Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je neuvěřitelné kam až se přízpěvky mohou dostat. :D
  • Slayere,ty seš vážne pacient.Desítky radků textu o ničem.
    Mám na tebe jen jedinou otázku.To takhle zpochybnujes veškéré obecně uznávané historické události?
    Nebo jinak,to takhle zpochybňuješ veškeré informace,které se na nás ze všemožných oborů řítí?
    Jak tady někdo napsal.Současné vědění lidstva je tak obsáhlé,že není v možnostech ani těch nejgeniálnějších z nás všemu rozumět a všechno si ověřovat.
    V některých věcech prostě člověku nezbývá nic jiného,než daným autoritám věřit,jinak by se z toho člověk musel zbláznít,kdyby si všechno musel ověřovat ,což mnohdy znamená velmi odborné znalosti(roky studia a ještě více let praxe).
    Zdravá dávka skepticismu je v pořádku,ale to co ty tady předvádíš je na pováženou.
    Navíc nechápu,proč takové věci rozvádíš na stránkách o hrách.
    Myslím,že by tenhle velký OT měl admin promazat.
    • Lidé, kteří slepě nevěřili "autoritám" a používali vlastní mozek vždy přišli s něčím new.Je mi tě líto, co dostaneš na háček na to skočíš.Můj postřeh - zfilmovaná hra = průšvih.
    • Ad hominem osobní útoky jsou zbytečné. Odpovídám, nic zde nezpochybňuji, pouze pokládám otázky, jinak žádám o citaci kde něco zpochybňuju, jedná se o vážné obvinění, jelikož zpochybnění Holokaustu je trestné stejně tak křivé obvinění.

      Neřeším vědění lidstva, je zde řeč pouze o jedné události. Ověřit si tyto věci je snadné není třeba slepě věřit autoritám, tedy cizím lidem, osobně ani nepoznám kdo je a nebo není autorita, podle papíru ze školy se to nepozná, asi máš svojí metodu. Jestli je pokládání otázek na pováženou, to je tvůj názor, neberu ti ho, mě to přijde normální. Jako malý jsem se ptal jestli je Země kulatá a jaké jsou důkazy, nebylo mi řečeno, že je to napováženou, ani že jsem troll, blb nebo pacient, bylo zkrátka odpovězeno a bylo to vyřízené.

      Opakuji znovu, celé téma zde začal a přinesl uživatel Dethklok, který to odstartoval včera ve 23:46 a ještě předtím nadáváním, stížnosti směřuj na něj.
      • Tak jinak,to si takhle ověřuješ každičkou historickou událost,nebo seš specificky zaměřenej na problematiku Holokaustu?
        Píšeš tady,že ses dožadoval informací na více institucí,co mají s tím co dočinění,takže minimalne tuto problematiku hodně řešíš a ověřujes.
        Stejně tak si ověřujes i jiné předkladáné informace z různých odvětví a oborů?
        Navíc nechápu,proč to už druhým dnem řešíš na herním webu?Proč tolik úsilí a času vkládáš do diskuse ,která stejně nikam moc nepovede,vzhledem k tomu,že to není nějak odborně zaměřený web.
        • Takhle ověřuji pouze to co mě zajímá, nejen Holokaust, někde vynakládám větší námahu, někde menší, záleží na tématu. Ano, tuto problematiku řeším, toto téma je hodně zajímavé, nemá v historii obdoby.

          Ano, i v jiných oborech se ptám po důkazech, když někdo něco tvrdí, nevěřím něčemu jen tak, narozdíl od Holokaustu v jiných oborech ale nepadají tvrdá obvinění ze zločinů a nechrání je zákon. Nevím co stále nechápeš, reaguji hlavně na příspěvky, které reagují na mě, samovolně zde diskusi nerozvádím, zakladatel diskuse už se rozloučil, já s ním také a diskuse skončila, než si přišel a zase to rozjel, byla debata skončená. Nemohl jsem vědět kam diskuse povede, pouze jsem tušil, nejsem předpojatý, nesoudím diskusi, která ani nezačala.

          Jeslti můžu pár otázek na tebe zase já, často lidi urážíš, když je ani neznáš? Často někoho urážíš, když nemáš argumenty, kterými by si to podložil? Obviňuješ často lidi bez důkazů, kterými by si to dokázal? Nebo to bylo poprvé a na mojí osobu? Věříš autoritám, ať už je to kdokoliv, jen tak bez důkazů? Jak poznáš autoritu?
          • Předváděl jsem zde otázky, to je vše, nevim co stále myslíš ti předváděním. To nebyla urážka, ale povzdech, hm zajímavé, ok, omluvu beru.

            "To takhle zpochybnujes veškéré obecně uznávané historické události?" Tohle je obvinění, myslím, že tím jasně implikuješ, že jsem zde zpochybňoval onu událost, takže nepíšeš pravdu když obvinění popíráš, stále visí ve vzduchu a já se ptám zda ho můžeš doložit nebo ne, nejde o legraci, jedná se o trestný čin a takové obvinění beru celkem vážně.

            Dožadování se důkazů o něčem implikuje zpochybnění? Fascinující. Ta citace a tvůj závěr z toho vyvozený je chybný, ono je kvalifikováno jako zpochybění i to co je faktem, mé závěry se opírají o oficiální informace, ale u nás je trestné je citovat i když jsou oficiální. Ohledně těch otázek, odpovíš nebo ne? Nemusíš, je to na tobě, ale dej mi vědět zda ano nebo ne.
            • Já nemám problém se omluvit,pokud jsem udělal chybu,nebo v důsledku nedorozumění se někoho dotknu,nařknu apod.
              Přesné znění paragrafu týkajícího se popírání holokaustu jsem opravdu nečetl,neměl jsem důvod.
              Co se té autority týče,tak jak říkám,mluvil jsem obecně.Například pokud někde vystupuje doktor,který se například podílel na vývoji nových metod,zákroků apod,tak nemám důvod mu nevěřit.Za takovým člověkem je něco vidět,aniž bych problematice musel nutně rozumět.
              V případě historiků a jiných oborů,kde není na první pohled za daným člověkem vidět nějaká práce,aniž by jsem problematice rozuměl,je to samozřejmě složitější.
              Ale pokud se v takovém případě o danou problematiku nezajímám a nemám to ani v ůmyslu,tak mám možnost mu bud' věřit na základě toho,jak je přijíman odbornou veřejností a nebo ho brát s rezervou a mít názor otevřený.
              V možnostech člověka není si vše ověřovat,ale určitá dávka skepticismu je vždy na místě.
              Bezmyšlenkovitě přijímat,co je nám předkládáno ,neni dobrý přístup.
              Jsem rád,že jsme si to vyjasnili a já se loučím,spánek volá.
            • Omluvu přijímám, v pořádku, uzavřeno. Není pravda, neberu to tak já ale zákon, můžeš si najít paragraf 405 trestního zákoníku, cituji důležitý začátek: "Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje..." Takže jak vidíš, nejsem to já, ale zákon kdo to výslovně zakazuje a trestá odnětím sovbody až na tři léta, ještě připomínám jednou, je trestné mít i pochybnosti, opravdu se ti to nezdá, i kdyby si slyšel sebevětší šílenost, nesmíš pochybovat, teda ne nahlas. Clověk může i v práci o které něco ví psát nepravdy, je důležité práci kriticky zhodnotit. Když slyším mluvit v televizi o Holokaustu ty autority, nestačím koukat, asi proto, že jejich práci posuzuji kriticky, nepřijímám jí slepě jen proto, že to jsou prý autority, že to někdo o nich tvrdí. Ještě jednou oceňuji tvou omluvu, to se často nevidí takto se omluvit.
            • Pokud to bereš takto,tak se ti omlouvám a beru toto obvinění zpět.Opravdu jsem neměl v ůmyslu to vést do takové roviny a už vůbec tě z něčeho obviňovat.
              Možná to pramení z toho,že ja vnímám rozdíl mezi slovem zpochybňovat a popírat.Ty to možná vidíš jinak.
              S tou autoritou,ja to bral obecně a né konkretně v problematice holokaustu.A zmiňoval jsem tam,že je za tou osobou vidět nějaká práce,ze které je poznat,že ten člověk ví o čem mluví.
              Takže když takový člověk promluví v televizi(například vědec,doktor) tak většinou nemám důvod mu nevěrit.
            • Ano, ukradený jsem více lidem, ale stále mě zahlcují textem, tahle vyjádření o tom jak mnou pohrdají mě vždy celkem pobaví. Bohužel si mě obvinil, je to černé na bílém, co ti na to říct? Ty si to možná neuvdomuješ, ale jde o trestný čin ze kterého si mě obvinil, doložil jsem ti tvou citací, že to tak je. Je možné se buď omluvit a vzít to zpět nebo si zatím stát a doložit to, kličkování je o ničem. Že k podobnému závěru došlo více lidí je irelevantní, zatím jste dva co to řekli nahlas a celkem jasně a bez důkazů, bez jediné citace, neposuzuju správnost názoru podle počtu lidí co ho zastávají, to neni můj styl.

              Moje představa autority v problematice Holokaustu je jednodušší, stačí když ten člověk má za sebou práci, která je kvalitní a pravdivá založená na faktech. Klidně ať jí napíše nějaký zedník z Horní Dolní, pro mě neni důležitý autor ale to co předkládá, neni důlležitý posel, ale obsah sdělení, není ani důležité zda ho kolegové chválí, od kolegů lze sotva čekat kritiku, to je přeci logické. Divil by si se co ty autority píší za díla, až zrak přechází. Už bylo řečeno čeho jsem chtěl dosáhnout, pan Cahir to zde "dokázal" navzdory mému popření. Extra pro tebe - je to prosté, dethklok byl arogantní, urážel, prezentoval jasný fakt kterým si podložil právo být arogantní jak sám přiznal, zeptal jsem se jaký má pro něj důkazy a to je vše, výsledek jeho snahy je zde vidět. Vidíš že jsi se dočkal a to už dávno, bylo to již řečeno x hodin zpět.
            • Prosím,nestav to do roviny,kde to vůbec není.Nemam v nejmenším úmyslu tě z čehokoli obviňovat.Už jen z toho důvodu,že tě vůbec neznám a seš mi tedy vcelku ukradený(bez urážky).
              Cele to je založene pouze na dojmu,který z tvého stylu vystupovaní působí.Ostatně pokud jsi četl celou disusi,tak k podobnému dojmu došlo více lidí.
              Pokud však tvrdíš,že tomu tak není,tak fajn,posunu se ke zbytku otazek.
              Otazku o uražení jsem snad zodpověděl,nejsem si vědom jiné ,než "pacient" a ne,nemám ve zvyku uražet lidi.
              Za autoritu obecně považuji vystudovaného člověka,který se v daném oboru pohybuje delší dobu,je obecně uznáván svými kolegy a je za ním vidět nějaká prace/studie/teorie/publikace atd.
              Důvod,že jsem se vubec do diskuse zapojil,byla pouhá zvědavost,čeho chceš dosáhnout tady na tiscali,když na tvé otazky ,jak píšeš,nebyly schopny odpovědět ani lidé v oboru tvůj pohled na tuto problematiku,čehož se tedy asi nedočkám.
              A jelikož je pokročilá hodina,tak se loučím.
          • Jestli máš na mysli toho "pacienta",tak to nebyla ani tak urážka,jako povzdech nad tím,co tady předvádíš.Jestli se tě to nějak dotklo,tak se ti omlouvám.
            Jinak ja tě z ničeho neobviňoval,ale pouze se ptal,jestli tomu tak je.
            A co mě vede k tomu dojmu?Krom neustáleho dožadování se po důkazech,kdykoli někdo napsal cokoliv,co se shoduje s obecně přijmaným názorem na holokaust, je to toto:
            Cituji:
            "Už to zde padlo, nemohu zde předkládat své závěry, zákon mi to neumožňuje"
            "zpochybnění Holokaustu je trestné"
            Tak mi promiň,jestli můj selský rozum to špatně chápe,ale z toho to na mě působí,že tvůj závěr tvého studia je v rozporu se zakonem,tedy zpochybňování.
            A ja se tě akorát ptal,jestli to správně chapu,nebo to ma hlavinka špatně pobrala.
  • Tak že tu Games nechává volně hádky kolem her (CoD, BF a podobně), ale že tu nechají i takovou debatu, to je fakt na pováženou... *7* Nehledě na to, že popírání holokaustu (ano, aj anonymně na internetu) a hanobení rasy a národa jsou trestný *7*
    • K popírání tu nedošlo, odvolávání se na zákon je tedy zbytečné, je smutné vidět někoho kdo se takto hlásí k podpoře zákona omezující svobodu slova.
      • Potrefená husa? Hned ses přihlásil, to je to vtipné, jak víš, že to zrovna bude o tobě.
        Trest za popírání holokaustu ti příjde jako omezování svobody slova? Mně to příjde k tomu, aby lidé tvého typu se nesnažili po několika desítkách let snažit namluvit, že žádný holocaust nebyl a my nezapomněly na tak temnou stránku dějin lidstva, kdy lidi vraždili jiný lidi jen proto, že nesplňovali nějaký jejich normy...to je teprve smutné, svobodo slova.
        • To, že jsem se ozval implikuje, že jsem se já identifikoval jako ten co něco popírá? Zajímavá dedukce a přitom jem jen obecně konstatoval, že tu k ničemu takovému nedošlo.

          "Slayerer - je smutné vidět !někoho! kdo se takto hlásí k podpoře zákona omezující svobodu slova."

          Tvými slovy - ozval si se jako potrefená husa.

          Trest za vyslovení názoru ať už je jakýkoliv, je omezení svobody slova, tedy základního práva, např. v USA s tím nemají jediný problém, první dodatek garantuje tuto svobodu bez omezení. Mého typu? Jaký jsem typ, povídej, přeháněj. Po desítkách let? Aha, můžeš mi nějak doložit kolik to je desítek let? Podle mých informací to "začlo" např. bývalým vězněm táborů a učitelem Paulem Rassinierem, který začal publikovat už v roce 1949, kde si tedy vzal ty desítky let? Nehledě na to, že nikdo ani Holokaust nepopírá, což je další tvůj výmysl převzatý patrně z médií nebo si slyšel někde křičet neonacistu, který ani neví proč říká to co říká a nemá argumenty stejně jako všichni zde mluvící o Holokaustu jako o faktu ale bez jediného argumentu. Že někdo někoho v té době vraždil nikdo nepopírá ani nezpochybňuje, jen další zbytečný "strawman" argument. Škoda, že jsem tvou reakci přehlédl a nereagoval hned, ale nikdy není pozdě.
      • Ty by jsi potreboval par facek,aby ses konecne vzpamatoval.
        Ja jen doufam,ze jeno trollis.
        • Vyhrožování násilím je zbytečné, když boj, tak argumenty. Nazývat kohokoliv trollem jen proto, že je nějak nepohodlný, to je nepěkný nešvar dnešního internetu.
          • Hmm - v tomto tématu mám více příspěvků než ty, omlouvám se, že jsem za poslední týdny až měsíce poprvé přispěl do diskuse na Tiscali. Na mě to nechávat nemusíš, už jsem jednou napsal, že se nenudím, to jsou tvé závěry, které logicky padají i na tvou hlavu když děláš to samé co já, ale asi je potřebné splnit nějakou kvotu příspěvků jak píšeš. Nevidím, že se čertím, jen jsem vyjádřil, že oceňuji tvůj zájem o můj čas. Nečertil jsem se když jsi mě urážel, takže nevím proč bych se čertil teď.

            Už to zde padlo, nemohu zde předkládat své závěry, zákon mi to neumožňuje a administrátor by radostí zrovna neoplýval, už teď je asi dost nervózní. Soukromou korespodencí ti své závěry klidně předložím a můžeš mě rozcupovat argumenty. Do nikoho jsem se nenavážel, prosím o citaci. Já jsem zde napadán a to hrubě. Že nedokáží své názory podložit není moje vina a neni to ukázka navážení se, když mluví o základním dokázaném faktu, tak předpokládám, že ví proč to ti lidé říkají. Prosím, ty osobní útoky jsou opravdu zbytečné viz to o tom egu, diskuse ad hominem nemá význam. Také přeji hezký večer.
          • Ty se asi hodně nudíš co?
            • Nevšiml jsem si,že bych tady měl tolik příspěvků jako ty,takže nevím,kdo tady tráví(ztrácí) více času.Takže, kdo se nudí více, nechám na tobě.
              Co se náplně tvého času týče,do toho mi samozřejmě nic není,pouze jsem prezentoval svůj dojem po přečtení diskuse + takove doporučení.Nemusíš se hned čertit,že jsem si dovolil ti něco říct.
              Ps:Když ti nikdo nebyl schopnej obhájit svůj názor,co kdyby jsi jim ukázal,jak se to dělá a předložil svůj pohled na problematiku Holokaustu podloženou fakty a odkazy na důkazy?
              Zatím jsi se jen dokázal do oastatních navážet,že nedokáží své nazory ničím podložit.Tak jim to předved' ,jak se to dělá.
              Nebo jen honíš své ego a sám to neumíš?
              Já se loučím a přeji hezký večer . *4*
            • Pokládám jednoduché otázky lidem, kteří dělají, že znají odpověď a hlavně jednomu kdo začal toto téma, to je vše. Není to ztráta času ani velké úsilí, během chvíle napíši příspěvek a to je vše, nevidim v tom problém. Zeptej se deathkloka, který téma začal, zda se nudí, ne mě. Budeš se divit, ale historikové opravdu "ztrácejí" čas reakcí na otázky kohokoliv kdo se zeptá, někdy odpověď přijde, někdy ne. Nejsem historik.

              Jestli ti přijde, že se nudím, pak se musíš logicky nudit i ty, když zde také čteš diskusi a píšeš do ní. Děkuji za doporučení, ale nech na mě jak trávím čas, tobě to může být celkem jedno si myslim ale přesto oceňuji tvé úsilí a čas, který věnuješ starosti o to dělám ve svém čase.
            • Hmm: A ja se budu ted ridit tvoji radou a jdu se radeji projit do parku a nakrmit kaceny. Bude to asi lepsi nez travit sobotu na foru Games, zvlast kdyz se tu o hrach uz chvili vubec nehovori.
            • Ja měl spíš na mysli,to co tady předvádíš,než zkoumaní a zabývání se dějinami.
              Pochybuju,že ti historikové,o kterých se zmiňuješ ,ztrácí čas v diskusi o hrách a dělají ze sebe šašky.
              Mam na mysli to úsilí a čas ,které do této diskuse investuješ.Mě přijde,že se prostě hodně nudíš.
              Ale možná se pletu a tohle patří k náplni práce historiků a ty seš jeden z nich?
              Možná by ses měl jít radší projit,nebo si zaběhat a provětrat si trošku hlavu *2* .
            • Nenudím se.

              Zkus se zeptat historiků, zda se zabývají Holokaustem a dějinami, protože se nudí. Nemyslím si, že zájem o historii vychází z nudy, ale tvůj názor ti neberu, máš na něj právo ať je jakýkoli.
          • Ty v "potreboval by jsi par facek" vidis vyhruzku nasilim?
            Jinak ja te nenazval trollem,ale napsal jsem,ze doufam ,ze jsi pouze troll a nemyslis tohle vsechno vazne.
            A nevim,proc si myslis ,ze jsi "nepohodlny".Ja te spis vnimam jako takovou komickou postavicku teto diskuze.At uz umyslne,nebo ne.
            • Ano, vyjádření, že někdo potřebuje fyzicky ublížit považuju za výhružku násilím, nebo to násilné není? Ano, ty jen doufáš že jsem troll, to zcela mění situaci, vskutku. Otázky co zde pokládám myslím zcela vážně, nevím co na nich není vážného, je přirozené, že když někdo něco neví, tak se ptá těch co se prezentují jako ti co to ví. Myslím si to kvůli obviňování z trollingu, v opačném případě neni problém mi na slušné otázky, slušně odpovědět.
    • Hairy_Ass
      Což o to, já jsem klidně pro volnou debatu, ale vždycky mi přišlo vtipné, jak můžou příslušníci národa, na jehož území stojí Terezín, kousek za hranicemi Osvětim, a který hlavně za války ztratil přes 300 tisíc civilistů, plácat takové koniny. *9*
      • Ano, souhlasim, zaznělo tu několik konin.
        • Usmevne je,ze se tady porad po vsech dozadujes nejakych argumentu,podlozenych faktu,zdroju atd. ,zatimco sam jsi neuvedl jediny.
          Zajimave.
          • Hm, mě se ale nikdo na žádný argument ještě nezeptal, je to prosté, nic zajímavého, ale můžeš mi zde klidně citovat, kde jsem tázán na nějaký arugment jak ty říkáš, třeba jsem něco přehlédl. Nevím co je úsměvného na tom, že se lidí, kteří zde předkládají ty hrůzné věci, zeptám zda to mohou nějak doložit, ten kdo předkládá obvinění jej musí dokázat, ne naopak. Ničeho se nedožaduji, odpověď je dobrovolná, klidně může dotyčný odmítnout.
        • Hairy_Ass
          Je príma, že si tak sebekritický! *4*
          • Nebylo to myšleno na mou osobu, to by bylo dost nelogické.
            • To tam nezaznělo, jestli je to tak, mohu poprosit o citování jedné jediné koniny z těch několika na dokázání toho co si napsal? Díky.
            • Hairy_Ass
              Ale ten původní byl. *15*
  • Pořád tu čtu, že mimo herní svět AC nic neznamená. Kdyby neznamenalo o tu značku by nebyl takový zájem. Pochopte, Assassin's Creed je nej-mainstreamovější hra, kterou lze v posledních letech vidět. Kombinuje v sobě všechna klišé a zábavné aspekty jak herního tak filmového světa.

    Pořád čtu "Kdo by na to jako šel?" - Bod 1)Představ si ukázku, ve které budou silné náznaky konspirační teorie ohledně celé historie lidstva - BUM máš v hrsti desetitisíce lidí protože lidé mají lehce zpracované konspirace rádi. Bod 2) Představ si ukázku, ve které záhadný hrdina ochraňuje slabé a bojuje proti zlým a mocným - BUM máš statisíce Bod 3) Hlavní hrdina je krásný plaboy OR tajemný muž, který neví do čeho se to zapletl - Thriller is back - BUM Bod 4) Střihy na historické soubouje, probodávání hidden bladem, pořvávání na sebe "I will revenge my family!" - BUM už asi nemusím říkat atd, atd...... Ten potencionál je obrovský a UBI to ví, a chce ho zpracovat tak aby lidé cvakali a náležitě si užily. Jsou dokonce ochotní za svou kontrolu nad produktem zaplatit většinu rozpočtu. Takže já jim to schvaluji. Jen tak dál.
    • Pletes se,momentalne je pojem AC neherni verejnosti absolutne neznamy.Prince of Persia byl na tom stejne,nez z toho vznikl film.
      PoP vydelal celosvetove jen neco pres 300mega a pritom trailery mel velmi slusne.Takze nevim,proc si myslis,ze AC je takova vyjimka,ze se z nej vsechna filmova studia mini po**** a stejne tak divacka verejnost.
    • Bod
  • Mne nejvic tankuje jak tu vsichni rikaji "nejsem nacista, nejsem rasista, ale ty zidy by mel uz nekdo fakt srovnat do late." Jestli tohle neni priklad antisemitismu, tak ja jsem cinsky buh srandy. Zamyslete se nad sebou vazeni, predevsim Kolen a jemu podobni. Zide jsou lide jako kazdy jiny, jsou uspesni i neuspesni, bohati i chudi. To, ze vy jste zamindrakovani jedinci se specifickymi problemy je, ale vec jina. Vam bych osobne doporucoval vylet do Osvetimi nebo Muzea Holocaustu v Londyne, abyste vedeli jak to take muze dopadnout kdyz se to "rovnani do late" vymkne kontrole.
    • Trochu opravím, nebýt rasista je trochu omyl, Židé nejsou rasa, tedy neni možné být rasistou, navzdory tomu jsou ale někde považováni za rasu, nevím z čeho to vzešlo. Nemít někoho z nějakého důvodu rád je známka zamindrákovanosti a nějakých problémů? Chápu to správně? Nevšiml jsem si, že by je tu někdo chtěl srovnat do latě, kde to mohu nalézt? Máš citaci?

      Teď malá otázka, co mohu v Muzeu Holokaustu v Londýně vidět? Co mohu vidět v Osvětimi? Myslíš tím baráky pro vězně, ploty, cesty a další zařízení tábora nebo máš na mysli něco jiného?
      • Cahir
        Slayerer:
        1) Buď jsi člověk, který popírá holocaust nebo jeho části. V tom případě je právě tobě určena památná Eisenhowerova reakce, aby se toho vyfotilo a natočilo co nejvíc, jelikož za pár desítek let se najde někdo, kdo to všechno začne zpochybňovat. Mimochodem, touto problematikou se zabývá Nietzche - a v Nesnesitelné lehkosti bytí ho parafrázuje Kundera, když říká, že hrůznost jakéhokoliv činu je ve vzdálené budoucnosti nutně oslabená a lidstvo se tak ze svých chyb nepoučí...
        2) Nebo se snažíš jen provokovat. V tom případě pro tebe platí: "Nekrmte trolly".
        3) Nic nepopíráš, ale leze ti na nervy, když se lidé ohánějí fakty, o nichž ve skutečnosti nic nevědí - podobně jako nás naše společnost nutí bezmyšlenkovitě papouškovat, že demokracie je super, komunismus je svinstvo atd., aniž bychom však měli byť jen základní vhled do problematiky.

        Příteli, myslím, že od fóra o videohrách čekáš moc. Pokud sháníš literaturu o holocaustu, resp. faktech o něm, sáhni po některých knížkách, které ti tu kolega doporučoval. Za sebe mohu říct, že třeba ten Gilbert, světově uznávaný autor, je dobrý zdroj.

        Samotná diskuze je vždy podmíněná jistou zásadní věcí - relevantností názorů diskutujících. Zabíhat do podrobností o holocaustu je spíše povinností akademiků, nemyslím, že někdo z nás je zde natolik kvalifikován, aby měl právo s jistotou něco tvrdit. Bude z toho nutně jen vágní diskuze, v nichž si partička amatérů honí vlastní ego. Jestli tě to tak moc zajímá, dej se do studia!Vlastní činnost se vždycky vyplatí víc, než jen pasivní přijímání.
        • 1)Pouze jsem položil otázky, nikde jsem nenapsal zda něco popírám nebo zpochybňuju, to je tvoje dedukce, kterou mi podsouváš a je to logický klam.
          2)Nemyslím, že otázky ohledně toho jaké důkazy má na mysli je provokace, opravdu není moje vina, že vás to provokuje, já se na to téma jsem schopný normálně bavit, nevím proč ne ostatní.
          3)Zase další tvé podsouvání, že mi něco leze na nervy, přitom jsem to já kdo je napadán, a to se ptám slušně. Zatím mi nebyl předložen jediný fakt, jen obecné věci, nic konkrétního, není moje vina, že o tom ten člověk nic neví, říkal že je to základní fakt, myslel jsem, že ví proč to říká.

          Nesháním literaturu o Holokaustu, umím si ji sehnat sám, chtěl jsem vědět proč je ten člověk hrubý a osočuje se na ostatní, tak jsem se ho zeptal jaké má důkazy když má tak silná slova, výsledek je zde možné vidět. On to nakousl, arogantně, tak jsem se zeptal. Hm, je to dobrý zdroj ale deathklok nedokáže říci nic konkrétního když se ho na tu knížku zeptám, možná že ty to víš lépe?

          Já nemám problém s vlastním sutdiem, já si na to čas již našel a stále nacházím, jen jsem se pár základními otázkami zeptal na základní věci a ukázalo se že ten uživatel pokládá za fakt něco o čem toho ani moc neví a moc toho neviděl a ještě se dokáže osočit na ostatní. Takové otázky a ještě těžší se pokládají i akademikům, není třeba se cítit nějak amatérsky, mají s nimi sami velké problémy. Pokud bych mohl někomu doporučit studium, je to určitě deathklok, jak si na tom ty nevím, ale mám pocit, že o svá "fakta" se nepodělíš, takže to nemohu posoudit. Souhlas, že tohle neni správné místo, ale byl to on kdo to nakousl, on s tím začal a ještě hrubě a nakonec z toho vybruslí, to neni moc pěkné.
          • Cahir
            Takže pokud se nepletu, byl to nakonec víceméně bod 3) *3* . To je pak čistě tvoje věc, jestli tě "baví" dolovat takhle odborné odpovědi na videoherním serveru - navíc na úrovni mnoha tučných příspěvků. Opravdu obdivuji tvojí výdrž.

            O svá fakta se skutečně nepodělím a to z jednoho prostého důvodu: stálo by mě to hodně námahy, jelikož ty po mě žádáš, podobně jako je tomu na akademické půdě, zdroje, citace apod. Stačí mi, že to po mě chtějí na vysoké škole. *1* Tam z toho mám alespoň zápočet, tady z toho nebudu mít nic... Historie navíc není můj studijní obor, takže by to bylo bádání jako krá*a a za to mi ty - člověk, kterého vůbec neznám - nestojíš (nemyslím to nijak zle). Nacházím se tedy v pozici relativně sečtělého člověka, který přijímá informace, které si dohledal v pracích těch, jejichž tvrzení jsou skutečně relevantní (tedy těch několika expertů na danou tématiku, mezi které tu pravděpodobně nikdo nepatří). Takže na diskuzi Games.cz, plné z valné většiny průměrně vzdělaných lidí, ti můžu tak maximálně napsat názvy knih, co jsem přečetl, sorry.

            Ale myslím, ty novodobý Sókrate, že svou pointu už jsi zde dokázal...
            • K ničemu tě nehecuji, je to tvoje volba sem psát. Máš jeden nehezký zlozvyk, podsouvání, logický klam, podsuneš mi něco čeho se lépe chytneš než skutečně psaného textu a pak to pitváš i když to není pravda viz tvoje nazývání mě inspektorem apod. tituly, tohle rýpání je fakt zbytečné, jeslti ti jde o to mě vyprovokovat, tak se snažíš marně. Diskusi nenatahuji, reagoval on na mě, já na něj, mohl to kdykoliv ukončit a to se stalo a ty si to koneckonců ani nemusel číst. Bod 3) mi podsouváš stále ty, to nebyl můj záměr, nemohl jsem vědět zda si je jistý nebo ne, je tedy logický nesmyl mít takový záměr. Jaké uvedení na pravou míru a chytání na špek? Nechápu co jsem měl uvést na pravou míru. Cahir-"Pointa je, že tě neznám, stále je možné, že jsi troll, případně historický relativista, takže vážně nechápu, proč bych se ti měl za něco omlouvat. Ty jsi nedokázal, že nic z toho nejsi"

              Ach, doporučuji přečíst si Ústavu a něco o presumpci neviny, ten kdo vznáší obvinění je povinen dokázat jejich opodstatněnost a na něm leží důkazní břemeno, ne na tom kdo je obviněn, tedy já nemůžu dokázat, že nejsem troll nebo popírač či provokatér, to musíš ty, je i logický nesmysl, abych sám dokazoval, že nejsem tím z čeho mě obviňuješ, fakt nevim jak si to představuješ že bych to měl dokázat, je to hloupé. Nedokázal si to, omluva by byla na místě. Chtěl jem po tobě fakta proto abych věděl proč mě napadáš, ukázalo se že nic nemáš, ostatně, sám si se přiznal a dá to neřeším, diskuse skončila. Se s tím nepatlej, to po tobě nechci, ale pak se zdrž obviňování. Jméno svědka byl příklad důkazu, který postačí, autor a jméno knihy odkud to je, ověřím si to už sám, byly to příklady, nedostalo se mi toho, vždy jen jednoho z toho. Citace je prosím doslovný přepis nejlépe v uvozovkách, který přesně cituje daný text a to jsem nikdy nežádal, nemluvíš pravdu. Čísla stránky jsem také nechtěl a ani nepřímo, už jsem to jednou napsal, opět nemluvíš pravdu. Shrnout si to nemusíš, to po tobě nikdo nechce.

              Nepodsouvej mi prosím pořád že tě nějak dusím požadavky, jediná otázka v první reakci na tebe ohledně Holokaustu a diskuse s dethlokem byla "možná ty to víš lépe?" To je vše, tak o čem to stále mluvíš? Nechce se ti, tak nemusíš, co řešíš? Dokázat by si mohl jen ty tři body, to nemůžeš, takže to můžeme uzavřít, omluvu z tebe páčit nebudu. Omluva za to, že nic nevíš? O tu tě žádám kde? Prosím, nedávej průchod svým emocím a trochu se soustřeď na psaný text, tohle je trochu moc. Tady je citace hodná čtení "měl by si se asi omluvit, to slušní lidé dělají když falešně obviňují" Vidíš tam jasně za co je dobré se omluvit? Přiznání, že tomu nerozumíš je v pořádku, ale přijde mi na hlavu padlé, že zároveň obviňuješ mě z popírání, jak víš že něco popírám když sám přiznáváš že o tom nic nevíš? To je fascinující paradox. Kde se na tebe v posledním odstavci osočuji? Nestačím zírat. Fakta po tobě nežádám, opakuji po několikáté, to už jsem vzdal dávno a repsektuji to. Arogance neni, že mi je nechceš dát, arogance je mě falešně obviňovat z trollingu, popírání a provokace a nepředložit důkazy. Hm a další ad hominem utok na mou osobu, tobě opravdu chybí základní slušné vychování. Natahuješ diskusi, už byla dávno skončená, vadí ti to a sám to děláš.
            • Cahir
              Slayerer: Ty jsi humorista takového kalibru, že jsi mě vyhecoval ještě k jedné reakci.

              Nemám problém s tebou souhlasit. Věc se má následovně: jeden uživatel tu pronesl lehce velkohubé prohlášení a vysloužil si od tebe políček, jelikož se prokázalo, že si není až tak jist v kramflecích. Což ho ostatně nijak neukazuje ve špatném světle, jelikož každý z nás občas mluví o obecně přijímaných faktech rozmáchle i přesto, že nemá v kapse papírek s důkazy. Holt ne každý den očekáváš diskuzního inspektora Slayerera, který každou neznalost nemilosrdně trestá nekonečnou sérií otázek. Potud dobrý. Pak se ta diskuze začala neuvěřitelně natahovat a vyhrocovat ad absurdum, načež jsem se do toho vložil já s tím, že musíš být něco z těch tří bodů, které jsem vyjmenoval (samotné téma holocaustu pro mě bylo od počátku irelevantní). Podle mě byl bod 3) od počátku tvým záměrem, ale nemíním se s tebou o tom hádat. Kdyby jsi však nechtěl nebohého pisatele nachytat na špek, hned by jsi uvedl věci na pravou míru. Ale jakmile jsi ucítil, že si není jist, zaspamoval si zdejší fórum. Podle mě je to dostatečný důkaz o tvých záměrech, ale jak říkám, je to můj názor, přít se s tebou o tom nebudu. Pointa je, že tě neznám, stále je možné, že jsi troll, případně historický relativista, takže vážně nechápu, proč bych se ti měl za něco omlouvat. Ty jsi nedokázal, že nic z toho nejsi, popravdě mám dojem, že jsi všechny tři body dohromady (což je mimochodem velmi pozoruhodné). Ty jsi pak po mě začal chtít jakási fakta o holocaustu (ani pořádně nevím jaká), načež jsem ti opakovaně napsal, že se s tím patlat prostě nebudu - důvody máš v mých předchozích příspěvcích.

              Napsal jsi: "stačí mi jméno svědka, co řekl a to je vše. Stačí mi číslo, kde si ho viděl, kdo ho napsal, opět jednoduché. Neberu to zle. Já bych chtěl právě něco konkrétního z knihy" Jméno svědka je co? Autor? Martin Gilbert. Psal jsem ti už a psal ti to i někdo jiný pokud vím včetně dalších autorů. Konkrétního z knihy je citace, ne? Na akademické půdě se k citacím musí vždycky přidat i zdroj plus vybraná pasáž, tedy včetně stránky. Takže jsi po mě chtěl čísla stránky, i když nepřímo. Napsal jsem ti, že ty knížky nemám, a tak ti z nich nemohu citovat. Jestli ty si pamatuješ vybrané pasáže po několika letech, kloubok dolů. Já ti můžu tam maximálně shrnout, o čem ta kniha byla. Plus o čem jsou ostatní zdroje, které jsem měl v ruce. Znovu ti ale píšu, že nevím, co po mě chceš (předpokládám, že šlo o tvou vyčerpávající debatu s pisatelem původního příspěvku). *1* Můj příspěvek se té vaší diskuze netýkal. Můj příspěvek se nejprve snažil odhalit tvé záměry a následně jsem tě společně s několika dalšími uživateli žádal, aby sis tuhle absurditu přesunul jinam, jelikož jsi si svoje už vydupal a zároveň jsem se tě snažil přesvědčit, že je rozdíl mezi tím, mít něco nastudováno a tím, být schopen o daném tématu diskutovat na hardcore úrovni. Tím jsem mimo jiné obhájil, že nemusím nosit citace a odkazy na svědky v kapse, abych mohl tvrdit, že holocaust se uskutečnil. Ale ty sis nedal pokoj a neustále jsi mě vybízel, abych ti cosi dokazoval, přestože jsem ti opakovaně napsal, že se mi prostě nechce - je to časově náročné, neznám tě apod.

              Ale to inspekterovoi Slayererovi nestačí, on žádá ještě jednu omluvu. *1* Takže to už máme dvě. A tentokrát je to omluva za to, že nic nevím. Od počátku ti píšu, že nejsem expert, dokonce jsem ti i psal, ať jdeš na odbornější server a nebo si seženeš literaturu. Jestli tohle není uznání, že se v dané problematice nejsem jako ryba ve vodě, tak už nevím (ale tvrdit, že nic nevím, je trochu přehnané - něco vím, ale neboj, nebudu požadovat omluvu). Znovu, moje příspěvky se týkali klasifikace tvé očividně choré osoby a snahy přesvědčit tě, že můžu něco proklamovat, aniž bych měl důkazy v rukávu. Že po mě žádáš fakta je jedna věc, ale že se na mě pak osočíš (viz tvůj poslední odstavec v posledním příspěvku), když ti je odmítám dát, je vrchol arogance. My nejsme povinováni ti tady něco dokazovat a ospravedlňovat se před tebou. Přečti si znovu diskuzi se mou a máš-li v sobě trochu slušnosti, uznej, že mi tu podsouváš kraviny. A jestli chceš, můžeš se i omluvit. *3*
            • Invektivy jsou opět zbytečné, nemají smysl. Bod 3 je původem tvůj, ne můj, já jen souhlasím, co bylo dokázáno a ptal se jaké pointy máš na mysli, ale ne, že bod 3 byl záměr. Ale jsem rád, že souhlasíš, že to bylo dokázáno.

              Čísla stránek jsem nechtěl, to mi zase podsouváš (kolikrát už?) Jména si nepamatuješ, škoda, zatím to vypadá, že si nepamatuješ nic, ale věříš tomu, pozoruhodné. Ptát se co dokazuje deník A. Frankové je asi už zbytečné. Viděl nějaké dokumenty, nějaké fotky, ptát se který z filmů nebo fotka ukazuje to na co se ptám je asi opět zbytečné. Zkusím parafrázovat co píšeš:

              Stačí ti to k uvěření? Stačí, tvoje věc.
              Stačí to mně? Nestačí, moje věc, mám své otázky.
              Můžu být za své otázky napadán a obviňován z popírání či trollingu od někoho kdo přiznává že vlastně nic neví? Zkus se zamyslet.

              Proč by si mi měl něco dokazovat? Nemusíš, nikdo tě nenutí, nemusel si se do diskuse vůbec zapojit, tvoje volba, ale v podstatě si mě obvinil z popírání nebo trollingu a provokací, důkazy ale nemáš když jsi o ně požádán a sám uznáš, že si nepamatuješ, nejsi expert, měl by si se asi omluvit, to slušní lidé dělají když falešně obviňují, předložil si tři body z nichž nevím který je horší. Nechci po tobě nic, když je to tvá poslední reakce, příště snad až budeš někoho obviňovat, ujisti se, že to máš čím podložit, přiznáním svých neznalostí tomu pak jen nasadíš korunu, ale i takový přiznání celkem oceňuju.
            • Cahir
              Slayerer: Má poslední reakce na tebe, jelikož to tu přetéká do absurdních rozměrů a z tebe se začíná stávat rozbitý gramofón. Napsal jsi: "Nevím co bylo podle tebe pointou, jestli to, že lidé věří takové věci aniž by viděli a nebo znali důkazy, pak ano, to jem dokázal, je to smutné." Není tohle v podstatě bod 3) z mého seznamu? *3* Řekl bych, že ano. Jestli tak bazíruješ na slovíčkách, tak si můžeš pasáž "leze na nervy" odmyslet a dosadit si za ní "jelikož jsem zvídavý člověk a jen se tak ptám a to je podle mne (tebe) zcela v pořádku".

              Přečetl jsem myslím dvě knížky o holocaustu, je to nějaký ten pátek a ani jednu z nich nemám doma. Pamět mám dobrou, studium se daří, děkuji za milé přání, ale i tak si "jména/ čísla stránek" nepamatuji, promiň *1* K tomu jsem četl část deníku Anny Frankové, viděl pár dokumentů, nějaké fotky a prošel základním a středoškolským vzděláním. Považuji se za experta? Nikoli. Stačí mi to, abych nepopíral holocaust? Stačí. Dává mi to právo pouštět se na toto téma do odborných diskuzí? Nedává. Vidíš tam ten rozdíl? Vím dost na to, abych nepopíral holocaust, ale to ze mě ještě nedělá oprávněného diskutéra na toto téma. To mám vystudovat (nebo se jí několik let ze zájmu věnovat) medicínu, abych ti potvrdil, že rakovina je nevyléčitelná, a tak vyvrátil konspirační teorie o tom, že farmaka lék tají, aby profitovali? Takhle běžný člověk nemůže fungovat, v odborných věcech nám nezbývá, než věřit autoritám - tedy doktorům, historikům, fyzikům atd. To bych se zbláznil, kdybych si měl všechno ověřovat - takovou paranoiou zatím opravdu netrpím. Proč bych ti tedy já měl něco dokládat a citovat, jsme snad na nějaké akademické konferenci? Mám v sobě dostatek pokory na to, abych tady ze sebe nedělal experta na holocaust. Přesto mám dostatek sebevědomí na to, ho nepopírat a obecně se k němu vyjádřit. Můžu ti tak maximálně dát název knihy, kterou jsem četl, toť vše. To už tu však za mě udělali mnozí. Pokud tě taková odpověď neuspokojuje, zajdi si na odbornější server, jak ti radí Hairy Ass. Já kvůli tomu do knihovny znova nepůjdu. Ostatně ani nevím, co po mě vlastně vůbec chceš, jelikož tvoje diskuze s Dethklokem se mě netýká.
            • Není to ani jeden mně podsunutý bod, jen se ptám, pokládat otázky je zcela v pořádku.

              Takový zdroj a citaci nalezneš snadno, přijde mi to jako výmluvy, stačí mi jméno svědka, co řekl a to je vše. Stačí mi číslo, kde si ho viděl, kdo ho napsal, opět jednoduché. Neberu to zle. Já bych chtěl právě něco konkrétního z knihy, jestli si knihu přečteš a nepamatuješ si nic, pak je to težké a přeju ti štěstí ve studiu.

              Nevím co bylo podle tebe pointou, jestli to, že lidé věří takové věci aniž by viděli a nebo znali důkazy, pak ano, to jem dokázal, je to smutné. Nebo jsem měl dokázat, že lidé jsou hrubí a sprostí i když jsem slušný sebevíc? Ano, i to se ukázalo.
          • No, to mě přivádí na myšlenku, jsou nějaké konkrétní protidůkazy, že by něco ohledně Holokaustu, co se považuje za obecnou pravdu, pravdou ve skutečnosti nebylo?

            To jen taková vsuvka, diskutovat se mi o tom nechce, neb o tom nic nevím a zas tak mě to nezajímá.
            • Jestli považuješ za protidůkazy to, že se veme každá věc, které se dnes předkládají jako oficiální teorie a podrobí se rozboru a kritice s výsledekm jaký si zmínil, pak ano, to existuje, ale pouze tam kde to dovoluje zákon, tedy USA a další země, u nás je něco takového zakázané stejně jako v další spoustě zemí, legální je pokládat otázky, ne předkládat své závěry, je to smutné.

              V pohodě, je to dobrá otázka i když tě to jak říkáš nezajímá.
      • Tak se, mily kamarade, podivej na stranku dva, co tam takovi borci jako mmm a Povk pisou. Nemit nekoho rad neni znamka problem a zamindrakovanosti. Ja treba nemam rad sveho byvaleho ucitele anglictiny. Ale mam docela problem s tim, ze prvni reakci mnoha lidi na Spielberga je: je to zid, a zidi jsou xyz. Zaprve to nema vubec nic spolecneho s tematem a zadruhe je to docela napovazenou.

        Jasne, do toho muzea a do Osvetimi se muzes jit podivat jenom na ty baraky a na jine "rekvizity." Osobne si ale myslim, ze tam je neco hlubsiho. Neco o lidskosti a jeji absenci. Neco o tom, jak je mozne z nenavisti vuci urcite skupine (skupinam) lidi mozne udelat vysoce mechanizovanou a organizovanou metodu zabijeni. A take to, jak je jakakoliv nenavist na zaklade nabozenstvi, etnika, politickeho presvedceni, sexualnich preferenci a cehokoliv dalsiho naprosto stupidni. Ale to bohuzel ne kazdy pochopi hned napoprve, a nekteri to nepochopi vubec.
        • Dethklok - hm, i tak oceňuji tvou snahu i když nepřinesla vlastně nic. Snad si příště budeš dávat větší pozor když budeš mluvit o tomto jasném faktu a navíc tak arogantním tónem.

          Nevěřil by si jak je těžké z profesorů, institucí a historiků vypáčit nějakou odpověď, rozuměj, když se ptáš správně a pochlebuješ, klidně ti odpoví, ale jakmile položíš otázku, na kterou nemají odpověď nebo by byla nepohodlná, reakce se nedočkáš i když tě předem ujistí, že ti rádi odpoví netušíc jaké budou otázky. Takový je jejich přístup, velice zvláštní a nechápu ho když je to přeci tak jasné. I tak díky a měj se, ahoj.
          • Hairy_Ass
            Slayerer: Jestli myslíš tím "naservírovaným" to, že mají načteno stovky publikací, stýkají se s přeživšími a vyměňují si poznatky s kolegy po celém světě, tak ano. Když ne přímo na FF, tak v Akademii věd nějakého odborníka klofneš.
            • Já o jejich práci jasno, nemám, neznám nikoho z FF UK, kdo by utvářel a publikoval o Holokaustu. Vy o nich píšete. Já jen napsal, jak pracují jiní historikové, ti z těch institucí co celý Holokuast spoluvytváří. Jestli má pro tebe takový postup zkoumání smysl, tak pro mě opravdu ne, je to jako ptát se v poslaneckym klubu ČSSD, koho je nejlepší volit.
            • Hairy_Ass
              Slayerer: Tak ty o jejich práci máš zjevně jasno...
            • Nevím jaký má smysl číst stovky publikací, které hovoří všechny o jednom a mají stejný názor. Peer review se zde nekoná, a kritiky či nehodící se práce se nečtou či dokonce zakazují. Stýkají se s přeživšími, ale oni jen poslouchají, oni je neposuzují kriticky a nepokládají otázky, oni si poslechnou co říkají, to má jaký smysl? Vyměňují si poznatky s kolegy, kteří zastávají stejný názor, to má opět jaký smysl pro výzkum? Opět, o FF UK profesory se pravděpodobně jednat nebude, ti tenhle výzkum nedělají, jendá se hlavně o zahraniční historiky a z příslušných institucí ale třeba mě Cahir opraví, ou, vlastně neopraví, on to nemá rád když ho o něco žádám, tak nic.
          • Hairy_Ass
            Cahir: Zdravím kolego, taky je to moje současná alma mater. *3*
          • Hairy_Ass
            Na FF UK jsou v tomhle velice otevření, asi se ptáš špatných lidí. Každopádně bys tuhle diskusi měl přenést na nějaký odbornější server, třeba Palba.cz. Games.cz je server o hrách, a i když je menší diskuse mimo téma jistě přínosem, tak tady už opravdu není moc co by Games.cz mohla nabídnout. Radil bych to přesunout už jinam...
            • Cahir, kdybych věděl, že nebudeš zase křičet, že tě o něco žádám, tak napíšu, můžeš mi doložit jméno jednoho profesora FF UK, který publikoval práci, která přispěla do teorie Holokuastu nějakým objevem nebo ho spoluutvořila, že je vydáváš za autority? Jenže vím, že nemáš rád takové požadavky, tak ho nenapíšu : )

              Na otázku, co si myslíš o prefosorovi na univerzitě, který veřejně popírá věci kolem Holokaustu, tak to už se radši ptát vůbec nebudu.
            • Cahir
              Slayerer: Cože?? Tito profesoři jsou členy Akademie věd, jsou to vědci a badatelé. Na svoje výzkumy dostávají granty a někteří se účastní světových konferencí. Promiň, ale měl by sis dát facku za to, jakou kravinu jsi napsal.

              Profesor na univerzitě není středoškolský učitel, kór doktor, docent či profesor.
            • Cahir - Jak jsem napsal, ptám se hlavně institucí, které mají váhu, které přímo utvářejí teorii o Holokaustu, tito profesoři o kterých mluvíš předpokládám studují co je jim už naservírováno, což je trochu problém a nemaji potřebné jméno a váhu v této oblasti, proto se obracím na zmíněné instituce a ne na UK, myslím, že není těžké tomu porozumět, kdo jiný by měl znát odpověď než tyto instituce, pokud ne oni, tak UK už asi vůbec ne.

              Ale jak jsem řekl, doporučení beru a zkusím, mohlo by to být zajímavé vidět jak se s tím profesor, který předává znalosti dnešním vysokoškolákům a utváří tak jejich pohled na dějiny a současnost, popere.
            • Cahir
              Slayerer: Na FF UK, kde mimochodem studuji, se takoví lidé přesně nacházejí. Je tam totiž katedra historie, a tak tam nějaké povolané profesory, ať už na moderní či světové dějiny, určitě najdeš.
            • FF UK, to víš jak, zkusil si to někdy? Já se táži institucí, které jsou k tomu nejvíc povolané, Muzea v Osvětimi, památníku Yad Vashem, Policie ČR (ohledně zákonů a trestnosti) atd., víc povolanější instituce už nejsou a sotva budou někde povolanější lidé, takže nemáš pravdu. Když už odpověď tak od někoho od koho to má váhu v celém tématu Holokuastu, na FF UK se asi nenacházejí takoví lidé. Ale zkusim tvé doporučení, třeba odpovědi znají a bude zajímavé vidět reakci.

              Opakuji, zde nebyl úmysl takvou diskusi založit, jen jsem reagoval na arogantní příspěvek od jednoho uživatele, to je vše. Tento uživatel neni první koho jsem se takto ptal, výsledek byl zatím vždy stejný, pozoruhodné.
        • boj s větrnými mlýny, prostě se na něj vyjebte. Vyroste z toho.
        • Pro Dethklok - se ti divím,že to s ním vůbec řešíš.Ten člověk je buď troll ,co se hezky bavi a nebo(což je horší) patří mezi lidi,co holokaustu nevěří a vidí v tom snahu spojenců "zdémonizovat" něměcko a jeho valečné praktiky.
        • Píšou, ano, ale nic o srovnání Židů do latě nebo něco v tom smyslu, takže bych znovu poprosil o konkrétní větu. Co je špatného na tom napsat, že je Žid? To je špatné už jen to, že někdo napíše, že je někdo Žid? Židák apod. výrazy jsou sice ne úplně košér, ale o nic víc než "pánbíčkář" "němčour" "irčan" "arabák" apod. odvozená slova, pohoršuje tě to konkrétně jen u Židů nebo ti vadí všechny takové výrazy a jsou napováženou?

          Něco hlubšího, hm, ale já bych chtěl vědět něco konkrétního, co to je ta vysoce mechanizovaná metoda zabíjení? Co tam mohu vidět? Mohu stejný pocit získat návštěvou Ukrajiny, kde byly vyhladověny miliony lidí k smrti? Nebo je Osvětim něčím jiná? Proč zrovna Osvětim a ne jiné místo, proč si si vybral toto místo? Pokud je Osvětim něčím výjimečná, prosím čím? S tou nenávistí souhlasím, je to opravdu hloupé.
          • Dethklok - Nechápeš to správně, k dané problematice se může vyjádřit kdokoliv když chce, i ten kdo pracuje s povrchními informacemi, ale měl by dát zároveň vědět, že o tom moc neví, neni si jistý atd. trocha pokory neuškodí. Pak bych se tě asi nezeptal. Arogance je pak v takové situaci ještě méně pochopitelná, tu si mohou dovolit asi jen lidé s betonovými argumenty. Nemusíš chrlit z hlavy statistiky, psal i o tom jako o jasné věci, tak jsem logicky předpokládl že víš proč to píšeš a proto se tě ptal.

            Z celého komplexu Osvětimi si jmenoval na otázku výhradně Auchwitz II Birkenau, na otázky ohledně dalších částí si nereagoval, takže jediný tvůj závěr z toho je ten, že vyhlazovací je jen Auschwitz II, to je to co si napsal, pracuju s tím co píšeš. Na to co píšeš nemám bič, mají ho historici, kteří označili co je a co neni vyhlazovací. Pokud je podle tebe každý tábor vyhlazovací, jde jen o ty nacistické nebo i sovětské, americké, britské a další? Opět říkáš, že AII Birkenau byl vyhlazovací, takže AI a AIII nebyly nebo jak je to s nimi? Už tě nebudu trápit s doložením důkazů pro to, proč si myslíš, že to byla vyhlazovací továrna na smrt, ale alespoň tohle by si na pravou míru měl uvést.

            Já také shledávám Holokaust nechutným, ale aroganci to neomluví, sám si napsal, že nemáš znalosti což mě přivádí k myšlence, jak víš že je nechutný a zrůdný, když nemáš znalosti, které to dokazují? Pokud tu zrůdnost a nechutnost dokazují znalosti od tebe zde uvedené, tak je toho zrůdného a nechutného opravdu hrozně moc a na všech stranách, což je dost smutné.
            • Sigh ... ja uz na tohle vazne nemam cas. Promin, slayerere, tohle jsou temata na nekolik knih, a nekolik odbornych clanku. Tesim se, az nejaky z nich napises sam. Rad si to prectu. Ted se uz ale budu venovat sve vlastni praci. Promin ze uz ti nebudu poskytovat vice intelektualni zabavy. Mrzi mne, ze tve otazky zustanou nezodpovezeny, ale pokud to opravdu studujes, urcite budes mit dost profesoru, s nimiz si o tomhle tematu muzes popovidat.
            • Překlep, hm, ok. To je zajímavé, mají tam zprávy z táborů, které to dokazují? Které to jsou? Model Birkenau? No to je zajímavé, ale lepší je skutečné místo Birkenau než model. Ale když model, tak ten to dokazuje jak? Díky za jméno svědka, přečetl jsme si to, ale nic nového, ten člověk byl odvšiven a oholen, proč když to byl stroj na vraždění? Píšou, že viděl lidi jít do Krematoria V kde byly zplynováni a spáleni a věděl o tom navzdory tomu, že mělo jí o přísně tajný plán nacistů, jak je to možné? Nevidím žádné detaily, jak mám vědět, že mluví pravdu? Jak se to dá poznat, když jde jen o výpověď a ne o křížový výslech? Pak píšou, že ho dokonce poslali do nemocnice, kde byly další nemocní pacienti, jak mám chápat přítomnost nemocnice pro vězně v továrně na vraždění? Proč tam byla?

              Tohle jsou jedny z mála otázek co mě napadají, neber mě zle, já prostě když něco takového vidím, tak to pouze nepřijímám, ale chci to podbrobit kritickému pohledu ať v tom mám jasno, není tam řečeno nic nového, data, letopočty, detaily atd. jen obecný příběh. Nezapomeň o čem je řeč, pokud má být svědectví přijato jako důkaz, musí být podrobeno analýze. U dokazování zločinů je tohle zcela běžné. Jak ty sám víš, že to co měl říci je pravda?

              Rudolf Hoess, ano, to je známé přiznání předložené u IMT v angličtině, které podepsal, Hoess přitom neuměl anglicky. Hoess přiznává 2,5 mil zplynovaných lidí a to pouze do prosince 1943 a do té samé doby další 0,5 mil dalších mrtvých, tedy 3mil., ale pamětní deska v Osvětimi od roku 1990 říká, že tam zemřelo 1,5 milionů lidí celkem, jak je to možné?

              Zde je http://brianakira.files.wordpress.com/2009/09/auschwitz-birkenau-plaque-now.gif

              Hoess přiznává, že poté co už přes rok nebyl velitelem měl přehled o dění tábora a víc kolik bylo lidí zavražděno i když už tam nebyl a navyšuje tak dál své počty, jak je možné že byl stále informován o tajném plánu vraždění? Píše, že plynování probíhalo už od léta 41, ale muzeum Osvětimi říká, že první experimenty proběhly v září, jak je to možné? Píše o přímých rozkazech, kde jsou ty písemné rozkazy k vraždění? Proč byl ukolován založit vraždící továrnu v Osvětimi v červnu 1941, když plán této genocidy měl být naplánován až 20. ledna 1942 ve Wannsee? Proč píše, že v roce 1941 už existovaly a fungovaly Treblinka, Belzec a Wolzek, které navštívil, když tehdy ještě neexistovaly? Proč mluví o táboru Wolzek, když nikdy takový tábor neexistoval? Další část už nechám být, zatím se spokojím s objasnění těchto problémů. Ton pro neni celkem důležitý, já chci vědět, co je pravda a co lež a proč se to rozchází, pomůžeš mi to vyřešit? Já to nevím, ty mluvíš o faktech, takže asi odpovědi znáš. Už také padlo, že byl mučen, to mi také vadí, jelikož při mučení se člověk přizná ke všemu, tak chci vědět, jak to je, tyhle otázky zatím postačí, budu vděčný za reakci. Vozík na mrtvoly, vagon na transporty, to dokazuje plynové komory a plán nebo to dokazuje, že se vozili mrtví lidé a že se někam přepravovali? Na nádraží vidím také vagony, je vagon důkazem vraždění? Jak jestli to mohu vědět? Ruiny a zejména KremaII, viděl si tam pruskou modř na zech? Viděl si na stropě komory 4 hranaté otvory na vhazování ZyklonuB? Proč tu komoru nevyhodili do vzduchu, ale odpálili krematorium, přičemž komora je sice zřícená, ale celkem zachovalá? Proč jí jako vražednou zbraň neodstranili? Jak víš, že Osvětim v dnešní době vypadá tak jak vypadala po osovbození, že se na ní odvoláváš? Pokud je definice lidskosti a toho zacházení taková jak píšeš, tak se těch zločinů dopustili i ostatní, ale nikdo je z toho neobviňuje, proč? Stalin posílal na smrt Židy, ale nikdo ho z Holokaustu neobvinil, USA nechaly umírat ve svých táborech Němce, ale žádné obvinění z genocidy? Mělo by se měřit stejným metrem nebo ne?
            • Ano, omlouvam se. Byla to moje chyba, mel jsem napsat 1941, ne 1942. Priznavam tedy to, ze jsem se prehmatl na klavesnici. Tak treba v Londyne (to je muj nejcerstvejsi zazitek, v IWM sekci o Holokaustu jsem byl pred 2 tydny) sleduji cely vyvoj toho systemu vyvrazdovani. Muzeum je to moc "pekne" pokud se to tak da nazvat, myslim tim ze nabizi velke mnozstvi materialu. Jako dukazy tam byly prepisy zprav z taboru, model Birkenau, vypovedi ocitych svedku kteri byli v Osvetimi. Hodne na mne zapusobil pribeh Alexe Ossowskeho, ktery si koneckoncu muzes precist zde: http://london.iwm.org.uk/server/show/ConWebDoc.4790 Jsou tam i pribehy dalsich prezivsich. Jejich pribehy (a pribehy popsane a zdokumentovane v USHMM a v pamatniku) mne vedkly k usudku, ze tabory byly tovarny na vrazdeni. Jinak, zde je vypoved Rudolfa Hösse: http://www.fordham.edu/halsall/mod/1946Hoess.html Ten ton, v nemz mluvi o "zlepseni" metod, vyssi efektivite, to vse ve mne navozuje pocit mechanizovaneho vrazdiciho systemu, tovarny.

              Ptas se, co jsem vide. V Londyne treba ten vozik na mrtvoly z Varsavskeho ghetta, nebo kus nizozemskeho vagon ktery byl vyuzivan k transportu. I kdyz musim priznat ze ten polsky vagon v USHMM, to byl jeste silnejsi zazitek. A na ruiny plynovych komor a krematorii (predevsim II) v AII-B do konce zivota nezapomenu.

              "Bez ohledu na lidskost a zivot" ... to snad ani nemusim popisovat ne? Lidskost by mela byt zakladnim prvkem kazdeho cloveka. Mela by ustavovat, ze clovek s kazdym jedna co nejlepe a nejslusneji to jde.

              Co se tyce spojencu, ti se Holokaustu preci neucasnili. Toho se vzdy ucasnili kolaborujici vudci. To ze Britove vrazdily Bury (nebo treba domorodce v Australii), ze Stalin posilal do gulagu a na popraviste kazdeho druheho, a ze Americane se nechovali ke svym domorodym kmenum take dvakrat hezky.
            • Bude troufalé se zeptat, co si viděl v těch muzeích a památnících? Rozuměj, jde mi o ta obvinění co si zde uvedl, že šlo o vyhlazovací místa s cílem vraždit lidi, a že je vraždili v plynových komorách, to si tam viděl a jaké tam byly důkazy? Viděl si dokumenty a knížky, tam si to viděl taky? Musel si se splést, i na stránkách insituce na kterou odkazuješ

              http://en.auschwitz.org.pl/h/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=32&limit=1&limitstart=2

              se píše, že experimenty v této místnosti, kterou lze dnes navštívit, se měly odehrát mezi 3-5 zářím 1941, komora pak přešla do plného provozu až do března 1942 podle tamního průvodce, takové je znění ze zdroje co jsi uvedl, takže se mýlíš. Počet obětí je neznámý, uvádí se z několika zdrojů cca 10 tisíc. Je vyhlazovací nebo neni? Mohu ti ohledně té místnosti položit pár otázek? AIII byl pracovním táborem, ok, díky za odpověď. Co považuješ za "bez ohledu na lidskost a život"? Ano, i jiné tábory tak dopadly, ale Brity nebo USA či Sověty z Holokaustu nebo válečných zločinů a genocidy s ohledem na tábory nikdo neobvinil, nebo ano a něco jsem přehlédl? Opět by bylo troufalé se ptát podle čeho si usoudil, že byly koncipované jako vyhlazovací a jako továrny na vraždění? Nevadí mi sekundární zdroj, když bude konkrétní. V tom závěru souhlas.
            • Vim, ze je Holokaust nechutny a zrudny protoze jsem mel tu moznost navstivit muzea a pamatniky, videt nekolik dokumentu a cist par knizek, a zanechalo to vse ne mne velmi silni dojem. Na to mam pravo. Podle toho, co jsem cetl na oficialnich strankach Osvetimi, AI byl primarne internacnim taborem, i kdyz v roce 1942 tam doslo k testum Zyklonu na polskych a ruskych POW. Podle stejnych informaci byl AIII predevsim arbeitslager. Ja beru jakykoliv tabor, v nemz se s internovanymi jedna bez ohledu na jejich zivot a lidskost jako vyhlazovaci. Britske tabory v Jizni Africe tak rozhodne dopadly. AII byl tovarnou na smrt proto, ze by primarne koncipovany jako vyhlazovaci tabor spolecne s dalsimi, jez jsem uvedl. Opet tuto informaci mam ze sekundarnich zdroju. A mas pravdu, v soucasnem svete je toho zrudneho a nechutneho opravdu moc. Je to mozna smutne, ale je to tak.
          • Dethklok - v pohodě, mají tu limit 5 komentů na větev. Já nemám problémy s důkazy kdekoliv kde to uznáš za vhodné, jen chci aby si byl konkrétní, někde hledat něco v knize nebo na na netu je moc obecné. Klidně mě odkaž kamkoliv chceš, ale na konkrétní věc. Knihy si evidentně četl když mi je doporučuješ, takže něco z nich klidně, je mi to celkem jedno. Nevadí mi ani ten tvůj odkaz, ale já nepoznám co konkrétně máš z toho všeho na mysli, to můžeš vědět jen ty.

            Ano, lidé umírali ve všech táborech. Takže pokud ještě byly další vyhlazovací tábory, které to jsou? Nebo to rozděluješ na vyhlazovací a čistě vyhlazovací? Jak si na to dělení přišel? Byla tedy Auschwitz I a III vyhlazovací nebo ne? Důkazy o čem, že lidé umírali? Ty nechci, to je jasná věc, já chtěl vidět důkazy, že lidé umírali jak píšeš, tedy v plynových komorách. Na to jsou svědci? Znáš některého? Nemyslím osobně, ale kterékoliv jméno a svědectví.

            Plynové komory v Dachau a Sachsenhausenu, můžeš mi poskytnout kdy fungovaly, kolik tam zemřelo lidí? Komory v Auschwitz, myslíš které? Tu v Auschwitz I v Krematoriu I, nebo jinou? Co myslíš těmi dvěma sekcemi? Můžeš uvést, která se tvářila jako sprcha a jak si na to přišel, že se tak tvářila a že skrz ně byl přiváděn plyn? Mohu vědět jak si přišel na oxid uhelnatý v Osvětimi? Ano, byl bych rád za uvedení zdroje, ze kterého si čerpal, máš v tom jasno, Holokaust je dle tvého základní fakt, takže by to neměl být pro tebe problém. Zatím mám s tvými tvrzeními velké problémy i při pohledu na oficiální teorii.

            Co je to hlavní vyhlazovací tábor, existují i vedlejší? Je to nějaké zmatené, myslím, že si psal o 6 vyhlazovacích a v případě Osvětimi jen o Auschwitz II. Odpustím ti to, ale pak se musím zeptat, kde mohu vidět záznamy, které dokazují takový počet zavražděných Židů? Kde si ty záznamy viděl nebo z čeho to pochází, kde je mohu vidět já tyto důkazy?

            Co ti připadá je celkem vedlejší. Dotírání? Zatím se pouze ptám na otázky, v kterých ty máš jasno, píšeš o Holokaustu jako o jasném základu, tak nemůže být problém na ně reagovat, pokud tedy nemáš nějaký důvod to neudělat, klidně ho napiš, do odpovědí tě nenutím, ale říkat těmto otázkám dotírání...nevím, ale cítím z toho tvými slovy onen negativní náboj, prostě se jen ptám. ICQ také už nepoužívám, ale rád ho zase opráším, je to rychlejší a jednodušší způsob komunikace, více osobní a nutící více odpovídat konkrétně a může být rychleji hotovo. Ale emailem také nepohrdnu v případě nouze.
            • Slayerer: Takze jestli to dobre chapu, podle tebe se k jakekoliv problematice muze vyjadrit jen ten, kdo danou problematiku zevrubne studoval, ale zadni jini lide ne, protoze ti nedokazi z hlavy chrlit statistiky? Takhle jsem pochopil to, co jsi napsal.

              Ja jsem nikdy nerekl, ze Auschwitz I nebyl vyhlazovaci. Naopak, myslim si (i kdyz ty na me nazory asi budes mit bic), ze kazdy tabor byl vlastne vyhlazovaci, at uz k tomu byl primarne urcen Nacisty, nebo ne. Napsal jsem jen, ze podle toho co jsem mel tu moznost si za nekolik minulych hodin osvezit, byl Birkenau PRIMARNE vyhlazovaci tabor, tovarna na smrt. Asi jsem to mel specifikovat lepe.

              Jinak, mou "aroganci" snad muze do jiste miry omluvit to, ze shledavam holokaust jako takovy naprosto nechutny, a narazky na nej taktez. Na to nepotrebuji velke mnozstvi znalosti, abych rozpoznal lidskou zrudnost, ne?
            • Deathklok - Prosím, ten ostrý ton je zcela zbytečný. Dal jsem ti několik šancí k uvedení na pravou míru, ale zatím se tak nestalo, nezbývá než konstatovat, že si z Osvětimi jmenoval jako vyhlazovací pouze Auschwitz II Birkenau, na další dotazy si nereagoval, tedy si tím vyjmul z kategorie vyhlazovacích Auschwitz I, jedině tak chápu tvůj text. Tvoje dedukce, proč jsem napsal, že si něco popíral je tedy zcela mylná, to není ten důvod. Píšeš že mě neznáš, jak potom můžeš psát to co píšeš, to nevím, možná kvůli tvému předpokladu, že na internetu se pohybují lidé méně vzdělaní a obeznámení s tématem než ty? Jen hádám.

              Ano, vidím, že si si to půjčil odtud. Mně nevadí, že si to nepamatuješ, nebo to nemůžeš najít, stačí mi v takovém případě odpovědět "nevím" "nemohu to najít" "nepamatuju se" apod. to přeci neni žádná potupa. Studium Holokaustu neni životní cestou, není vůbec potřeba nad tím trávit život, život nad tím už strávili jiní, díky kterým máme informace, postačí daleko menší čas, neni to nic složitého, pokud je to jak píšeš, měl si prosím hned uvést, že nemáš znalosti, nevíš atd. a ne zde předkládat jako fakta něco o čem nevíš a ještě být hrubý, to přeci neni správné. Na pochopení několika prvních problémů, a to velice vážných postačí pouhých pár hodin, opravdu to neni komplikované.

              Čísla, já přijímám jakékoliv číslo, které mi kdo předloží, ale přirozeně se budu právem ptát ohledně každého takového čísla. USHM poskytuje bohužel jen obecný a docela stručný rozbor, nic nového, obecné věci bez řešení pokládaných otázek. Když odtud něco čerpáš, mám právo se na to ptát, to mi nemůžeš mít za zlé. Vrba-Wetzler report, ano to je první konkrétní věc kterou si zmínil, položil bych ti ohledně něho a například slavného Vrby alias Rosenberga další otázky, ale to už je asi nad rámec tvých znalostí a odmítneš to, je to tak? Celkem bych to chápal, už jen proto že tohle je herní web.

              Na mě zde srší nadávky, urážení i výhružka násilí, jak vidíš tak nepěním. Pochopil bych tvou aroganci, kdyby si si byl alespoň jistý v tom co říkáš, jak se říká "jistý v kramflecích", ale nejsi, sám přiznáváš, že znalosti nemáš, pak to od tebe nechápu.
            • Slayerer: A muzes mi prosim nekde ukazat, mistre uceny, kde presne popiram existenci holokaustu? To, ze se s tebou na toto tema odmitam dale vybavovat neznamena, ze holokaust popiram. Nevkladej mi proto do ust neco, co jsem nerekl. Urazi mne to. Tobe bych zase doporucil, abys nebyl povysenecky a nejednal jako nejvetsi expert na holokaust. Mozna jim jsi, mozna ne. Neznam te.

              Co se tyce uceni, jiste budes souhlasit s tim, ze neni v soucasnosti mozne se stat expertem na vsechno. Ja jsem si vybral jinou cestu zivotem, nejsem historik. Priznavam, ze netravim volny cas studiem holokaustu jako takoveho. Muzes mi mit za zle, ze beru nektere veci jako "common knowledge," ale je to spise z hlediska toho, ze na hlubsi vyzkum momentalne nemam cas. Co se tyce konkretnich veci: to rozdeleni taboru jsem si pujcil z http://www.theholocaustexplained.org/ks3/the-camps/types-of-camps/. V zadnem pripade to neoznacuji za kompletni a finalni zdroj, ale protoze uz to budou asi 2 roky co jsem cetl ty knihy (navic jsem je mel pujcene z univerzitni knihovny), tak jsem nebyl schopen ti citovat presne kapitoly.

              Co se tyce tech cisel, opet jsem musel dat zavdek zdrojum na internetu. Nevim, zda ty osobne je uznavas, ja si myslim ze se daji povazovat za vice-mene spolehlive. Zde jsem vyuzil stranky US Holocaust Memorial Museum, ktere popisuji kazdy z taboru, a nabizi pomerne hluboke rozbory vsech exterminacnich taboru, vcetne zdroju pro dalsi cteni. Take Holocaustresearchproject.net mi poskytl hodne informaci, predevsim kompletni prepis tzv. Vrba-Weltzer Report.

              A co se tyce me "arogance." Nevim, zda je problem byt rozzloben tim, jak nekteri lide mluvi o jinych lidech. Mne to treba docela stve, proto jsem se neudrzel a vypenil jsem.
            • Deathklok - Škoda, musim bohužel říci, že si neposkytl žádný argument, už to k tomu pomalu směřovalo, ale teď si couvl, takže zůstaly jen obecné věci. Bohužel nestačí, nemohu se spokojit s odpovědí "je to na internetu" "je to v támhleté knížce" "je to Osvětim" atd. Takové odpovědi jsou opravdu nedostačující a je schopný je říci kdokoliv. Cahirovi jsem už odpověděl, nenabídl si bohužel žádný fakt, jen obecné věci, které říkají snad všichni lidé když jsou tázáni, ale nic konkrétního. Doporučuji se podívat na definici faktu a jak takový fakt vypadá. Musím zase nesouhlasit, kromě těch obecných věcí si ukázal, že dokonce sám jako jediný zde popíráš, což je protizákonné a nebo přidáváš své vlastní věci navzdory historikům. V takovém případě můžu jen říci, že by si měl být více sebekritický a nebýt hrubý když o tématu moc nevíš a dost možná o něm ani nezačínat diskusi, když jí nemůžeš dokončit i když jsi slušně tázán na pár otázek. Měl by si si to také vzít k srdci proto, že je popírání protizákonné a nevědomostí to omluvit asi nepůjde, takže na to pozor. Pochopil jsem, že o diskusi na ICQ nebo emailem nemáš zájem, dobře, i tak díky za to málo a za snahu, taky tě zdravím, ahoj a měj se.
            • Promin, ale uz se na toto tema s tebou odmitam dale bavit. Myslim si, ze jsem na pomery teto diskuse poskytl dostatek argumentu. To, ze tobe to nestaci, je vec jina, a s tim nic nenadelam. Psat research papery zde totiz nehodlam. Pokud totiz pro tebe plati at uz bod 1 nebo 2, ktere tu Cahir popsal, tak by ani 50 stranek nepomohlo. A pokud je to bod 3, tak doufam, ze alespon maly dukaz, ze nejaka fakta o tomhle tematu znam, jsem ti nabidl (a to to neni muj hlavni studijni obor ani nahodou, jen si myslim ze jako moderni obcan by o tom mel kazdy alespon neco vedet). Takze sbohem a satecek, k teto diskuzi uz nemam co dale rict.
          • hmm - odpověděl si v podstatě "když to sám nevíš, nemá cenu ti to říkat" To je opravdu nevyhovující odpověď od někoho kdo odpověď zná, pro mě nepochopitelná reakce, ale nic s tím nenadělám, nemůžu tě nutit.
            • Sorry, ze odpovidam zde, o vetev vyse uz mne internet nenecha prispivat. No, pokud nechces vice dukazu na internetu, doporucuji nekolik knih. Peter Longereich napsal Holocaust: The Nazi Persecution and murder of the Jews. Dan Stone napsal Histories of the Holocaust. Martin Gilbert napsal Holocaust journey. Omer Bartov napsal Holocaust: Origins, implementation, aftermath. To jen tak pro zacatek.

              Nerikam, ze zadne dalsi vyhlazovaci tabory nebyly. Sem jsem napsal ty ktere vetsina historiku povazuje za hlavni ciste VYHLAZOVACI. Ono tech taboru obecne bylo nekolik druhu. Od pracovnich, pres koncentracni, tranzitni, az po ty vyhlazovaci. A lide umirali vsude, o tom nema smysl diskutovat. To jsou fakta, a za dukazy muzeme brat treba stanoviska ocitych svedku kteri meli to stesti se z tech taboru dostat zivi.

              Ty plynove komory byly treba take v Dachau, Sachsenhausenu a i v dalsich dvou sekcich Auschwitzu. Na mysli mam treba plynove komory v Auschwitz. Takove, ktere se tvarily jako zavodni sprchy, a do kterych se napoustel but Zyklon B nebo oxid uhelnaty. Opravdu nechapu jake dalsi "konkretni veci" mas na mysli. Mam ti tu citovat stranky z knizek vcetne radku na kazde strane?

              Co se tyce toho cisla, jedna se o PRIBLIZNY soucet uvadenych obeti vsech hlavnich VYHLAZOVACICH taboru. Konecny soucet na konci valky je samosebou vetsi. Odhady se ruzni, ale pokud se nepletu cetl jsem o cifre mezi peti a sesti miliony. Sorry, uz je docela pozde a presny cisla ted hledat nebudu. Doufam, ze mi to odpustis.

              Promin, ale nejsem si jisty, zda mam chut diskutovat o moc dele s nekym, kdo mi pripada ze popira neco tak zakladniho jako je holocaust. Jestli se v tomhle usudku pletu, tak se omlouvam, ale alespon tak na mne tvoje neustale dotirani pusobi. ICQ nepouzivam uz leta. Maximalne tak e-mail ... tohle opravdu neni diskuse na stranky o videohrach.
            • hm - Ne, já opravdu nevím co uživatel jménem "Povk" a další mysleli a kam mířili, proto jsem se ptal, to je logické.

              Nemusíš pokračovat, odpověď na tu jednoduchou otázku už jsem uložil ke spánku a už jí od tebe neočekávám, sám si to řekl že neodpovíš, nemůžu tě nutit a respektuju to.
            • Odpoved na svou otazku znas moc dobre a znal si ji driv,nez jsi ze sebe zacal delat hlupeho , zacal se vyptavat a delat,ze tomu nerozumis.
              Nevim,co sis od toho sliboval,ale ja v tom pokracovat dal nebudu.
              Takze timhle prispevkem koncim.
              *3*
            • Moje hra spočívala pouze v prosté otázce na tebe, mohlo na ní být odpovězeno hned místo ad hominem příspěvků. Ale jak jsem řekl, nemůžu tě a nebudu tě dál nutit, pokusů již bylo hodně.
            • Vzhledem k tomu,ze akorat hrajes blbeho,to opravdu nema cenu rozvadet,protoze odpoved znas od zacatku.Na tvou divnou hru pristupovat nebudu. *3*
          • Asi jde o to ze ja mam proste problem s prupovidkami typu "Pockejte za deset let az tu bude valka pak budete brecet :D." Nebo "zidi su ***** kedy to uz pochopite ..a nie som nacista ale je to tak.. ovladaju celu zem." Tohle mi neco pripomina, neco z dejepisu 20. stoleti. Ale mozna jsem na to mozna az moc citlivej.

            Problem je v tom, ze slovo Zidak ma celkem negativni naboj, alespon podle meho. Asi by nebyl problem v tom napsat, ze je nekdo Zid, kdyby to bylo napsano slusne. A to v tehle diskusi povetsinou neni. A trefils to, na vsechny vyrazy, ktere delaji z narodnosti, ethnicke prislusnosti, politickeho nebo nabozenskeho presvedceni a pod. neco, co by se dalo pouzit jako nadavka, popripade jako zaklad nadavky, jsem docela citlivej.

            Jestli ti ten priklad s Osvetimi nedochazi, tak to opravdu nevim, jak ti to uz vysvetlit. Mozna to bude tim, ze Osvetim byl jeden z nejvetsich nacistickych vyhlazovacich taboru. Vybral jsem ho take proto, ze se v tehle diskuzi zacalo obevovat docela dost protizidovskych sentimentu. Ale jiste, pokud nejsi jo nejaky balvan, tak i Ukrajina, nebo pamatniky Britskych koncentraku z dob Burskych valek v Jizni Africe by na tebe meli nejak zapusobit. Dalsi problem je asi v tom, ze nacisticke vyhlazovaci tabory udelaly z vyvrazdovani prosperujici prumysl. A jestli chces, abych tady vysvetloval tu vysoce mechanizovanou metodu zabijeni, tak to opravdu nebudu. To si muzes precist v jakekoliv historii holocaustu, but v knizce nebo i na internetu. Na to mne nepotrebujes.
            • Dethklok - osobní invektivy a vyvozování nějakých mých úmyslů je zcela irelevantní. Nesnažím se tě nijak dostat, chci jen vědět na základě čeho předkládáš tato obvinění, to je zcela normální postup, ten kdo obviňuje, předkládá důkazy.

              Dobře, řekl si Auschwitz II Birkenau, chápu tedy správně, že Auschwitz I nebyl vyhlazovací tábor? A Auschwitz III také ne? Anglické názvy nevadí, vůbec ne. Takže žádné další vyhlazovací už nebyly než ty co si napsal, chápu tě dobře?

              Vyhlazovací, tedy určené pro vraždění, ok. Byla to konečná pro 3,3 miliony Židů? Kde si získal toto číslo, jaký je zdroj? Do plynových komor? Můžeš mi prosím uvést alespoň jednu jedinou plynovou komoru, kterou máš na mysli? Prosím, žádné odkazy na weby, ale na konkrétní věci, někde si své přesvědčení získat musel, takže mě zajímá kde, ne obecné odkázání někam, takto odkazovat může skutečně každý.

              Důvody chápu, ale ty jistě pochopíš mé důvody dotazů na tebe. Pokud nechceš dál diskutovat zde, rád bych ti nabídl třeba ICQ, chtěl bych skutečně vědět díky kterým důkazům předkládáš tato obvinění resp. jim věříš. Pokud nemáš zájem odpovědět na pár otázek ani přes ICQ, prosím napiš že nechceš.
            • Slayerer: Ja si tu normalne pripadam jak pri zkousce z dejepisu. Na jednu stranu mne docela stve, jak se mne snazis dohnat do kouta, na druhou stranu ti dekuji. Uz dlouho jsem si takhle dobre nezadiskutoval.

              Ty se mne totiz snazis dostat na zaklade definic a podrobnosti. To je celkem dobra strategie. Ale svedci o tom, ze ztracis pudu pod nohama. Samosrejme ze tech taboru bylo vice ... Abychom tedy byli uplne presni, v osvetimi byl vyhlazovaci tabor Auschwitz II (Birkenau), pak tu je dale Treblinka, Sobibor, Belzec, Majdanek a Chelmno. Vsechny se nachazi na uzemi soucasneho Polska. Promin, jestli ti vadi anglicke nazvy, ja jsem na to tema cetl nejvic v anglictine. Osvetim jsem vybral jako priklad proto, ze je asi "nejproflaknutejsi."

              Pod pojmem vyhlazovaci tabor si predstavuji misto, kam je predem vyznacena skupina lidi svazena za ukolem jejiho (pro absenci lepsiho slova) vyhlazeni. V dobe 2. svetove valky to byla konecna pro priblizne 3.3 milionu Zidu. Dalsi obeti jsou z rad Romu, homosexualu, komunistu, zdravotne postizenych a dalsich "nevhodnych" osob.

              Doufam, ze ti to takhle staci. V ramci tehle diskuse se mi opravdu moc nechce popisovat co presne se delo tem kteri byli odeslani na smrt v plynovych komorach. Co se tyce odkazu, ja mam moc rad stranku www.theholocaustexplained.org. Knih je na toto tema take vic nez dost. A protoze ty se tim ocividne zabyvas, tak urcite vis, ktere jsou ty nejlepsi.

              Duvod, proc jsem o tech taborech mluvil je jednoduchy. Rad bych, aby si ti, co tu pisi hanlive prispevky, uvedomili, kam muze zpocatku nevine spickovani vest.
            • hmm - Položil jsem jen pár jednoduchých otázek, to je vše. Nikde nepíši, že něco popírám.
            • 2Slayerer - ze ty jsi jeden z tech,co popiraji holokaust,tzv "konecne reseni" a funkci Osvetimi jako vyhlazovaciho tabora?
            • Ano, na vše ohledně Židů jsme citliví asi všichni, takové už je prostředí ve kterém jsme vyrostli. Neříkám, že souhlasím s tím co píšou, ale nedělám z toho tragédii jen proto, že jde o Židy.

              Asi jsi možná přecitlivělý, často se používají všemožné zkomoleniny s negativním nábojem, jako např. "amíci" a předchozí příklady co jsem řekl, nedělal bych z toho tragédii, ty jsi nikdy takové slovo nepoužil?

              Nevím co by mi mělo docházet, slušně se tě táži ať si konkrétní. Dobře, říkáš, že byl vyhlazovací tábor, mohu vědět proč si myslíš že to byl vyhlazovací tábor? A co si podtím představuješ, pod tím pojmem, co znamená? Hm, všelijakých negativních nálad je všude plno, nemyslím, že u Židů by mělo jít o něco horšího, ti lidé prostě vyjadřují z nějakého důvodu své antipatie k nim, z jakých, to nevíme, nepřísluší nám to hodnotit. Vyhlazovací tábory? Bylo jich více? Které? Já vím, že si to mohu přečíst, zabývám se tím hodně, ale rád bych to slyšel od tebe, když vynášíš takové obvinění o vyhlazovacích táborech, předpokládám, že jsou založené na nějaké získané znalosti, tak mě zajímá o co se jedná. Nemám moc rád odkazování na nějaké knihy, nebo na celý internet, to je dost obecné a nic neříkající, takové odkázání "někam" zvládne kdokoliv, ale ty o tom píšeš tak jistě, tak chci vědět proč a na základě čeho když už jsi to téma nakousl.
          • Co je na tom spatneho?Treba uz jen to,ze v kontextu teto novinky je to naprosto irelevantni a navic pokud nejsi uplne zabedneny,tak ti nejspis dojde,kam tim ti pisalci asti tak mirili.
            • Myslim,ze na tuto otazku uz jsem ti odpovedel.Sice ne tak,abych uspokojil tve touhy ,ale odpovedel.
            • hmm - poprosil bych opět o napsání toho, kam tím mířili. Spokojím se i s odpovědí "nevím", to je také odpověď. Předem díky.
            • A hele ... on je tu i nekdo kdo ma zdravy rozum!
            • Pokud si to neumis vydedukovat z jejich stylu psani a obsahu sam,tak potom nema cenu to dal rozvadet. *3*
            • V kontextu novinky se zde píše často mimo téma, ale zrovna kvůli tomuhle je oheň na střeše, to je zajímavé.

              Nevím, kam ti uživatelé mířili, ale možná mi to řekneš ty, působíš jako by si to věděl, kam tedy mířili?
  • Haha to je sranda date minus ale radsi se k tomu nebudete vyjadrovat. Myslite si ze jsme zakomplexovani jedinci. Opak je pravdou nechcete si pripustit jste tak hloupy ze nekdo pacha ciny pod falesnou tvari a vy je tu hajite. Selsky rozum? Lituji dosel.
    • jew poweeer!!!
  • co je na tom AC tak zabavne? koupil jsem AC1 ale nejak me to nechytlo prislo mi to takovy divny a celkem prave nechapu co je na ty hre tak uzasne i kdyz teda nehral jsem to na konzolich ale na PC tak mozna konzolistum takovy styl hry sedi vic.
    • Tak AC1 ma velke problemy. Ja ho rozehral jen do pulky na PS3 ... potom jsem to odlozil. Koupil jsem si ale AC2, a je tam velke zlepseni. Opravdu doporucuji zkusit. Muzes mi ale prosim rict, co ti na te hre vadilo?
      • no ja bych nerekl ze by me na ty hre vylozene neco vadilo (i kdyz ta otazka to muze evokovat ale bylo to mysleno prave tak ze jsem nejak nenasel v ty hre nejaky vysoce pozitivni nebo zaporny body) ... nevim samozdrejme asi bych vytkl ovladani, menu jako PC hrac ale myslim ze taknejak cely problem je v ty hre samotny ktera je spis asi koncipovana pro konzolovy trh a tomu odpovida ten styl gameplay a dalsich detailu od kterych se pak odviviji celek...

        prave proto se ptam jestli nekdo nasel nejaky silny/slabi body ty hry..

        abych se priznal tak myvam docela problem s hrama posledni dobou co ma nastarosti UbiSoft nejak me ten styl nesedne (zacalo to farcry2 pokracovalo HaWX a AC) ale myslim ze to je tim ze se na to divam z pohledu PC hrace a myslim ze ubisoft jako takovy je docela silne konzolove zamereny (coz nerikam ze je dobre nebo spatne jen vysledny produkt nemusi sedet PC hraci)
        • Ah, konecne zase diskuse ktera se vztahuje ke hram. No ... ja mel s AC problem ani ne tak v ovladani, ale v tom ze se hra zacala po nejake dobe strasne moc opakovat. Musim priznat ze ja na PC hry nehraju uz asi 4 roky (s par vyjimkami, ale to je tak jedna hra za uhersky rok), takze nemuzu soudit jak dopadl port co se tyce ovladani.

          Puvodni AC pro mne bylo kvalitni navozeni serie, zajimave herni prostreti, a velke lokace. Problem jsem mel tak trochu s postavami, do kterych jsem se nemohl ani zaboha zakousnout. Take mi vadilo, ze krome hlavni pribehove linie tam nebylo moc dalsich veci ktere hrac mohl delat, takze to obrovske mesto zustalo nevyuzite.

          Vetsina problemu byla odstranena s dalsimi dily, i kdyz opet nemuzu soudit, jake to bylo co se tyce ovladani. Take bohuzel nemuzu soudit jak dopadl FC2 nebo HaWX.
      • ja osobne s jednickou nemel zadny problemy a bavila me stejne jako ostatni dily
  • Ten Zid taky uz nevi kam by se nasral. Ano, ja vim Zidi jsou chudaci, proberte se uz kurva!!!
  • Potlesk pre Ubisoft. Toto je jedna z mála vecí, ktoré sú mi celkom sympatické.
  • Uwe z toho spravi dalsi trhak *1*
    • Jo. Takovej kterej by trhal lidem hlavy :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit