Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevíte někdo jestli je v GT5 PSP dráha Top Gearu pls poradte jakoukoliv odpověd příjmu na aimboter2@seznam.cz
  • Celou dobu nechápu ty negativní reakce na GT5. Když jsem si ho přinesl domů, bál jsem se že bude stát z houby. Zaplať pánbůh je to starý dobrý GT a to maximálně vyšperkovaný co do jízdních vlastností. Když si člověk povypíná všechny ty pomůcky, je jízdní model prostě numero uno. Hodně často jsem jezdil u kámoše Forzu. Teď už k němu nosím PS3 a frčíme jenom GT5. Takhle dobře jsem se nebavil od dob Tocy. GT5 rulez. Proč se zvedla ta vlna kritiky opravdu nechápu. Asi opravdu příliš hypu. Jo a pokud si někdo stěžuje, že vymodelování aut stojí mimo premiových vozů za starou bačkoru, tak ať přestane jezdit s gamepadem a pohledem za károu. Nejlepší je pohled z nárazníku a pořádnej volant. O tom ta hra je. *3*
  • GT5? Realita jako vyšitá. *1*
  • Trhanie obrazu ? Žiadne som nepostrehol, najprv si skontrolujte, či máte PS3 prepojenú s PC HDMI káblom, lebo ak len tým obyčajným čo sa k PS3 dodáva, tak sa nečudujte.
  • PC jinak fejk!
  • Tak GT5 je už teď obrovským úspěchem Sony a PD. Sony oznámila na CES, že za těch pár týdnů bylo prodáno už 5,5 milionů kusů hry.
    • Škoda jenom, že z těch 5,5 milionů zákazníků nejsou všichni spokojení zákazníci. Nadávat jsem slyšel docela dost lidí. :)
      Hra je to dobrá, je to klasické GT a to je dobře, ale technická úroveň je ostudná.
      • Duuku_cz
        Kdyz nekdo ocekava nemozny veci a nebo veri hypu pak se neni cemu divit ze pak nekdo nadava *1* S tou technickou urovni, to sis vycucal ted z prstu ne? *3* Jasny je tam par neprijemnych veci, ale zase tak drasticky bych to nevidel, ono mi hlavne prijde ze je momentalne IN kopat do GT5 a hledat tam kazdou .... (ted me nenapada zadny slusny slovo)
        • Hrál jsi to? Viděl jsi ty standard auta? To jsme se dostali na úroveň průměrných fanouškovských módů do jiných her na PC! Okolí tratí nic moc, ty bariéry metr za tratí na Top Gear okruhu bych jim odpustil. Ty zuby těch stínů taky nejsou nic moc, ale ty pal čert. Ale prostě ta auta vypadají příšerně, alespoň některá. Nevím, jestli mám takové štěstí, ale v bazaru jsem si po chvíli hraní koupil tuším že nějakou Mazdu a tedy ty přední a zadní světla, to je děs a běs. Fakt nemám potřebu být in, zároveň ale nemám potřebu omlouvat něco, co je zcela evidentní. Graficky jsou hodně povedená premium auta, tratě jsem slabší průměr (alespoň ty, které jsem jel já) a standard auta jsou hrůza. Samozřejmě to nemá nic co dělat s hratelností, po téhle stránce mi GT5 učarovalo od začátku. Zase po dlouhé době to, co znám už z GT2. Kdo by nejásal. Ale po technické stránce je to bída. A pokud třeba v recenzích je kritizován Alpha protocol za slabou grafiku, pak u GT5 o tom mlčet je podněku divné a mluvit o fotorealismu, to je přímo ostudné.
      • To je spoíš problém přehnaných očekávání než nekvality hry.
  • Hanzales
    Já jsem za tu smyčku severní v GT5 neskutečně rád. Další hra, ve které si ji lze zajet a taky vypadá velmi pěkně. V kombinaci s těmi premium autíčky bych řekl, že to i nemá moc konkurenci. Snad jen Forzu jsem (žel) nehrál, tedy tam nemohu objektivně posoudit. Snad jen co se týče zábavnosti: S dobrým volantem věřím, že je taky o co stát, alespoň soudě dle videí a reakcí pařmenů (nezapomínaje na pařmenky)
    Zeleného pekla se asi tak, jak tratě scanují v iRacing nedočkáme, proto dobře za každou verzi, která je zase o něco blíže realitě. Nevím, do jakých detailů scanují tratě v Polyphony, obvzláště tuto, ale rozhodně mi od verzí z GTR/Rfactor(VLN)/Shift atd. příjde v jistých momentech (úsecích) ještě dotaženější. Nasledovány snad všechny real videa na youtube, neb tu trať přiznávám se žeru jako sviňa oves. (doufám že svině žerou oves). Možná ne náhodou jsem ten event s Nordem zajel vše dozlata (max napodruhé), zatímco všude jinde ho dělám třeba i na 15x :) Do těch 2 cm přesnosti včetně hrbolků to má asi daleko, pořád ale zase blíže reálné předloze, což se cení. Já neopovrhuji žádným poježděním od všemožných arkád až po iRacing, takže každá další hra s Nordem dobrá hra :) a GT5 pro ty trpělivější dobrá je snad až dost.
    PS: ani já nezpozoroval žádné škubnutí so far. (Instalováno na disk, full to sežere asi 7GB :) Možná je to tím.
    • Polyphony provedlo asi nejpřesnější měření severní smyčky v historii herního průmyslu. Použili na to GPS a celou trať prošli pěšky s přístrojem na měření vzdáleností (ála "policejní kolečko" s patřičnou elektronikou). Údajně je maximální odchylka povrchu tratě od reálu v řádech centimetrů. A to bylo pěkně prosím v době GT4. Jen si už nepamatuji, v jakém dokumentu jsem tohle viděl...
    • Hanzales
      Ohledně těch verzí trati je to samozřejmě jen můj subjektivní pocit. Opravdu by asi někdo musel nejen na Nordu být, ale mít tu trať i naježděnou a ve více autech, aby potom mohl říct "ano, tato trať je nejpřesnější". Spíše jsem rád, že si ji člověk může zajet za různých podmínek a na všech platformách.
  • Přestože vlastním xbox, tak musím říct, že trať vypadá velmi realisticky. Osobně mám zkušennosti jenom s Forzou 3 a tu si nemůžu vynachválit, jsem zvědavej jak nová forza která se brzy objeví obstojí proti tomuhle.
    • Hanzales
      Mad Catz nebrat. Těď jsem vzal headset a asi ho spláchnu do záchodu :)
      Ad AI, tady je to zase vyvráceno : http://www.youtube.com/watch?v=r_HJSJLL8_I
      ...ale je jasné, že se tábory těch, co bojují snaží najít nějakou špínu na tu druhou hru, za každou cenu. Někdy to chce brát s nadhledem. Pokud se AI nechová jako v LFS (což je online jinak jeden z nej simů) pak je to dá se říct o.k. :) Moc se mi nestává, že by mně někdo smetl, soupeři drží stopu i v drsnějších situacích, karamboly většinou objedou. Jediné co, tak blbi někdy blbě brzy brzdí :)
      Fanatec je co vím skvělý volant, pokud hra dobře podporuje FFB, pak se vyplatí, i kdyby na splátky. A i ta blbá spojka udělá hodně. Nezdá se, ale přídá to tak 20% k zážitku z jízdy.
      • Ta videa jsou problém. V té Forze stojí v užší trati, v GT zase na místě, kde se dá hezky předjet, ale to je jedno. Videa vem čert, ty se dají fixlovat. Přesně, jak říkáš, když chce někdo házet špínu, tak ví, jak na to. Velký problém GT je ta postupná obtížnost, možná, že s ní opravdu roste i AI. Zatím zaprvé nemám problém vyhrávat závody s náskokem 15 sekund za 3 kola a hlavně opravdu se AI chová dost podivně a nemá problém mě sundat dosti nevybíravým způsobem. Víc mi ale vadí letmé starty, kdy AI dostane náskok na startu cca 6 sekund a ty máš dvě kola na to to dohnat. To je fakt hloupé, protože to z hráčích podporuje dojem, že stáhnout 12 míst za 2 kola je normální. Pak ti lidi přijdou do online závodu a tam divočí a dělají blbosti. Přitom platí, že pokud člověk zajede v kvalifikaci 10. čas, tak umístění na 8. místě po závodu je úspěch. Další věc, která mě mrzí, jsou diskvalifikace, které platí ale jenom pro hráče ne pro soupeře a navíc se ty dq rozdávají občas dost nesmyslně.
        Mimochodem spousta lidí tvrdila, že GT nemá tu vlastnost, že soupeři na hráče čekají - že když se vymele, tak má smůlu. To taky není pravda - v GT je to stejně jako v jiných hrách poslední doby. Když se člověk vymele, tak oni na něj počkají, což mi taky lehce vadí. Prostě AI je slabou stránkou téhle dobré hry.
        • S tím onlinem máš pravdu ale záleží s kým jezdíš protože ten rozptyl výkonosti je obrovský a kolikrát opravdu není problém se ze 16 místa dostat na první. Ty videa jsou taky jak říkáš nicméně tohle je stejný jako když někdo sedí u Titanicu a pouští si to po snímcích a hledá jestli tam někdo nemá dnešní hodinky atd. Když závodíš tohle ti ani nepřijde.

          A technické zpracování....no záleží co myslíš. Pokud vzhled tak hrej například týden GT5 a pak si skoč do forzy3. Zubatá a ten pocit rychlosti je jako slideshow o zubaté a hrubé grafice nemluvím. Pokud myslíš např. multiplayer tak si myslím že tam zatím Forza jasně vede vzhledem k velkým možnostem nastavení snad všeho a bezproblémového fungování. Co jsem si nemyslel, ale vážně mi v GT5 chybí je malování. Tu atmosféru co ve Forze díky malování jde udělat prostě v GT5 nenajdu.
          Na Forzu 4 jsem hodně zvědav a těším se. Stejně jako jiní doufám, že kinect nechají mimo a budou se soustředit na jiné oblasti hry.

          Jelikož mám forzu + plastaka a gt + g25 tak je ten rozdíl hodně patrný a přecházení ze hry do hry jen nemožný. Do budoucna je jediná možnost a to Fanatec co jde jak na Xbox, PS3 i PC. Je sice drahý, ale ušetří člověku nervy s neustálým měněním volantů a zvykání si na ně. A zážitek bude parádní ve všech hrách....
          • To ti věřím. Já to čekání nevydržel a G25 jsem prodal někdy první půlce loňského roku. :) Teď ji to trošku líto, protože s ním je hra úplně někde jinde. To srovnání s Forzou plánuju, teď jsem minulý víkend hrál GT5 a nemám čas si ty hru pustit vedle sebe a zkoušet, ale je fakt, že pocit rychlosti v GT je mnohem silnější (otázkou je, jestli není až moc silný).
      • Hanzales
        ....kdyby si někdo to videiko, které ani není nějak podstatné náhodou pustil, pusťte si k němu pls i nějakou tu hudbu :)
        • Viděl jsem uplně stejné video, kde to bylo přesně naopak. Ve Forze AI uhýbalo a v GT5 ne, dokonce to bylo i přímo tady na games. Jde vidět, že už se manipuluje i tohle *1*

          edit: tak v komentech toho videa je psaný, že tam byla použitá easy obtížnost botů, tak tím pádem je to jasný. Když tam dáš medium nebo dokonce i hard, tak ti to auto už budou pomalu přeskakovat a objíždět tě po dvou kolech *1*
    • Ohlášená je na letošek. Já hlavně doufám, že Turn10 nepůjde cestou zjednodušování pro masy a nenechá se oblbnout Kinectem. :(
      V tuhle chvíli totiž AI a technické zpracování hovoří pro Forzu. Ale naopak dojem z jízdy mám lepší z GT, tam by měli v Turn10 zapracovat. Přece jenom, když jdu do zatáčky a v ní sešlápnu pedál až k podlaze, tak se mi moc nezdá, že se se mnou auto nepere a nechce se utrhnout.
      • Nemůžu říct že bych byl nějakej profík, hrávám to s nastavením abs, dobrždování zapnuto, ruční se spojkou. A přijde mi to už i tak těžký, když jsem zkoušel všechno povypínat, tak jsem pomalu nebyl tou zatáčkou schopnej ani projet. Hraju to na gamepade, ale uvažuju o bezdrátovym volantu od mrkvosoftu.
        • Blbě se shání, ten Microsoftí volant. :( Taky hraju na gamepadu hlavně. Je to o zvyku a o tréninku. Postupně začneš věci vypínat a najednou zjistíš, že vedeš a přitom máš všechno vypnuté. :)
          • No co jsem slyšel tak se prej už od roku 2006 nebo 2008 nevyrábí nebo co. měl jsem vyhlídlej obchod, ale po vánocí už jsem ho na netu nikde nenašel ten volant.
            • Na fanatec jsem se koukal a u nás je skoro nemožný ho sehnat, navíc jsem do volantu ochotnej investovat maximálně 2500. Tím odpadá fanatec a zbýva zase mrkvosoft jestli chci něco kvalitního a ne nějakej MAD CAT *1*
            • Přesně tak, už se nějakou dobu nevyrábí. Teď jedině Fanatec.
  • ti co tu pisete jak nevidite trhanie obrazu.. to asi hrate na CRT telke v SD rozliseni ze? Na FHD 102cm lcd to teda strasne vidno, hlavne ked ide clovek pomaly do zatacka e behom tych 3 sekund v nej mu roztrhne tak 10 snimkov, ked ste na cele zavodu sa to da prezit ale jak idete do zatacky 3-4 tak to vidno mrte
    • Mám taky FHD 102, ale jak už jsem psal níže.....za cca měsíc nonstop hraní jsem pokles FPS na sekundu, dvě...zažil snad 5x. A to co ty popisuješ snad nikdy. Je zajímavé, že některým to dělá jiným vůbec :-) Ale tohle bylo i ve F1 2010 kdy se to někomu spomalovalo jinému ne.
      • Nejde o fps, ty se na konzolích až tak neřešej, ale nepřítomnost vsync. Obraz je potom o dost horší.
    • Tj, je to fail. Bylo to i v prologu. Nevím, proč to neuměj udělat tak, aby to jelo normálně. Vsync je snad samozřejmost.
    • jj spatna synchronizace obrazu,rozpady a poklesy fps :)
  • nechcu se nějak hádat, ale simlulátor to prý úplný není a fotorealistické rozhodně taky ne.. osobně na mě líp působí Shift s real-modem na PC ( http://www.youtube.com/watch?v=twcu4zG6FEU ), ale je to věc názoru a za ten mě doufám neukamenujete.
    • Tohle je docela dost možné, ale PC moding je trošičku už jiná záležitost ne? Je to stejné jako u F1 2010 kdy na PC díky modum ta hra je diametrálně jiná než originál verze.
    • RealMod není špatný, ale osobně mám raději Sharp Tyres Mod od Julese. A stejně jako Ursus ani já něbyl spokojen s kariérou a výběrem tratí (na ty používám reduced bling bling mod).
    • Já s tebou souhlasím. Co jsem zkoušel Shift s tímhle módem, tak jsem z něj měl taky velmi dobrý pocit. Ale obávám se, že ani mód tam nezachrání kariéru. A ta mi u Shiftu moc nesedla.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit