Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohužel, jak už je v dnešní době zvykem, se této hře nevyhnulo zjednodušování a tak bych spíše doporučil předchůdce této hry...Panzer Corps.
    • V čem konkrétně? Já v tom naopak vidím PC rozšířený o logistiku, lepší možnosti leteckých jednotek, lodí. Možná jen ty scénáře má PC líp udělané, ale herní mechaniky jsou v OOB po všech stránkách vylepšené.

  • mimochodem slitherine ma slevovou akci (nic vyjimecnyho)

    http://store.steampowered.com/app/310390/?snr=1_614_615_slitherinemidweek_gridsale

    order za 28, great war za 14 - uz to proti mne nechce nikdo hrat, tak potrebuju novy duse

    *1*

    ja uvazuju, ze bych si koupil panzer corps a k tomu soviet corps
  • velkej big up, že máte v dnešní době MOBA MMO hero shooterů koule recenzovat podobný klenoty...srdce starý školy plesá a já vám tleskám, jsem rád, že jste dali tenhle kousek recenzovat veteránovi Tomášovi Jungovi - jen on umí podle mě posoudit kvalitu hexa hardcore strategií. jste borci
    • To mě těší,vážím si důvěry a děkuji i za games.cz. Přes dvacet let hraji, přes patnáct let píši recenze a články - fakt jsem veterán? To mě trochu děsí :). Veterán je pro mě dědeček v baretu co kouká se slzou v oku na pláže Normandie :)
  • fallanga
    Recka pěkná, jen by si autor mohl dát pozor na mě/mně. Jen taková drobnost.
    • nejlepsi je psat bez diakritiky vsude mne a nikdy to neni chyba *5*
      • fallanga
        Ve skutečnosti existuje i slovo "mne" a také má svá pravidla. Takže, ani tak to nebude vždy správně. Ale chápu tě. Ta diakritika každého jenom otravuje. Já bych všechny ty háčky a čárky zakázal.
        • no pravidla ma asi takovy, ze se da psat misto me ve 2. a 4. pade

          takze kdyz das mne pro 3. a 6. dohromady s mne pro 2. a 4. = bezchybna cestina *5*
  • Tak na tohle čekám už drahnou dobu od Pacific General. Cena je sice vražedná, ale ty US Marines si ujít nenechám.
  • Vypadá to skvěle. Strašně bych si přál, aby někdo do podobné grafiky předělal Civilizaci 4. To 3D zastaralo strašně rychle a působí hnusně. 2D grafika je nestárnoucí a přehledná.
    • Toto je ale 3D, mapa je 3D a i jednotky se natáčí - ale jde to přeponout do 2D schematické mapy a vypnout natáčení jednotek, které pak simuluje PG/PC 2D pohled.

  • Čekám na Hearts of Iron IV.

    Stejně bych nejraději viděl tyhle hry real time s pauzou. U tahového boje zcela odpadá vliv rychlosti jednotek a okamžitá akce. To je velká škoda. Také druh jednotek vs tah.

    Mám třeba 3x kulomet který není na tahu a proto k němu doběhne 3x voják a kulomety zničí. Jen tak. Nemusí mít krycí palbu nic. To je nesmysl.
    Tohle bylo povedené v Men of war! Jen to byla ruská hra = bugy a složitost UI a nutnost řadu věci dělat ručně.
    • Absolutně míjíš pointu tahovek a jejich abstraktní zobrazování detailních mechanik, které leží pod celým systémem.
      • Tím chci říct, že např. tebou zmiňovaná rychlost jednotek se může promítnout v jiných herních mechanikách, ale spousta tahovek umožňuje rychlým jednotkám více AP na jeden tah pro pohyb. A krycí palba může v tahovkách fungovat taky ("interrupt" v Jagged Alliance, nebo "overwatch" v XCOM).
  • Nevyzerá to zle, ale mňa by skôr oslovila nová hra Type War in the pacific od Matrixgames. Neviete o niečom?
  • OOB me hodne bavil, ale devitku bych teda necekal. Je to fajnova variace na PG2 v atraktivnim prostredi, ten mix vody, vzduchu a zeme tomu dava zajimave operacni rozmery, ale podtrzeno a secteno to neni zadna revoluce a trpi to podobnymi neduhy jako vetsina hexovych strategii. Ackoiv "neduhy" je mozna silne slovo, proste je to vicemene "porad to same", ale jako fanouska podobnych her v ulu to pro me neni na skodu, jen bych necekal takove nadseni. Spis primerenou spokojenost, ze na nas staromilce mysli!

    Z hernich mechanismu me asi nejvic zklamalo to, co je v recenzi celkem oslavovano - zasobovani. Pretizit zasobovaci system stoji pomerne velke usili, scenar vetsinou nedovoli nasadit vic jednotek, nez by vam snedlo zasoby, rozhodne ne "do cervena".

    Navic i OOB ma klasicky problem podobnych her, vuci AI je ten system vicemene nepouzitelny, protoze vzdycky bude mit pod kontrolou 90 procent mapy se zasobovacimi centry. Jasne, cas od casu se stane, ze se zapomenute AI jednotce povede neco nekde odriznout, anebo vyjedou moc daleko od zakladny a odriznete je vy, ale to jsou jednotlive pripady a navic vyresene hned v nasledujicim kole.

    A hodnoceni myslim velice pomohlo, ze recenze vysla az ted. Zpocatku totiz OOB mel opravdickych much daleko vic - absurdne pomale ziskavani zkusenosti, nemoznost splnit nektere sekundarni cile, obcasne "vypadnuti" umele inteligence nebo scenare bitvy (jakoze se nespustily eventy a tak).
    • proto jsem to ani nedohral, amiky jsem si vodil vcetne midway jak na dratkach, pak ale byla bitva, kde jsem mel asi tri jednotky v tylu nepritele bez zasob a uz nevim jestli meli neco udrzet nebo prezit, ale to proste neslo zaridit
      • (nebyl to hlavni ukol, ale me to tak stvalo, ze jsem uz nepokracoval ) *5*
  • já jednou hrál něco podobného, Commander Europa At War. mapa hexy evropa + severní afrika a východní pobřeží usa. Můžete to někdo porovnat?
    • a ještě jedna otázka: můžu hrát kampaň i za osu? Pač v Commander když je to ve vašich silách, můžete vyhrát a obsadit spojence
      • jinak jejich predposledni dilo byl commander: the great war (to je velice podbny europe at war, ale vymazlenejsi, je to taky grand strategy, ale z prvni svetovy a je idealni na mp, protoze to je jednoduchy na pochopeni a jednotek neni moc druhu - v tom pacifiku je jednotek druhu milion)
        • díky, bylo to vyčerpávající *5*
      • tohle je od stejnych lidi, je to komplexnejsi a celkove vychytanejsi

        hlavni rozdil je, ze to neni grand strategy (nebojujes na celym svete/kontinente najednou vsude), ale jde se z bitvy do bitvy a to tvori ucelenou kampan naskrz druhou svetovou valkou, vyhrat lze na nekolik zpusobu, kdy vetsinou jen ultimatni vyhra dava sanci ose (tady tedy japoncum) vyhrat celou valku

        bitvy tvori strom, kde podle zpusobu vyhry se muze campan ruzne vetvit nebo skoncit prohrou, kdyz se nevyhraje

        jednotky zbiraj a nesou si zkusenosti do dalsich bitev, pokud se neprijde o celou jednotku

        zkuseny jednotky jsou o dost efektivnejsi v boji, vojaci nejsou vazany na konkretni techniku, ale jen druh zbrane (napriklad tankisti nemuzou dostat letadlo)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit