Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Snažit se oslovit hráče tím, že jim zdražíme Game pass na 8000 ročně mi nepříjde jako správná cesta. 🤷 Zvlašť, když konkurence od Sony nabízí stejnou službu za polovic.

• JohnyTheZik

"Stejnou" je tu hodně v uvozovkách. Můžeš si myslet o GP a MS, co chceš, ale momentálně je value for money úplně někde jinde než u PS+, nebo kterýkoliv jinýho herního předplatnýho. 

• Value for Money je to iba pre ludi s neobmedzenym casom hrat hry. Pre ludi ako ja, ktori sice maju peniaze (v zmysle, ze ma 20 eur mesacne nezruinuje), ale nemaju cas (lebo rodina, praca), sa to absolutne neoplati, z celeho roku GP som tam hral Indyho a E33, co bolo pri cene 18 eur za mesiac akurat on par, ak by som si ich kupil. A zostali by mi... takto si ich musim naozaj kupit, ked ich budem chciet hrat znovu. Pri zdrazeni, ktore predviedli, sa to neoplati uz vobec. Takze tych par veci, co budem chciet hrat (a nepojdu mi na Decku) si kupim na PS5 a Xbox si asi hodim do dev rezimu.

• JohnyTheZik

Ta matematika sice moc nevychází, ledaže bys ty 2 hry hrál půl roku, ale to je celkem jedno (pokud jsi teda nemyslel to, že jsi za celý rok z GP hrál 2 hry). Každopádně je asi jasný, že se nebavíme o nás boomerech, co už na hry moc času nemají. Těm se celkem logicky takový předplatný moc nevyplácejí, obzvlášť pokud neřeší day one releasy a kupují ve slevách.

• Presne tak som to myslel. Za cely rok som z GP hral dve hry, vsetko ostatne som odohral na decku alebo PS5. A pri menej 20 EUR mesacne mi to este bolo skoro jedno, ale toto je uz prilis vela na "convenience fee."

PS: Ja som praveze na tie first day releases celkom bral. Ale takto sa mi fakt oplati si tu hru fyzicku kupit a mat ju (aspon v rozsahu, v ktorom sa dnes daju "mat" hry). A teda, za 340 eur ci kolko to vychadza rocne viem mat 4 hry. Co bolo aj v najlepsich casoch maximum, co som hral. A teda, ono toho ani viac kvalitneho na Xbox nevychadza.

• JohnyTheZik

Ad ten konec - driv bych asi souhlasil, ale jen letos/loni vysel Stalker 2, Indi, CO 33, Oblivion:R, DOOM, Avowed, AoM:R, Ninja Gaiden 4.. 

Jinak teda moc nechapu, proc si to nerusis, kdyz to nepouzivas. Tohle neni ani tak problem predplatnejch. A nevim, jak na XB, ale na PC to stoji cca 15 eur a za 180 eur je to nesmyslne dobry. I se vsema neduhama predplatnyho.

Nicmene tl;dr tobe to ocividne moc nevyhovuje, ale na tebe takova vec rozhodne neni mirena. Resp. je, ale jsi jen jozin, ze si takovy predplatny nezrusis a neobnovis v momente, kdy chces neco z toho hrat. Stejny jak libovolny streamovaci sluzby. Ja taky nemam neustale zaplaceny hbo, netflix, prime a disney. 

• Jevo83

“Prepustanie je tazke…” verim, ze doteraz od smutku nespava😂

No a co to je za blbost, ze xboxu nekonkuruje PS a spol ale tiktok? To akoze maju predstavu, ze ludia prestanu chodit na socsiete, pretoze si zapnu xbox a gamepass? Len to by ten xbox najprv museli kupit, nie? A oni kupuju PS a Switch… 

Na PC ich porazilo Valve so Steamom a na konzolach Sony a Nintendo… a stalo sa to preto, lebo sa nesustredili na hry, ale robili z tej konzoly zbytocne settop box…

• JohnyTheZik

"pretoze si zapnu xbox a gamepass? Len to by ten xbox najprv museli kupit, nie? A oni kupuju PS a Switch… "

A proč si asi myslíš, že se vydali co nejvíc směrem multiplatformnosti a snažej se o to, aby dostali svoje GP na co nejvíc platforem? :D Jim vůbec nejde o Xbox, ten projekt je pro ně už očividně dávno mrtvej. Chtěj bejt netflix, ne výrobce HW. 

A pak ano, v ten moment bojujou mnohem víc o volnej čas (tzn tiktok) než s dalšíma výrobcema konzolí. Jestli se jim to dlouhodobě bude dařit je druhá věc, ale už několik let jedou tuhle strategii a lidi jsou z toho pořád stejně v šoku :D 

//edit: a jen fyi, úplně stejnou věc (bojujem proti tiktoku a soc sítím) řekli i šéf Nintenda a ex-šéf PSka. 

• Jevo83

Na to aby boli netflix by museli pod gamepassom vydavat tony exkluzivneho obsahu, a to sa nedeje…..

A preco by preboha Sony pustalo gamepass na svoje konzoly, ked maju vlastnu sluzbu?

Ja z ich strategie nie som v soku pretoze sa o nej hovori uz dlho a je chronicky znama. Ale z coho som v soku je jej mizerna exekucia. 

Sony a Nintendo to hovorit mozu - pretoze predavaju konzoly

• JohnyTheZik

Netflix zdaleka neni postavenej jen na exkluzivitách a z velký části těží i z first mover advantage. To, že MS vydává i na PS je samozřejmě na první dobrou divný, ale pořád je to obří trh. Stejně jako je vydává PS na PC, kde ale dominuje Steam a právě GP.

Sony a Nintendo to hovořit můžou, protože prodávaj konzole?? :D co to na věci, že MS (a ostatní) bojuje o volnej čas hráčů, mění? 

• Jevo83

Meni to velkost potencialneho trhu. Pokial chces ako firma menit nejaky kulturny fenomen, ako napr presvedcit deti a teenagerov, ze je viac cool a zabava hrat xbox nez scrollovat tiktok, tak je nutne, aby si mal nejaky rozhodujuci dosah. A potom v ramci toho dosahu mal nieco specialne.

No a xbox nema ani rozhodujuci dosah a ani nic specialne. Na netflix a casual hry staci apple tv, a pokial chcu namiesto tiktoku hrat, vedia to robit aj na mobiloch (dalsi segment, kde sa Microsoft rozbehol, zainvestoval a zhorel).

Xbox doplatil na to, ze MS mal viziu ako v tej bajke od Ezopa, kde chlapec chce vytiahnut z pohara vsetky orechy ale hrdlo je priuzke a zasekne sa mu ruka a nakoniec  nema nic.

• JohnyTheZik

Jo, tak to je samozřejmě takovej jednoduchej pohled na věc. Navíc tu pořád mluvíš o Xbox jako o konzoli, o čemž je přesně celou dobu řeč, že MS už to takhle dlouho nevede. 

Přijde mi to celkem úsměvný, jak je tu každej prorok neúspěchu, ale you do you.

• Jevo83

Reakce na příspěvek:

A ma snad xbox uspech? Prepustanie, tlak na zvysovanie marze, prudky rast cien a nizke predaje asi nevypovedaju o tom, ako to uspesne valcuju :)

Ty to stale vykreslujes ako keby hrali nejaky povestny 4D trumpov sach, ale Xbox bol naposledy uspesny v casoch 360 a odvtedy to ide iba dolu vodou…

Inac podla mna to MS stale nazyva konzolou, ale ty vies asi lepsie😀

https://www.xbox.com/en-US/consoles/all-consoles

• JohnyTheZik

Reakce na příspěvek:

Propouštění je po tak masivních akvizicích úplně běžná věc. Tlak na zvyšování marží je běžnej asi tak ve všech korporacích. Nízký prodeje netuším, kde bereš, ale MS včetně zenimaxu a activisionu tim celkově fakt netrpí (viz poslední earnings reporty - a pro jistotu opět, já vůbec nemluvim o konzoli samotný). 

Ne, já tak vůbec nic nevykresluju, jen mi naopak přijdou směšný různý prohlášení komentujících, jak je ta firma monumentálně v prdeli a že jen proto, že Sony je s PSkem jinde, tak jsou na kraji krachu (zveličuju ofc).

Ano, nalinkuj mi jejich konzolovej HW a dělej chytrýho :D to, o čem tu ale celou dobu mluvíme, odkazuje mj. na "This is an Xbox" strategii, kde je zmíněný např. "It showcases the evolution of Xbox as a platform that extends accross devices". 

A točit se tu na slovíčkaření mě moc nebaví, takže se měj. Ve výsledku je stejně úplně jedno, co si o tom myslíme, uvidíme, jak se to vyvine a jestli zas neotočej. 

• Jevo83

Reakce na příspěvek:

Nizke predaje xboxu - 33 milionov fakt nie je monumentalne cislo. Firma nie je v prdeli, nemiesajme enterprise segment a xbox diviziu, ktora je skor takym “nice to have” business segmentom pre MS.

Vsetko co sa deje s xboxom paradoxne skor suvisi s AI a datacentrami. Vsetky velke tech firmy o zavod investuju a potrebuju zarezat naklady na kost a maximalizovat marze. A xbox uz roky doplaca na to, ze MS sa ho snazi pouzit ako pilier pre uplne ine strategicke business ciele. 

Keby od cias 360 vydrzali a investovali do “standardneho vyvoja konzoly”, tak by mali teraz ovela vyrovnanejsi podiel na trhu, najma po ps3 fiasku. A pomalymi krokmi mohli skusat robit to co chcu… lenze korporacie chcu vsetko rychlo a hned a vysledky a preto si pohnojili tento segment. Ked si vsimnes, rovnaky utlm nastal v surface linii, ms proste ma talent do…t kazdu HW strategiu…. Zune, Windows phone, Nokia, Surface, Xbox… pridu, urobia 90% super prace a potom to vybuchne

Ale mas pravdu uvidime😎

• Další sranec do hrobu. Tihle lidi nevědí, co dělaj, nemají tam vůbec co dělat. Windows na konzolích? Tragédie. Windowsy jsou super, ale ve spojení s gamingem jsou úplně mimo. ROG Xbox Ally je toho důkazem.

• Mě přijde, že nejsou schopní "udržet myšlenku" a dotáhnout něco do konce. Není ot tak dávno co ve velkém skupovali studia... parádní bussiness plán, pokud by pokračoval tím, že je necháš vyvynout exkluzivní tituly, ty vydáš jen na svoji konzoli a ono to přiláká hráče. Jenže než to dotáhli do konce, tak otočili... skoupili studia a vydávají hry i na playstation. /facepalm/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit