Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Radši tam ani nelezte lidi. Můžu potvrdit, že se v Eden Games (opět a tudíž opakovaně) vůbec nepoučili. Grafika doznala zlepšení, ovšem především exteriéry. Krajina vypadá nádherně, modely aut rovněž. Jenže interiéry aut už jsou často dost rozporuplný. Zatím co takovej Mustang vypadá skvostně, Aston DBS vypadá snad hůř než v TDU 1. A to nepřeháním, orpavdu nechápu, co tím sledujou. Audi Q7 je zevnitř hnus! Doprava se chová dementě a rychlost hloupě přizpůsobuje vám. Takže ve městě klidně potkáte autobus, co jede 150 km/h. Jednak je to hloupost, a jednak je to i nebezpečný. Stejně rychle jezdí i auta v protisměru, a jako v TDU 1 (opět a tudíž opakovaně) se zjevují doslova odnikud. Protijedoucí auta se generují do vzdálenosti sotva 200 m, je to něco odpornýho. Pokud jedete 250, protijedoucí auto jede podobnou rychlostí (protože z nepochopitelnýho důvodu okolní auta musejí šlapat na plyn stejně, jako vy) a vidět ho 200 m dopředu = bouračka. Zvuky jsou opět strašný. Některý auta se poslouchat dají, jiný vydávají zvuky jako Honky Tonky Tom z elektrickýho keyboardu (viz. zrovna Aston). Na nějaký hřmění dvanáctiválce zapomeňte *7* Narozdíl od TDU 1 nejde nastavit poloha sedačky. Ze sporťáků tedy uvidíte ven dost málo. Dolní půlka monitoru bude palubka, nahoře pruh střechy, a mezi tím pár pixelů cesty před vámi. Pohyby v menu jsou zdlouhové se spoustou animací a přechodů, ale než se člověk prokouše k tomu, co potřebuje, to je na dlouho. Stejně jako váš dům. Pokud přijedete vyměnit auto, musí se načíst interiér, v něm musíte sami dojít do garáže. Ta se načte, vy si dojdete k vozu a zvolíte nasedout. No vypadá to hezky, ale tohle nejsou The Sims. Fakat nepotřebuju měnit barvu gauče, stěn a ostatního nábytku. Ani by mě tenhle fakt neštval, kdyby to nebylo tak zdlouhavý.

    Jízdní model doznal ale zlepšení. Auta se chovají lépe, snad s výjimkou podivných brzd. Ty brzdí naprosto přehnaně. Problém v arkádě by to nebyl, ale považte. Ostrou zatáčku s plným plynem bez přetočení projedete. Je to koneckonců arkáda, tak dobře. Pokud začnete ale brzdit pozdě, auto se místo logický nedotáčivosti začne přetáčet!

    Ibiza je hezká a velká, jenže... Je na ní trestuhodně málo silnic. Jsou široký, dlouhý a táhnou se celým ostrovem, ale odbočku potkáte sotva. Za to je tu nesmyslně polních cest. Tedy polních. Ony jsou to spíš polní dálnice. Pokud počítáte, že si užijete offroadu, zapomeňte. Taková polní cesta je široká jako dvouproudá dálnice v obou směrech dohromady, a to není nadsázka. Autem se na ní otočím bez problémů, aniž bych vjel na trávu nebo musel couvat. Kromě toho jim chybí ostré zatáčky, je to nuda, nikoli offroad.
    • Tedy pánové, na to, že jste podepsali NDA si tady pěkně pouštíte hubu na špacír. Já jsem v betě taky, takže s většinou napsaného souhlasím, ale právě proto je to BETA a Vy jste proto betatesteři abyste takové chyby našli, popsali a poslali přes příslušné kanály k vývojářům!!! Ne, že budete na herním magazínu fňukat jak je pre-release verze špatná! Mám sto chutí tohle vlákno okopírovat a překlad poslat do EA.

      Admina zcela seriózně prosím aby podle výše popsaného zvážil odstranění tohoto vlákna - šíření informací v rozporu s platnou Non Disclosure Agreement atd.
      • Nebudu nijak moralizovat, to co jsem udělal. Morální to není, přiznávám, ale něco na odůvodnění přeci řeknu.

        Pokud jsi byl na youtubu, tak všechno co jsem popsal se tam dá vysledovat, a Eden Games se proti tomu evidentně nijak neohradili (Youtube je v tomhle směru k autorům vždy vstřícný). Já jsem jen tý menšině zdejších nadšenců, co se do bety nedostali, chtěl udělat aspoň trochu radost.

        Mimochodem, do EA piš jak chceš. Pochybuji, že tam je to bude zajímat. Oni totiž nejsou vydavatelem *3* Oficiální report jsem podával a nikdo tu nefňuká.
    • No a poslední kapitolou sami pro sebe jsou periferie. Opět, a tudíž opakovaně *1* je naprosto pitomý systém definování volantu. Hra ho totiž nerozpozná, a tak si budete muset nastavit jak pedály, tak osy. A tím to nekončí! V Edenu si řekli, že budou mít něco extra. Nelineární zatáčení! To je pecka. V praxi to má nejspíš fungovat tak, že pokud se s volantem nacházíte blízko centrální polohy (směr rovně), reaguje jen lehce, což se hodí pro pohodlné vybírání těch nejmírnějších zatáček co nejpřesněji. Jenže tak to nemůže být po celé délce osy volantu, to byste ho vytočili naplno, a auto by sotva zatočilo. V určitý vzdálenosti od centrální polohy dojde ke zlomu, a auto s sebou doslova trhne v příslušným směru. To si takhle jedete do zatáčky, zatočíte málo a auto se pomalu vydá zvoleným směrem. Zatočíte ještě trochu, protože je to potřeba, a auto dál ladně projíždí zatáčkou. Ta se pak ale ještě trochu přiostří, takže volant ještě o kousek pootočíta, a tím překročíte onu kouzelnou hranici. A auto doslova vystřelí. Je to něco odporného a hloupého, a nedá se to vypnout. Tedy dá se v nastavení tento efekt zmírnit, ale tím se stane zatáčení příšerně citlivý a snížení citlivosti na tom nic moc nezmění. No prostě hrůza. A taková sekvenční převodovka *1* No to je věc. Pokud zařadíte jedničku, a pak sešlápnete plyn, auto se ani nehne. To musíte motor vytočit, pak zařadit a auto se slavnostně rozjede. Asi nikdy autoři neřídili auto se sekvenční převodovkou.

      Ale abych jen nehaněl, ve hře se najde i hodně dobrýho. Exteriéry a efekty počasí vypadají hezky a silnice mají konečně dostatek polygonů, takže v horách nebudete ve třicítce skákat jak klokani a drhout podvozek. Kýčovitě obrovská kulisa měsíce vytváří nádhernou noční atmosféru a hra je výborná oddechovka. Pokud nechcete zrovna závodit, prostě si vybereta auto a jedete se projet. Nikam nespěcháte, relax, tu si předjedete auto, támhle krouhnete jednu zatáčku a pak zase zvolníte a užíváte si výhled na krásnou krajinu. Tedy pokud máte silnej HW. Ty oficiální požadavky nejsou nadsazený. Minimální = minimálnímu nastavení při 30 fps, maximální se pravděpodobně rovnají maximálnímu nastavení při 30 fps. A hra ani na minimum nevypadá ošklivě, akorát je nízká dohlednost vegetace (která se mimochodem ohýbá pod koly auta). Rozporuplná hra.
      • A nevěřím tomu, že autoři vše doladí. Možná zasáhnou do brzd, možná trochu upraví pitomou dopravu a doufejme, že povolí její zobrazování na nějakou rozumnou vzdálenost, abych v půlce předjíždění nazjistil, že se pár metrů přede mnou na dlouhý rovince s prázdným výhledem objevilo auto...BÁC...d*pr... *2* Co už ale asi nezlepšej jsou interiéry aut a jejich zvuky. Na to je příliš málo času a to není záležitost beta testingu. Čert vem pitomost, že ze silnice vyletí hejno ptáku (jednou se mi to stalo *1* ), to se přejde. Ale na ty textury se musím koukat pořád *9*
        • Téměř dokonale si tuto hru vystihl! Hlavně ten volant. Ten mě opravdu dopálil. No, ale pořád mají přes 2 měsíce čas, vyjde to až v roce 2011. Takže třeba ty zvuky a volant by ještě možná šli opravit. Ale ty interiéry... to pochybuju.
          • Je to tak, něco z toho se opravit dá, ale u Eden Games tak trochu pochybuju. I když kdo ví. Třeba mile překvapí!
  • Já teda klíč dostal (v dotazníku sem jim pěkně kecal, např. že vlastním konzoly, pocházím z USA a už jsem účastnil betatestů a podobně ) Tak zkuste taky trochu zalhát a třeba se poštěstí. A když ne, tak na to kašlete. Není stejně o moc stát *11*
  • Rozhodně doporučuji stáhnout klienta z fileplanet odkazu od alex.net.
    Normální stáhnutí přes jejich server je šílený a trvalo to pár dní, rychlost jak přes dial up a klient ani nejde spusti :)
  • Nevím jako Vy, ale já serial dostal *3* primo na strankach tdu2 *1*
  • Ono neni moc o co stat. Ten jejich sitovej kod zadna slava a jeste pred par dny to bylo plne bugu a ani vsechny mody, ktere se dali jezdit poradne nebyly funkcni. Sice vysly tedka patche, ktere snad maji vetsinu bugu opravovat, ale ...
  • btw. beta klient na stažení z fileplanet
    http://www.fileplanet.com/216926/download/Test-Drive-Unlimited-2-Beta-Client
  • chtěl bych si zahrát ale ikdyž už delší dobu mám vyplněný formulář tak nic *9*
  • "Hráče, kteří zatím do bety vpuštěni nebyli, ale hrozně o to stojí, však musíme důrazně upozornit, aby proto právě teď udělali maximum. "

    Zajímalo by mě, jak vypadá vyplnění formuláře na maximum *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit