Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jestli to chápu dobře, tak vyšla recenze na hru, která má datadisk, který je ještě k tomu rozdělen na části?

    W. T. F. ???
  • K těm datadiskům z ledový tundry, opravdu jsem jediný, kdo si vzpomněl na Diablo 2: Lord of Destruction? :)
    • vaclav.pechacek
      Aha, já věděl, že jsem na něco zapomněl :D
  • kdyz uz se tu probiraly prodeje poe, proc souls boys nerikaj, ze cely serie souls dohromady se prodalo jak samotnyho witchera 3? to je lepsi primer nez s indie zalezitosti s naklady odpovídající platum svacinaru v cd projektu
    • Demon Souls sa na PS3 predalo tolko co Witchera 3 na PC...a to slo o hc nizkorozpoctove wrpg bez akejkolvek pr kampane a hra vysla povodne len pre aziu. Asi tolko k predajom na PC :D
      • No vidis a uz Witchera 1 sa predalo na PC 3x viac ako Demon Souls...chudak Demon , dostane nalozene od kazdeho Witchera v predajoch.
      • jedna za 6 let, druha za 6 tydnu, no tak to zaslouzi potlesk

        (a to jeste nejspis vetsinu ty prvni rozdali zadarmo v ramci ps+) *5*
    • del0
      Protože srovnávat DS a Witchera 3 je nefér, ale srovnávat AAA hru s indie je fér.
      Stupidity level over 9999.
  • No, naštěstí zdejší diskutéři ani zdaleka nevystihují složení herního publika. Hodnocení na Steamu a Metacriticu, to potvrzuje. Stejně jako celkový úspěch hry.
    • del0
      Bacha na mínuska. Má je proklatě nízko.
      • *1* Jj, úplně mi trhá žíly.
    • jj, jedna vlašťovka s 20 různými nicky jaro nedělá :)
  • Preco tu pisu ludia, ktori tento datadisk, pripadne PoE ani nehrali? To ako ja keby som isiel pisat k datadisku ku Skyrim, pricom som tu hru nikdy nehral a neviem o nej takmer nic. Nerozumiem tomu...
    Prave pred chvilkou som dohral datadisk, tak pridam svoje postrehy, mozno niekomu pomozu.

    PoE som dohral 2x za 6 clennu druzinu a 1x za solo Rogue. Do datadisku som si zvolil solo Rogueho. Mozem potvrdit, ze pre solo hranie su suboje dost narocne. Treba ale oddelit hlavnu liniu a bocne questy. Samotna hlavna linia je pomerne lahka, ked uz mate lvl 12. Subquesty su ovela narocnejsie a zapotite sa aj na max lvl. (BTW novy max lvl je 14) Avsak myslim, ze ak by som mal plnu druzinu, tak by to az tak narocne nebolo. S mojim Roguem som zabil vsetko, okrem draka, ktory tam je, ale toho zabit netreba (klasika PoE sa da ukecat) - mozno este dnes skusim, vraj je to najtazsi suboj v hre. (Adra dragona som nikdy nezabil za solo, toho Sky dragona bez problemov.)

    Lokacie su pekne, ale uprimne som cakal este krajsie. Dokopy navstivite 5 novych lokacii.
    Questy a dialogy su vynikajuco napisane, skutocne si ich uzijete, spolu 17 novych questov mimo hlavnej dejovej linie. Nove itemy su pekne, je tam aj par velmi dobrych kuskov.
    Suhlasim s recenzetom, ze je to zvlastny pocit, ked si nacitate stary save tesne pred koncom a idete do datadiskovych lokacii....toto mozno bude iny feeling, ked rozohrate odznova (co sa chystam hned urobit). Vtedy to bude posobit asi ako dalsie bezne lokacie v povodnom PoE.
    Suhlasim taktiez, ze tych subojov je tam mozno az privela a v jednej lokacii je prilis velke mnozstvo nepriatelov.
    Celkovo mi trval datadisk 16 hodin za solo a na Easy, a to som cital vsetky dialogy a vsetky knizky co som tam nasiel. Pre porovnanie samotne PoE mi prvykrat trvalo 80 hodin :) Ako fanusik zanru som spokojny, ale musim priznat, ze aj ja som cakal od datadisku "nieco viac". Dal by som takych 7/10, pricom PoE davam 9/10. To nizsie hodnotenie je ale hlavne pre ten zvlastny feeling, ktory som spominal vyssie a ktory spominal aj recenzet. Mozno pri novom hrani to cloveku az tak vadit nebude a kludne tomu dam aj 8/10 :)
    • vaclav.pechacek
      Souhlasím. Taky bych řekl, že kdyby si člověk celou hru zahrál od začátku a White March pro něj byl jen další sada vedlejších úkolů (která ho stojí další peníze, ale pst), tak by to hodnocení asi bylo vyšší. A taky uvidíme, co s tím udělá druhá část datadisku, protože ten příběh evidentně ještě není úplně uzavřený :) Doufám, že to příště bude o něco lepší už jenom proto, že fandím těmhle oldschool hrám, které zřejmě podle některých už vůbec nikoho nezajímají.
    • s pastí s kouzlem Gaze of the Adragan je možné oba draky zabít velmi snadno. Jedna tato past je v Paths.
    • za 1) uvedomelej troll si nevybira,
      za 2) pokud muze troll spojit dve sve oblibene cinnosti zaroven, tak fofola
    • protože tady jsi na games, kulturni seriozni diskusi necekej. Na to musíš na vice specializovane weby, tady to je strelnice bez pravidel ( cenzor se sice snazi jak muze, ale zastupy trollu, premerovacu pindiku, debiilu a další vsehochuti jsou obrovske)
      • Ale ked sa nad tym zamyslis, taky hnisavec musi mat max 10 rokov... Lebo vies si predstavit, ako dospely chlap pride na toto forum a zacne nadavat na HRU, a hadat sa ze tato hra nie je dobra lebo ju nehram a moje hry su lepsie? ...level kyblicek a lopatka, piskoviste a skolka...

        V ramci datadisku - vie niekto, kedy ma vyjst druha cast? Aby sme nemuseli zacat hrat hru odznova tretikrat... :)
        • No, tento popis by šel klidně použít i na naše milé PCčkáře, kteří po fórech brečí u konzolových her...
          • nightborne
            No a co, že by šlo použít na kdeco? Jakou sleduješ pointu? Michal jej použil na označení lidí, kteří nechápou, že každého baví něco jiného a budou se do krve hádat že právě jejich oblíbené hry (auta, jídlo, spisovatelé, atd. atd.) jsou to jediné pravé, a má absolutní pravdu.
        • V zime 2016, cize asi taky januar/februar.
      • nightborne
        =). Ale občas do toho spadnem všichni, jak já, tak ty, tak ostatní publikum =). A není to poněkud osvěžující se po práci pěkně pohádat?
        • zaty
          To je fakt. Asi každý si občas neodpustí nakrmení nějakého trolla, nebo zatrollování. Nicméně, ty by jsi šel do diskuse k nějaké hře, jejíž žánr vůbec nehraješ a nebaví tě a začal tam vykřikovat, že je tenhle typ her mrtvý a podobné cancy?

          Můžeme se do krve dohádat, jestli je lepší PoE, Divinity nebo Shadowrun ale težko se dá dohadovat o tom, jestli je lepší Dark Sous, Witcher nebo PoE, když se evidentně jedná o extrémně rozdílné hry, které spojuje jen to, že jsou RPG.
          • Ode me mas minus, ze davas DS do RPG her. DS je hra akcni, ktera vychazi z arkad 90 let minuleho stoleti - typickym prikladem je First Samurai. Cely system checkpointu, vcetne respawn nepratel je z tohoto zanru. Dale si bere, ze dana lokace je ukoncena bosem i vcetne tech bilych sten, ktere jej ohranicuji. V arkadach bylo omezeno misto, pro souboj s bosem, ktere neslo opustit.
            Cely pristup hry k soubojum, kde je nutny vetsi skill, nez vyvoj a schopnosti postavy, ktery hrac ziska po opakovani danych useku + nauceni se prislusne strategie niceni bose je prevzata z arkad.
            I z tech arkad je prevzaty pomer mezi bojem = 90% hry a jinymi cinnosti hry=10%, ktere hrace nemaji prilis zatezovat a odvadet od nej - napr. nepodstatne rozhovory s NPC, nebo neexistujici hadanky, kterych vzdy bylo v RPG pozehnane.
            A co se tyce diskuzi, tak ty jsou podobne tem jako po vydani Diabla 1 a 2, kde spousta lam mela pocit, ze jsou cool, protoze konecne hraji RPG, ktere je podle nich nejlepsi. A proto vznikl "novy" balastni pojem "akcni RPG", ktery se predtim pouzival pro RPG, ktere nemely tahovy system souboju.
            • idiott je ten kdo si plete stolni a pocitacove hry a je z cele duse presvedcen ze to musí mit nejakou spojitost. A nemusis mit strach moc dobře vim jak stolni hry funguji, a taky vim jak si to predstavujes, ale bohužel, zklamu te, je to blbost...ale to by bylo na prilis dlouhou rozpravu, a s tupcem jako ty nemá cenu ztrácet cas vysvetlovanim:)
            • del0
              "!Jasne, a když by u toho stolu ti lidi jen povidali a tvorily ty tvoje osobnosti tak by to bylo rpg jak remen, dle tvoji definice. Ty ses vazne pitomec dele, a jeste o tom napises tak dlouhej příspěvek."

              1. Očividně si stolní RPG nikdy nehrál. Nemáš ponětí, jak fungují a na čem jsou postavené, takže jakákoliv tvoje připomínka k tématu má nulovou hodnotu.
              2. Tobě stačí jen dva řádky, aby si ze sebe udělal totálního id*ota.

              *15*
            • eh, Dungeon? *4* *7*
            • by me zajímalo co by podle tehle tvoji zhovadile stolni definice pak byl Dungeon Master *7*
            • Jasne, a když by u toho stolu ti lidi jen povidali a tvorily ty tvoje osobnosti tak by to bylo rpg jak remen, dle tvoji definice. Ty ses vazne pitomec dele, a jeste o tom napises tak dlouhej příspěvek.
            • del0
              Drizzt:
              "jak už vyplývá ze jména RPG = role-playing game, tj. hra, která ti umožňuje hrát nějakou roli. DS je RPG, protože má třídy (můžes si vybrat roli), můžeš alokovat skilly, máš tam vývoj postavy."

              Uniká ti zásadní věc a to je rozdíl jen mezi výběrem role (třída, zbraň, statistiky), vývojem (bojový, sociální, osobnostní) a MOŽNOSTMA, JAK TU ROLI HRÁT (nelinearita v řešení situací, úkolů a vedení dialogů plus následky). To, že si šoupneš bodík do síly namísto do vitality, že si vezmeš oboručku namísto meče a štítu, nebo si při level-upu vybereš skill A namísto skillu B fakt není hraní role. *15* To by potom ve stolním RPG stačilo jen DRŽET HUBU a mlátit. *7* Používání definice "RPG = hraní role" je zhovadilost, protože ta definice platí primárně pro stolní RPG. Aplikováním této definice na počítačové hry pak může být RPG prakticky cokoliv a proto je třeba u počítačových RPG vycházet hlavně z toho, jak fungují stolní RPG, jinak by existence toho žánru ve světě počítačových her neměla význam.

              Podle tvojí logiky je ok, když by se u stolního RPG sešla parta lidí a 2 hodiny by bez jediného slova jen házeli kostkama, mlátili potvory a sbírali loot, což je nesmysl. O tom RPG fakt není. RPG je hlavně o tvorbě osobnosti a příběhu hrané postavy. Samozřejmě, že u počítačový hry už nějaký pevný příběh je, nebo alespoň nějaký základ, proto jsou možnosti jeho tvorby omezené, ale to neznamená, že tam nemůže být nelinearita v mnoha jiných oblastech, podporujících svobodu v role-playingu. Planescape Torment nebo Fallout jasně ukazují, jak funguje role-playing v počítačové hře.

              Samozřejmě, pak je tu Diablo, které mělo obrovský komerční úspěch a započalo éru akčních RPG, což jsou vlastně RPG, kde jen mlátíš potvory. Úspěch byl samozřejmě zčásti postavený na tom, že je ten koncept pro mainstreamové publikum mnohem atraktivnější, což se časem prokázalo - větším komerčním úspěchem ARPG a ústupem původních "old-school" RPG. Pro určitou skupinu lidí (nemajících hlubší ponětí o RPG hrách a jejich vývoji) se pak ale bohužel Diablo vžilo jako "normální" RPG, což způsobuje dodnes velké omyly a nepravdy.
            • mass deffectu se mozna da vycitat lecos, ale 1 je solidni rpg ve vsech aspektech, 2 byla spis takovej gamebook, ale ve 3 se to zas priklonilo vic k rpg

              co me ale uprimne udivuje, ze by tam boj byl hlavni napln? vzdyt je to temer vyhradne masakr nebozaku, co vas jen zlehka zdrzuje pri postupu pribehem... (odehral jsem celou trilogii ani ne za tejden)

              nad ego draconis jsem az doted nezapochyboval, ze jsem hral rpg, ale tam ten boj az do draci formy byl opravdu majoritni hlavni napln

              dishonored nekdo radi do rpg? to teda valim bulvy
            • A jeste jedna vec, mezi RPG rozhodne nepatri tyto hry:
              Dark Soul 1 + 2, Mass effect 1 + 2 + 3, Divinity II - Ego Draconis, Diablo 1 + 2, Deus Ex 3, Dishonored
              - vsechny maji rozvoj postavy - at uz pres staty nebo abilities, ale u vsech tvori herni napln z 90% boj. At si lamy tvrdi co chteji.
            • Drahy muj,

              ja jsem si rikal, ze se nejaka potrefena husa ozve. Rici, ze RPG = role-playing game, tj. hra, která ti umožňuje hrát nějakou roli, muze pouze jelimanek, ktery odingnoruje prvnich 15 let vyvoje RPG, ktere definovaly samotny zanr a musi mit cool pocit, ze hraje RPG. Tve definici by vyhoval COD nebo Doom, protoze tam hrajes za roli vojaka, ktery ma zaukol sejmout vse nepratelske, nebo takovy Hero questy, kde mas na vyber dokonce z vice roli, a pritom to prvni jsou FPS a to druhe jsou adventury, jak vysite. To, ze nekde muzes alokovat skilly a je nekde nejaky vyvoj postavy, to jeste z toho RPG nedela - jako napr. Hero's questy, kde bylo oboji mozne. To co dela hru RPGeckem je pomer jednotlivych cinnosti ve hre a hry, kde se 90 a vice procent casu bojuje nejsou RPG. Proto ten nazev = akcni RPG, ktery je vse rikajici => potlacili jsme vsechny jine stranky, nez boj, tak abychom Vas mozek netrapili.
              Jinak docela dobre zhodnoceni toho, co je Diablo je zde: http://www.rpghry.cz/blog.php?id=62
              PS. Dohral jsem, jak DS1 a DS2, tak i Diablo 1 a 2.
            • jak už vyplývá ze jména RPG = role-playing game, tj. hra, která ti umožňuje hrát nějakou roli. DS je RPG, protože má třídy (můžes si vybrat roli), můžeš alokovat skilly, máš tam vývoj postavy. Stejně tak je RPG Diablo (svého času jsem si na něm taky ujížděl)
              A, ano, je pravda, že DS si bere hodně z arkád 80. let + do toho přimíchává ty RPG prvky.
              Co je víc hard-core RPG je věc vkusu - někoho víc baví akční souboje a tuzí bossové, někoho lore světa a někoho hrát se se složitými pravidly a statistikami.
  • copak ma cenzor volno? chtelo by to tydenni ban pro vekolsava
    • cenzor je nazranej, az mu slehne zacne zas potirat omezenost jako lev *5*
  • Já osobně jsem rád, že tyhle hry patří minulosti, v současnosti tvůrci dokáží posouvat imaginaci daleko lepšími způsoby, než vyžadováním aby hráč četl brakové texty.

    Počítám, že dvojka půjde taky přes KS, tyhle nostolagické mrtvoly by na sebe bez KS nikdy nevydělaly...
    • prastaré textovky (které ty zcela jistě nepamatuješ) často posouvaly imaginaci mnohem lépe než nejlepší grafika (třeba textovky od Infocomu - Lurking Horror, Starcross atd). To samé platí pro staré dungeony. S RPG hrami to jde z kopce. Místo aby se postupně zlepšovaly, tak degenerují. Dříve primitivní grafiku doplňovala fantasie. Dnes je všechno natolik graficky hotové, že fantasie nemusí pracovat. Ale asi darmo to vysvětlovat někomu, kdo vyrůstal na těch nových hrách. Dobré je nakonec to, že každý si může hrát to svoje

      Zkus si zahrát třeba
      • Ja som hlavne vyrastal na kvalitnej literature a hry bol len okrajovy zaujem vzdy. Predpokladam ze vtedy to bola z nudze cnost a zapracovala i exkluzivota z nedostupnosti pcciek hier a celkove ruzove okuliare. Teraz ked zapnem niektore stare filmy hry ktore mi pred 15 rokmi pripadali ako modly tak badam na nich neuprosny zub casu a dementne mechanizmy ktore sa rokmi hlavne hrach vyvinuli k lepsiemu. Kedysi 95% akcnych hier bolo o tom ze clovek len hladal a postupoval od lekarnicky k lekarnicke a kosil tony tupich nepriatelov v koridoroch. Teraz ked si vezmem take genialne Last of Us tak to je nebe a dudy
        • No daj, aka je to ta "kvalitna literatura"?
        • Ze genialne Last of Us..akoo vtip to bolo fajn, ale nieco tak gameplayovo biedne a nenapadite sa len tak nevidi. Tie problemy ako postavit rebrik k oknu.."give me a boost", vozenie na palete sa zapisali do videohernych analov geniality :-) A ten skvely survival prvok neexistencie nozu v arzenali paseraka zbrani..no proste na to len tak neprides, to treba vidiet.
        • Hele Hnisavce, ty jsi se nenarodil, ale ty jsi se musel vyskytnout. Neni mozne, aby tak porouchana spermie s tolika chybami v DNA mohlo oplodnit stejne porouchane vajicko. Statisticky se jedna o jev nemozny. *5*
        • já pamatuju akční hry z arkádových automatů 80. let, kam se házely peníze. Takové klasiky jako Double Dragon, R-Type atd. Toto rozhodně nebyly špatné akční hry. Špatné akční byly v přechodném období, kdy se začlo přecházet z 2D nad 3D (primitivní začátky 3D grafiky). Koneckonců si můžeš stáhnout MAME emulátor a tyto staré arkádovky si zahrát.
          • nightborne
            Mimochodem, nedávno přibyly na Steamu všechny Metal Slugy. Za což jsem se modlil asi tak dvě dekády. Jsi mi to připomněl, tak zmiňuju =).
            • nightborne
              Ooooh, to vypadá zajímavě =). Metal Slug jsem přivedl na paškál, protože když se řekne arkádová automatová řežba, automaticky mi vyskočí v hlavě =). Tohle je hra, do který jsem sypal za mlada pětikoruny já =).
            • Metal sluga neznám, ale vypadá to na solidní pařbu :-)
              https://www.youtube.com/watch?v=lMx4iLp-EAc

              má oblíbená shoot-them-up arkáda byla Flying Shark
              https://www.youtube.com/watch?v=VPD8Nwhxesk
        • del0
          "Kedysi 95% akcnych hier bolo o tom ze clovek len hladal a postupoval od lekarnicky k lekarnicke a kosil tony tupich nepriatelov v koridoroch. Teraz ked si vezmem take genialne Last of Us tak to je nebe a dudy"

          Jistě. Nutnost mít skill, přemýšlet a orientovat se v prostoru versus filmoherní tunel, kde nelze umřít a který vede hráče za ručičku. *15* To nejsou dementní mechanismy. To je jen dělaný pro dementy. *15*

          "genialne Last of Us"

          cough cough
          • Já nevím, co si pamatuju, tak v Last of Us se dalo umřít asi na tisíc způsobů... hrál jsi to vůbec?

            Jo a byla to moc pěkná hra. Z takových těch plížiček-chodiček jedna z nejlepších, co jsem hrál. A místy byla i dost těžká. (Zkušenost člověka, co Last of Us dohrál)
          • Ze ty se tak rad vzpouzis globalni pravde Dele. Ja taky Last of Us nemusim, ale nikdy bych nikde netvrdil ze to je dementni hra. Na to uz musíš mit hodne velke koule nebo byt uplny kretenn, popirat něco co se libi milionum. Ne vazne , zkus si to představit..jak stojsi hloučku priznivcu Pillars před mnohamilionovym davem hracu Last of Us a tvrdite jim ze sou dementti. Myslim ze je zcela jasne kdo je v tomhle pripade dementt.
            • del0
              "ono myslet si ze automaticky mas pravdu"

              Líbí se mi, jak ses chytnul toho "pro dem*nty" a teď se mnou polemizuješ "o pravdě", protože samozřejmě výrok "pro dem*nty" = jednoduchý - může to hrát každý a ne, že ti lidi jsou dem*nti. To se tak říká, flashíku.

              Škoda, že si honěním se za nesmyslama nějak opomněl podstatu debaty, a sice, že LoU je easy casual tunel proti starým střílečkám, o čemž byla řeč v první řadě. Opět se bavíš o HOV*Ě a ublíženě se se mnou snažíš polemizovat o něčem, co nebyla pointa mého postu.

              Ty si taková buranská babka z novinek, co se ulbíženě hádá do krve o ho*nech, jen aby mohla oponovat. A řeknu to ještě jednou. Last of Us je hra, kterou může hrát a dohrát i opička. Máš s tím problém? *15*
            • Tvoje argumentace je dementnni, ne ze ten dav je dementni. Navíc ty sam tvrdis ze LoU je pro dementy, takze když se nekomu libi něco co vetsine tak je demennt? Vazne většího iddiota nez jsi ty aby pohledal. Trochu soudnosti by nezaskodilo, ono myslet si ze automaticky mas pravdu protože jdes proti proudu nemusi byt vždycky to prave delíku.
            • del0
              Argumentace kvantitou? Ale no tak, flashíku. To je základní logický klam a argumentační repertoár primitivů. *7*

              "popirat něco co se libi milionum"

              Já tu něco popírám? Co to plácáš? Jen tvrdím, že ta hra je oproti starým střílečkám casual příběhový tunel, což je za a) fakt a za b) relevantní v reakci na Hnisavce. Škoda, že tvoje reakce relevantnost postrádá. Ale to bys nebyl ty, co? *15*

              Podle tvojí logiky je de*ent každý, kdo se opírá do něčeho, co je zbožňováno davem. Ty si skutečně idio*t, že sem většího neviděl.
        • za to ted diky omezenymu vykonu konzoli kosi tupy zombie (nebo zombielike v tlou) po jednom a za odpoledne je tyhle intenzivni zabave konec, někdo tomu říká evoluce jinej degenerace

          filmy jsou krasnej priklad, kam to vede, momentalne je oznameno 193 remaku filmu jen v ramci hollywoodu, protože dobry napady a chut riskovat dosly (presne jak producentum aaa her)
    • Hnisavec
      presne tak....tiež už ľudí nebaví pozerať na nemé filmy. Našťastie už sú hry niekde úplne inde a takéto hry vznikajú len pre pár pokryteckých hipsterov, čo so zatnutými zubami ledva dohrajú dokonca a tvrdia ako ich to bavilo 50 hodín zo 100 čítať brakovú fantasy
    • Veskoslav
      Až na to, že KS je na financování vývoje té hry, nikoliv ke generaci tržeb. Ale to by jsi musel být chytřejší než německý ovčák po lobotomii.
      • KS je financovaný Rockefellery a Rotschildy z Wall Streetu!!!!
      • tak proto určitě vydělali spousty peněz a dvojku zvládnou bez KS. Nenech se vysmát, mrtvý žánr. Skoro nikdo to nehraje, zájem o hru mizerný.

        Si řekneme až oznámí dvojku přes KS...
        • Veskoslav
          Tak co tu děláš u té mrtvé hry? Máš snad nutkavou potřebu se neustále vyjadřovat k něčemu, co tě nebaví? To je docela slušná debilita. Mimochodem opravdu si své debilitě myslíš, že když vyberou dejme tomu 3 mega, tak to stačí na vývoj takové hry? Ty nejsi hloupý, ani hlupák, ty máš nějakou kompulzivní poruchu a ta tě nutí světu sdělovat, že jsi prostě takový jednodušší člověk?

          P.S: Na Steamu má hru cca půl milionu a dle tvůrců se lépe prodávala na GoGu. Takže mrtvá hra, která prodala přes milion kopií. Jo skutečně mrtvý žánr. Navíc s přímou konkurencí Divinity za zády.
          • tak mozna ze prodali milion, podstatnejsi je kolik lidi z toho milionu to hraje a dohralo. Steam ukazuje cca 1500 lidi co to plus minus pravidelne hraje a dejme tomu stejny počet na gog verzi...to je dost bida na to ze prodali milion..jestli on to preci jen nebude herni propadak..kdo vi.
            • Ale jo, tak strasny to není, ja jen ze ta hra mela obrovskej hype obvzlast v počátcích kickstarteru, tak jsme cekal ze to bude hrat daleko vic lidi.
            • Veskoslav
              To jsem nevěděl, takže se omlouvám a jdu se postavit do řady telefonní budky "Blbý a blbější". Mimochodem Pillars je i na Originu a uPlay. Takže reálně se číslo pohybuje okolo 5000-10 000 podle času. A to rozhodně není žádná mizérie na to, že se jedná o klasické ukecané RPG ala Baldurs Gate.

              A mimochodem, Steamu moc nefandím, když mohu, mám hru na GoGu;)
            • Staci si dat kumunitni centrum u dane hry, v tomto pripade Pillars, mas to tam uplne nahore. jelikož je sobota vecer, momentalne Pillars hraje 3246 lidi, ale přes tyden to byva tech 1500. Ty blaho takovej obhajovac steamu a nevi takovouhle věc :)
            • Veskoslav
              Proč lžeš? Kde ti Steam ukazuje +-1500? Ukaž mi tu funkci. A herní propadák? Jasně....Vydělali, posbírali slušná hodnocení od hráčů a kritiků ale podle tebe je to herní propadák. Průměrná herní doba u těch, co to hráli je 17 hodin. Kde se rekrutujete? V telefonní budce s nápisem : "Blbý a blbější"?

              Pro srovnání:
              Dark Soul: Playtime total: 40:58 (average) 07:07 (median)
              Pillars: Playtime total: 33:42 (average) 17:49 (median)
              Divinity: Playtime total: 34:08 (average) 14:17 (median)

              A v průměru DS hrál každý hráč o 7 až 10 hodin méně než Pillars či Divinity. Divinity hrálo cca 94%, co si hru zakoupilo, Pillars 94% taktéž a DS 87% například. Takže když to vezmu podle čísel, tak ryzí fanoušci zahcraňují DS tím, že v něm tráví čas. Ale průměrný hráč DS je naopak oproti oběma klasickým RPG minimálně o 50% času méně hratelný.
            • Vzhledem k tomu ze se nejedna zrovna o kratkou hru, a zrovna k ni vyslo velke pribehove DLC tak i po tech 5 mesicich to je dost malo. Skyrim ještě dnes hraje 30 000 lidi denne, fallout new vegas 10k, Xcom 16k..nevim..na to jaky kolem te hry byl humbuk bych vazne cekal lepsi herni zajem.
            • Co uz len na tom moze byt bieda? Vsak je to 5 mesiacov stara single player hra.
          • Nevidíš? Kopu do mrtvol!
            • Veskoslav
              Hlavně si ty své sra*ky opět proklikej, to z nich 100% udělá menší sra*ky.
            • nightborne
              Kočky mají jedno přísloví...
            • a kdy ty pochopíš, že neumíš diskutovat a jsi hloupý ořech?
            • Veskoslav
              Vidím jenom hňupa, co se snaží trolit. Kdy už pochopíš, že nejsi troll.diskuzní.
      • nightborne
        *transplantaci hlavy *1*
        • Veskoslav
          Copyright. Co když se OSA dívá:-D
  • hru jsem nehrál ale souhlasim s nazorem že kvanta textu jsou spíš na škodu
    • samozřejmě že ano! Máme miliony lepších knih, které můžeme číst, proč číst braky nejhrubšího zrna jako je Pillars či Divinity... Divinity a Pillars je postavené kompletně na klišoidním high fantasy a příběhově to pořád recyklují dokola.
      • fakt? o com je pribeh pillars?
        • kopírka Dark Souls. Zase tam trapně využívají duše jako základ magie apod. Jen další hra, která kopíruje využívaní Souls.
          • takže jsi to nehrál, nevíš která bije a meleš tu blbosti, připad vyřešen
          • To bol dost husty vtip ;-)
          • Veskoslav
            Chápu, že je ti asi 10, ale jak píše kolega, znáš Legacy of Kain? Pokud ne, doporučuji Google atd. Pak možná zjistíš, že se ještě více ztrapňuješ.
          • nightborne
            Ale no tak =)! Duše jako základ magie a na tom postavený snový svět měl už třeba Legacy of Kain, to opravdu není monopol Fromsoftu =).
            • jo samozřejmě, ale Pillars je krásna vykradačka Souls terminologie. Obsidiani nejsou schopni sami vymyslet něco originálního a vždycky to tak bylo.

              Kdyby tu žádná Souls hra nebyla, tak Pillars nebude postaven na základě duší, tím jsem si jist,
        • Veskoslav
          Nehrál, nekoupil a ani netuší, která bije. Stejně jako Hnusavec či iSpirit. Vždyť jsou to pořád ti samí "konzolisti".
  • hra v podstatě bez gameplaye. Nuda, šeď. Zrovna čtu Slova paprsků od Sandersona, knížka skoro za litr, ale kvalitka a milionkrát lepší než ty braky, co čtete ve hrách. Hry by se měly hrát lidi, tak se proberte.
    • Veskoslav
      A co takové textové adventury z 80. let? Mnohdy položily základ současných her. I když bavím se s člověkem, co rozpitvává knihu vs hru. Mimochodem ta knížka stojí cca 600 a cena rozhodně není zárukou kvality, jak si někdo naivně myslí.
      • Hnisavec
        Vesko zmier sa s tým, že predaje konzolových hier tento rok prekonali i v ČR predaje PC hier, takže vaša nepriestreľná komunita pc race, ktorou ste udupali urážkami hociaký rozumný argument, sa rozpúšťa ako cukor na daždi a veľkú časť hernej komunity začínajú tvoriť i konzolisti, ktorí vidia výhody tejto platformy a nie sú obmedzený na písacie stroje a ruské ťahové stratégie a F2P moby
        • Co takto zdroj? O tom ako x nekompatibilnych konzol dokopy prekonalo predaje PC kde aj tak 80-90% tvori digital? ;-)
        • Veskoslav
          Ano, protože pak je tady partička hňupů jako Jack, ty či haha, která vesele stahuje na pc a kupuje pouze na konzole. Mimochodem ten zbytek jenom ukazuje, že jsi fakt těžce vypatlaný člověk, který ani netuší, co všechno vychází na pc. Mimochodem, kolik těch her na PS4 vyšlo letos? 30? Kolik z toho remake atd.? 30%? Kolik těch her se vyšvihlo na výsluní jako Bloodborne? 3-4? Gratuluji.
        • Veskoslav má na Steamu 1800hodin v dotě, s takovým člověkem se nemůžeš bavit o hratelnosti, originalitě a tvůrčí kreativitě, kterou vše Dark Souls obsahuje
          • O hratelnosti, urcite...dota je cisto o skille a hratelnosti. Ale tak to singleplayer hrac co si mysli aky je drsnak vo vymlacovani tupej AI stojacej stale na rovnakych miestach velmi nepochopi.
          • tak Dota je skill based hra, chápu, že to na jistý druh hráčů působí jako kryptonit na Supermana *4*
          • Veskoslav
            Tak mám za 4 roky 1800 hodin v Dotě. A? Považuji se za lepšího jako někteří DS mimoňi podle kterých to člověk musí projet 50 krát na nejtěžší a ostatními pohrdají? Ne, to jenom blázni jako ty. Mimochodem kolik máš v DS? 1500-2000 hodin jako někteří zdejší blázni?
            • Hnisavec : "1800 hodín v DOTE,,,ty si magor....v DS mám max. 500hodín z 5tich hier...Demon, Dark 1, Dark 2, Dark 2 Scholar a Bloodborne." odkedy ? si sa tu rok dva dozadu chvalil ze mas vysoko cez 1000 hodin v demon + dark souls, si to nejako okresal klamarik :)
              ale sak chapem, ani ja by som nebol hrdy nato travit tolko hodin v tak slabych hrach ;)
            • Hnisavec
              1800 hodín v DOTE,,,ty si magor....v DS mám max. 500hodín z 5tich hier...Demon, Dark 1, Dark 2, Dark 2 Scholar a Bloodborne.
            • Veskoslav
              Takže vlastně chceš říct, že za ty roky jsi dohrál 4 hry? Gratuluji.
            • nightborne
              Čéče, já mám třeba nějakých 2000 hodin ve třetím Diablu, a pořád zcela narcisisticky považuji své mozkové funkce za v rámci možností funkční =)).
            • asi tak 300 hodin v každým díle, což je už na mě až moc. Většinou mě hra baví 10 hodin viz Skyrim, Witcher
            • 1800 hodin sledovaní zelených zvířátek ti vypálí z mozku všechen vkus...
      • Hnisavec
        od hry čakám predovšetkým práve číru hratelnosť ako mal Dark Souls a nie ako Pillars tony nudného textu a pauza klikfest na ability, útok, pauza, klikfest na ability, pauza.
        • del0
          "od hry čakám predovšetkým práve číru hratelnosť ako mal Dark Souls a nie ako Pillars tony nudného textu a pauza klikfest na ability, útok, pauza, klikfest na ability, pauza."

          Od RPG očekávám především víc, než jen mlácení. *15*
          • samozřejmě že ano milý Dele. Ty od hry očekáváš brakovou tvorbu, aby sis mohl ve hře přečíst, co najdeš v levných knihách za 19kč. Pro tebe je gameplay sprosté slovo a nejhorší je, že si myslíš jaký nejsi macho, když čteš braky ve hrách. Taková legrační figurka Games.cz. S Veskoslavem si můžete podat ruce
            • del0
              Co to meleš? Oh, jasně.

              a) pleteš si gameplay s combatem (každý žánr má gameplay postavený na něčem jiném ty střívko)
              b) srovnáváš knihy s hrama (ale ono to obojí mít text!, lol),
              c) nemáš ponětí o tom, co je RPG (jaké to překvapení, že interakce s NPC může být i o dialozích a ty kupodivu můžou obsahovat text)
              d) neustále ze sebe děláš idiota (výsledek)

              Ale co, anonymita to jistí, že? *15* Dej si radši jiný nick a zkus něco rozumného, tohle už je trapný, protože taková demence se nedá nepoznat. *15*
            • U pillars si uzivam ovladanie roznorodej skupiny, co je esencia RPG...Dark Solus s jeho akcia je len a len o hracovi a jeho vnimavosti a skille, co je priamy opak s principmi RPG.
            • nightborne
              A co takhle kacířská myšlenka, že existuje koncept, kdy si jeden člověk dokáže užít víc věcí? Co když někoho baví jak si něco přečíst v rámci hraní, tak mu třeba přijde zábavná i dobře provedená akce a dynamická hratelnost? I takoví mezi námi jsou =).
        • nightborne
          Některá hra svoje kvality směřuje do čiré hratelnosti a požitku z absolutní kontroly nad děním, jiná využívá jiných vypravěčských prostředků, například textu. Znamená to, že je jedna lepší než druhá, kvůli tvým osobním preferencím? Pro tebe jistě, všeobecně nikoliv =).
          • hratelnost= hra, čirá hratelnost= Dark Souls, čtení textu místo gameplay? Stejný případ jako filmové hry Until Dawn apod. To nejsou hry, obsahují mimimum gameplaye!
            • nightborne
              Někdo ovšem považuje za uspokojivý gameplay to, že si přečte text a na jeho základě se pak ve hře nějak rozhodne. Přeci nebudeš mít tak uzavřenou mysl, abys ignoroval fakt, že má každý jiné preference a od her očekává jinou formu vyžití, ne =)?
        • Samozřejmě. Pillars je klikačka o jednom tlačítku na myší pořád dokola a čtení množství brakové tvorby. Tohle je přežitek a v podstatě mrtvý žánr bez hratelnosti.
        • jde to oklikat i bez pauz, když máš slušný mikro a tréning ze Starcraftu *4*
    • nightborne
      Nejsem si zcela jistý, jestli se jedná o úplně relevantní srovnání. Stejně tak bys mohl Slova paprsků kritizovat za špatnou grafiku =).
      • ty jsi asi neviděl tu ilustraci co? To je aspoň grafika. Pff jak si tady všichni myslí, jací nejsou frajeři, že čtou braky ve hrách. Pff. Ztráta času, kupte si pořádnou literaturu.
        • nightborne
          Nikterak nezpochybňuji kvality ilustrace Slov paprsků, ačkoliv na můj osobní vkus jsou malinko přebarvené, ty nicméně opět srovnáváš statické tradiční umění s herní grafikou - proč? Vlastně, proč srovnávat dvě naprosto odlišná média? Jen proto, že v obou se vyskytuje text =)?
          • Lenze ta kniha neobsahuje hru zatial co Pillars obsahuje tony klise braku co sa neda citat a treba to na dokoncenie niektorych questov a pochopenie pribehu.
            • hodně, první mě napadají například Psychonauts, nebo starší Dreams to Reality od Cryo, Bethesdí hry mají často části odehrávající se ve snech, pak například psychedelické pasáže z Max Payne.. to je jen zlomek, takových her jsou desítky
            • Veskoslav
              Najedou ti vadí míchání? A to, že souhlasíš s mícháním knih a her ti nevadí? Je vidět, že jestli tupost obchází lidi, tak u tebe sedí.
            • Dochazí ti argumenty, tak míchaš filmovou tvorbu a herní? Smutné. Jen mě řekni, kolik her obsahuje abstraktní formu, snovou realitu, časové smyčky, fatalismus. Pak se můžeš začít bavit o tom, že je Dark Souls na herní formu klišoidní, do té doby střílíš jen do vlastních řad brakové tvorby izometrických mrtvol.
            • a taky Christopher Nolan a sto dalších režsiérů, to neni vykradačka, to je pouze klišé, stejně jako ti zombíci *4*
            • *15* A snovou realitu ve svých filmech využívá David Lynch, takže to vypadá na kopírku Davida Lynche *15* Prober se....
            • Undead Burg - protože jestli něco křičí "originalita", pak jsou to zombíci *3*
            • Hlavní hrdina= mrtvola. To mi evokuje Planescape Torment spíš než originalitu *7*
            • reakce hodná Veskoslava, otočil debatu úplně někam jina, kdybys tu hru hrál, tak nepíšeš o klišé, jelikož na poměry herního fantasy je to prostě originální, smiř se s tím
            • Veskoslav
              Všichni víme? Aha, takže haha nebo jeho další hloupé alterego, nejlépe akatosh či jiný DS blázen. "DS komunita ala mám 15 miliónů hodin a projel jsem to 50 000" je po LoL a Minecraftu jedna z nejhorších, co se v současných hrách vyskytuje. I CS plné Rusáků či Dota 2 jsou na tom mnohem lépe.
            • Veskoslave všichni víme, že jsi Dark Souls nehrál. Co se tu pořád ponižuješ?
              Dark Souls= Dark fantasy= originální na herní prostředí.

              Hlavní hrdina= mrtvola= originalita opět.

              Nezachraňuješ svět, zachraňuješ sebe před časovou smyčkou a před nesmrtelností= opět originalita.

              Originální ztvárnění Pekla(Chaos), Země(Undead Burg apod.), Nebe(Anor Londo), snové reality, využívaní snů(Bloodborne), využitá abstraktivní reality(Painting Word v DS1)
            • Veskoslav
              To možná, ale je tam tolik klišé, že co se týče originality mimo bosů a pár lokací, tak je to naprosto šedý průměr v průměrné a místy až podprůměrné grafiky.
            • nightborne
              Ale tak Vesko, zrovna DS to lore nemá úplně zlý, nikoliv třeskutou originalitou, ale strhujícím vyzněním, melancholicky fatalistickou náladou a vůbec atmosférou =). Každému ale, co jeho jest, nikdo přece hráče, kterého tuny textu ve hře neoslovují, nenutí takové hry hrát. Mně například počtení ve hře nikterak neirituje, ale chápu, že někoho ano =).
            • Veskoslav
              Za to DS série je plná perfektního textu, geniálního lore bez klišé. Vidíš si vůbec někdy do huby? Proč jsi vůbec u hry, kterou jsi nehrál, nekoupil a dle tvých slov tě ani nezajímá? Nevyčítáš to samé, když někdo napíše něco o tvé milované sérii? Už to vidíš? I když ty jsi natolik blbý, že pochybuji.
          • nedávno jsem byl v galerii, grafika obrazů 9/10, hratelnost bych dal tak za 6/10 ale co musím vytknout je délka, ke konci se mi zdálo, že se úrovně už jen opakují, repetitivní prostředí, jako by jen dávali stejné bílé místnosti za sebe, taky pathfinding návštěvníků občas nebyl úplně ideální, zasekávali se před obrazy a blokovali cestu. Tak celkově 8/10
            • nightborne
              Musím souhlasit, design úrovní nebývá silnou stránkou galerií. Pochválit ovšem musím kvalitní textury.
  • Nicmene autor to docela vystihl. Pillars combat system je podle me zbytecne prehlcenej a dost rychle se dostavi pocit repetitivnosti a nudy. Pro nejvetsi efektivitu se opravdu musi pauzovat kazdych 5 sekund, naklikat separatne ability pro vsechny panacky a opakovat porad dokola, takze kdyz kazda classa ma tak 10+ abilit, tak se clovek jen propauzuje na konec boje a ma z toho smisenej pocit.

    BG mela boje mnohem lepsi a dynamictejsi, protoze nemagicky classy prakticky nemely zadny ability a naklikavalo se jen s kouzelnikama/priestama a to jeste jednou za 10 sec, takze z bitev byl lepsi zazitek a pusobily mnohem celistveji.
    • No jo a co teprv ten combat co byl v puvodnim falloutu, tam se to dokonce potvora pauzovalo samo. To by byla dnes uz teprv repetitivni nuda co? Nechtel bys aby se ta hra treba i hrala sama ?
    • BG2 pak mělo takové ty zásobíky na kouzla, kde jich to najednou vyplivlo víc najednou.. ony vůbec souboje mágů v BG byly hodně zábavný, jak na sebe nahazovali všelijaký štíty, orchrany proti magii, neviditelnosti, imunity na fyzický útoky a já nevim co ještě a navzájem zkoušeli si to prolomit, aby se jeden druhýmu dostali na tělo *4*
      • len keď niektorí vyčaroval nishru a človek sa musel modliť aby mu jeho výbava po boji ostala kompletná
      • Pethulla
        a přitom stačil jeden inkvizitor, nejlépe s carsomyrem a mágové si nestačili ani prdnout.
      • Lich v hospode v Athkatle *15* *14*
        • a Kensai Mág byl se dvěma katanama byl vždycky easy mode - pěkné obrat partičku v patře o Heavens Fury a jejich životy a už to lítalo *14*
          • Ja jel solo jen regulerniho fighter/mage s 2H. Mi prislo vzdycky skoda, ze kensai nemohl nasadit par armor slotu *15*
            • to ne, ovšem ne že by to potřeboval, se všema obranejma kouzlama od mágů a zastavovánim času.. jediná nevýhoda je, pokud jedeš komplet celou ságu, v jedničce zas tak dobrej neni a když ho chceš specializovat na katany tak zaplačeš, protože těch v BG1 taky moc nenajdeš
          • teda Celestial Fury - sakra, to je znamení, že bych si to asi asi měl znovu zahrát *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit