Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kua co to zase kdo vypotil? Jak může porovnávat verze někdo kdo si neumí ani nastavit barvy, kontrast apod. v nastavení? Tak přestřelenou červenou na PC nemám.
    Zase výkřik do tmy a naprosto nesmyslné srovnání.
  • kdyz chcete srovnavat, tak si vemte k tomuto videu cloveka,ktery moc hram nerozumi,treba svou pritelkyni.jako ja.zakryte nazvi pc nebo xbox.a at vam ukaze ktera verze je lepsi.ja to udal.xbox to vyhral.Za prvé: Mně řekla,že začátek videa - v lese je věrohodnější mlha, když tam prší a nemůže to být čistý. Za druhé: Ve věznici u Xboxu je vidět kouř od hořící svíce, na PC ne.PC je příliš tmavé.
    Za třetí: Ve stanu je PC verze příliš červená. Jiné rozdíly jsme příliš nepozorovali.
    Stejně mi přijde, že se tu řeší "žabo-myší" války. Ve hře přeci nejde o piďi mini rozdíly, ale o zážitek ze hry. Na mini monitoru,tak velké rozldíly nejsou vidět. Pro příště : Když budete chtít srovnávat, tak dejte i Xbox na monitor a PC taky a pak srovnávejte. Monitor má jemnější display a věrohodnější barvy než TV.
  • Kde je Sony ? ... Porovnávat Xbox s PC ... to se jen tak nevidí ;)
  • ako chlapi čo tu riešite?

    konzole - užšie zamerané, doteraz aj nahrubo lacnejšie, masovejšie

    pc (hranie) - objektívne vyššia kvalita, ale pre tú kvalitu aj cena, pre fajnšmekrov (resp. čoraz viac)

    aj tak to tu za 5 rokov splynie a budú sa konzolisti s PCčkármi bratať a spoločne bojovať proti casualkám na tabletoch a mobiloch
    ps. čo som zachytil, k novej generácií konzolí sa zase očakáva 2x zdraženie vývoja, bohvie koľko je na tom pravdy...
    • Umaroth
      No pokud bude nový box/ps4 stát nad 12000 tak do toho nejdu, pockam nez to pujde dolu. Pomatuji kdyz prisla ps3 na trh 21 000,- *15* to byl velký vtip
      • dira
        Na druhou stranu lidi co si ho kopili za 21k paklize HW prezil (funkcne) tak si zahraji dodnes hry ve velice dobre kvalite (dal sem si praci a nasel sem cenu sestavy za cca 30k v te dobe -->rok 2006, coz uz je o dost vice --> detaily viz nize). Na dane sestave si dnes nezahrajete temner zadnou z novejsich her :o) cena je tudiz podle me stanovena i v te dobe velice dobre.

        http://www.svethardware.cz/art_doc-4AD1186A3D386EA2C1257236005C4FA9.html

        P.S.: Jsem pcckar, jen jsem musel zareagovat na navazeni se do cen, jelikoz jako vtip me prijde spis smysleni lidi :o)
        • Mechwarrior_bw
          a zarátal si k tým k tým 21k sumu ktorú dodatočne zaplatí konzolový hráč za svoju konzolu v cene hier za dané obdobie 6 rokov ? alebo či len demagogicky chceš porovnávať hrušky s jablkami ?

          mimochodom čo sa týka tej zostavy tak s kartou X1950 PRO si zahráš aj mnohé dnešné moderné hry pokial použiješ rovnaké rozlíšenie ako u konzolách - 720p alebo 640p.
          • dira
            mám podobnou sestavu jako obývákový počítač pro mamku a zbytek rodiny :o) většinu času má nyní zaúkol být huntovan FB causal hrami a věř, že se na něm seká i Flashová Zuma Deluxe :o) natožpak z novejších her Battlefield? Mass Effect? Skyrim? Deus EX? Portal? Vybýrám hry které jsou hodně výrazné, ale třeba ani indie hry jako Legend of Grimrock už na tomhle železe plynule nerozjedu. Jinak porovnával jsem porovnával cenu HW společně s jeho technologickým stárnutím, která byla imho mylně označena za vtip. Jinak ano, konzole si vyžadují zároveň poměrně vysoké investice v podobě her, o něco vyšší než pc, ale je to opravdu tak znatelné aby to bylo odsouditelné? Něco jiného je stagnace na pokles cen (beru ceny v období kdy hry vycházejí, kde jsem zaznamenal rozdíl cen nejvíce snad do 200kč při ceně 1200 korun (a to jen ve velmi vyjimečných případech většinou se rozdíl koná v ceně zhruba 80-100kč). Jinak ze stagnace cen můžeme obviňovat hlavně faktory jako výrobní náklady o něco vyšší než většina DVD titulů (například využívání BR disků), ale i například Ekonomické faktory (ať si řiká kdo chce co chce, stále se to prodává za ty prachy a kde je poptávka, je drahá nabídka).

            Z toho vyplívá pro mě, že kdybych byl konzolista, utratil bych při nákupu cca 12 her ročně (to bych asi musel dát výpověď z práce abych stihl :D ) zaplatil za konzoli+za peníze, které bych dal navíc za hry oproti pc stejne jako za samotný stroj pc, který jak jsem řekl, není použitelný a většinu pro mne zajímavých her dnešní doby (a to ani na 720p ani na VGA). Kdyby tomu tak nebylo, neměl bych již od doby vzniku PS3 třetí obnovu nebo výměnu PC :o)

            Druhá věc je, že mě ke konzoli jentak nikdo nedonutí, jen se snažím objektivně hodnotit jejich výhody, ale zároveň jsem před nějakou dobou měl snahu hodnotit objektivně jejich nevýhody.
          • vlastik.plaminek
            Kdo není debil, nakupuje v Anglii za jejich bezva ceny a na české či slovenské nenažrance háže zvysoka bobek.
          • Ja myslim, ze pc naopak frci tady na vychode hlavne proto, ze tu mame nizsi kupni silu, konzole je svym zpusobem luxus, i kdyz to pc hraci asi nebudou chtit prijmout.

            Rozliseni ktere si muzes dovolit na konzoli si nemuzes dovolit na pc, to je zase demagogicke srovnani z tve strany.
            • Mechwarrior_bw
              *1* jejdasek jejdasek...

              konzole sú úspešné práve preto, že sú dotované a je ich možné kúpiť za lacnejší peniaz ako herné PC... takže keci o tom, že konzole sú u nás luxus je prvotriedny nezmysel - vždy je ľahšie kúpiť jednoduchý komp na internet a k tomu konzolu na hranie ako herné, multimediálné PC.

              a prečo by som si nemohol dovoliť hrať hry na pc v rozlíšení 720p vieš asi naozaj len ty *1*
      • no je to otázne...ale podľa toho čo preniká zatiaľ na verejnosť, snažia sa vytvoriť tie konzoly čo najviac cost-effective...takže nemôžeme čakať top hw ako bol v predchádzajúcich gen pri uvedení, ale zase cena môže byť príjemná
  • Hanzales
    Teda, místo aby jste pochválili CD Projekt, jak se jim to podařilo krásně portnout, tak se tu hádáte o ergonomii ;o)
    • deridon
      egonimii načal náš děděk.. bohužel to vždy strhne horkou debatu.. o hru jako takovou ani nejde v tomto případě :D jinak to portli samozřejmě parádně, ten engine je doopravdy super a rád bych ho viděl někde víc, na to jak vypadá, jsem se bál, aby mi to na PC jelo v pohodě a byl jsem mile překvapen, že jsem nemusel skoro vůbec snižovat detaily
      • Skôr egomániu haha.
  • Pro Jejdaska: Ty mi pripadas jak Don Quijote ;) Nemuzu si nevsimnout, ze se casto snazis nekomu vysvetlovat nejaky svuj pohled na vec (coz je samo v poradku). Ty to ale vysvetlujes i lidem, kteri evidentne tomu treba rozumi vic nez ty, a presto si porad tvrdis to svoje a vysvetlujes a vysvetlujes. Jako OK, ses treba starsi, mozna ti to pride potupny, bavit se s treba s klukama, co jeste pisi domaci ukoly. Ale kdyz do toho vidi vic. Jejdasku, tohle fakt nema cenu :) Ale je to zabava cist. Nechci tim rict, ze tomu uplne nerozumis, ale fakt nejde vysvetlovat nekomu neco, kdyz tomu rozumi stejne, ne-li lip ;)
    • A co tim myslis konkretne? Problem vetsiny lidi kteri na me reaguji spociva v tom, ze reaguji na ne o, co si spatne domysli a co jsem nerekl. Ja treba reknu, ze pc platforma je v upadku a veskoslav to interpretuje a cituje (!) jako ze pc je mrtve. A neprijde mu to divne. Kdyz reknu ze americka ekonomika je v upadku, znamena to snad, ze je amerika mrtva zeme? Ne, takovehle uvazovani neni normalni. I kdyz je americka ekonomika v upadku, lide tam maji porad prumernou vyssi zivotni uroven nez v cine, kde ekonomika roste. Ale jak pc fanatik slysi o pc neco negativniho, tak vidi rude. Jenze pc platformu provazi hodne negativnich jevu a ja o nich hodlam hovorit, i kdyz je nikdo nechcš slyset. A rovnez budu rozporovat t rzeni o nadrazenosti a vsedokonalosti pc nadvsim ostatnim, protoze je to pitomost. A pokud nekdo bude reagovat na to co rikam a nikoli na zcestne interpretace, tak se s nim myslim domluvim. No ale mezi mladymi lidmi je to ponekud obtizne, protoze casto vidi jednoduse, zkratkovite a cernobile (proto jsem oznacovan treba za konzolistu, prestoze s pc mam daleko vic zkusenosti a vim o nem hodne jak historicky tak technicky. U konzoli jsem treba jen uzivatel, o architekture ps3 mam jen mlhave vedomi a naprogramovat bych pro nej neumel ani hello world.).
      • A jako se podivej, co treba pises: A v tom designovani se pletes, design her se prizpusobuje rozliseni i relativni velikosti bodu.
        Vzdyt to je uplne nesmysl. Tady je proste videt, ze kdyz zajdes do detailu, tak do toho tolik nevidis a nemuzes proste argumentovat lidem, kteri toho vi vic. V tom pripade prece ctu a snazim se neco dozvedet, a nevysvetluju :)
        • Neni to nesmysl, a klidne zajdi do detailu a uvidime. Uved relevantni argumenty, proc to neni pravda.
          • Veskoslav
            Takovým příkladem může být třeba BF3. Multiplatforma, kdy u pc je plnohodnodnotné fullHD, které jsem zkoušel i na televizi a pak je tu "pouze" 720p u Xboxové verze, kterou jsem, tomu nebudeš věřit, hrál na té samé televizi, kde jsem předtím měl "připojený" pc s fullHD. A rozhodně šlo poznat, co je co.
            • Za prve to ani zdaleka neni 20 a za druhe neni nic mimoradneho, ze se vetsina myli, je to z prirozenych duvodu obvykle. A jestlize ta vetsina umi jen nadavat a ne argumentovat, tak neni co resit.
            • Veskoslav
              Ano dvacet lidí ti řekne, že jsi mimo. Ale v konečném důsledku jsi ty jediný, kdo není mimo.....Ty by jsi měl vystupovat v nějaké zábavné Talkshow:)
            • Ty taky koukam nevis o cem je rec. Tvuj argument neni relevantni. Za prve nic nedokazuje, protoze tento fakt muze mit ruzna vysvetleni. Za druhe me tvrzeni by vyvratilo pouze tvrzeni, ze jsi naopak zadny rozdil nepozoroval a to jen pri zachovani srovnatelnych pozorovacich podminek.
          • Jak muzu uvest, ze to neni pravda, kdyz ta veta ani nedava zadny smysl. Jaka relativni velikost bodu v zavislosti na designu her. Vzdyt nic takoveho neexistuje :D Je to uplny blabol.
            • Ne, neni to blabol, jen jsi to zase nepochopil. Takze ti doporucuji aby ses ridil vlastni radou, kdyz necemu nerozumis, cti, snaz se neco dozvedet a nevysvetluj. :-)

              Ne, tim jsem chtel rict, jak jsem ostatne rekl, ze rozliseni obrazovky a relativni velikosti bodu se prizpusobuje design her. A ty jsi na rade to vecnymi argumenty vyvratit nebo priznat svuj omyl.
            • A touhle hromadou nesmyslu jsi jako chtel rict, ze kdyz se koukas na TV, tak nevidis detaily, jako kdyz se divas zblizka na monitor PC? Takze texty a ovladaci prvky na obrazovce musi byt o neco vetsi, aby byly i na TV citelne?

              Relativni velikost bodu... :))
            • Hezkej blabol :)
            • Aha, takze je to blbost proto, ze nevis co to je. To mi je tedy argument. A timto mi chces dokazovat, ze do toho nevidim? Nestydis se tak trochu. Pojem relativni velikost bodu se snazi postihnout skutecnost, ze zorny uhlel pozorovaneho objektu je primo umerny velikosti predmetu a neprimo umerny pozorovaci vzdalenosti tohpto objekyu, pricemz dotycnym objektem je bod obrazovky, ktery sam ma dnes zpravidla pevnou velikost (ale lisi se obrazovka od obrazovky) a jeho zorny uhel se meni a je tedy relativni k pozorovaci vzdalenosti. Laicky receno, cim dal sedis od obrazovky, tim se ti jeho body a v dusledku toho i zobrazene objekty jevi mensi. Relativni velikost bodu typickeho monitoru je odlisna od relativni velikosti bodu typicke televizni obrazovky pri typickem uzivani a tomu se musi prizpusobit design her, napriklad UI.

              Tak, ted je rada na tobe to rozumnymi vecnymi argumenty vyvratit.
      • To je zase moc vysvetlovani... ;)
      • Veskoslav
        Jejdásku. On ale reaguje na to, že ohledně techniky mluvíš naprosto z cesty. A neboj, najdu tu diskuzi, kde tvrdíš, že pc platforma je mrtvá a do několika let nikdo na pc hrát nebude a budeme hrát všichni na konzolích. Tenkrát se ti tak všichni smáli a to i konzoloví hráči. Jde prostě o to, že sice můžeš mi pomalu dělat "otce" podle toho, jak se tu tváříš staře, ale spousta věcí ti poněkud uniká a některé věci mluvíš naprosto z cesty.
        • Ma prilezitost to dolozit. O technece mluvis z cesty ty, treba tve dnesni tvrzeni, ze xbox neumi 1080p.

          Tak fajn, najdi :-).
          • Veskoslav
            Přečti si diskuzi pořádně. Xbox sice papírově umí 1080p, ale papírově. Můj telefon taky má papírově 512 RAM a přitom mám k dispozici pouze 248 RAM. Zkus si pustit na Xboxu ve fullHD film na BlueRay nebo spustit si hry. Sice ti píše, že jedeš 720p, ale on to dopočítává do toho rozlišení 1080p. Protože by to ve fullHD neutáhl nejenom výkonostně, ale ani graficky.
            • Aha, takze tim chces rict, ze xbox z externi bluray mechaniky cte standardni 1080p datovy proud, zpracuje jej, skaluje na 720p a na vystupu pak zase zpatky na 1080p? Nejak v tom nevidim logiku. Muzes mi to objasnit?
            • Veskoslav
              Jak? Třeba tak, že já jsem "dostal" k Xboxu externí BluRay mechaniku zdarma. Asi tak.
            • Jak si mam na xboxu pustit bluray film?
              Vykon xboxu je zhruba na urovni ps3 ktera s poustenim bluray filmu problemy nema. Odmitam tvrzeni, ze je to z vykonostnich duvodu.
              Tvrzeni ze xbox obraz pocita v nizsim rozliseni a skaluje ho na 1080p zni uveritelneji, to delaji i nektere satelitni stanice. To si jeste overim. Ale je to v rozporu s tvym tvrzenim, ze xbox full hd umi, ale se specialnim kabelem. To je proste hloupost. Nebo jak ten specialni kabel zaridi, aby se obraz zacal pocitat ve full hd?
  • jéé Nname...ty vole ty si vůůl :)) je dobře,že máš super nadupanej komp a můžeš si všechno pustit na very high,ale nějak nechápu, proč máš v paličce makovičce zakodovaný, že na PC z roku 2007 budeš hrát současný hry na 10 fps. Pro tebe je priorita asi paření her, tak tomu holt dáváš v utrácení financí prioritu, ale představ si, že spousta lidí si při pohledu na blbečka co rve prachy do PC poklepe na čelo- bez urážky. Pro mě je pc na třetí koleji, všechny prachy rvu do svýho sjezďáka,nájmu,úvěru,paušálu atd.....a na tuning PC už holt nezbejvá. A ted ti napíšu co mám za sestavu-poserete se z toho smíchy všichni pánové :-D Intel Pentium IV Hyper Threat( jednojádro!!! :-D) 3300Mhz, 3GB DDR2, Nvidia 9800GT 512MB a hardisk 120GB :-D joo je to stará šunka,ale mě to nějak netrápí A představ si Nname, že sem na tom hral bez problému Deus Ex:Human Revolution na medium, Crysis 2 na high, Zaklínače 2 sem taky spustil bez problému, Skyrim sem hral dokonce na plný detaily-bez škubání!( U Skyrimu to cukalo jen když sem osvobozoval pevnosti od Císařskejch a mydlilo se tam pak najednou třeba 30NPC) a celkově tak vůbec se s tim daj hrát současný hry s rozumnym FPS-samozřejmně musim hrát na 1280*1024 a AA vypínám,hraju na medium,ale dá se. Já si poklepu na čelo, když vidim kluky, co si kupujou každej rok nový PC, no a spousta lidí si zas poklepe na čelo, jak můžu bejt tak blbej a koupit si za 10 000kč FOX DHX 5.0,nebo vyplaznout 10 900kč za Troy Lee Design D3 Carbon Steve Peat Replica. Prostě je to o prioritách a ty má každej jiný. Ale neposmívej se někomu, že má starý PC,v tom si hlupák.
    • Neposmíval jsem se někomu, že má starý komp. Posmíval jsem se tomu tvrzení, že na tom zaklínač pojede v plné palbě. Já na hraní nemám moc času, tudíž pro mě komp ani není prioritou. Sice mám na dnešní dobu obstojnej komp, ale s nikým bych se nedohadoval, kdo má komp lepší nebo horší. Ono totiž zrovna ten Zaklínač 2 a Battlefield 3 jsou jediné dvě hry, které jsem na tom hrál a vím, jak to jede na i5-2500K, 8GB RAM, a Radeonce 6950 s 2GB paměti. Zaklínače jsem měl na plno bez Oversamplingu a existovaly úplně v pohodě místa, kde to padlo klidně na 25 fps.
      • Veskoslav
        Ne ty jsi se jenom ztrapnil s 10 fps.....Jinak nic jiného jsi vlastně neudělal.
      • Ty asi žiješ v tom, že tá "radeonka 6950" je omnoho silnejšia karta ako gtx560ti, že na tw2 potrebuješ viac ako 1gb vram, 8gb operačnej pamäte alebo najnovší a k tomu pretaktovaný procesor - ale si na omyle (celkom to ale chápem, na každom fóre o hardvéri teraz tlačia kupujúcim do hlavy slovo "bottleneck" - hlavne majitelia eshopov/admini na fórach z toho žijú *15* ).

        35-40 fps je skutočne hodnota, na ktorej sa to pri hraní pohybovalo na stroji, o ktorom som hovoril. Samozrejme boli miesta, kde fps padlo, hlavne pri cutscénach, ale priemerne to bolo tých 35-40 fps.

        Btw, tu máš odporúčané nastavenia od nvidie aby si sa nemusel viac posmievať :
        http://uk.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-560ti/performance/witcher-2-the-assassins-of-kings-nvidia-geforce-gtx-560-ti-ops
  • "design her se prizpusobuje rozliseni i relativni velikosti bodu"

    Haha, jejdasek, čo si si to zase vymyslel. A programujú sa tie hry na základe veľkosti bodu 24", 32", 42" či 65" hdtv?

    "Proto se pc hry na televizi budou hrat blbe, pokud tu televizi budes pouzivat jako televizi a nebudes ji pouzivat jako monitor"
    Ďalší nezmysel a výmysel.
    • Veskoslav
      To je Jejdásek. Ale je sranda číst ohledně těchto věcí. Člověk si pak řekne, že není úplný antitalent na techniku, když vidí, co zde Jejdásek píše:)
  • Hmm to video je tak "strašně kvalitní" že to jde fakt poznat OMG
  • To, že s toho odstranily ty barevné filtry je jen dobře, vypadá to přirozeněji. Nikdy sem si u Z2 na ty přesycené barvy nezvyknul. Ve skutečnosti to na PC v detailech vypadá lépe než se v tom videu snaží presentovat, ale to může být konzolistům fuk. Sem zvědavej jak se budou prát s tím přeplácaným inventářem a zda je bude bavit míchat lektvary.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit