Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Erien
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/1139055 To je k tomu nesmyslnýmu bullshitu co vyplivnul eurogamer. Takže opravdu nemají tisíc fotek detalní základny a nádobíčko pro špiony.
  • Fajn, takze se to da pochopit jedine tak, ze nekdo poslal ty nejhorsi dva spiony v dejinach spionaze,naproste amatery do oblasti, kterou vlastni stat, ktery je clenem NATO, cili vojenska akce proti nemu by tudiz znamenala postvat si proti sobe armady pulky sveta. Cele je to kravina. Media dokazi z nevinneho cloveka udelat totalni ku.vu tak jak se to nekomu zrovna hodi.
    • Keyz
      Vyfotili tam super tajný recept na vojenskou verzi sýru feta a navíc rozmístění stád ovcí.
      Prostě komedie.
  • Pekne sa to vyvŕbilo. Najzarážajúcejšie na tom je, že aspoň o nejakú objektivitu sa tu niekto pokúsil až potom, čo boli médiá zaplavované klamstvami o nespravodlivo zadržaných turistoch na dovolenke, ktorí si omylom vyfotili vojenské letisko, lebo si nevšimli značku.

    A ten zvratok od vavru a tá "sos" stránka sú vrcholom nechutnosti.
    • smejki
      pokud jde o silně jednostranné oficiální informace, něco smrdí, ale jakmile se ukáže něco neoficiálního, co jde proti, tak se "to vyvŕbilo". Noice!
      • Hlavne, že v článku je jasne napísané, že ide o rozvedenie OFICIÁLNEHO stanoviska gréckych úradov - a to hovorilo, že oboch zatkli po tom, čo napriek výstrahe vyhotovovali audiovizuálne záznamy vojenských objektov.

        A za zdroj "špekulácií" uvádzajú MIT. Keď si myslíš, žeby tajná služba zverejnila nejaké citlivé materiály, ktoré chce utajiť (aby sa k nim nedostali napr. Turci), len preto, aby presvedčila nejakých internetových pisálkov, tak potom neviem.

        No čo, aspoň že sa tieto materiály dostali na stôl sudcovi.

        Ale to, že namiesto oficiálnych vyjadrení sa celé 2 mesiace objavovali v médiách rozprávočky od právnikov zadržaných, od bohemia interactive (áno, od tých istých osôb, čo v priebehu pár hodín po udalosti vymazali z oficiálneho fóra thread, kde boli vývojári varovaní, že fotenie vojenských objektov je nelegálne) a srdcervúce príbehy o rodičoch, malých deťoch a tehotných manželkách... to je teda riadna žumpa.
        • Coffin.Corner
          Jestli si myslíš, že starost jejich rodin a těhotné manželky jsou nahrané, tak jsi těžký případ asociálního psychopata.
        • pod neoficialni rozvedeni oficialniho stanoviska se da schovat naprosto cokoliv
  • risa2000
    Myslím, že by si ten případ zasloužil, vzhledem k publicitě, kterou má, aby se herní novináři dohodli a poslali společně někoho na ten soud, který snad bude v angličtině, takže by ho mohli sledovat přímo na místě a napsat pak přesně, o co jde.

    Ať už je článek na konkurenčním webu tendenční, nebo také spekuluje (moje řečtina bohužel není tak dobrá, abych si to mohl přečíst v originále), tak minimálně dává možné vysvětlení pro to, proč je už dávno nepustili na kauci a drží je dál ve vazbě.
  • keby sa ten sprostý národ viac staral ako splatiť dlhy ktoré si nahonobil svojou sprostou politikou(sa musí celá EU skladať na ich dôchodky) a nie sa srali do dvoch obyčajných nevinných ľudí.! *10* *16*
    • Proč tolik nadávek, focení cizích vojenských zařízení není žádná sranda. Turecko je známé tím, že ke špionáži využívá cizince(v minulosti to byli například Holanďané maskovaní za turisty), takže se nedivím jejich paranoi.
    • o obycajnych nevinnych turistov na dovolenke vo vojenskej zakladni s pristrojom na nocne videnie *15*
  • Coffin.Corner
    Na konkurenčním webu vyšel článek o tom, jak celou situaci vidí řecká strana. Bohužel, ukazuje se, že to není tak černobílé, jak se zdálo a zdaleka nejde jen o půl vteřiny na kameře... *9*
    • smejki
      Já si nemůže pomoct, ale info z článku na military webu, kterej napsal Frantos Vidlakulos v turkofobním Řecku, mi přijde cokoliv, jen ne objektivní a důvěryhodný. O tom, že nejde o oficiální vyjádření Řecké strany se snad nemusíme bavit. Proč se rovnou nezeptat v Blesku, jak to celé je?
      • První věta se dá otočit a napsat o kterémkoliv českém článku, který je hájí hlava nehlava. :)
        • Keyz
          Když se podívám na mapy přes bing také vidím rozestavení letadel a to dokonce základen v USA.Oproti google zatím nejsou rozmazány.
          Proč pak takový problém?Na letišti letadla stojí na logicky na určitých místech.Dělají jako kdyby ihned po focení by tam přilétla nějaká raketa anebo jako kdyby to byl zásadní objev,že technika stojí tam kde stojí běžně.
          Komedie když to lze vidět přes dostupné mapy.
          • Opravdu tam najdeš všechny základny na světě ? Opravdu jsi tak naivni ?
            Hoď link na Area 51.Mrknem jak to google nafotil.
            • Keyz
              Nellis Air Force Base tam například najdu.Dokonce jsem tam našel kdysi základu kde byla B2 jak jela po dráze.Nevím bohužel jaká to byla.
              Nebo Edwards Air Force Base tam je vidět kde stojí bombardér.Určitě to není aktuální ale pro informace kde letadla běžně stoji by to snad mělo stačit.

              Všechny určitě ne.Ale rozhodně tam nejdu větší a důležitější než malou řeckou na ostrově.
              Navíc pochybuji,že Řekové mají super stroje anebo je mají nějak speciálně rozestavěné aby to bylo tak strašně dramatické.
            • smejki
              Area 51 tam kupodivu je (Před lety nebývala). Otázka je, jak moc je zretušovaná.
        • smejki
          bezpochyby. já stále vycházím jen z oficiálních prohlášení.
          BTW podle mýho mdlýho rozumu, kdyby ty věci napsané military webech, byly pravdivé, tak se tím řecká strana chlubí a ne že jediná věc bude stále "ZOMFG 14 snímků vypreparovaných z nahrávky!"

          Proto se jde mimo jiné demonstrovat - za více informací.
          • Grécka strana nemá žiadny dôvod sa niečím chváliť a žiadny záujem niečo medializovať, keďže pre nich je to otázka utajovaných skutočností a národnej bezpečnosti. *7*

            A keby si vychádzal z oficiálnych vyhlásení, tak by si neopakoval tie kecy o 14 snímkoch z tej podvodníckej stránky, lebo už deň po udalosti váš vlastný hovorca ministerstva zahraničia tlmočil OFICIÁLNE vyjadrenie gréckej polície.

            "Čeští občané byli zadrženi na ostrově Limnos řeckou policií. Podle vyjádření policie měli pořizovat fotografie a videozáznamy vojenských objektů na ostrově, do kterých vnikli navzdory výstražným upozorněním," informoval v úterý o situaci mluvčí ministerstva zahraničních věcí Vít Kolář.
    • Keyz
      Jestli fotily jednotlivou techniku tak to moc nechápu.Proč by to měli dělat?
      Na internetu je takových fotek a popisů.To utajovaní nějakého običejného vozidla je komické.Přitom často jezdí na prezentace anebo je již jinde podrobně vyfoceno a popsáno.Není to nový německý tank Tiger aby dělali takové komedie.
      - Dokonce na B2 se mohli lidi v USA podívat živě.Je to komedie.Vyfotíš něco co každý zná a máš problém,ale když požiješ stávající snímky které jsou často lepší než tvoje tak je to OK.
      • Jedna věc je se podívat na tank Tiger nebo B2 a druhá věc je fotit letiště a tam rozvržení letadel budov atd. Chápeš ? :)
      • smejki
        přešlápni si.
    • tjn
      • Magister_Peditum
        Eurogamer

        EDIT: Nemaž si předchozí komenty, krucinál, pak to vypadá, že odpovídám na nic. *15*

        PS: Jestli to, co se tam píše, je pravda, tak jsou v tom hoši až po uši. I když vážně nechápu, že by byli tak blbí a nechali se zlanařit jako špiclové pro Turka. I když možný je všechno, že jo. *15*
        • Sry, moje chyba, dozvěděl jsem se to těsně po napsání v předchozím vláknu a bylo mi blbé to tu nechávat. *1*

          Ano, je to celé smutné, pokuď jeto pravda, tak mají hoši problém, já si hned myslel, že nešlo jen o půl vteřiny záběru z busu, takoví magoři nejsou ani Řeci.
    • No jo, TG by taky něco takového mohli napsat, jak už jsem někde podsouval... :)
    • Ak je pravda to, čo sa tam píše, tak majú naozaj vážny problém. Fotky vojenských objektov, techniky a krajiny okolo, k tomu prístroj na nočné videnie. Ten si mnoho ľudí na dovolenku nebráva. :-(
      • Coffin.Corner
        Nejsem právník, ale řekl bych, že vlastnění noktovizoru a špičkové audiovizuální techniky není žádný zločin, ve svobodné společnosti si ho můžeš vzít kam chceš a mnozí nadšenci mívají lepší vybavení, než leckterý profesionál. Jde o to jestli se žalující straně podaří prokázat, že ho opravdu používali k činnosti za kterou je viní, protože z kontextu vyplývá, že je nejspíše sledovala řecká tajná služba.
        Jinak, informace z řeckých novin, musíme brát stejně opatrně, jako ty naše.
        • Je pravda, že vlastnenie takejto techniky nie je zločin. Ale v spojitosti s tými fotkami to žial ukazuje, že to bolo používané v súvislosti so sledovaním "citlivých" vojenských objektov.
          Samozrejme, verím že to s chalanmi dobre dopadne, informácie z gréckej tlače sa nepreukážu a vrátia sa k rodinám. Na druhú stranu sa nedá vylúčiť, že túto činnosť mohli vykonávať na objednávku.
      • tak ked ich nacapali s pristrojom na nocne videnie vo vojenskom objekte tak to nech si zacnu zvykat na stredomorsku klimu
        *15*
  • Co pro jejich zachranu dela jejich zamestnavatel? O tom se v clanku nepise...
    • Ten dělá mrtvýho brouka jako že se ho to vůbec netýka aby se nedostal do prů*eru
  • Myslim ze i sebevic retardovanemu rekovi uz musi byt jasne, ze to nebyla spionaz, ale pouze politovanihodna chyba dvou ceskych obcanu. Cili se to dalo vyresit vyhostenim, pokutou, nebo necim podobnym. To co se deje je pouze stupidni hra nejake sebestredne svine, ktera na to doufam jednou doplati.
    • Já bych se neukvapoval... http://www.eurogamer.cz/articles/recka-tajna-sluba-cesi-fotili-mnoho-strategickych-cilu
  • GlaDOS
    Zdá se mi to, nebo tu tak před půl rokem bylo méně spamerů a trolů? Dřív tu psalo několik registrovaných a zavedených značek, poslední dobou tu ale čím dál více tapetují anonymové a kydají ještě větší blbosti, než kdy dřív.
    • A to má ještě každý trol další 2-3 účty
  • Je to nestastne a snad je brzo pusti, ale jenom ze srandy je do lapaku nedali.Lidi by si tohle meli pamatovat, neni to prvni pripad.Proste vojenske objekty NEFOTIT!
    • Souhlas, navíc ať se nám to líbí nebo ne, Řecko je (zcela oprávněně) dlouhodobě "vy*ráno" z Turků a jet si tam jen tak takhle fotit a točit mi přijde minimálně jako kopání do košíku s kobrou. A myslim si, že pánové tohle všechno měli vědět, když vyvíjí hru v danym prostředí a zaměřenou na téma válečnýho konfliktu. Měli vědět, že si i dost možná budou hrát se zápalkama, který ale nedokážou sfouknout.

      Nicméně neobhajuju postupy řeckých úřadů. Už jen proto, že skutečný informace nemáme nikdo a nikdy se je asi ani nedozvíme. Nikdy se nikdo nedoví, jaký důkazy byly podvržený a jaký reálný. Pánům držím palce, ať se vše vysvětlí a pokud opravdu pochybili aby si i vzali ponaučení.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit