Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ano.. tohle by mělo smysl, kdybych si koupil JEDNU hru a tu si mohl zahrát na jakékoliv platformě. Prostě koupím si SVOJI KOPII např. Battlefield 4.. zahraju si ji na svém PC doma, jedu na cesty, zahraju si ji na svém notebooku, budu někde na návštěvě kde mají Xbox, zahraju si ji na xboxu, koupím si PS4 zahraju si ji pak tam, vyjde steambox a chytne mě, pořídím si ho do obýváku a tu JEDNU SVOJI KOPII si tam zahruju. A svět by byl nádherné místo - ale takhle to bohužel nefunguje a nikdy nebude (ano, to by také nesměla být cena za tu jednu a tu samou hru na každé platformě jiná). A pokud ta služba takhle nebude fungovat, tak nemá smysl..
  • epik fail lakat lidi do tehle nesmyslnych sluzeb je jako lakat lidi, at si kouipi Bitcoin, ze je to budoucnost *15*, proste jen chytaj heily!!!! Vzdyt ani technologicky nejvyspelejsi firma Googl dnes nezvlada naprosto plynule poustet videa ve full HD natoz, aby se streamovalo bez lagu cele hrani to jde jen pri demo predvadecce ne v realnem provozu, vzdyt ani dnesni top AA hry kde se posilaji jen souradnice! hracu nejedou zcela plynule bez lagu, jak myslite, ze by fungovali onlive servery pri zatizeni jako ma BF? *1*
  • Tak ještě aby se tam objevil Zaklínač 3 co nejdřív, abych si taky zahrál *1*
  • Osobně jsem OnLive zkoušel, a přijde mi to jako skvělý nápad. Člověk má rychlé připojení k internetu, HTPC či notebook, ovladač např od Xboxu, a muže si spokojeně hrát hry bez starostí jestli mu to pojede, jak mu to pojede atd...
    • Veskoslav
      I když mám linku 100/100 a je stabilní, je nesmysl spoléhat na nějakou pochybnou společnost, že ti vždy a za jakéhokoliv počasí, vlády či něčeho podobného poskytne 100% služby. Navíc systém poplatků mají vyřešený také debilně.
  • useless sluzba pro casualy,prinasi to tolik problemu a neprijemnosti,ze pro seriozni hrani je to nepouzitelny
  • ezechiel25-17
    Ten fénix byl Brumbálův... *1*
  • Jason_dinAlt
    [depth_thread_error]
  • Hrat na pc pres onlive hry, ktere uz vlastnim na steamu a mohu si je zahrat primo má prijde vic nez zbytecne. Ale moznost hrat pc hry na tabletu zni zajimave i kdyz je to omezene jak nutnosti vyuzit gamepad tak vyssi latenci.
    • Jestli patlání po display povařuješ za hraní, tak ti to nikdo nebere, ale je to humorné říkat hrát na tabletu, když se to PS VITĚ či 3DS aníi nevyrovná a hraní velkých titulů na tabletu už tím tuplem sci-fi, obzvlášť hry, kdy pohyb a střelba je na tabletu vyloženě utrpení. Navíc 2/3 zařízení ti ani gamepad neroznají jako zařízení, natož jako herní zařízení. Nevidím absolutní výhodu v tom si připojit k pidi 8-10 palcové obrazovce gamepad a pak hrát.
      • Jaky patlani na displeji, co to meles? Precti si ten clanek jeste jednou.
    • Jason_dinAlt
      Až ti zastará hardware, tak ty novější hry ti už (tak plynule) nepojednou a možná pro tebe bude finančně lepší hrát přes stream než kupovat nové železo. Na brouzdání po netu to stávající PC bude imho stačit ještě dlouho.
      • Ono to nebude poskytovat prilis vysokou kvalitu a pokud se spokojim s nizkou, pak zas ani ten hw nebude drahy. Imho pro hrani pc her ze steamu na pc to nema zadny prinos. Ten vidim jen v crossplatformnim hrani. A kdyby poskytli klienty i pro konzole, verim ze by to melo i uspech.
  • Osobně v tomhle vidím ideální budoucnost, opravdu se mi to líbí. Vyzkoušel jsem free trial, je to paráda. Doufám, že se to rozmůže.
    Díky za článek.
  • Jason_dinAlt
    Výborně. Jen tak dál. V týhle "technologii" vidím budoucnost.
    Vstupujeme do éry, kdy internetové připojení už začíná být natolik silné, že v pohodě zvládne přenést k uživateli vypočtené obrázky s dostatečným fps a s přijatelnou dobou odezvy.
    Brzy přijde doba, kdy bude ekonomicky výhodnější místo nemalé investice do solidního hardwaru každého hráče, zaplatit si podobnou službu s rozumným paušálním poplatkem.
    Takže ke hraní her bude stačit jen základní železo schopné přijmout streamované "video". A výkonné serverové pole na straně poskytovatele pak bude schopné obrázky počítat a odesílat je uživateli.
    • GlaDOS
      Ne ne. I když se linky zrychlují, stejně na trase ze serveru k hráči vzniká spousta drobných zpoždění (na směrovačích, ve frontách, při modulaci, při protichybovém kódování,...), které se nasčítají. Nevím jak ty, ale já rád hraji hry na 60 fps. A to teď nedostaneš. V budoucnu se přenosy dat přes síť určitě zrychlí, ale stejně tak ze zvětší i objem přenášených dat. Směrovače tak na trase budou vyřizovat více požadavků a to zpoždění dolů moc nepůjde.
    • vždy bude ekonomicky výhodnější mít doma hardware, protože prostě vždy vyjde levněji vzít si ten hw domu na splátky za stejné peníze jako platit poplatky jen s tím rozdílem, že po 3 letech placení mám ten hw a buď ho můžu ještě prodat nebo koupit jen levnější upgrade a neplatit už nic
      • Neni to jen o cene hardware, ale i o cene obsahu. A umim si predstavit podmínky, kdy bude vyhodnejsi streamovani.
      • Jason_dinAlt
        To si nemyslím. Nevěřím, že by byl doma plně využit. Tedy pokud nejste tři bráchové, herní maniaci, žijící v jedné domácnosti. Každý hrajen nosnstop 8 hodin denně a zařízení jede na sto procent.

        Takováhle služba právě umožní maximálního využití hardwre a v celkovém součtu pak levnější provoz pro jednotlivé koncové uživatele.
        • Proč na 100%? PC potřebuješ stejně a když koupíš slušně, tak na 3 roky ti to na hraní stačí. Pokud člověk není blb a koupí kvalitní zdroj, skříň, paměti, chladič apod. tak stačí upgrade desky, cpu a gpu jednou za 3 roky. V průměru se jedná o částku do 10k s tím, že prodáš starý a koupíš nový. Tahle služba přijde na 15$, v EU to bude 15€ = cca 400,- ; 400x36 = 14400,-. S tím, že pokud na PC jen nehraješ hry a neprohlížíš weby, ale zároveň i pracuješ, tak ti výkonný HW zrychlí a zpříjemní práci.
          Samozřejmě se bavím jen o desktopu. V případě, že někdo hodně cestuje, tak je lepší použít tuhle službu, než jednou za 2 roky kupovat notebook. (notebook hlavně co se týče gpu výkonu je o dost slabší)
    • Tohle se tvrdilo už někdy v roce 2009.....
      • Jason_dinAlt
        A stále to platí.
        • Co je dobře? Že po 5 letech je to stále nepoužitelná služba? Navíc co si budeme nalhávat, tak spoléhat na cloud je také pitomost.
          • Jason_dinAlt
            Lidi přemluvit ke změně chování není otázkou jen pěti let. Ten posun přístupu je pomalý. Lidi jsou v jádru strašní konzervativci a nemají rádi změny. Já osobně bych to viděl na tak dvacet až padesát let. Pokud ovšem mezitím nepřijde nějaká nová, vhodnější technologie.
            • ano za 20-50let bude mozne plynule streamovat fullHD mozna az tech 60hz, ale v te dobe se bude hrat minimalne v 8K 7680x4320 nebo spise nejake 3D holografii (ne jako to dnesni siditko z brejlema 3D stereoskopie, ale plnohodnotne 3D treba 7680x4320x4320px) A to OPET zadna sit NEZVLADNE takze zase nic *3*
            • Jason_dinAlt
              Tak já nemluvil o tobě konkrétně. Jen jsem říkal, že tento způsob hraní her má podle mého názoru budoucnost .
            • 20 až 50 let? No tak v té době bude to poslední, co by mě zajímalo nějaké cloudové hraní *1* To jsou pomalu plány jak na start na Mars.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit