Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • munphf

    Tož za sebe můžu říct, že mě tahle hra velice mile překvapila. Když BR hry začaly tak nějak "vřít" kolem, nijak mě netáhly. Zkusil sem Fortnite a hle - chytlo mě to děsně, ale neskutečně mi tam vadilo to stavění. Tak sem zkusil PUBG a taky sem tam utopil hromady hodin. Ale vadilo mi tam časem to že víc času čekám na hru, lootuju a nakonec me stejne nekdo kuhne ani nevím kdo (a že par kuřat bylo, ne že ne)... Mno a ted Apex - je to svižné (děsně), na zápas se čeká v řadu vteřin, gunplay se mi také libí, a světe div se jenom jeden "toxicky" clovek mi za celý večer prošel přes skupiny :D... Takže z onoho "aaa dalsi BR hra, kaslat na to" sem po jednom veceru presel do stavu "no toto, já to vážně asi chci hodně hrát". Za me teda palec hore.

  • Ihuarraquax
  • Jack1947

    Já to Fortnite přeji aspon se budou muset snažit aby udrželi hráče, jo holt 2roky osfrčeli čas na nové Battlrojál 😉

    Král je mrtev at žije král.

  • MidnighT91

    Nechápu to. Stáhl jsem kvůli tomu pos***** origin a vydržel jsem to hrát hodinu. Je to odpad pro děcka do 15 let stejně jak fortnite. Zlatej pubg.

  • Veskoslav

    Ale jo. Jediná BR, u které jsem vydržel. Systém postav je dobře udělaný, někdy okolo 22 levelu máte dostatek financí na nákup první postavy, která je uzamčená (celkově jsou pak dvě). Je to rychlé (pro ty, co "hledají" někoho 15 minut, doporučuji nevyskakovat jako poslední), má to hodně z Titanfall. Není tam hloupé stavění a nehraji si to na nic realistického. Člověk dá 2-3 hry, když má štěstí a rozumný tým, co nestřílí hned po všem, co se pohne, ale má i nějakou "taktiku", tak se celkem rychle dostane do hry. Ano, není to pro každého.


    Ale systém F2P je spravedlivý, hra jede pěkně, vypadá slušně. A pokud to Respawn pomůže, aby ji EA poslal peníze na vývoj Titanfall univerza, neřeknu ani popel:)

    • radim.zaty

      Asi tak. Pokud to pomůže k tomu, aby vydali Titanfall 3, tak jenom dobře. Ale hrát to nebudu :)

  • sukovf

    Statisticky se to teď jasně jeví tak, že Apex Fortnite nikdy nedožene, protože z grafu je jasně vidět, že Apex začal přírůstek hráčů klesat rychleji a dřív než Fortnite, kterej má přírůstek průměrně pořád stejnej.

  • Jez3vec

    Však gunplay je tam celkem parádní, není tam nic frustrujícího jak u PUBG a hlavně to nevypadá jako hra dělaná od píky pro děcka. Pravděpodobně nejlepší hra vydaná pod EA za poslední 2 roky (nepočítám recyklované sportovní hry) a ještě zadarmo.

  • Ted jen aby to hre vydrzelo a dalo to Respawnu prilezitost (a prachy) na nejakou dalsi paradni singleplayerovku.

    Ja to take vyzkousel a bud jsem mel stesti nebo smulu, prezil jsem 15 minut, protoze jsem nikoho nepotkal. Jakmile jsem nekoho potkal, dal jsem mu asi 50 dmg a chcipnul jsem. No, nestacilo to k tomu abych pochopil, v cem vezi ta popularita Battle Royale. A ani se to nechystam dale zkoumat.

    • patr

      Bavit ta to zacne az ked sa zohras a budes mat pekne akcie. A takych je tam dost. Staci si pozriet jedno z videi na yt. Mozno je lepsie najprv si pozriet take video aby si vedel co vsetko je v hre mozne.

      Apex funny and epic moments napriklad.


      Tak to je s kazdou online hrou. Ak skocis do niecoho noveho, nemozes sa divit ze ta zozaciatku sundavaju zohranejsi a ta hra ta tak nebavi. Kazda hra zacne bavit ked zacnes vyhravat, resp davat dobre fragy.  Ten pocit ze zo 60, 100 hracov si vyhral prave ty, je uplne iny akoby si hral nejaky team dm napriklad

    • Duncan66

      Taky jsem nepochopil, co je zabavneho na tom 95-99% hry behat po mape a hledat vybaveni aniz bych se musel bat o zivot a 1-5% herni doby mit akci. 

      • patr

        Vsak to zalezi od dropu.  Ved vidis vsetkych okolo seba ne ??? Tak ak chces akci tak skaces do takych oblasti ne ???  Kde je viac lootu tam je vacsia tlacenica. Logika


        Co na tom nechapes.  Bol si vysadeny na ostrov, su tam rozhadzane itemy a bojujes o prezitie. Je to napinavejsie a tempo hry sa stupnuje ked sa kruh zmensuje.


  • Luke_F

    No zkoušel jsem to a jsem totální noob. Bude to tím, že nehraju moc kooperativních a už vůbec ne kompetitivních věcí, ale v první hře jsem vydržel naživu asi 5s. Dopadli jsme do oblasti, kde byly další 2 grupy a stihl jsem sebrat jen něco, co vypadalo jako zásobník a už jsem byl dole. V další hře má trojice přistála na útesu, ale ouha na mě už tam místo nezbylo a spadl jsem z nějaké vysoké skály😁 To že se můžu před dopadem odpojit, mi došlo až pak. V ostatních hrách jsem sice vydržel déle, ale většinu času jsem jen zoufale pobíhal a hledal něco střílecího s tím, že když jsem to našel, dumal jsem co to je. Hra bohužel naprosto postrádá nějaký tutorial, kde by vysvětlila třídy zbraní, rozdíly mezi jednotlivými vzácnostmi (zatím jsem pochopil, že bílá je common, pak jsem našel zelenou a fialovou, která je lepší, netuším), jak fungují attachmenty a tak. Nemusí mě zase vodit za ručičku, na spoustu bych si toho přišel sám, ale ať tam teda dají nějakou střelnici nebo offline single pve, kde budete útočit třeba na ty tutoriálové figuríny a ať jsou klidně v klidu na místě. Jen abych měl možnost zjistit, jak je která zbraň účinná na jakou vzdálenost apod. Takhle, když je vše potřeba zjistit v boji, chápu, že zbytek týmu nemá moc zájem mě pořád oživovat, když nevím co mám nebo nemám hledat a když už najdu něco s čím se dá střílet, zjistím, že to nikdo nejspíš nepoužívá, protože to je k ničemu... Šanci tomu ještě dám, BR hry mě docela baví, ale za solo režim bych byl moc rád

    • patr

      Je to lahke.

      Staci vediet citat resp anglicky. Vsetko pekne farebne pre prehladnost. Naboje hneda, cervena, tmavo zelena, zlto zelena.   Light ammo, shotgun, heavy ammo, energy ammo. Itemy biela, modra, fialova, zlta. Ak vidis fialovu bednu po niekom, tak hned vies ze tam je lvl3 item.  Ides lootovat tu namiesto bielej skor. Ak tlaci zona apod.  Jednoduche ako facka.

      Zlate itemy potom davaju schopnosti navyse.  Napr zlaty knockdown shield ti da moznost ozivit sa sam.  Zlata helma - rychlejsia obnova takt a ultimatky

      Zlaty batoh - healovanie je o polovicu rychlejsie

      Zlaty armor - ked dokoncis nepriatela, dobije sa ti armor 


      Je to cele len o case a hrani.  Na zaciatku mas v tom chaos, po par hrach jednoduche a automaticke. V apexe je este to lepsie ze hry hlada rychlo, hry su rychlejsie plus je moznost ozivenia.  Takze ovela lepsie pre zaciatocnika. Len to je trochu rychle. No mala by tam byt aspon hra s botmi.  Lebo takto ked beres itemy a nepoznas ich tak musis citat atd a pri tak rychlej hre treba hrat a reagovat na to co sa deje okolo

    • Ale dyť tam tutoriál je, můžeš si tam vyzkoušet úplně vše a je to jedna velká otevřená střelnice.. dokonce tam máš i stručný mluvený tutoriál k pohybu a gameplay mechanikám.. je to hned první věc co se ti spustí po prvním spuštění hry, bez projití tutoriálu by tě to nemělo ani pustit do matchmakingu. U tlačítka play může vybrat jestli chceš zapnout hru nebo tutoriál..

      • patr

        Hej. Ale predsa ked skocis, tak si trosku v pici s tych vsetkych itemov a farieb a musis hned rychlo reagovat lebo hra je to dost rychla. Ale to chce len cas, nic viac.  Hry su pomerne rychle, rychlo to najde hru takze noproblem. Nepodari sa, das znova a tak dokolecka par hier dokym to uz budes poznat perfektne a zacnes aj vyhravat.


        Inak v tej strelnici aj krasne vidis ktora zbran aky dmg dava. Vypise ti to v cislach po kazdom hite takze noproblem

        • Luke_F

          Díky za rady. Ještě jednou si budu muset projít ten tutorial a strávit v něm více času. Vycházel jsem jen z toho, co hra učí pomocí checklistů. Takže je super, že umím chodit a skákat, ale zbraně od sebe nerozeznám. Souhlasím s tím, že je to o cviku, ale pokud je to coop, je škoda, že to pak svým neumětelstvím, ostatním kazím. Ale snad to časem dostanu do ruky. BTW, to co jsi psal v původní reakci na můj post, jsi se naučil sám nebo to tam je někde napsané (myslím ty výhody zlatých itemů nebo to, že se můžu sám dostat z knockdownu, pokud mám... něco...? (už nevím, co to bylo 😁)

          • patr

            Vsak tam mas napisane pri tom iteme. Len ho musis najst samozrejme. Dokonca si vies v menu nastavit ci ma byt ten popis strucny alebo obsiahlejsi.

            Knockdown shield.  Zlata farba, ten shield ma 750 hp a umozni ti sam sa ozivit, ale trva to dlhsie. Vsetky zlate itemy su o tom ze maju rovnake vlastnosti ako fialove + navyse pridaju schopnost. Zlate attachmenty na zbrane dokonca zmenia to ako zbran funguje.


            Najdem nieco, rychlo precitam ak to nepoznam a idem dalej. Ne ze to rychlo naklikas a nevis co beres ani

          • Ahoj,

            vůbec se netrap tím, že hru neumíš nebo nedáváš. Každý potřebuje jiný čas na to, aby hru dostal do ruky. A vůbec se netrap tím, že to kazíš tvým team mates. Nejlepší je hrát s lidmi s podobným skillem/zkušenostma. Ale pokud se připojíš do teamu dvou ostřílených hráčů tak většinou ti pomůžou, nebo alespoň nebudou nadávat. Tak to dělám i já, pokud to jen jde tak pomáhám. No a když to nejde tak jedeme hru ve dvou a třetí se veze. Na Apex je super, že má věkově starší hráčskou základnu jak Fortnite, takže kid rage není tak častý.


            Pokud se chceš opravdu rychle ve hře zorientovat a zlepšit tak se podívej na pár streamů (Dizzy, Shroud). Dneska koukat na stream není nic ujetýho. Je potřeba si uvědomit, že ty lidi to kolikrát dělají na full-time a informace co ti předají v 30ti minutách by si ty zjišťoval klidně dva měsíce. 


            Tutorial je fajn na to osahat si bulletdrop a damage. Ale bohužel tam nemáš všechny attachmenty, takže ty zbraně se chovají trošku jinak, než v end-game.


            A hru začínej pomalu. Nejlépe s 2mi dalšími kamarády na podobném levelu jako jsi ty. Skoč někde daleko a v klidu lootuj. Poznáš tak co jaký item dělá a zlepšuje. U všeho máš i popisky. Jen počítej s tím, že budeš třeba 15 minut sbírat a pak tě první team rozseká jak nic. No ale jakmile budeš znát itemy, tak zační skádat do víc nebezpečných oblastí aby sis osahal fighty. A pak už to chce jen čas a nevztekat se, pokud tě někdo sundá. Je to v pohodě, i ty nejlepší hráče na světě občas zabijou v první minutě. 


            A pokud vidíš jednoho nepřítele, vždycky přepodkládej, že kousek od něj jsou další 2. No a když začneš střílet, počítej s tím, že možná přijde další team.


            A hlavní rada na konec: nehraj Gibraltara. Je rozbitý, má největší hitbox ze všech. Tzn. nejsnáž se trefuje. Většinou je to postrach vlastního teamu a poznáš tak začínajícího hráče. Pokud chceš být užitečný tak hraj třeba Lifeline. A pokud uvidíš kraber nebo mastif - ber to. Kraber je jediná zbraň, kterou můžeš dát borce na jednu ránu do hlavy, ikdyž má nejlepší itemy ve hře. 


            ----


            Info od hráče, co má nahráno cca 160 hodin a nespočet výher. Lovu zdar.

            • Luke_F

              Díky za vyčerpávající odpověď. Pár dalších her mám za sebou a, i když musím uznat, že se orientuju o něco lépe, pořád to není ono. Bohužel nemám právě v okolí nikoho, s kým bych to mohl hrát, takže se to snažím random týpkům nekazit. To včera došlo tak daleko, že jsem byl ve vítězné trojce, ale při prvním náznaku akce (když zbývala už jen jedna další trojka), jsem padl jako první. Takže jsem mým teammates pomohl jen jako návnada na týpka co si dal tu práci, aby mě z knockdownu dostal do krabice. A v tom je vlastně kámen úrazu. Čert vem rozdíl mezi attachmenty nebo postavami, když nezvládám to elementární - střílet, pokud možno, na nepřítele. Kdyby byl sólo mód, můžu se jednou orientovat na loot, jednou na čistokrevnou akci a postupně se učit. Takhle je to pro mě nejspíše u ledu, dokud (zda vůbec někdy), nebude solo režim. Ale baví mě to, o tom žádná

  • tyjo 4x rychleji? kde se ty lidi berou? to mají nějakou Apex líheň ne? Saruman tam z bahna tahá hráče Apexu!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit