecsia zameranost na dungeony. To mi ostatne vadilo dost aj u D2 a nechapem preco sa toho po D1 vzdali. Najviac ma asi sr*lo v D2 a vlastne aj v D3 ma to stve, nahanat priseru po otvorenej planine ako d*bil. A aj cekovo ta temna atmosfera mi lepsie sadla prave k tomu dungenovskemu stylu D1.
    • Dej si facku..
      • Já ji dám spíš tobě. Opravdu se dá postava formovat především předměty, skilly se nedělí na špatné nebo dobré. Skilly jsou všechny funkční. Zlepšit se dá postava jen předměty. Abys dostal opravdu dobrej předmět, tak musíš procházet hodně dlouho a co se stane? Ten předmět ani nepadne na tvou postavu. Generující prostředí - nic se negeneruje, občas se objeví jiný dungeon, vedlejší quest, ale je jich tak málo, že znáte už všechny nazpaměť. Jinak je všechno na svém stálém místě. Tak za co by si měl dávat facku?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit