Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No on ten 360 PS3 přímo p.del nenatřel, PS3 se nakonec přecijen prodalo celosvětově o fous víc než 360. Ale proti situaci s XBOX vs PS2 si pomohl, to zase jo.

    Bohužel Microsoft to se 720 zdá se hodlá zazdít focusem na kinect 2.0 a multimediální funkce, zatímco herní výkon bude daleko za PS4
  • tohle divadlo okolo je stejně na nic.... rozhodující bude launch.. první týdny , první hry, funkce které budou od lauche fungovat .... tyhle keci jsou jen keci... vzpomenme na PS2 a launch kdy nic nefungovalo jak má a sítové rozhraní tam bylo jen na ozdobu snad po celý produkční cyklus konzole.....

    pro mě nejlepíš konzole PSX a XBOX 360.... PSX se v Evropě rozjíždělo hodně pomalu ( 1995-1996, když se v té době předvídala větší budoucnost konzoli 3DO.... Stejně tak od 360 nikdo nečekal , že natře PS3 pr.el (opět výkon nerozhoduje ale hry a jednoduchost a hlavně funkčnost a žádný kecy....) ..

    na tyhle prezentace se nemá cenu dívat, v podstatě vás krmí čímkoli a nejhorší je pak zklamání z očekávání...

    Pro mě je launch nové konzole hodně velkým překvapením, v podstatě mi to přijde brzy... mě stávající xbox 360 ještě takové 2 roky bude sloužit ke spokojenosti a nevidím důvod cokoli měnit.... Stejně na nové konzoli, první roky než využijou potenciál konzole, v podstatě hry nebudou nic moc + rizika nefunkčnosti všech funkcí + vysoká cena = novou konzoli po lauchi nemá cenu u nás kupovat .... zdarec
  • Hosi hosi, zapinam HOMAM3 WOG a jdu se kralovsky bavit za bratru 200,- *4*
  • První konzole co mě od dob PS1 zaujala. Rozhpdně se těšim na hry co se naní oběví, ale kdo ví co přinese nový Xbox. Pro mě ovšem ať bude nový Xbox lepší sebevíc tak vyhrává Sony se svým PS už jen proto, že zkrátka víc mi sedí jejich hry.
    Pro mě je to asi takto 1.Nintendo 2.Sony 3.Microsoft
    Jen mám dilema co si spíš pořídit WiiU nebo si počkat až na PS4.
  • Super bylo jak moc se rozpovídali o zářných zítřcích , o sociálním svázání nové konzole a skvělém sHare tlačítku .... na něco co jsme ještě neměli možnost ani zahlédnout pod okrajem stolu prostě velkolepá prezentace ;)
    • Kdo si jí kupuje podle vzhledu?
    • aneb jak udela z prdu kulicku a jeste ji odprezentovat
  • andrewz
    Jako nejsměrodatnější se mi jevila ukázka Killzone: Shadowfall, která velmi přiblížila, co se z nového hardwaru podaří vymáčknout. Moje očekávání ale byla vyšší. Na gameplay videu je patrný pokles frameratu se zubatými hranami a nepotěšilo ani to, že Guerrillla Games cílí na 30 fps. V době, kdy si na PC můžu ve 3D zahrát na nativní frekvenci monitoru a s rozlišením výrazně vyšším jak Full HD, bych od next-gen konzole očekával 1080@60p jako standard. Odpadly by tím i starosti s tearingem. Mobilní platforma Jaguar ale stále odpovídá jen průměrnému notebooku. Kdyby ubrali na RAM 2GB a využili výkonnější grafické jádro, myslím že by udělali lépe. Snad ale vědí, co dělají.
    • Je to jejich první hra na nový stroj. V každé generaci se hry postupně zlepšovali dokud nedosáhli maximálních možností neni důvod si myslet že tady to bude jiné.
      • *1* ROFL .... tak snad se už něco naučili a nebudou vždy začínat od píky .
        Spíš bych vsadil na "nehotovost" produktu .
        • Tak to jsi prohrál.
        • smejki
          No, to se naučili, se sbíječkou. Teď se budou muset naučit s korečkovým rypadlem.
        • na nauceni s novou architekturou potrebuji i roky viz PS3.
          • tady ale prave pro jednodusi vyvoj zadna nova architektura neni nybrz standartni mnoha lety osvedcena X86
            • Zas tak standardni neni, standardni je instrukcni sada, ale ta samotna nedela cely procesor. Zda se, ze nektera jadra budou mit napr. sdilenou cache, takze je potreba se s tim nauzit efektivne pracovat a ostatne, kolik znas PC her, ktere umi efektivne vyuzit 8 jader?
  • Happy_Hippo
    Mno ja som z Ps4ky pomerne nadseny. Co viac si zelat? Vykonovo to skok nebude, to cakal kazdy, ale tie hry vyzeraju krasne, a ich graficka podoba sa ako je to zvykom v priebehu rokov este zlepsi, takze po stranke vykonu si urcite nestazujem, naopak, 8GB rychlych DDR5 je vyborne prekvapenia ktore snad dava tusit viac open world hier, a celkovo viac vsetkeho na ploche :), komplikovanejsiu AI, logiku a neviem coho vsetkeho :)...

    A aj ked sa nad tou konferenciou zamyslim, tak okrem nudnych kecov tam boli hlavne ukazky z "NORMALNYCH" hier, a nie z kinect sra***iek. Proste konferencia zamerana na hry, HW podarena konzolka, funkcie ala stremovanim do VITY perfektna vec ked ma niekto VITU(tu si zobrali to najlepsie z WiiU)... Dalej dementovali zvesti o always on-line DRM celej konzoly :), tak isto ani bazarovky nezrusili, a tiez som cakal to "developers developers developers" :)). Cize u mna maximalna spokojnost.

    Akurad tie socialne funkcie ma netankuju... a ani bundlovanie s "Kinectom" ma netesi.

    Celkovo sa mi Ps4 konferencia pacila vazne hodne, a teraz zalezi uz len na cene. Ja ratam stale tych 499,- eur. Co je podla mna na to co predstavili taka akurad cena. Teraz sa uz zase tesim co predstavi MS s Xkom, ale prisaam vacku ze ked tam uvidim viac ako 1 Kinect hru tak si asi hodim maslu :D
  • Jaky vlastne bude rozdil mezi 2 roky starym PC a PS4?
    Jenom to, ze PS4 nebude mit klavesnici ale gamepad?
    • presne tak v den vydani uz bude nextgen PS4 2 roky pozadu, ale ps fan to vadit nebude jen na diskuzich pribude hlasek ze na grafice nezalezi ze hlavni je hratelnost *1*
      • omezenej jsi ty! v den koupi tveho pc za 20000tis.je za 24 hod srot!tak jdou komponenty do predu.ale u konzoli to jisti optimalizace.U pc leda tak h.vno.nebo delas indzu v sony na vyvoji ps4?
      • No a?
    • V ram, specialnim procesoru, specialnich sluzbach, specialnim ovladaci a hlavne v tom, ze to bude konzole.
      • Bohužel není řeč o jeho speciálnosti, ale výkonu.
        A zajímalo by mě v čem je FB, Gaikai a broadcast v dnešní době specialní :)
        A specialní ovladač ? To asi ano.Moc ovladačů samostnatné tlačítko share nemá.
        • Dotaz znel na rozdil mezi ps4 a pc a zminovany byly ovladace. Jak jsi z toho vydedukoval, ze jde jen o vykon?

          Specialni je spis zvlastni procesor na kodovani videa gameplaye, aniz by to omezovalo herni vykon, nebo treba stahovani dat pri vypnute konzoli, nebo moznost hrat hru uz behem stahovani a podobne. To podle me nejsou bezne funkce. Nejen tlacitko share, ale ktery gamepad ma touchpad nebo svetelne cidlo pro presne snimani pohybu?
          • kodovani videa gameplaye to jsem videl jiz pred NEKOLIKA LETY jako funkci grafickych karet ATI....myslim ze se to moc nechytlo asi chybelo na klavesnici tlacitko Share
            • Nepletes si to s hw podporou dekodovani videa integrovanou v GPU? Tedy to, co je dnes bezne, ale kdysi s tim prisla ATI v beznych spotrebitelskych kartach? Nebo skutecne myslis separatni nezavisly procesor, ktery koduje vystup z GPU do video streamu bez omezovani herniho vykonu karty? Jestli to druhe, tak mi rekni, ktera karta to byla. Na ATI karty si vzpominam zhruba od ATI Mach 64 a tohle si teda u zadne opravdu nevybavuji. Cimz nerikam, ze to tak nebylo, jen by me zajimalo ktera to byla. Dnes se na PC delaji videa pomoci frapsu a to ma na herni vykon dost tristni dopad, nejaka hw podpora by se pro tohle hodila.
    • Keyz
      Kdyby udělali port z PS 3 na PC a pouze se změnilo ovládání a provedla optimalizaci tak by byl rozdíl velký.Když vidíš jak je HW na PS 3 omezen.
      Stačí se podívat na porovnávací videa a v jakém rozlišení to jede atd...
      Na PC to snad pokaždé upraví a proto (mimo jiné) hra které se neseká na HW krámu PS 3 a se neseká na PC které stojí více.

      Tohle bude stejné u dalších konzolí.Pořád stejné.
      Kdyby existoval (možná existuje) benchmark který by otestoval HW při stejných podmínkách rozdíl by byl jasný.

      Sestav si PC za údajnou cenu PS 4 a nevím jak tam poběží hra ve velkém rozlišení.Je to hodně rozdílné.
    • No windows, no viruses, no spyware, easy to use by everybody. Plus unified platform for developers.
      • Myslim, ze narazel na vykon HW, ale jaksi si neuvedomuje, ze srovnavat HW PC a konzole je zavadejici. *3*
        • ted uz NE konzole pro deti nam dospeli a je z nich omezene PC *3*
  • KIMCID
    ještě že jsem Pcčkář *1*
    • odted budou vsichni PCckari akorat nektery stale omezovani
  • Keyz
    Jestli bude jednoduší dělat porty z konzole na PC pak to potěší.Doufám,že již nebudou takové problémy s optimalizací a hnusnýma texturama méně významných objektů atd...
    Tak jak to bude s optimalizací na jednotlivé výrobce.To,že tam bude AMD asi nemá vliv.Stejně jako věta, že hra běží nejlépe na Intelu je na prd když to pak dle grafů běží všude stejně.Většinou.
    Otázka je jak to ovlivní port ovládání?
    To asi záleží na tom jak se tomu kdo věnuje. Hovadské ovládání některých her na PC nová konzole sama o sobě asi neřeší.Přesněji nebude řešit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit