Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím nadšencov a budúcich hráčov TESA. Ak by mal niekto záujem pozrite na našu stránku http://guardiansofmaraya.enjin.com/activity . Sme gilda SK & CZ hráčov pre TESO. Radi vás privítame.

    ...for the queen we protect, we raise our weapons, unleash our wrath, until the last one has fallen!

    Shadowhorn, Elder of Guardians of Maraya.
    • Vyškrábejte mi oči. Já už bláhově doufal, že ten příšernej citát nikdy neuvidim *1*
  • HATE na tuto hru je obravdu obrovský..člověk aby prolezl internet pro nějaký pozitivní názor *2*

    O TES jsem neuvažoval, ale přeci jenom jsem nečekal úplný propadák...uvidíme jak to celé nakonec dopadne.

    Čekal jsem, že hlavní výhoda této hry bude otevřený svět bez neviditelných stěn.... *7*
    • Opravdu testovat betu a psát názory může každý, a vždy je jednodušší plivat než chválit ;) Tyhle věci se všechny uvidí až když hra vyjde ;)
      Já jsem byl na stress testech a bavilo mě to, hru mám předobjednanou a uvidím potom, pokud mě hra bude bavit xxx týdnů či měsíců, super, pokud to jako neverwinter online dohraju za týden a bude tam zničená ekonomika, hrát to přestanu :)
      • A co na tom chces chvalit? Herni mechaniky jsou zcela totozny jako ve 158 jinych mmo - ktere jsou navic velmi casto zcela zdarma. Grafika me nijak zvlas neuchvatila ... more je rybnik, pod vodu videt neni, potopit se nejde ... jako pochopim ze nejaka rasa trebas umi dejchat pod vodou ... ale jeste sem nevidel elfa, kterej by se neumel podivat metr pod vodu ...

        Muzem pokracovat - trebas ke zbroji. Je uplne jedno jakou mas na sobe, i v hvy zbroji behas jako kamzik, muzes kouzlit a strilet z luku ... zadna penalizace ... totez zbrane ... stejne nakonec 90% hracu skonci u nejaky uni kombinace typu hvy zbroj, obourucak/mec a stit + kouzleni na dalku. Jelikoz 100% souboju je vzdy ve finale nablizko, a luk je v tom pripade defakto nepouzitelnej ...
        Pokud se budem bavit o vizualu ... vypada opravdu nadnerne ... kdyz tvoje postava ma na sobe damsky saty ... a kozenou prilbici + ocelovy boty ... proste proto, ze to aktualne ma nej stats. Lol. Nejaka moznost aspon nektery soucasti nezobrazovat ... jaksi neni. Samo, hra ma letity a naprosto klasicky problem TES serie ... ze nedokaze simulovat zbroj ... takze se na tobe ocelovy gate chovaj jak dziny/kuze ... coz je doslova trapas.
      • preco by mal byt problem chvalit? Ked je hra super nemam najmensie zabrany ju vychvalit, ale to nemozem povedat o TESO.. Prva lokacia Copy paste objekty, uplne rozhadzane bez logiky (vazy kde nic nie je). ked sa mi koli pretazeniu serverov konecne podarilo vyybehnut von s teleportu ( vzdy sa to disconectlo a ked som sa znovu nalogoval, padol som z vysky a zabil sa), cakal ma neprijemny pohlad na grafiku horsiu nez skyrim a horsiu nez NWO. Az na to ze NWO o do mna nechce ziadne mesacne poplatky. Mali radsej spravit pokracovanie Single play TES ako tento klon NWO a GW2. A to su hry TES moje oblubene uz od cias Daggerfall-u (na Arenu som nejak nemal nervy).
    • Hra ma nejaka negativa, ale i positiva. Rozhodne to neni uplny brak, ale jak tu nekdo srovnaval mesicni poplatky s GW2, tak mam na to podobny nazor, hra to neni spatna, ale neprijde me dobre za ni platit mesicni poplatky.
    • Pokud povazujes negativni nazor za hate,tak ti to mozna tak pripadat muze. Ale ve skutecnosti je tu jen par hlupaku (slovo hater se na ne uz davno nevztahuje),co pod menicimi se nicky spamuji prakticky jakoukoliv diskuzi. A samozrejme diskuze se slavnym hernim jmenem pro ne ma vetsi hodnotu *2*
    • walltar
      Neviditelné stěny tam nejsou ... jsou tam velké viditelné. *1*
  • Take jsem si TESO vyzkousel, je to velice pritazliva hra a ma dobre questy, ale hodne me zamrzelo, kdyz jsem 45min skakal po jedne urovni a hledal predmet v truhle ktera tam byla, ale nesla otevrit. Az kdyz jsem se odhlasil a znova prihlasil, tak bylo najednou vse ok ale tech 45min uz mi to nevrati :(. Jinak to bylo docela fajn
    • Byla to beta, měl jsi to nahlásit... Kvůli tomu jsi ten přístup vlastně do té hry dostal...
      • A co z toho bude mit ... kdyz to uz nekolikrat hlasilo tisice lidi ...a nikdo to nespravil? Protoze o neotevritelnych bednach se v chatu resilo uz pri minulych testech.
    • Tos mel IMO celkem kliku.... osobne sem minule reportoval podobnych beden asi 20 (nebyly qstovy), a ted sem se na ne sel podivat, a otevrit nesly furt.
      • Naj bolo ze kazdy treti NPC pokec sa sekol a neslo ho ukoncit, tolko x som /reloadui este v zivote nezdaval.
  • Tak jelikož jsem čekal že je to týdenní beta tak jsem se hře nevěnoval. Při spuštění kupa lidí vybrali všechny truhly a monstra možná proto jsem dosáhl asi jen lvl 3 pokud vůbec. Boužel při druhém spuštění někdy kolem 8 ráno hra padala tak jsem si jí ani neužil jen jsem všude ležel mrtví když to padlo. Když už hra jela tak my nepřišla moc zajimavá, nevím proč ale něco my v ní chybělo. Možná kdybych jel jen hlavní příběhovou linii tak bych se dostal dál. Taky jsem nepřišel jestli jde nějak vyvolat kurzor myši abych odešel z party, musel jsem hledat menu kde to jde. Nejsem si jistý jaký vliv má různá zbraň, za Mága jedna byla na "mráz" a další elektrická a u té jsem získal asi skill blesk ale moc jsem to nepochopil, moby lvl 2 se my zdáli celkem vytrvalí (asi jsem moc zviklí na to že když jedu mága tak mob ke mě nestihne doběhnout na tak malích lvlech). Nejsem si jistý ale z bet co jsem hrál tak u téhle jsem měl smůlu že v jeden den určitou hodinu padala cca co 2min. Osobně hra podle mě přejde na Free to Play a jak to bude tak to možná vyzkouším a snad to bude lepší.
    Je celkem škoda že ve sněhu nezůstávají šlápoty.
    • Kursor mysi jde .. ruzne, v hitech ti to obcas rekne ze "teckou (pokud mas default)" => jsou to tak zdatni programatori, ze si ani neumej precist tvoji aktualni konfiguraci a dat ti do hintu realnou klavesu. Ovsem pokud ti to prijde retardovany/nelogicky/... tak zjevne nejses packar.

      V hlavni lince se nedostanes pres lv 10... protoze to proste nefungovalo dal.

      To ze UI ruzne mizi a zjevuje se ... ber jakou soucast hry ... mel bys to prece moc jednoduchy, kdyby ti to ukazovalo tech 5 abilit furt ... ;D.
      • walltar
        Tooltipy se mění podle toho co tam máš. Měl jsem přebindováno alt na tab a nikdy se mě alt neobjevil. Spíš bych řekl, že to byl nějaký bug.

        Hlavní linka je vypnutá pro stress test, v closed betě funguje.

        Stačí se podívat do nastavení a to skrývání UI jde vypnout... hrál si tu hru vůbec, nebo trolluješ z patra?
        • Ja narozdil od tebe tu hru nehral, ale testoval, v tipech je (temer doslova) 'show cursor . (with defaults)' => rozhodne se tam NEZOBRAZUJE aktualni konfigurace.

          Hlavni linka muze bejt 100x vypnuta, takovej test je leda khownu a tvrdit, ze to nekde funguje umi kazdej blb, specielne, kdyz to nevidel ... lol.

          A narozdil od dmntu jako ty, ja testuju tu hru tak, jak mi ji vyvojar predlozil. Zvyraznit si hracsky postavy ... neumis co? Ja jo, ale to neznamena, ze budu nekomu tvrdit, ze "to prece jde", kdyz na to potrebujes externi upravu.
          • já stále nechápu, v čem máš problém s rozlišením stress testu od normální bety :)
            pokud se nemýlím, tak za pár týdnů by se měl client opatchovat na poslední aktuální verzi a dalo by se říci, že udělají open betu finální verze před releasem...takže ano...do té bety se máš jít podívat a pak vysvětlovat, jakým že způsobem ty "testuješ hru", protože podle toho, co tak píšeš, nevíš ani o čem mluvíš, ale to je jen můj ubohý ponížený názor ;)
            • x: ty seš hloupej až je mi tě líto, have a nice day ;)
            • kennyB
              x: blbej jsi ty, když tady pořád píšeš, že je to finální podoba hry. Jenže pro demen.a jsou demen.ní ti okolo, že ???
            • A jen tak mimochodem, takovej "test" kterej popisujes se dela tak, ze si pustim 100000x script, kterej simuluje klienta ... v kazdym pripade ovsem potrebuju, aby mi na serveru bezelo naprosto vsechno, jinak je to zcela khownu.

              A ver tomu hosku, ze zatezovy testy ruznych appek jsou muj denni chleba.
            • 2kennyB: Jak muze bejt nekdo tak blbej, to opravdu nechapu ... tvle... jak asi tak vygenerujes zatez, kdyz vsechno povypinas ...??? Jak asi tak bude ten srv fungovat ??? To je asi tak stejny, jako kdybys pustil hrace do wotka a vypnul spotting a zakazal jim strelbu ... zatez na serveru 00prd, a muzes si vesele odskrtnout "funguje to" ... lol.
            • kennyB
              x: ty pořád nechápeš smysl stress testů. Jde o to, jestli servery vydrží nápor přihlašujících se a hrajících hráčů. V tomto testu, také nefunguje vše, co bude ve hrách v plné verzi. Mohli klidně hráče nechat jen tak libovolně běhat po ostrově, kde neuvidíš jediné npc. Tohle NENÍ finální produkt *7*
            • lol ... za jakych par tydnu? O cem mluvis zjevne ani netusis ... TY. Zadna jina "open beta" nebude, prave tyhle vikendovy testy JSOU open beta - sak klicu se vsude vali neurekom. Bude jeste tak jedna ... dve dost tezko. Ale nic se nezmeni na tom, co vsechno nefunguje ... ta hra bude spustena presne v tom stavu v jakym je ted ... protoze NIKDO nebude riskovat ZADNOU zasadnejsi upravu mesic pred launchem.

              Teoreticky by se jeste mohlo stat, ze za 14 dnu vyhlasej odklad o 1/2 roku ... ale to by je PR sezralo. A prave ten +- 1/2 rok je tak doba, za kterou by se to mozna dalo spravit a uvest do pouzitelnyho stavu.

              Uz se tesim ... az platici hraci budou psat po webech ... jak si zacalovali svych 60 babek ... a po jednom vikendu skejsli nekde u lv8-12 .... protoze dal nefungujou qsty, nespawnujou se mobove/bedny/... a budou cekat mesic ci dva ... nez to nekdo spravi ... aby po par hodinach skoncili o par lv vejs ...
  • Moje pocity s tejto bety su fakt rozporuplne. Craft , Classy, Svet vsetko pekne, Boj nic moc Tera ma lepsi, ale to ze Lvl je viazany len Q xp je fakt naprd. Hlavne ked za Aldmeri Dominion od lvl 10 snad ziadny q nesiel dokoncit,(nerespawnujuci bossovia, neviditelne tela atd...) S tym akurat ludi nastavali nie nalakali aby si to kupili.
    Takze zaverom celkom dobre MMO ale nicim vynimocne , tak aby som ho mesacne platil v tak velkej MMO konkurencii. Mozno ze to konzolisti za financuju ale inak pojde rychlo do F2P/ B2P ale dufam v to B2P.
  • Beta byla výborná, a hru jsem si užil. Má dle mého docela solidní potenciál. Skill tree v pohodě, crafting zábavný, soubojů ani hodně ani málo, tak akorát, krásný svět The Elder Scrolls, a i ta grafika je pěkná a na PC nenáročná (šli jen střední detaily textur). Jediné co není úplně košer jsou animace, které skoro nenavazují a jsou hodně strojové, ale to třeba časem dodělají, o bugách nutících k relogu se nebudu rozepisovat, je to beta. Celkově pět a půl pračky virpůl.
    Jediné, co mě od hry asi odradí budou měsíční poplatky. Ví někdo, jestli jsou potvrzené? Jestli ano, kope si bethesda malinko hrob. Poplatky si dnes snad nikdo nemůže ani dovolit, snad jen WoW, které se potýká se stálím odlivem hráčů. Uvidíme, ale ten potenciál tam je.
    • Poplatky jsou naprosto jisté.
      • Nuž potom není co řešit *4*. Do roka a do dne skončí v nejlepším případě jako Secret World, v tom horším jako Age of Conan nebo SWToR, ale to by to dřív Bethesda raději utla kompletně. Škoda, škoda, hra je to celkem dobrá. Nic revolučního, ale v oblasti dnešních mmorpg, dobře odvedená řemeslná práce.
  • http://www.myelderscrolls.de/news/265-closed-beta-patchnotes-v0-18

    Tady jsou ty patch notes z closed bety, která se velmi liší od toho co jsme hráli přes víkend.
  • Teda celkem by mě zajímalo jak je možné, že dali vůbec zelenou tomu, aby stress testy bežely na staré zabugované verzi hry, která se navíc mezi testy nikam neposouvá. Neříkám že to tak není, jen je to přeci hrozná hloupost.

    Kolik lidí ten přímo žalostný a nezlepšující se stav odradil? 10 tisíc, 100 tisíc, milion? Já jsem jeden z těch co měl možnost to vidět na vlastní oči a nechápal jsem. Přestože si uvědomuju, že to ve finále bude možná o dost lepší, tak jen díky téhle zkušenosti si ji nekoupím za plnou cenu a možná že vůbec.

    Hlavouna co tenhle postup schválil a teoreticky mě připravil o statisíce platících zákazníků bych vyhodil na hodinu. Nebo jsem v tom jen nepochopil nějakou skrytou genialitu?
    • Nejlepsi je nekvicet dopredu, na nic necumet a pockat si na plnou verzi a recenze/gameplaye a pak se rozhodnout. Za 60€ se daj koupit stokrat vetsi sr*cky, ktere po tydnu projdes a hodis je do supliku. Mesic si clovek zahraje a pak to da bud k ledu nebo bude pokracovat. Investice do hry se ti nevrati nikdy, at s ni skoncis v jakekoliv fazi. Nekoukej na to tak, jako by te neco nutilo hrat to dva roky;-)
      • Nekteri nechteji byt za blbce jako ty, a tudiz daji na svou osobni zkusenost. Nevidim duvod proc davat penize za neco, co neni ani o fous a absolutne v nicem lepsi, nez hromada games, ktere lze hrat zcela free. Peniz do nich muze pak vlozit az v okamziku, kdy uz vis, ze te to bavi a vis, kde a jaky to ma bugy.

        Recenze pak jsou o howne zcela obecne. Recenze na MMO 10x vic. Osobne mi staci (jako vzorek) trebas to, ze mistni autor, v jednom ze starsich hype clanecku, napsal, ze loading neni zadnej problem, ze vubec neni videt ... lol. Pritom se loaduje kazdej dung, kazdej barak ... proste porad, a pri presunu z mapy na mapu to trva klidne 1/2 hodiny. Samo, cast muze byt dana neodladenosti, ale nic to nezmeni na tom, ze v zadnym pripade nejde o openworld ... a ty uzasny "neviditelny" steny ... lol ... chtel sem preplavat uzinu, abych nemusel jak chuj bezet dokola ... a sezraly me ryby ...

        Ostatne, ono je prece mnohem jednodussi po kliknuti na dvere naloadovat jeden z max 10ti modelu interieru ... a maximalne do nej spawnout (kdyz to nahodou funguje) nejaky to npc.
        • Konecna kvalita se da posoudit snad az z kompletni verze ne? V diskuzi je tu popsano, co ze jsme to vlastne o vikendu vsichni hrali;-)
          • Boze ... dalsi ... vis co, dej se na obchodovani ... zcela bezne se trebas auto prodava tak, ze ti predvedu rezatou nepojizdnou rachotinu ... a reknu ti, ze az si to zavazne obejdnas, ze ti dodam nalesteny faro ...

            lol lol lol.
  • Spustil sem to, zjistil po par minutach, ze je tam stale hromada bugu, coz potvrdila i hromada lidi v chatu, spouste znich nefugovaly ani zakladni veci ...

    Jelikoz do oficielniho spusteni je to presne mesic ... tak to bude tak gigantickej pr…ser, jakej uz dlouho nebyl.
    • Tebe asi pojem 'beta' toho vela nehovori, co ?
      • A vam dvema nic nerika mozek, co?

        1) za mesic to jde do provozu
        2) verejne predvadet zabugovanou verzi? lol si delate pr…del ...
        3) => zvanite nesmysle, tohle je presne to co vyjde.

        A mimochodem ... beta = zcela funkcni produkt, s drobnyma chybama. Ne produkt, ve kterym ... OPAKOVANE, nefunguji zcela zakladni veci (jako ze se nespawnujou bosove, a to tak, ze defakto u vsech qstu kde je treba neco zabit).
        To musi bejt uspesnej test ... kdyz 80% lidi da login, zjistej ze ze 3 qstu ktery maj zadany nemuzou zadnej splnit ... a daj logoff ... predevsim ta jejich chut si to koupit a platit za to musi bnejt primo neskutecna ... lol.

        Ale co, povime si za mesic, jak se budu valet smichem, az tu bude narek, jak nejde to ci ono, od lidi, ktery to zacalujou ... no nic, du si koupit nejakej soft, jehoz dodavatel mi predvede neosetrenou vyjimku ... jiste to po zaplaceni zmizi ...
        • Takže jen ve zkratce:
          -stahovaly se GB dat protože teď byla rozjetá jen "NA" verze hry, šlo to obejít a dokonce to psali i na foru, že stačí přejmenovat instalační složku a smazat to EU z názvu
          -beta neznamená plně funkční produkt s drobnýma chybama. Proces tvorby je zhruba alfa->beta->RC->RTM->vydání. Alfa je většinou na testování technologie, beta na testování enviromentu, RC na odstranění zbylých malých bugů, RTM je verze po odstranění těch malých bugů.
          -stress test jel na staré verzi protože chtěli zajistit že hráči můžou pokračovat se svýma postavama. Bohužel v CBT bylo změn trochu více a proto by migrace nešla spolehlivě zajistit. Psali to na foru a docela tomu věřím.

          Takže pane X zkuste se první zamyslet. Třeba Škoda Auto prezentuje prototypy aut a nikdo jim nenadává že je to jen prototyp, všichni ví že je to prototyp proto to tak také berou. Vy chcete aby v stress testu technologie bylo všechno funkční, ono se totiž netestoval enviroment, ale technologie. Tedy kolik zátěže to zvládne. V průběhu neděle došlo k několika úpravám které byly vysvětleny jako test škálování systémů dle počtu hráčů neboli kolik lidí bude schopných hrát na minimální konfiguraci serverů.
          Proto také byly lagy zvláště v Cyrodilu.
          • -Tak ve zkratce ... NA byl i minulej test, kdo si nezmenil region na EU, tomu se stahovaly jen patche, byla toho slusna porce.
            -beta odjakziva znamena, ze jde o plne funcni produkt, kde !mohou! (=nemusi) byt chyby, v pripade games je finalni verze hotova klidne i 1/2 roku pred vydanim ...
            -co ma postava spolecnyho s verzi hry? Zeby absolutne vubec nic? Aha, ja si asi nevsim, ze s kazdym patchem kazdy mmo provede wipe ... tedy vlastne tak 1x tydne ...

            Takze dalsi co neumi pouzivat mozek ... ono totiz kdyz chci zjistit realnou zatez, tak jaksi potrebuju, aby mi bezelo vse co bezet ma, ze ... ale to nekteri nedokazou pochopit. To je asi tak stejny, jako kdyz budu predvadet vykon erpcka, a pustim do toho jen uctarnu ... to asi taky nezjistim, ze jejich prace spolehlive zablokuje sklad ... ale proc bych to vlastne mel zjistovat, ze ...
            • Beta neznamena finalni produkt. Kde jsi na tuhle hloupost prisel ? Finalni produkt je proste az ten finalni.
              V bete muzou byt (a mnohdy byvaji) cilene pristupne jen urcite casti hry. Jine mohou byt vypnute,nepristupne nebo umyslne pozmenene. To jsou me zkusensoti z ruznych bet.

              Tuhle betu jsem nehral,ale minulou ano. A krome par obvyklych bugu (obvyklych pro nove MMORPG) jsem nenarazil na nic nefungujicho. Za vikend jsem dohral na 7 uroven. A nevim ze by si na minulou betu stezovali sami hraci.

              Tak nebo tak, beta ti muze dat predstavu o tom,zda te bude/nebude hra bavit.(uprimne,proto lide do bety chodi). Stezovat si na herni problemy v bete mi prijde usmevne.
        • 2-DENNÍ STRESS TEST = POSLEDNÍ VERZE HRY...nebo nééééé?!
        • walltar
          Opravdu veřejně předvádí zabugovanou verzi a opravdu mají closed betu, která jede pořád, má funkční všechny lokace a má úplně jiný build. Je to potvrzená informace.

          Nemusíš tomu věřit, ale je to prostý fakt. Jak bude, nebo nebude funkční lauch nevím, a nebudu to odhadovat. Narozdíl od tebe nejsem vývojář a nemám s tímhle zkušenosti.

          Uvědom si, že tohle jsou prostě stress testy ... mají omezený prostor ve kterém se lidi můžou pohybovat tak aby jich bylo co nejvíc na co nejmenším prostoru. Aby zjistili co se nespawnuje a co se poakzí a podobně. Ale to že se nespawnuje boss je bug, na který nepotřebují měsíc aby ho opravili.

          To že tam budou bugy je ale jasné ... je to MMO, a to jsou tak velké projekty, že nějaké bugy prostě jsou. Taky budou při lauchi padat servery, budou lagy a podobně ... ale není nic jednoduššího, než si týden počkat. Většinou to už bývá v pohodě. Já byl u hromady launchů a zatím každý byl podobný. Tak proč čekat něco jiného? Nebo proč se tomu divit?
          • Tys tu funkcni verzi videl? Ne? Pak to nevydavej za fakt. Zcela normalni a logicky by totiz bylo behem toho cca mesice od minule opravit bugy, nechat to otestovat par testeru v mensim, a pak to pusis znova. Ale trebas vymysleli nejaky uzasny novy zpusob testovani ... jen nevim, co bys asi tak zjistil ... po instalaci a testovani windows 3.1 ... ze je za bugy ve win 8.1 ... ale jo, trebas to tak nekdo dela, a trebas to nekdo sezere i s navijakem, znam takovych dost.

            Nejde o to ze tam budou bugy, ty sou v kazdym softu, ale v lepsi spolecnosti je normalni, ze to nekdo aspon zkusi spustit ... a ze funguje aspon to, co nekdo nareportoval.

            A na tu opravu zcela zjevne potrebuji mnohem vic nez mesic, protoze toto nebyl prvni verejny test. Ale jo, jak sem rek, du prodavat ty auta .. brzdit zacne +- po 14ti dnech (mozna) ... co bys cekal ... jde o novinku.
            • 2huhi: ano, pro blbce jako ses ty a dalsi je velmi tezky pochopit, ze mesic pred spustenim nejde o zadny test, ale o prezentaci hry a PR akci.
            • Beta testing neni prezentace hry. Vim ze je to pro tebe tezke pochopit,ale je to tak.
            • 2walltar: Tak jeste jednou ... me ABSOLUTNE nezajima changelog, stejne tak ne zcela nezajima, jestli provozujou klidne 100 ruznejch beta verzi ... jediny co me zajima, s cim se vyprsili VEREJNE, zcela pro VSECHNY zajemce. A oni verejne prezentujou gamesu, ktera ma zcela zasadni bugy.

              To je naprosto zasadni rozdil, proti tomu, kdyz (trebas) prezentujes technologicky demo investorovi, a to presto, ze mas trebas novejsi verzi, ktera vypada lip, ale pada. Jenze v tomhle pripade se bavime o tom, ze budes jeste dlouhy mesice/roky na hre makat.

              4.4.2014 je za jak dlouho?

              Nemluve o tom, ze s nefunkcnima qstama nema vubec smysl spoustet ani betatest ... to ze qst funguje by si snad mel otestovat jeho tvurce rovnou po tom, co ho do hry nadatluje ...
            • walltar
              Akorát oni tenhle systém closed a open bety nedělají .... mají jen closed betu + closed stress testy. Podívej se na ten patch notes ... je to opravdový patch, který šel live před naším Stress testem a nic z něho v ní prostě nebylo = mají jiný build pro stress test a jiný pro closed betu. To je prostý fakt.
              Jedou věcí tam je: Thousands of fixes for quest issues across the entire game. Tohle opravuje ty nespawnující se moby a podobné věci. Prostě jsme to tam neměli.

              Nevím co dál bych napsal ... ale ono je asi zbytečné ti psát fakta, ty si víc na ty alobalové čepičky.
            • 2walltar: Boze co to porad meles o buildu na miru ... mas ty vubec tuseni proc se veci testujou?

              1) alfa ... testujou prevazne sami vyvojari, spousta veci nefunguje, testujou se jednotlivy funkce (= trebas vyroba ... pricemz nejsou funkcni qsty ... protoze to neni napsany)
              2) uzavrena beta ... v prvni fazi testuje vybrana (a dobre zaplacena) skupina lidi, kteri maji s testovanim zkusenost, a umi i trebas kodit ... prave proto, aby mohli popsat v cem je zakopanej pes. hra obsahuje veskerou funcionalitu, ale spousty chyb.
              3) otevrena beta ... hra je v zasade plne funkcni ... a testuje se !predevsim! jeji chovani v zatezi. Samosebou se reflektuji a opravuji bugy nahlasene hraci. Navic na nefunkcnim qstu ani neni co nahlasovat, ze ... specielne kdyz napises nazev qstu/moba a posle jim to jiste i lokaci kde stojis ... a cumis ... na dalsich 50 lidi, kteri prave resej stejnej problem ... ze mob jaksi neni.

              Vis k cemu by ti bylo pustit desitky/stovky tisic hracu do hry, kde mas 1/2 funci vypnutou? No naprosto khownu ... protoze bys zjistil naprosto kulovy o tom, jak se ta hra v realnym provozu bude chovat.
              Vis jak se resej bugreporty? No uplne jednoduse, seradim si je tak, ze nejcastejsi bugy jsou navrchu ... a jedu. Kdyz mas navic aspon 10 000 nareportovany zcela konkretni (vybranej ze seznamu) qst, kterej nefunguje ... tak to je opravdu problem ... opravit.

              Obecne bych to videl tak, ze technicky tahle hra dojede na to qstlike instancovani. Zcela zjevne jim to nefunguje a to tak, ze temer vubec. Muj osobni dojem z toho je, ze prave tohle je zdrojem 90% vsech potizi (pro ty co netusej ... trebas vesnice je pratelska/nepratelska, podle toho v jaky fazi qstu ste ... proto muzete bejt ve skupine ve stejny vesnici, ale nevidite se, ste v jiny instanci)
            • Tady máš patch notes z Closed Bety. To jen aby jsi tu přestal trollovat...

              http://www.myelderscrolls.de/news/265-closed-beta-patchnotes-v0-18
            • S alobalovou čepičkou by mu hlavně mimozemšťani nemohli číst myšlenky. Což je nemusí mrzet, o nic by nepřišli.
            • No ja si mysli, ze prave s tou alobalovou cepickou by ty mimozestany neslysel.
            • walltar
              Nejsem v closed betě, ale viděl jsem partchnotes. Nebo si snad i vymýšlí patchnotes a pouští je na veřejnost jen aby nás oklamali? To už bys asi měl nosit tu alobalovou čapku.

              Já nebudu komentovat to jak testují svůj SW, ale asi zjistili, že to hromadné testování není k ničemu. Zahltí tě to spoustou dat, které nejsou k ničemu, protože lidi neumí napsat bug report. Tak si vybrali lidi, kteří ten bug report vybrat umí a ty zvou to closed bety.

              Mě se několik GB nestahovalo. Poslední fix před touhle betou měl 5MB. Před tím rozdělili verze hry na EU a US a někomu se stahovalo celých 30GB znova a přepsalo se to stejným.

              Ale každopádně nemáme nejnovější build. V tom jsou věci jako možnost přeskočit úvodní ostrov, PvE kolize, zpomalené levelování a podobně. Ten build co máme je dělaný na míru stress testování serverů. Minule tam byli stejné bugy jako teď. Stejné dlouhé načítání, stejné zabugované questy. Ale nebudu tě přesvědčovat ... nasaď si alobalovou čepičku, nebo radši dvě a jdi poslouchat mimozemšťany.
            • Abych nezapomel, pro ty zvastaly, ze to byl stejny build .. tak proto se stahovalo par GB patchu? Aby se prepsalo timtez? lol lol lol.
    • walltar
      Tyhle stres testy jedou na starém buildu. Existuje uzavřená beta a tam je hromada opravená a spíš se už balancuje co jsem se díval na patchnotes. Stress testy jedou pořád na tom stejném buildu, jako ten první se mě zdá.

      Takže toho bych se až tak nebál. Ale já za celý víkend narazil na pár bugnutých questů a semtam zásek UI. Nic drastického. Prý ale hrozně lagoval Cyrodiil.
      • Tak to já měl stran questů větší smůlu. Na druhém, ostrově jsem jich napočítal 7 nefuknčních. Přitom o jednom z nich bezpečně vím, že v minulé betě fungoval bez problémů. Co mě osobně dost vadilo, že díky těmto nefunkčním questům se mi podařilo dostat jen na 9,5 levelu a další questy pro 12lvl už byly dost obtížné a už jsem musel hledat co dál.
        • walltar
          Já hrál tentokrát od začátku za AD Pátek večer + sobota noc + neděle asi do 15:00. A za celou dobu jsem napočítal asi 3 questy, které nešli. Ono je to hodně spojené se zatížením serverů (je to taky důvod toho proč tahle bety jsou). Dostal jsem se asi na LvL 10. Dostal bych se mnohem dál, ale prostě jsem tentokrát neměl čas hrát.
  • Ty klíče co jste rozdávali to byli jen na 48 hodin? Dneska jsem se chtěl log a už my to hodilo hlášku error 103 něco ve smyslu že jsem byl pozván do bety ale ta teď nejede. Jsem si hru nedokázal ani vyzkoušet dosáhl jsem asi lvl 3.
    • Mozna jeste 1-2 vikendy test pobezi. Nejspis ti prijde mail, jestli nechces vyplnit dotaznik ... coz kdybys chtel delat poctive, tak je tak na odpoledne ... a casto tam mas naprosto totozny (a naprosto dmntni) otazky nekolikrat.

      Realne se muzes dostat nekam kolem lv 10 ... tam stejne skoncis, protoze dal ti uz nebudou fungovat qsty. Main qst ti rovnou nahlasi, ze nemas prava na vstup do oblasti ... a vedlejsi jsou proste nefunkcni nebo pro lv 10 nesplnitelny. Na lv 10 budes mit v pokladne tak neco kolem 4k (to kdyz si nekoupis vubec nic = nebudes ani vyuzivat teleporty ...) => tak 1/4 toho, co potrebujes na nejlevnejsiho kone.
    • A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci, jsou úplně všude ... :-)
    • Beta myslim koncila dnes brzy rano.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit