Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smajdal
    Co se týče kampaně, poprvé super bezva cool a když jsem si ji po dvou letech zkoušel zvopakovat, tak mě herní náplň tak nudila, že jsem s tím sek v půlce. Bojím, bojím, že se stane to samý s HotS, ale už poprvé :(
    • jak dlouho zhruba trvá kampaň ve WoL?
      • smajdal
        15h
        • díky
  • ac jsem velky fanda sc2 tak ja teda nesdilim autorovo nadseni z "uplne nova hra" nove je tem jen uzivatelske rozhrani MP hra je vice mene stejna jen dve jednotky za kazdou rasu a par drobnosti v animacich nato ze uz bylo z ceho vychazet jako dobry datadisk, ale nova hra ani nahodou to jsou jen serepeticky okolo te hry tech pribylo hodne to jo
    • Hra samozřejmě nová je resp. bude, až oficiálně vyjde. Osobně ji za datadisk nepovažuju, stejně jako mnoho dalších. Celá řada strategií ani zdaleka nenabízí některou z těchto věcí: solidní hrací dobu, kvalitní příběh a zpracování, silný multiplayer, pravidelný vydávání patchů. Starcraft naštěstí ano.
      Nemusím hrát všechny hry od Blizzardu, nemusím všechny nutně chválit. Co ale musím říct, je: díky bohu za takový studia, který dělají hry na vysoké, velmi vysoké úrovni.
      A pokud StarCraft už roky funguje velmi dobře, nevidím důvod, proč by se měl radikálně měnit, anebo proč označovat něco, co vychází v dostatečné herní době a při vysoké kvalitě, za datadisk. Tak to přece vůbec není.
      Ať už vezmeš téměř jakoukoli hru, která vychází v dílech, pozmění se příběh, hrdina zůstane, nebo přijde nějaký nový (staronový), změní se prostředí, pár jednotek a přidá se pár dalších strategických prvků. Proto nerozumím tomu, proč se někdo dožaduje ultra nových věcí, někdy mi přijde, že až v rozsahu tak 90-100%.
      Když něco funguje na vysoké úrovni, proč bych měl měnit všechny jednotky (graficky, herně)?
    • uživatelske rozhrani se bezne ve hrach updatuje patchem (zadarmo) a nerika se tomu datadisk
      • Běžně? Pošli nějaké ukázky před a po patchi, pls, zajímá mě, jak jsou na tom designéři v tomhle směru, bohužel jsem na, snad žádné přiklady zatím nenarazil. Myslím to seriozně vážně, dík.
  • Ahoj, otázka k tématu ale trochu mimo. Zkoušim hrát kampan za brutal, ale nestíhám sbírat kupříkladu vedlejší úkoly pro vývoj. Když si potom v průběhu kampaně vlezu do toho počítačovýho terminálu a misi znovu projedu třeba na hard (splnim všechny vedlejší úkoly), už se mi ty zdroje potom nepřipočtou, co?
    • Shania
      Dostaneš všechny zdroje i z opakovaného hraní, platí toi u alternativních misí (mimo char)

      takže když mas misi zachran kolonii, nebo ji znic, vyberes zachranu a ziskas 1 ze trech artefaktu, tak si misi muzes zahrat znovu i na jinou obtiznost, ziskat dalsi dva artefakty. V nabidce misi se ti objevi i zniceni kolonie, kde muzes ziskat dalsi artefakty.

      Obecne je nejlepsi co nejdriv dohrat mise od zeratula, kde mas dost bodu dovyzkumu a az pak hrat ty ostatni.

      To co se zpetne neprenasi jsou technologie, vyzkum a jednotky a zoldaci, pokud hrajes misi poprve a technologie nemas, tak je v te misi mit nikdy nebudes.

      S timhle se da dost sachovat a pokud je mise protebe tezka, muzes je hrat v jinem poradi.
      • Což doufám udělají stejně i v HotS, protože to strašně moc přidává kampani na znovuhratelnosti. Vědět co kam asi budeš nového potřebovat a co si vydobýt dřív a co později na kterou misi. V kombinaci s vylepšováním jednotek a přidávání abilit tu.,... omfg, by bylo awesome! *14*

        Nojo, jinak je to stručně: co si nikdy v misi ještě nevzal (co se ti nikdy nemohlo přičíst), cto se ti přičte, ale pouze jednou.
    • Hmm, nevím, ale taky myslím že by to nemělo jít. Tak na 90%.
      Jinak je lepší to projít na brutal potom, pokud nechceš teda mít 28 brutal strike... jakože nechceš projít misi na hard a pak ji zkusit na brutal, ale to už by si měl přijmout i výzvu splnit všechno při všem, mít kompletní úkoly po projití na brutal a tak *15* což je fakt extra brutal hard ^^ Hell, It's about time!

      Jinak to jde tak (trochu převráceně jan nahoře), že když projdeš misi na brutal, můžeš ji jít znova na hard, a brutal se ti už započte, pokud jedeš na achievementy brutal kampaně, ale když nevyztoupíš z toho vítězného menu, ještě se ti nic nepřipočte takže můžeš udělat ten výzkum na hard.
      Z toho terminálu jdou dělat jen achievementy. 99%
    • kostejnesmrtelny
      Ne. To by potom bylo hodně jednoduchý :)
  • Este som betu nehral ale tak nejak rozmyslam ci sa Blizzard nesnazi o nieco co je dopredu odsudene na zanik. Ak je niekto vikendovy hrac tak proste bude mat v MP problem, resp casom sa dotiahne na uroven ked mu to bud hadazat furt lepsich hracov v match makingu a bud sa bude snazit alebo ho to prestane bavit (teda uvidime ako bude fungovat match making v HoS). Ono aj to delenie do lig je v HoS niekedy dost tragicke. Platinovemu to supne niekoho z bronzovej alebo striebornej a naopak. A casto sa stane ze aj ty bronzovy su lepsi ako niektory z vyssich lig, bud asi free loosery alebo uz proste zaradovanie do lig nema moc zmysel.
    • zahraj 100x win (tedy cca 200her) a uvidis ze ti to hazet velmi rozdilne protihrace nebude, jasneze kdyz das sotva 10 her tak ti to neda 100% idealni protihrace musi si te to nejdriv poradne osahat
    • To že to někomu z platiny hodi bronz a naopak je právě zajímavý systém. Když Platinový hráč dost prohrává, hodí mu to dobrého bronzáka, který má tak šanci postoupit dál nebo získat lepší ohodnocení, naopak platinák má poslední moznost neco vyhrát, jinak mu hrozí pád do goldu. Jestli chápeš co myslím.

      Celý systém spočívá na, teď nevím odborný název, ale v podstatě na win/lose "stricích", počtech bodů, a tak. Taky sem měl na přiřazovacích zápasech (u moji další sezony, a tu predtim sem ani mco nehral) po třech výhrách nad asi bronze, bronze, silver, hru proti Platinovému hráči a to jsem to moc neuměl, Jen jsem prostě vyhrál hodně, možná i s dobrými statistikami, a pak mě platinák trochu přejel. *1*

      To že někomu, kdo vyhral treba 3 po sobe hry hodi system lepsiho hrace neni přece nic prekvapiveho :)
      • No prave ze to tak uplne nefunguje. Kludne je den ked to proste hadze rad za radom povedzme samich bronzakov a je jedno ako dany hrac hra a iny den to zasa rozne battle.net mixuje. Napadlo ma ci to neni koli nedostatku adekvatnych hracov na danom serveri/realme ale to je blbost lebo aj cisto v EU SC2 urcite hra dost hracov. A dalsia vec bezne sa stava ze ot hodi bornzoveho/strieborneho hraca ktory hra slabo ale ma pomerne slusne statistiky alebo naopak hra brutalne a v tom pripade to je asi freelooser. Ono 100% fungujuci match making sa ani spravit neda, vzdy sa to bude dat nejak odr*at ale tak nejak mam pocit ze v poslednej dobe a vo vyssich ligach sa to sprava haluzne.
    • Shania
      Matchmaking jede systemem 50 na 50, takze tam nikdy problem mít nebudeš, ať jsi jakykoliv hrač, když budeš moc prohravat, tak tě to hodí k horším hracum a zase naopak. Samozdrejme, že pokud ma nekdo problem prohrat i jedinou hru, tak zadny mp hrat nikdy nemuze.
  • Tak za Terrany je asi nejschopnější upgrade ani ne tak siege u tanků ale widow mines.
  • NumberFiveAlive
    kazdej kdo ma wol si samozrejme koupi i hots, ale prijde mi ze zase tolik novinek tam neni... vsechny novy battle.net funkce jsou v dnesni dobe samozrejmosti a mely tam uz davno byt (napr. klany byly uz ve warcraftu 3)

    co se tyce novych jednotek tak: terran miny + hellbat (v podstate jenom abilita helliona), takze to se da dohromady brat za jednu novou jednotku, zerg 2 novy units - swarm host a viper, toss ma oracle, tempest + motheship core... podle me by terranovi meli dat jeste neco ale to uz se samozrejme nestane, na zacatku bety mel warhounda ale ten byl tak imba vs protoss ze ho blizzardi dali pryc misto toho aby ho vybalancovali nebo za nej dali nahradu

    jo trochu to sc2 osvezi ale zlatej frozen throne ;)
    • No terranovy praveze az tak pridavat netreba. Nie ze by bol predimenzovany ale beztak je uz vo WoL dost dobre na tom. Je najuniverzalnejsi , tokaze rychlo menit build a vyborny na macro aj micro. Toss aj zerg je v tomto trochu v nevyhode. No sak uvidime ako to dopadne v HoS.
    • Tak taky jsem čekal víc jednotek, jen škoda že to nechtějí míchat s jedničkou a přidat tam třeba mediky pro terrana, a tak. Na druhou stranu, fakt respekt těm co to balancují, a vymýšlí nové jednotky, které se nějak hodí do komb.
      • Veskoslav
        Jen ne medici, jen ty ne.....To je šílená jednotka *1*
    • Veskoslav
      Warhoud byl na Tosse tak šíleně předimenzovaný, že to vybalancovat nešlo. Co jsem měl možnost vidět a mluvit, tak je to takový chodící Void ale mnohem horší.
  • podle me audiovizualni stranka a dizajn sc2 je dost low, treba podivejte se na screeny jak vypada terranska zakladna nebo zakladna protossu. Nejedna se mi ani tak o textury a pocet polygonu jako sps o dizajn, protože nektere jednotky vypadaji celkem dobre ale je jich malo. Nechapu jak tohle mohlo v Blizzardu projit a kdo delal lead dizajnera:(
    • no celkove se mi design sc liby ale mne spis desi jen protoss design to co jsem vydel ve videou z hots se hrozne moc podoba diablu 3 (posledni pasazi u tech andelu) a neni to nijak hitech je to jako malovanka
      • Veskoslav
        Nauč se psát......
        • na to ti s*ru radsi si zahraju nakou hru
    • Vizualny design neni len o polygonoch a texturach. Blizzard ako jeden z mala sa dlhodobo stara o updaty (sice nie vzdy stastne ale aspon sa snazia). Tak isto vdaka grafike sa daju rozbehat SC2 aj D3 aj na starsich slabsich pocitacoch. Osobne si myslim ale ze to je hlavne koli Applu, kedze v dobe ked vychadzal SC2 tak mali standardne nejake slabsie nVidia GF a prechazal Apple na integrovany Intel HD, a kdeze Blizzard vydava aj pre Mac OS tak museli optimalizovat svoje poziadavky podla toho. Mimochodom pri strategii je aj tak dolezita prehladnost a nie nejaka prehnana grafika. Dakujem Blizzardu ze to s tym 3d moc neprehnal ako poniektory iny vydavatelia "strategii" - rotovanie kamery a kadejake voloviny az sa nakoniec hra neda ani hrat ze ano....
    • Víš, říká se tomu byznys.
      I kdyby se rozhodli dát HoTS za 100eur a omezit rozlišení na 800x600 je to jejich produkt a jejich volba. Můžeš to buď koupit a nebo nekoupit. To je zase tvoje volba. Mě přijde ta tisícovka přijatelná za 20+ hodinovou single kampaň.
      V kině s popcornem nechám za 1 film i s cestou 250Kč takže za 4 filmy po 2 hodinách jsem na tisícovce taky.
      Pro hráče, co hrajou i multiplayer jsou to stovky hodin zábavy a "cena za hodinu zábavy" se tím stává korunovou (a u některých haléřovou) položkou.
    • To záleží na osobním vkusu, já s tím tak velkej problém nemám. Hry od blizzardu mám fakt rád, poctiví hráči dostanou za svoje peníze pořádný kus zábavy a hateři mají aspoň něco na čem si můžou léčit svoje komplexy a zadarmo! No neber to *1*
      • Zerathus
        Mně ani o vkus nejde ale co na Blizzardu miluju že všechny jejich hry mužu rozjet na mém 6 let starém křápu a zároveň na high endech nevypadají vůbec špatně. *5*
        • Stejně všichni hrjaí SC2 na low, rpotože je to přehlednější a lepší, rychlejší taky no *15*
      • v pohode, chápu že články o sc2 nema ani cenu otvirat. hloupa komunita pro hloupe hre :)
        • Veskoslav
          Já neumět ani psát česky, já být čím dál větší retarrd......
          • Já být Grammar Nazi
          • ZvacA
            Nejspíš nával intelektu.
  • 6 nových jednotek pro hráče mp jen za 37€ to je ferova cena.
    • Veskoslav
      Já být retard, já to dávat najevo každý den. Já být Joe, místní blb.....
      • Ježiši nenavážejte se furt do něj.
        Vyjmenovaná slova se učí až ve třetí třídě...
        Ještě pár let, pak puberta a pak dalších pár let a začne psát normálně...
      • Hele jako zase klid, mě přijde, že už většina, co tu bývala dřív, vymizela, nebo píšou pod přezdívkou joe, ale celkově je to i tak z mého pohledu tragické minimum, takže alespoň je pořád nad čím si lámat hlavu a stěžovat si !---*cut*, nebýt tu joe*/cut*---!. Jinak samo, souhlas.
        • "ale celkově je to i tak z mého pohledu tragické minimum, takže alespoň je pořád nad čím si lámat hlavu a stěžovat si, nebýt tu joe"
          škoda že tahle veta nedava vubec smysl :)
          • Promiň, už tě nebudu vícekrát napodobovat.

            /Okay, a opravím si (alespoň z části, je to špatně no, kontext pochopí jen ti s alespoň kouskem inteligence, snad teda :| sorry) svou chybu.
            • takže žádne argumenty ani vecna reakce, jen urážky. radši už nepis
        • Veskoslav
          Jako pravdu díš. Kde sis předonjednával krabicovku? Já se málem zabil, když jsem prošvihnul tu akci, kdy krabicovka vycházela na 749 bez poštovného. Takže jsem musel nakonec u Alzy a využil jsem aspoň slevový kupón, takže za 1035 se vším.
          • Veskoslav
            Za cenu 780 Kč je to naprosto "věrohodnotný" obchod, který navíc hru má hru k datu 1.3.2013, což je nesmysl, když je dostupná až 12.3.2013. Navíc já to mám za 1035 i včetně poštovného a všeho a vím, že mi to dojde. Uvažoval jsem ještě na koupi u JRC, ale poslední zkušenost byla silně negativní.....
          • ses nakej divnej neumis pouzivat srovnavace cen? i za 780,- se da sehnat a spousta obchodu to ma do 890,- a cd key uz od 699.-
            • "se vším" = se vším
          • Hej, ještě jsem nic ne(před)objednával, takže vubec nevim kde ji koupím ^^ Budu rád když mě zase vyjde za ten 1000,- jak WoL po roce. To by mi stačilo.
            Se zeptám asi potom v kamenném obchodě za kolik to maj, a koupím to tam. Mám to u nich celkem v pohodě, posledně mě tam vyšel Torchlight 2 za 400,-, tak snad to pujde ukecat i u SC2 *1*
      • a v čem je to co jsem napsal blbe?
    • Dost hráčů MP to ted hraje zadarmo už pár měsíců, škoda že to není fér a budou si hru muset zase celou koupit co, pokud se jim to bude líbit a vyhovovat ^^
      • hrali to nej hraci co si to predobjednali, rika se tomu closed beta, neni to hrani zadarmo a je to bezne. Nekdy se dela dokonce open beta (to by ovšem blizzard nikdy neudelal). Ty hráci delaji betatest.
        • Veskoslav
          Jo jasně a proto hráči WoW měli dva měsíce přístup do WoL zcela zdarma a měsíc byla open beta WoL pro všechny. HoS má teď 14 dní Open betu pro všechny, navíc celé 3 měsíce rozdávají klíče na přístup (něco jako Dota2) D3 měla "demo", kdy jsi měl zcela přístupnout postavu a vše okolo do levelu 13. (Do 1. bosse.) Tak už doprdele drž hubu a nevyjadřuj se k něčemu, co naprosto neznáš. To, že jsi místní trolí blb, to víme. Nemusíš nás vtom neustále utvrzovat....
          • lol jeste nam povez jaka je to super vyhoda pracovat zadarmo... nic jineho nez zamestnanec zadarmo neni betatester *1* kazdopadne kdyz to nekoho bavi at si ale jeste z toho delat vzacnost *1*
  • Na vlastní nebezpečí při problému s účtemHmmm! Na mmoboostu byla akce, predobjednavka za 700,- (KEY), škoda že jedu na krabici Q_Q jinak mozna budou i dalsi v budoucnu, urcite sem tam kdo ma zajem sledujte.

    (s WoL celkem za 1300 (keys), jinak je normalne za 600)
    • Shania
      Pozor na digi klíče. Digitalni verzi koupis jen u BLizzardu, ostani jsou jen rozbalene krabicovky, takze pokud budes mit problem s uctem, nebudes moct dokazat vlastnictvi hry bez manualu a jsi v haji.
      • Jo určitě, dobrá připomínka :) Ale jelikož zminuji mmoboost, kde posilají scan originální hry, vvětšinou (je to u těch her vypsané), tak zas takový problém s dokázáním vlastnictví nebude.
        • Shania
          Scan je ti knicemu, podpora pozaduje napsat kod na manual a udelat cisty scan.

          Takze k prokazani vlastnictvi, musis napsat do mmo boostu, dat jim ten klic, aby ti udelali novy scan, pokud vubec ten manual jeste budou mit.

          Stejny postup je i u Steamovych her.
          • to je tak na 30s prace ve photoshopu... *1* a jeste nam povypravej jak se musis vyfotit s aktualnima novinama v jedne ruce a ve druhe s manuelem *1* ... ja kdyz s podporou resil problem tak jedine co pozadovali bylo nadiktovat pro overeni par cisel z kodu
            • Shania
              No nevim jak moc zkusenosti s tim mas ty, ja jsem pomahal resit pres 500 reklamaci na steamu a vim presne co chteji, krom toho si to muzes precist i na jejich strankach a jestli si myslis, ze si to prepises ve fotoshopu, tak GL, neni nic lepsiho nez si nechat zablokovat ucet, hlavne pokud tech her tam mas vic.

              U Blizzardu po tobe bezne chteji i fotku obcanky nebo ridicaku na dokazani totoznosti...

              Kazdopadne je to jen tvoje vec kde nakupujes, jen je dobre vedet mozna rizika.
          • Ještě lepší info, okay.
      • to neni pravda cd key se dava i k HW a tak, ja bych se toho nebal a pokud je to rozbalena krabicovka tak ti poslou scan s cislem zrovna to po tobe budou v blizzzu pripadne chtit + uctenku a tu mit budes tak co?
  • Veskoslav
    Do března daleko:) A mimochodem, všichni, kdo vlastní WoL, mají na svém battlenet účtu k dispozici beta přístup do HoS:)
    • Hmm, takže už no beta keys anymore? Oh, díky ti. Sem před pár dny zuřil, že minutu starý příspěvek od dreamhacku na FB postnul asi 20 free klíčů a já zrovna zapoměl (ja vim :D) heslo k battle.netu *15* *1*
      • Veskoslav
        U mě je to horší, já tam mám ten autorizační kód přes mobil a hledej mobil ve dvě ráno po bytě *1*
    • minule nekdo psal ze pristup maji jen predplatitele, mohli byste prestat sirit dezinformace
      • Veskoslav
        Jasně. Proto tu Betu mám ode dneška přístupnou a hru nemám předplacenou u Blizzardu. A pochybuji, že Alza posílá do Blizzardu seznam, do si předobjednal. Raději drž hubu Joe a nevyjadrřuj se k něčemu, o čem nevíš. Sám jsem to konzultoval na fóru v klubu, co se věnuje Sc a ten přístup mají všichni.
        • Nevím jak je to teďka ale když já si předobjednával HoTS tak mi xzone poslalo key...
          • Veskoslav
            Jo to jo. Ale ti mají něco jako exkluzivku:) Myslím, že v Německu to májí dva řetězce prodejců her, na Slovensku jeden a v Rakousku taky dva. Ve zbytku sem si to nezjišťoval.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit